..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Savaþ ve Afetler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
41 
 Bu Çaðdan Utanýyorum.  (NUH KENÝÞ)

Dünya seyirci… Biz seyirci… Bu vahþetlerin yaþandýðý bir çað,yeni bir çað olamaz. Medeniyetin m’sinden dem vurulamaz bu çaðda… Bu çaðda yaþamaktan utanýyorum. Bu çaðdan utanýyorum.
42 
 Ermenininki Can da Azerininki Patlýcan mý?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu bir Türk soykýrýmý deðilse nedir? “Yavuz hýrsýz ev sahibini bastýrýr” misali zulüme,soykýrýma uðrayan Türkler,yaygarayý koparan ise Ermeniler...
43 
 Pakistanlý Çocuk  (osman demircan)

Pakistan'daki çocuk, sel felaketinin ardýndan çamurda yatmaktasýn. Yorganýn rüzgar, rüyalarýn yaprak olmuþ gecenin en ayaz vaktinde. Saçlarýn topraðýn ýslak elleriyle yýkanýrken, sabunun çamur olmuþtur. Sana uzanan eller seni çamura boyamýþtýr. Gemiler kalkar limandan, içi dýþý beyaz ve tertemiz gemilerdir bunlar. Ýçindeki yüzler pürüzsüzdür. Ne Bangladeþ'te yüzüne kezzap atýlmýþ yüzlere benzer bu yüzler ne de sýcaðýn altýnda kapkara olmuþ bir yüze benzer.
44 
 Sandýðýn Gibi, Katillerin Uzaktan Gelmiyor Senin  (salim diyap)

Sandýðýnýn aksine, seni öldürmeye gelenler çok ama çok uzaktan gelmiyorlar. Bunlar yýllardýr sana "Senin þah damarýndan da yakýndýlar".
45 
 Ýtiraf: Dedem Çeteciydi  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç günlük talimden sonra yola çýkacaktýk.Kýsa boylu ve yaþým küçük olduðundan omzuma astýðým tüfek neredeyse yere deðiyordu.Gerçi boyum þimdi de kýsa,ama o zaman daha da kýsaydý.Þimdi olsa býrak askere almayý bunlar daha “kýzan” deyip kahveye bile sokmazlardý.Amcaoðlu Hüseyin, benden daha iri ve uzundu.Bir kavga oldu mu o yüzden hemen benim önüme geçer, korumaya çalýþýrdý.
46 
 Ey Çocuk  (osman demircan)

Oyuncak bebeði kanlý olan çocuðun, masallarýndaki kurtlar insanlardýr artýk. Bir acýnýn sesidir kulaklarda. Feryarlar ve figanlar küçük gözlerden boþalan iri gözyaþlarýdýr. Duvarlara vursa sesin ey çocuk, sývalarý dökülür. Niçin iþitmez feryadýný insanlar ey çocuk, bir oyun bozandýr hayat diye mi? Ey çocuk, kaç kez döverse dövsün kýyýlarýný dalgalar, kayalýklarýnda yine de kuþ yuvalarýna izin ver.
47 
 Gazete Baþlýklarý  (Melika)

Keþke savaþlar olmasa ve çocuklar ölmese
48 
 Çocuklar Böyle Ölür ve Oyun Biter  (NUH KENÝÞ)

En çok çocuklar ölür Dünyanýn her yerinde böyle olur Çocuklar böyle ölür Ve oyun biter
49 
 Eþeklerle Savaþa Gidilmez  (osman demircan)

Eþeklerle savaþa gidilmez. Hayat savaþýmda ne at tanýrým ne de kiþneme sesi. Hep yanýmda eþekler anýrýr. Eþeklerle özgürlüðe koþulmaz. Hep yanýmda eþeklik eden insanlar vardýr. Birazcýk yürümeye kalksalar aptallýða, baðnazlýða, vicdansýzlýða, adaletsizliðe inadýna gitme çabasý içinde olurlar ve beni de eþek gibi o yola sokmaya çalýþýrlar. Benim savaþýmda eþeklik etmek yoktur.
50 
 Nerede Ýnsanlýk!  (Hülya Akyýldýz)

