..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
61 
 Dünya Yaþamý Bir Oyun, Bir Eðlence Midir?  (Hulki Can Duru)

Doða yasalarý evrende hiçbir þeyin yok olmadýðýný, ancak baþka özlere, tözlere, yapýlara, þekillere dönüþtüðünü öðretmiþtir bize. O halde, yaþam asla yok olmaz ve süreklidir. Bu nedenle, "ahret hayatý, dünya hayatý" diye hayatý ikiye ayýramayýz
62 
 Asýl Günah Tanrý'ya Ýsyan Etmemektir  (osman demircan)

Ýsyan kim verirse versin istenmeyen rollere kazan kaldýrmaktýr. Ýsyan Tanrý'yý kendi onuruyla, kendi kiþiliðiyle kabul etmektir. Ýsyan Tanrý'nýn karþýsýnda bile onurlu durabilmektir.
63 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 8  (ilker uðurlu)

Biz her þeyi biliyoruz ama bunca ciddi zeki insanýn yaptýðý araþtýrmalar, milyarlarca euroluk laboratuarlar hikaye. Ýþte bizim inandýðýmýz gerçek budur. Bir zeki kendimizi sanacak kadar ufak dünyalarýmýzdan dýþarý bakýyoruz.
64 
 Post Modern Putperestlik  (Yeþim M.)

Dikkatle okunmasýný önemle önerdiðim bir yazým...
65 
 Kader ve Elindelik  (Hulki Can Duru)

Kaza ve kader düþüncesi tamamen siyasal kökenliydi. Kaza ve kaderi savunanlar, insanda özgür istem ve seçme gücünü yadsýyanlar, savaþlarý ve dökülen kanlarý Allah’a havale ederek iþin içinden çýkanlar yönetici konumunda olanlardý. Böylece feodal mutlu azýnlýk kimseye hesap vermiyor, keyif ve zenginlik içinde yaþýyor, iþledikleri yolsuzluklar, iðrenç cinayet ve katliamlardan sorumlu tutulmuyor, tutulamýyordu. Kader sanki onlarýn “dokunulmazlýk” zýrhýydý.
66 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 10  (ilker uðurlu)

MUTASYON Neden Bir domuzdaki grip virüsü Mutasyon Geçirip insanlara Bulaþabilir hale Geldi
67 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 1  (ilker uðurlu)

Sýrlar Kuþaðý
68 
 Kktc’de Ezan Sorunu  (Hakan Yozcu)

KKTC’de de din konusu aralýklarla tartýþma konusu olmaktadýr. Özellikle din eðitimiyle ilgili olarak bazý tartýþmalar yaþanmýþtýr. Yaz tatillerinde camilerde imamlar tarafýndan öðrencilere verilen kurslar, öðretmen sendikalarý tarafýndan asla istenmemiþtir. Çünkü sendikalara göre eðitim okulda verilir. Camilerde verilen kurslar, onlara göre yasal deðildir. Bu konu, birçok kez basýnda yer almýþ, kavgalara varan olaylar yaþanmýþ ve hatta mahkemelere kadar taþýnmýþtýr.
69 
 Rahibelere Hakareti Kýnýyorum  (Oðuz Düzgün)

O halde Hýristiyan ve Yahudiler hâla bizim Medeniyet idealimizin ebedi vatandaþlarýdýrlar.
70 
 Tespit - 2  (Polat Akyurt)

Bireyin en büyük özgürlüðü intihar etmektir
71 
 Cilbab Mümine Kadýnýn Hazinesidir  (Erhan Þahin)

Allaha(c.c) ve Ahiret gününe inanlar Emir ve yasakalarýný tutarlar olaki kusur günah iþlerler hemencecik tövbe ederler. günahýnýn farkýnda olmakta bir ibadettir. Ama bu emirleri tutmayýp, yasaklarýndan kaçýnmayanlar çooook büyük günah içinde olup dehþet verici azaba ve çýlgýn ateþin yakýcý elemine iþkencelerine maruz kalacaklardýr Ya bu emir ve yasaklara muhalefet eden kabul etmeyenler iþte onlar kýpkýzýl kafirlerdir. onlar ebedi olarak orada kalacaklar daha çetin ve daha dehþetli azaplara çarptýrýlacaklardýr ebediyet yani ölümsüzlük onlarýn bütün ümitlerini çürütüp yokedecektir.
72 
 Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý  (Ahmet Sargýn)

