..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Taner SARGIN
Taner SARGIN - Tanerce
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Türkiye Ekonomi - Poltikasýna Genel Bir Projeksiyon. (Taner) 7 Ocak 2009 Türkiye 

2,8milyon insan günde 2 dolardan az bir parayla yaþamýný sürdürmeye çalýþýyor. Dünyanýn zenginliðinin % 80’i dünya nüfusunun %15’inin elinde. Dünyada iþlemez bir duruma gelen emperyalist politikalar savaþlarla kendini yenilemeye çalýþmakta ve bölgesel saldýrýlara kalan halklar yalnýzlaþtýrýlmakta, güya sahip çýkýyor gibi görünenler, durumdan iç politika malzemesi çýkarmakta. Bu günleri halklar niye yaþamak zorunda býrakýlýyor? bu güne kadarki politikalarýn tepkisizleþtirdiði insanlar sýrasýný beklemeye mahkum mu?

  Bir Garip Kampanya (Taner) 16 Þubat 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Evinizde su þebekesi baðlanmamýþ olsa da elbiselerinizi dereden taþýdýðýnýz su ile elbiselerinizi ve kendinizi daha temiz hissedeceksiniz. Bu beyaz eþyalarýn evinizde yarattýðý bütünlük ve kendine özgü atmosfer projemizi daha iyi algýlaya bilmenizi saðlayacak

  Barýþ Kültürünü Egemen Kýlmak (Taner) 23 Nisan 2009 Türkiye 

Doða üzerindeki insan etkinliðine baktýðýmýzda da egemen olma mücadelesini görüyoruz. Barýþ kültürü hakim olan topluluklarda doðaya egemen olma deðil doða içinde uyumlu yaþama kültürü geliþtirme taraftarý olarak, doðanýn yansýmasý olan insanýn barýþý egemen kýldýðýnda doðaya dost olabileceðini düþünüyorum. Þu ana kadar yazdýklarým ve bundan sonra yazacaklarým fikir üretebilen birey olarak belirli grup ya da topluluklarda hakim olan kendini belirli kategorilere dahil eden dayatmacý zihniyetlerin varlýðýnda bile düþünebilen bir insan olduðumu vurgulamak isterim.

  Ülkemizde Gazetecilik Nasýl Yapýlýyor? (Taner) 12 Haziran 2009 Türkiye 

Gazeteleri açýyoruz dehþet haberleriyle irkiliyoruz. Vuran, kýran, parçalayan, bunalan ve cinnet geçiren bazen serinkanlýlýkla planlanýp iþlenen cinayetler. Ýnsanlarýn hayatlarýndaki suç bölümleri. Bu insanlar doðduklarýnda potansiyel olarak bunu taþýyorlarmýydý? Onlarý bu yöne iten sebepler nelerdir? Son zamanlarda varlýklý bir ailenin çocuðunun yaptýðý vahþetin arkasýndan her gün yeni bir yorum yapýlarak yayýnlanýyor. Toplumda dehþetin dozu giderek artýyor. Bu hep böyleydi de gazetelerde sansür uygulandýðý için mi bu kadar yansýmýyordu acaba. Biz gerçekten böyle bir toplumun için de mi yaþýyoruz.

  Düþünceler Sermaye Bulamazlar Ama Sermayeler Düþünceleri Seçebilirler (Taner) 24 Haziran 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Belirli kademelerde olan kiþiler iletiþim araçlarý yoluyla tepki gördüklerinde bundan yakýnabilirler. Ama onlarýn korktuðu hakaret dolu sözlerin bu ortamlarda bulunmasý deðil, onlar hakkýnda doðru tespitlerin yapýlmasý ve gerçek yüzlerinin deþifre edilmesidir.

  Ampulün Patlama Süreci/ampulün Anlamý. (Taner) 21 Temmuz 2010 Türkiye 

Karþýsýnda muhalefet hedefi olan bir ana muhalefet lüksü kalmamýþ. Bilakis iktidar hedefi olan ve halkýn gündemini yakalamýþ çetin bir muhalefet vardýr...Kýsa adý AJC olan Amerikan Yahudi Kongresi, 2004 yýlý Ocak ayýnda New York’taki HSBC binasýnda düzenlenen törenle Baþbakan Recep Bey’e ‘Cesaret Ödülü’ vermiþti...Ampulün þifreleri çözüldü. Patladý patlayacak. Yeni güvenlik sistemi göz acaba gelecekteki yüce divan sürecini de görebiliyor mu?

