..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - harun þeker
harun þeker - Araþtýrma
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Topacýmýn Kabarasý Yok (harun þeker) 7 Þubat 2011 Aný 

Kasabadaki bir çocukluk hatýrasý

  Tiryakisi Olmak (harun þeker) 30 Ocak 2011 Yaþam 

tUTKUN VE TUTSAK OLMAK

  Nevbahar Oldu (harun þeker) 31 Mayýs 2009 Anýlar 

Baharý nasýl karþýladýk.

  Yerköprü'den Taþkent'e (harun þeker) 31 Mayýs 2009 Doða ve Dünya 

Asýl þelale burada ama bilen yok.

  Gavut ve Gölle (harun þeker) 28 Þubat 2009 Yaþam 

Yöresel yemekleri hikaleþtirdik.Belki sizinde çocukluðunuzu yansýtýr.

  Dýþarda Sonbahar Ýçerde Bitmeyen Ýþler (harun þeker) 3 Aralýk 2008 Pastorel 

Bazen herþey bunaltýrya insaný iþte tam o zamanda ne yapmalý bence.

  Otuz Üç Yaþýna Kadar Neler Öðrendim (harun þeker) 2 Kasým 2008 Günlük Olaylar 

Öðrenecek ne çok þey var ama ben bazýlarýný öðrendim.Aslýnda herkes bunlarý biliyor ama ne kadar farkýndayýz.

  Sanal Dünyada Zamane Ýnsaný (harun þeker) 3 Ekim 2008 Yüzleþme 

Zamanýmýzýn insaný doyma duygusundan uzak,amaçsýz ve yorgun dolaþýyor caddelerde....

  18. Yüzyýlda Göksu Vadisindeki Köyler (harun þeker) 14 Aðustos 2008 Anadolu Kültürü 

Bilinmeyenleri ortaya çýkardýk.Yeni bir belge niteliðinde.

  Köylü Annelerin Günü (harun þeker) 3 Aðustos 2008 Ýyileþme 

Annelere ve çocuklarýna

  Bir Baþkadýr Benim Kasabam Gezlevi (harun þeker) 2 Aðustos 2008 Aný 

Aþýk Ömer'in köyünde neler yaþanýyor.Burasý neresi

 

 



Araþtýr herþeyi, yaz


  24.08.2008 19:18:36  

ZAMANE ÝNSANI
Artýk sevgiler de sanal. Özlemlerde. Hayat koþturmakla geçiyor. Bir baþka yorgundur zamane insaný.Tükenmeyen kuyruklar, acýlar ayrýlýklar. Hasretler dinmiyor. Kavuþtukça artan hasretler var . Artýk karþýlýklý konuþurken canlý seyrediyorsun dostlarýný. Ama hasret eskisi gibi deðil, muhabbetlerde öyle...Bir mektup parçasý kadar doyurmuyor, bu canlý konuþmalar. Görüþmeler, konuþmalar, boþ ve anlamsýz. Kaç tilki dolaþýyor artýk zihnimizin  kývrýmlarýnda bilmek daha zor.
Ýçimizde  bir yalnýzlýk ve yoksulluk var. Aldýkça eþyalarý daha da artýyor bu
Yoksulluklar, açlýklar. Daha fazla, al al al yine  de aç gözümüz doymuyor.Týpký susuzluðunu gidermek için kar yiyen adam gibi yedikçe artýyor susuzluðumuz.
            Artýk anneler, babalar, kýzlarýný sevmiyor. Paran varsa etrafýnda yalandan dostlarýn var. Paran yoksa kapýný çalan da yok.Ýftarlarýn bile karþýlýðý var artýk. Herkes kendi sýnýfýndan yada üst sýnýftan insanlarý  çaðýrýyor, sofralarýna. Ýftarlar da  bile  sýrasýyla. Siz gördünüz mü bir yoksulu , bir öðrenciyi baþka sýnýf insanlarýn arasýndaki sofrada.
Sevgilerde artýk korkutuyor beni . Seni seviyorum demek Ferhat a dað deldirirken, günümüzde farklý anlamlara geldi .Þefkatli bakýþlarda yok artýk. Baþlarý okþanan çocuk da
zor bulunur bundan böyle. Beklentimiz olmadýðý yerlere telefon dahi etmezken, iþimizi yapacak olanlara ne hediyeler almýyor muyuz? Annemize almadýðýmýz hediyeleri kimlere almýyoruz ki.
Ýnsanlar açlýðýn dan ölürken, bazýlarý da obezite den kurtulmanýn çaresini arýyorlar. Koþtukça daha çok yoruyorlar kendilerini . Ah!! Yalnýzlýklarýmýzý otolarda ki müziðin sesiyle bastýrmaya çalýþmýyor muyuz? Çevremiz gittikçe daralýyor. Daraldýkça  biz de daralýyoruz.
Stres de bizim ayrýlmaz bir parçamýz olmuþ . Hastane köþelerinde dostlar, akrabalar yalnýz.
Ziyaretçileri yok. Anneler,  babalar , kardeþler,  bakým evlerinde. Yýlda bir kez de olsa günlerini bekliyorlar . Ya gelirse…. Diye. Bayramlarda akraba ziyareti deðil, otelin yýldýzýný soruyorlar.Sahi sizin ki kaç yýldýzlý?
Çocuklarýmýz bir yarýþçý . Hep hayatý boyunca birilerini geçsin ki, bir yere gelebilsin. Geçemeyenler  ise,  bir baþka bahara býraksýn ümitlerini.Yada yýllarca içinde bir uhde olarak kalsýn ne çýkar bundan. Üstte kalana ne mutlu , altta kalanýn vay haline.
            Bekarlar evli olmadýklarý için umutsuz ve üzgün, evlilerde bekarlýktaki kadar serbest ve huzurlu deðil. Kaynanalar gelini beðenmez, gelinler kaynanayý. Kýz annesine gitmek ister; babasý tatlý gel kýzým der, kaynata oðlum gelini getir der gelin “aman býktým annenden ,baban dan” der. Dost bildiklerin harcamak için bekler köþe baþlarýnda. Yüzüne gülüp de arkandan ne dolaplar döndürür , yýllar yýlý dost sandýðýn insanlar . Ýhtiyacýn varsa biraz paraya,  istemekten dönersin maskaraya.  Gel gülme arkadaþ, sende dua et bu bahtý karaya. Ýnanmazsan yaz bir kenara.
            “Çabuk unutuluyor nice ölen kahramanlar” dese de birileri; Unutulanlar, unutanlarý asla unutmazmýþ. Ne yapalým kader der,  geçeriz bazen. Her yokuþun bir iniþi, Bal yapan arýnýn arkasýnda iðne varmýþ. Gül dikensiz, fasulye, kökensiz olmazmýþ.
            Yorgunum bunlarý düþünmekten.Yorgunum…Çok yorgunum. Bitmekte olan sularýmýzý mý düþüneyim.Tasarruf etmediðimiz parayý mý, havayý mý , tabiatý mý , tasalanayým. Dostluklar içinde dostsuzluðu mu, düþüneyim. Kusursuz dost arayaný mý?


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © harun þeker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 04:15:02