..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 21. YÜZYIL
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL
41 
 Hey Uzaylý Yeter da  (yavuz hasdemir)

biz zaten küçükdük yada teknolojimi bizden büyük yada uzaylýlarmý bizi küçülttü ne oldu ya böyle ha ne oldu...
42 
 Ýnsanlýk Anýtý Üzerine  (Canip Doðutürk)

Yapýlan þeyler insan içinse eðer yerinde kalmalý ve hayat bulmalýdýr Ýnsanlýk Anýtý. Yok, eðer amaç bütün insani olan deðerleri yýkmaksa; tarih, insanlýk ve gelecek kuþaklar bu eylemi affetmez. Kaldýrma ve yýkma kararý bir ihanettir; kültür ve sanata günümüz erklerinden daha fazla deðer veren köklerimize de ihanettir.
43 
 Kaybedenler ve Kazandýðýný Sananlar  (Demet Yetiþ)

'Kültür sanayi' kavramý Frankfurt Okulu üyelerinden Adorno ve Horkheimer'ýn üzerinde durduðu,kapitalist düzenin hayatýmýzý programladýðýna dair söylemleri içerir.
44 
 Gerçek Güç Ne?  (reyhan özaykan)

kolay olan ölümdür zor olansa sevmek, iþte dünyanýn en büyük gerçek gücü!
45 
 Dergi Birlik  (Bahattin Ceyhan)

Çalýþmalarýnýzý, 16 Aralýk 2011 tarihine kadar editor.dergibirlik@gmail.com adresine word dosyasý olarak göndermenizi bekliyoruz.
46 
 Diren Avrupa! Diren Dünya!  (Hulki Can Duru)

Avrupa ülkeleri küresel sömürge ve kolonizasyon düzeneðini ticaret ve siyasetle kirli iþbirliði içinde olan Kilise, vakýf ve dinsel kurumlarla (misyonlar, okullar, dernekler) müþterek dayanýþma ve ittifakla kurmuþlardýr. Kilise ve siyaset bu iliþkiden kendilerine büyük maddi çýkar saðlamýþ, mazlum uluslarýn düþmesine ve sömürülmesine öncülük etmiþlerdir. Bu durum üstü örtülü olarak günümüzde de sürdürülmektedir.
47 
 Ýçimizdeki Ýsrailliler  (halil ibrahim þan)

Ýsrail’in yaptýðý bu insanlýk dýþý saldýrý içinde azýcýk insani duygusu olan tüm insanlýk tarafýndan þiddetle kýnandý. Kýnandý kýnanmasýna ama sanal dünyada biraz gezince görüyoruz ki ne kadar Ýsrail’i seven varmýþta bizim haberimiz yokmuþ. Ýsrail ve ona yakýn yandaþ medyalarýn son derece masum bu yardým seferini “Bunlar teröristi” o yüzden müdahale ettik sözünü ortaya dökmelerine þaþýrmamak gerek.
48 
 Kültür Sanat Tarihine Kýsa Bir Yolculuk  (kemal düz)

13. yüzyýl; ülkemiz kültür tarihinin bir dönüm noktasýdýr. O yüzyýlda yaþayan bilinen önemli isimler; Hoca Dehhani, Ahmed Fakîh, Hacý Bektaþý Veli(, Mevlâna Celalettin-i Rûmi, Sultan Veled, Þeyyad Hamza, Yunus Emre, Haliloðlu Yahya Burgazi, Aþýk Paþa, Nasreddin Hoca... Yine bu yüzyýlda Battalname, Daniþmendname ve Dede Korkut Hikayeleri yazýlmýþtýr...
49 
 Zeus'un Kýzý; Feminist Bir Anayasa,bir Mayýn,on Kýz  (Aysun Güven)

bu kadýn, bu genç kýz , kocasýnýn kuzeninin tecavüzüne uðradýktan sonra kadýn koðuþuna kapatýldý. Orada hamile olduðu anlaþýlýnca, ortaya iþlenen suç çýktý. Polis Gülnaz’ý ve tecavüzcü akrabayý tutukladý. Afgan yasalarýna göre “zorunlu zina” kapsamýnda Gülnaz 12 yýl hapse mahkum oldu. Ama tepkiler sayesinde affa uðradý. Dýþarý çýktýðýnda ise törelerin, insanlarýn acýlarýndan daha önemli olduðu bu bölgede, eðer evine dönemezse yani tecavüz eden kiþi onunla evlenmez ise veya yüklü bir baþlýk parasý vermez ise, namusu temizlenmeyecek ve hayatý tekrar tehlikeye girebilecek olduðundan, ona baþka bir hayat için yardým toplandý.
50 
 21. Yüzyýl Savaþlarýnýn Nedeni Su Olabilir Mi?2. Bölüm  (nalan gök)

