..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - chaotica
chaotica -
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Beklek V. (chaotica) 2 Haziran 2012 Kent 

Muazzez'i yazmaya baþladýðýmda yalnýz bir adam olmakla övünüyordum. Bir insanýn en güçlü halinin yalýn hali olduðuna biat etmiþ olmam beni özgür kýlýyordu. Chao... kaval kemiði gibi güçlü, kýrýlmaz, kahramanlarýnýn tek tanrýsý... yaratýr, öldürür, ardýna bakmaz. Atom çekirdeði gibi kýrýlmaz bölünmez bir çetinliðe sahip olduðumu sanýyor olmanýn altýnda yatan yalýnlýðýmdan baþka bir þey deðilken birden bire yarým kalmýþlýk hissiyle tanýþtým. Beklemek beni aþýndýrýyordu. Bekliyor olmamýn umurunda olmamasý ise aþýnan ruhumu enfeksiyona daha açýk bir hale getiriyordu. Muazzez'i hangi ara beklemeye baþlamýþtým bilmiyorum.

  Beklek I. (chaotica) 29 Mayýs 2012 Kent 

Anthony Hopkins, Legends Of The Fall adlý filmin bir sahnesinde tek gözünü kýsarak sigarasýný yakar, söndürmek için dirseðinden kolunu kýrarak kibriti sallar ve atar. Oldukça karizmatik gelmiþtir bu hareket bana. Hatta birkaç paketliðine hareketi çalýþmýþlýðým da vardýr. Vasati kýrk hareket.

  Beklek II. (chaotica) 30 Mayýs 2012 Kent 

"Dostum ben o herifi gebertebilirdim. Ýþerken saygýsýzlýða asla müsamaha gösteremem bilirsin." "Ne gösteremezsin anlamadým?" "Neyi anlamadýn?" "Ne göstermediðini anlamadým." "Dostum göstermediðim bir þey hakkýnda burada neden konuþayým ha? Salak mýyým ben?" "Ben de onu diyorum dostum. Madem göstermiyorsun neden göstermediðini bize gösteriyorsun?"

  Beklek IV. (chaotica) 1 Haziran 2012 Kent 

Týrnaðýmý kutunun üstündeki kilide taktým. Soðuktu kutu. Hafifçe kaldýrdým ve kilit esneyince parmaðýmýn ucunu kutuyla kilit arasýna sýkýþtýrdým. Biraz daha zorladým. Tuhaf bir tahrik hissi... kilit kutunun üstüne baský yapýnca kapak içe doðru yýrtýldý. Hava sesiyle birlikte parmaðýmda soðuk biranýn ýsýnmýþ beyaz köpüðünü hissettim. Yerden yaklaþýk otuz metre yüksekteki dairenin balkonunda dimdik ayakta dururken, kendimi bir minare gibi hissettim. Büyük, alkolik bir minare. Aþaðýdaki insanlar bana bakýp haþmetimle sarsýlýyorlar mýyýdý, yoksa farketmeden geçiyorlar mýydý?

  Beklek III. (chaotica) 31 Mayýs 2012 Kent 

Ýnsanýn ademden gelmemiþ olabileceðine dair bir baþka kuþkum da bu. Asiler her dönem olmuþlardýr ve gerçek asiler (ben bunlardan biri olmayabilirim) pes etmiyorlardý. Bir de asileri sindirmeye yeminliler vardý. Bunlar da her dönem oldular (ki ben bunlardan da olmayabilirdim) ve asilerle binlerce yýldýr savaþ halindeler. Bu savaþ, görüntüsü ayný olan iki ayrý türün savaþý gibi. Asiler mi onlarýn postunda, onlar mý asilerin postundalar bilmiyorum. Tek bildiðim her iki türün de postunu sýkýca sahiplendiði.

  Beklek VIII. (chaotica) 9 Haziran 2012 Kent 

Ýstifini hiç bozmadan oturuyor. Kalkýyorum. Onu yerden kucaðýma alýyorum. Baþýný koltuðuma sokup gövdesini sevmeme izin veriyor. Bunu yaparken arka ayaklarýný yürümeye çalýþýyormuþ gibi hareket ettiriyor. Ona dokunurken her seferinde bunu yapmasýndan nefret ediyorum. Kendimi sürekli tecavüz ediyormuþ gibi hissediyorum. O da cüssemden korkuyor ve duruma, ben vazgeçene kadar rýzasýz razý oluyordu. Onu yere býraktýðým anda temas ettiðim her noktasýný diliyle haþin bir titizlikle temizliyordu. Kese atýlmasýna seve seve razý olabileceðini düþünüyordum.

  Beklek VII. (chaotica) 7 Haziran 2012 Kent 

Soft, durmadan ayaðýmdan sarkan bandaja saldýrýyor, sanki açmaya çalýþýyordu. Yataðýmda doðruldum. Ayaða kalktým. Sevþan'a beni bu þekilde sarmalamasýný kimin söylediðini sordum. Beyaz gazlý bezle tüm vücudum özenle sarýlmýþtý. Ýçim þiddetle kaþýnýyordu ve tuvalete gitmem gerekiyordu. Aðýr adýmlarla zorlukla tuvalete doðru yürümeye baþladým. Arada sýrada durumumu daha vahim gösterebilmek için inliyordum. Soft'sa durmadan üzerimden sallanan bandaja pençesini takýyor, týrnaðýna takýlan bezi þiddetle yýrtmaya çalýþýyordu. Heyecanla bir hediye pakedini açmaya çalýþan çocuk gibiydi. Sevimli ve saldýrgan...