Neredesiniz? Geziciler, çapulcular, duran, oturan adamlar? Mýsýr, Þam aðlýyor. Bebekler, çocukla, analar ölüyor. Siz neredesiniz? Hangi yazlýk bölgede? Hangi koyda. Yatýnýz da, þezlongunuz da bilmem hangi marka içkiyi yudumluyorsunuz????
51 
 Ýran ve Suriye Savaþýnýn Zaferi  (Muhammed CAN)

Suriye; Yirmi birinci yüzyýlýn GORDÝON düðümü konumundadýr. Bu düðümü kim çözerse Kuzey Afrika sahillerinin tamamý ve Maveraünnehir’e kadar akacak bir siyasal akýmýn öncüsü olacak.
52 
 Yaþam Düþü  (memet göktepe)

ideal yaþam
53 
 Deprem  (ESRA VIZVIZ)

1999 DEPREMÝNDE GÖZÜMÜZÜN GÖRÜPTE GÖRMEK ÝSTEMEDÝKLERÝ::
54 
 Orada Kimse Yok Mu?  (Gürcan Erbaþ)

Ýstanbul ve Trakyadaki Yüzyýlýn Âfeti denilen selzedeler için neden hiçbir Yardým Kampanyasý açýlmýyor? Çok merak ettim.
55 
 Ekmek Arasý Çið Balýk, Üstü Dumaný Tüten Dünya!..  (Semra Arslan)

..bazýlarý dýþ güçler diyor, kimisi iktidar muhalefet çatýþmasý diyor. Bende diyorum ki; bu bir karmaþa ve yapýlanlarýn yapan tarafýnda dahi farkýndalýðý yok. Birilerinin kýþkýrtmalarý yüzünden cahil insanlar kendi hanelerine taþ atýyor..
56 
 Ayrýk Otu ve Dünya Düzeni  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Türlü aldatmacalarla örülü bir çaðda yaþamaktayýz. Bu çaða altýn çað demek, ya da o çaðý övmek de bir aldatmaca niteliði taþýyor. Tabi, biz canýmýzý sýkmayalým, iyiliklere, hayatlarýmýzdaki sevinçlerimize bakalým ama, duyarlý bir insan olarak bu oyunlara seyirci kalmak pek doðru deðil gibi geliyor. Ayrýk otu, ne yazýk ki diðer bitkilerin köklerine dolaþýp, onlarý kurutmaya devam ediyor. Onlardan Kurtuluþ, hakikatin ilmine eriþmemize baðlý ve onlara karþý susmamaya, bilgi sahibi olmamýza baðlý... Ýnþallah iyilikler kazanýr, hakký olanlar, kalbi kýrýklar daha fazla acý çekmezler... Gönülden herkese, Gönülden ve Sonsuz sevgi ve Saygýlarýmla...
57 
 Pazar Günkü Gezimiz  (Özcan Nevres)

Pazar günü güzel hava bizi deliðimizden çýkardý. Neredeyse koca kýþ evimizde kapalý kalmýþtýk. Her ne kadar arabamýzla hayraný olduðumuz nergis ve lale beldesi Çeltik köyüne sýk sýk gittiysek de soðuk yüzünden arabadan çýkamamýþtýk.
58 
 Savaþ, Korku, Ölüm!...  (Tayyibe Atay)

Ey tarih bildiðim tek dostum; Atatürk’üm! Mustafa Kemal’im; Paþam!...
59 
 Kapitalizmin Tanrýsý Kurban Ýstiyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Peki, buna raðmen neden bir ekonomik kriz ortaya çýktý. Çünkü bu tanrý esas verilmesi gereken emri vermemiþti. Müritlerine “üreteceksin” dememiþti.
60 
 Bu savaþýn çýðlýklarý bir tabloya sýðmayacak sevgili Picasso  (Zeliha DEMÝREL)

Ellerim kollarýmý, kollarým bacaklarýmý arayacak, bedenimden fýþkýran kan bütün þehrin saf ada çayý sarýlýðýný, acý kýrmýzýya boyayacak... Bu savaþýn çýðlýklarý bir tabloya sýðmayacak sevgili Picasso...




son eklenenler
Terör Bitmedikçe…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Tarihin Despotlarý
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
"Ruhumda Sýzý"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ayný ile Vaki
Yeter Özhal
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Kozumuz Ýnsan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Feraset Zamaný
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Çekim Faraziye
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
de Mareva Ha!…
Þevket Baþýbüyük
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýsyan
Hilal Sali
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýran ve Suriye Savaþýnýn Zaferi
Muhammed CAN
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.