Özellikle son yüzyýlda Ortadoðu denilen bölgede su her zaman çok önemli olmuþtur ve bu yüzden çýkan kavgalar hiç eksik olmamýþtýr.Irak ve Suriye, Suriye ve Lübnan, Suriye ve Ürdün, Türkiye ve Irak, Mýsýr ve Nil havzasýný paylaþtýðý diðer ülkeler.
51 
 Tarihteki Ýlk Soykýrýmdan Günümüze  (Hulki Can)

“Musa, Ulus Yaratan Peygamber” adlý aný romanýnda Musa’yý göklere çýkaran Yahudi asýllý Fransýz yazar Gerald Messadié Tevrat’taki bu dehþet verici soykýrýmlar karþýsýnda Tesniye 34:12 ye gönderme yaparak Musa’nýn bu korkunç soykýrým emirlerini verdiðini kabul edemediðini, bu olaylarý bu nedenle kitabýna almadýðýný belirtir! Yine devamen yüce Tanrýnýn böyle soykýrýmlar için emir vermiþ ve Ýsraillileri insan eti yiyen canavarlar haline getirmekle tehdit ettiðini de kabul edemez.
52 
 Çaðýn Manipülatörü Terör  (Nilüfer Aydur)

Gündelik hayatýmýzýn her alanýnda alýþtýðýmýz konforu kaybetme korkularýyla perçinlediðimiz tehdit algýlarýnýn, birer terör saldýrýsý olduðunu; bu saldýrýlarýn, yaygýn biçimde tanýmlandýðý þekliyle ‘silahlý terör eylemleri’ gerçekliðinin arkasýna saklanýlarak kamufle edildiðini bir an önce görmek zorundayýz. Aksi halde silahlý terör olgusu hiçbir zaman ortadan kalkmayacak, terörün gerçeklik duygusunu koruma adýna, bu tür eylemlerin varlýðý birinden diðerine sadece adý ve þekli deðiþtirilerek devam ettirilecektir.
53 
 nereye ey bilim!  (NUH KENÝÞ)

bilim dört nala koþuyor... ama hangi yöne... koþsun fakat...
54 
 Üretkenlik üzerine...  (Þenol Kalfa)

Üretme aliskanligina sahip olamayan bizler, elimizde hazir bir seyler olmayinca nasil bir bosluga düsecegiz ve o bosluktan nasil siyiracagiz kendimizi? Iste kendimce bu soruya yanit aramaktayim...
55 
 Tarih Bize Anlatýyor 11  (Öner KARADAÐ)

Körfez gazetesinde çýkan köþe yazýlarýmdan
56 
 Zeus'un Kýzý; Ýki Kadýn, Feminizm ve Materyalizm  (Aysun Güven)

Bir varmýþ bir yokmuþ, bir zamanlar uzakta bir yer yokmuþ, her yer yakýnmýþ. Birbirlerine gidip gelemeselerde, hep akýllarýnda olduklarýný bilirlermiþ. Ýki kadýn varmýþ, birinin adý romantizm diðerinin ise materyalizm’miþ.
57 
 Modern Dünya  (Seda Karakaya)

''gittikçe modern-leþen yaþantýmýzda maskelerimize maske ekliyoruz.-mýþ gibi yaþýyoruz ve sonunda öylece ölüyoruz.''
58 
 Her Eve Bir Chp. 'Li Gerek  (Gürcan Erbaþ)

Cumhuriyetin nereye gittiðini bir düþünün bakalým: Heykel yýkmaya Batýda Vandalizm derler. Bir araþtýrýn bakalým ne demektir? Asýl ucube, bence Ýlkokul çocuðunun baþýný umacý gibi örten baba ve babanýn arkasýndakilerdir.
59 
 Kiralýk Belediye Var  (Nida)

Havanda Havana pürolu evliya.
60 
 Kötü Gazeteci Olmanýn 9 Yolu  (Anýl Gökpek)

Artýk nüfus cüzdanýna sahip bir parça etten baþka bir þey deðilsiniz.




son eklenenler
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Ýsrail ve Hamas
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Ýþine Gelirse
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Buruk 30 Aðustos
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Ehl-i Beyt Tadýnda
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Yedi Düvel
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Çok Büyük Problemler
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Saat Olmuþ Dört
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Deneysel Yaþam
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Güzel Dostlar
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Tuvalet Kaðýdýdaroðlu
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Feniks
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Otuzdört (34)
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Dede Çýplak
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Feminizm
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL
Covid 19 Hakkýnda
Alp Þahin
Eleþtiri > 21. YÜZYIL

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.