  Beklek VI. (chaotica) 5 Haziran 2012 Kent 

Kadýnlarýn gözyaþlarýný saklama þekilleriyle yataktan çýktýktan sonraki giyinme þekilleri arasýndaki benzerlik çarpýcýydý. Her ikisini de arkalarýný dönüp, erkeði yok sayarak yapýyorlardý. Garip bir teþhir yöntemi olmakla birlikte etkisiz olduðunu söylemek benim açýmdan olanaksýzdý.

  Beklek XI. (chaotica) 16 Haziran 2012 Kent 

Aradan geçen üç aylýk süre içinde Sevþan'la iki kez görüþmüþtüm ama Soft'un ölümünden bahsetmemiþtim. Sordukça iyi olduðunu söylüyordum. Ona eski kedime ait hikayeleri Soft 'muþ gibi anlatýyor kahkahayý da basýyordum. Oysa kediler komik hayvanlar deðillerdi. Neden bütün hikayelerimi abartýlý kahkahalar eþliðinde anlattýðýmý bilmiyordum.

  Beklek IX. (chaotica) 13 Haziran 2012 Kent 

“Ra hayýr oðlum.” dedi. Köpek komutu iplemedi. Soft sýrtýndaki tüyleri dikleþtirip pozisyon aldý. Kadýn masadan kalkýp köpeði boynundaki tasmadan çekip, yüzüme gülümseyerek köpeðinin saðýr olduðunu söyledi. Saðýr köpeðe seslenerek komut verme çabasýný anlamaya çalýþarak Ra'nýn dudak okuyup okuyamadýðýný sordum. Boþ bulunup böyle bir yeteneði olmadýðýný söyledi. Saçmaladýðýný farkedip tekrar kimliðe yöneldi. Ra yeniden bize döndü. Mavi gözlerini Soft'a dikti. Soft yeniden pozisyon aldý. “Ra Soft'u yerse onu Ares'e kurban ederim.” dedim sertçe. “Aaa... Ayol siz nasýl hayvanseversiniz? O bir köpek sadece.” “Ben Softseverim hayvansever deðil. Ayrýca Soft sadece bir kedi deðil”

  Beklek X. (chaotica) 14 Haziran 2012 Kent 

Gece evden çýktým. Fahiþelerin ve travestilerin bolca gezindikleri mahalleye gittim. Kimi aradýðýmý bilmeden ara sokaklarda gezindim. Birkaç pazarlýðý yakýndan izledim. Topuklu ayakkabýlarýný arabaya sýðdýrmak için dizlerini nasýl karýnlarýna çektiklerini ve orospuluða otururken ana rahmindeki anlarýna kozmetik dönüþlerini izledim.

  Beklek XII. (chaotica) 19 Haziran 2012 Kent 

“Bilmiyorum.” dedim tereddütle. Bir þey senden kopmamý önlüyor. Soft'un ölümüne üzülmediðin için kýzýyorum ve seni onun yanýna gömme isteðim bile aðzýma gelmeden unufak daðýlýyor. Senden ne gelirse gelsin saçma bir kabulleniþ içindeyim.”

  Beklek XIII. (chaotica) 21 Haziran 2012 Kent 

“Tüm numaralar telefonunda Muazzez olarak kayýtlýyken sen beni nasýl arayabiliyorsun?” diye sordu þaþkýnlýkla. “84. sýradasýn.” “Peki annen?” “7.” “Kardeþin?” “Hangisi?” “Trabzon’daki” “22.” Kontrol etti. “Bu þekilde numara bulduðuna inanamýyorum.” dedi.

  Beklek XIV. (chaotica) 25 Haziran 2012 Kent 

“Ýnsanlarýn bazýlarý sadece yalanýn nedeni hakkýnda fikir yürütürler; he? Ah anne... o zaman anlayýþlý insan yok mudur? O da öyle, deðil mi? Anlayýþsýz...” diye Chao’yu düþünerek söylendi kendi kendine. Yanýndan geçen eski bir minibüsün yarattýðý toz bulutunun ortasýnda kalýnca gözleri yaþardý. Aðlamak için kendine gereken bahaneyi yaratabildi. Önce yutkundu.

  Beklek XV. (chaotica) 27 Haziran 2012 Kent 

Sustu. Gözlerini önce kaçýrdý sonra dýþarý baktý. Ara ara omuzlarý sarsýlýyordu. Aðlýyor olmasýný umursamadým; benim söylediðim sözlerle bir ilgisi olamazdý. Ona göre Muazzez hayal ürünüydü. Birilerinin aðlamalarý kolay kolay umurumda olmuyor. Fakat ne zaman ki o gözyaþlarýna sebep olduðumu farketsem, iþte o an kendimi çýldýrasýya çaresiz hissediyorum. Sanki birisi ellerimi ve ayaklarýmý kýpýrdamayacak þekilde sabitlemiþ gibi nefessiz kalýyorum. Neden aðladýðýný sorup sormamayý düþündüm ama içimden bir ses sormamamý, çünkü altýndan benimle ilgili bir þeyin çýkacaðýný söyledi. Sormadým. Yüzünü görmeyeceðim þekilde dönerek odadan çýktý.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © chaotica, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 22:51:24