Yerköy Merke Camii Ýnþaatý
73 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 9  (ilker uðurlu)

Nostradamus ve Mucizelerin sýrrý: Benim kehanetim þu: Þeytanýn aletleri her yere yayýldýðýnda Üç kardeþ bir araya geldiðinde Yerden göðe çýkanlar çoðalýnca Her yer gidenlerle kaplanacak.
74 
 "Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?  (Fuat Türker)

Darwinizm, canlý türlerinin birbirine nasýl dönüþtüðünün açýklamasý deðildir. Darwinizm, gerçekte, canlý türlerinin kökenini madde faktörüyle açýklayabilmek için verilen bir mücadeledir. Allah’ý ve yaratmasýný inkar edip, canlýlarýn doðanýn bir ürünü olduklarý iddiasýný ’bilim maskesi’ altýnda insanlara kabul ettirme çabasýdýr. Bu nedenle evrim teorisi ile Allah inancý arasýnda hiçbir ortak nokta yoktur.
75 
 Gecem Kurþun Gibi Olmuþtur  (osman demircan)

Neden yaþarýz. Çok kereler Tanrý'ya beni öldürmesi için yalvarmýþým da, yine beni yaþatmaya devam etmiþtir. Ve yine ayný acýlarla ve yine bir teli kopan saz gibi... Ben buna raðmen elimden geleni yapmýþýmdýr. Yine þarkýlar söylemiþimdir.
76 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 6  (ilker uðurlu)

Acaba toplumlar da kendilerini bir süre sonra hücre gibi bölünme usulü kopyalayan sistemler midir?... Canlý organizmalarýn baþka canlý organizmalar doðurarak çoðalmasý gibi toplumlar da zamanla sürekli yeni toplumlar doðurarak mý çoðalýrlar?
77 
 Polatpaþa Camii’nde Güzel Þeyler Yapýlýyor  (Hakan Yozcu)

Polatpaþa Camii, 5 vakitte, Cuma günleri ve dini bayramlarda en fazla cemaate sahip olan camidir. Burasý, külliye biçiminde tasarlanmýþ, geniþ bir avlu ve bahçeye sahip, 2 þadýrvaný olan, yan tarafta büyük bir konferans salonu ve kütüphanesi olan, yoksullara ve öðrencilere her Cuma yemek verilen, gelenler için çay kahve yapýlan kamelyalý çay ocaðý bulunan bir camii. Güleryüzlü imamlarý ve hoþgörü sahibi müezzinleriyle halka hizmet veren bir ibadethane.
78 
 Cadýlar Bayramý  (Hakan Yozcu)

“KKTC’nin bu güne kadar gördüðü en büyük sokak eðlencesi Gazimaðusa’da gerçekleþti” diye yazýldý basýnýmýzda. Oysa Gazimaaðusalýlar, kendi kültürlerine, geleneklerine çok baðlý insanlardýr. Sýrf “Magosa” deniliyor diye ortalýðý ayaða kaldýran insanlardýr. Israrla vatandaþlara “Magosa” deðil, doðrusu “Maðusa” dýr diye feryat eden insanlardýr.
79 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 5  (ilker uðurlu)

Var mýsýn, yok musun?
80 
 Kerbela ve Hüseyni Dava  (Cahit KILIÇ)

Sadece Müslümanlarýn, Þiilerin, Alevilerin, Sünnilerin, Türklerin, Kürtlerin, Araplarýn, Acemlerin deðil; yeryüzünde her türlü zulme, baskýya, kýtala, zillete, alçaklýða karþý çýkan herkesin dâvâsýnýn adýdýr Hüseynî dâvâ.




son eklenenler
Gerçeðe Aykýrý Ýþler
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Monolog...
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Al-ilah
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türkiye'nin Dincilik Sorunu
Aziz Dolu
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dinhuriyet Sancýsý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hollywood Þeytaný
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Yoz Meyveden Aþý Ýçin Filiz Almak
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türklerdeki Kalýcý Din ve Geçici Dinler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dr. Fýrat’ýn Haþiyesine Haþiye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ýman, Þüphe Götürür Mü? Dr. Fýrat'a Yanýt
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ruhumuzu Kendine Döndürecek Olan: Ýnançtýr!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Caner Taslaman
MUSTAFA ESER
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hocalara Yöneltilen Saçma Sorular
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Nedir Bu Nirvana Muhabbeti
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.