  Ak / Kara Ayrýmý Dayatmasý. (Taner) 17 Aðustos 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Arkadaþým sizin çocuklarýn 12 Eylül 1980 de bize kan kusturmasý ordunun deðil sizin çocuklarýn faþist olduklarýný gösterir. Adýnýn önüne ya da arkasýna ilerici bir yazarýn ya da faþizmden zarar görmüþ bir kimsenin adýný ekleyenler çýkmýþ sol söz öbekleriyle bize bazý þeyleri yutturmaya çalýþýyorlar.

  Referandum'un Bana Öðrettikleri (Taner SARGIN) 12 Eylül 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Referandum süresince basýnýn: entelektüeller, iktidar ve kadýnlarýn bakýþ açýlarýný yansýtma biçimini inceleyerek size farklý bir bakýþ açýsý sunmaya çalýþacaðým.

  Barýþýn Turþusu Kaç Kuruþ? Olmadý, Barýþýn Turþusu Kaç Kurþun Diyecektim. (Taner SARGIN) 13 Eylül 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Uluslar arasý tekellere hizmet eden politikacýlar halklarýn hafýzalarýný törpülemek için önceleri ‘’dün dündür bu gün bu gündür ‘’ söyleminde idiler. Yunus Emre gibi kültürel deðerlerimizi çalarken bir yandan da Deniz Gezmiþleri’ de dönemin maceraperest yumuþak baþlý ama ortamýn havasýna kapýlmýþ gençler olarak ilan edebilirler.

  Hanefi Avcý’nýn Kutsal Görevi Devam Ediyor. (Taner SARGIN) 8 Aðustos 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye’nin aldýðý askeri araç ve gereçleri ile PKK’nýn alabileceði askeri araç ve gereçleri kýyaslarsanýz. Bir bölgedeki Milliyetçi Kürt Hareketinin gücüyle, Bu bölgeyi de içine alan kocaman bir devletin gücünün kýyaslanmasý söz konusudur. Amerika için Pazar önemlidir. Kime daha fazla ve karlý silah veya araç gereç satabiliyorsa baþta onu muhatap alýr. Hanefi Avcýnýn Türkiye’yi bu kadar küçümsemesine hiç þaþýrmadým.

  Terör Kaos Siyaset Ekonomi ve Ýnsan. (Taner SARGIN) 26 Temmuz 2015 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsan özüne düþman olaný kendine empoze edenleri görürse herþeyi baþarabilir. Yaþadýðý kaosun yerine düzen ve adaleti getirebilir.

  Ben Selfi'ye Karþýyým. (Taner SARGIN) 25 Temmuz 2015 Kesinlikle Karþýyým! 

Bazen garip bir þekilde insanlar ayný hareketi tekrar etmeye baþlýyor. Buna çýlgýnlýk diyorlar. Selfi çýlgýnlýðý Cep telefonu çýlgýnlýðý otomobille son sürat giderken öndeki araç normal gidiyor diye selektör yapma çýlgýnlýðý, Üfürükçülerin "oral seks helal mi haram mý" ya varan insan hayatýna müdahale etme çýlgýnlýðý, Ýnsanlarýn bu adamlarýn aðýzlarýna bakma çýlgýnlýðý. Asma kesme videolarý izleme paylaþma þiddeti meþrulaþtýrmaya destek verme çýlgýnlýðý vs.

  Bu Günün Bilimi Nereye Kime Hizmet Ediyor (Taner SARGIN) 3 Þubat 2020 Toplum ve Birey 

insanlara az yiyin çok çalýþýn yoksa hamam böcekleri genleri aþýlarým size çünkü hamam böcekleri çürümüþ yiyeceklerle bile besleniyor ama yapý itibarý ile egemen sýnýfa daha iyi hizmet edebilirler diyor. Gölgesini satamadýðý aðacý kesen zihniyetin sadece doðaya deðil insanlýða da düþman olduðunu ne zaman göreceksin ey insan.

 

 



Ýstiridyenin deðerini oluþturan, serseri kum taneleri ile kirletilmesi sonucu oluþmuþ inci taneleri deðildir. Ýnciyi oluþturanýn kendisi olmasý deðer sahibi yapar onu. Ýstiridyenin deðer anlayýþý insanlarýn deðer yargýlarýyla çeliþebilir. Ama bu istiridyeyi baðlamaz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taner SARGIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 14:00:26