..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çaðdaþ Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
101 
  "isteyince Oluyormuþ"  (Hakan Yozcu)

Ödül daðýtým sýrasýnda Sayýn Ömer Þahinbaþ’ýn özel ödülleri verirken “Kuzey Kýbrýs Türk Tiyatrosu’nun geliþmesine katký saðladýðý için Sayýn Hakan Yozcu’ya özel ödül uygun görülmüþtür” demesi beni hem þaþýrttý; hem de heyecanlandýrdý. Beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için. Ama ne yalan söyleyeyim çok hoþuma gitti.
102 
 Gavun Deðil ki Koklayasýn  (Hakan Yozcu)

Oyun mezarlýkta baþlýyor. Eþinin ölmesiyle aðýtlar yakan kadýnýn vasiyetname okunduktan sonraki aldýðý tavýr görülmeðe deðer doðrusu. Çünkü kendisine yeteri kadar miras kalmadýðýný öðrenince bu defa ölen eþin ardýndan söylenmedik laf kalmýyor.
103 
 Babaannem 100 Yaþýnda  (Hakan Yozcu)

Oyunda baba rolünde Deniz aslým evin geçimini temin edebilmek için insanüstü bir çaba harcýyor sanki. Ama yetmiyor. Diðer taraftan kardeþi Çiko, sanatçý bir ruha sahip olmasýndan dolayý çalýþmýyor. Çünkü onun iþi sanat. O, bir bestekar. Mutlaka beste yapmasý gerekiyor. Ama nedense hep yan gelip yatýyor. Büyük bir tembellik içinde. Çalýþmamak için her türlü dalavereye baþ vuruyor.
104 
 Gýz Mustafa"nýn Tanýtým Gecesi  (Hakan Yozcu)

Cuma gecesi gerçekleþtirilen etkinlikte Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu son kitabý “Gýz Mustafa” isimli kitabýný tanýtýrken, konuklardan gelen sorularý da yanýtladý. Etkinlikte Halil Durusular ve Adem Ulugül de müzik dinletisi sundu
105 
 Sahnelerde 39 Yýl  (Hakan Yozcu)

Zalihe Susuzlu da iþte bu tür kiþilerden biri... Usta bir oyuncu... Sevdalý bir tiyatrocu... Sahnelerde tam 39 yýl geçirmiþ... 1963 Baf doðumlu... 1976 yýlýnda tiyatroya baþlamýþ. Maraþ Emek Tiyatrosunda uzun süren bir çalýþma dönemi geçirmiþ. Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý’nda da sözleþmeli olarak çalýþmýþ. Kýbrýs’ýn ilk özel tiyatrosu olan Kýbrýs Türk Komedi Tiyatrosu’nu kurmuþ. Devlete ait gençlik merkezlerinde tiyatro eðitmenliðive yönetmenlik yapmýþ. Yine DAÜ’de tiyatro eðitmenlið yapmýþ. Son olarak da kendi adýný taþýyan tiyatrosunu kurmuþ. “Zalihe Susuzlu Tiyatrosu.”
106 
 Dünya Sanat Günü  (Hakan Yozcu)

Sanatçý farklýdýr. Herkesin gözüyle bakmaz olaylara. O, daha farklý, daha baþka gözle bakar. Olaylarý kendi duygu süzgecinden geçirir. Ona bambaþka bir hayat verir. Sanat, insana barýþý, huzuru, mutluluðu verir. Sevgiyi , kardeþliði öðretir. Kini, nefreti, garezi yok eder...Dünyanýn yaþanýlabilir bir hale gelmesi için uðraþýr...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 




son eklenenler
Sessiz Çýðlýk Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
"Gelecek 100 Yýl" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Derman Atik Ýle Tiyatro Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Terapi Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Nikah Þekeri
furkan dede
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.