..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Dilek Asar
Dilek Asar - YAZMAK PAYLASMAKTIR
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  "Bekle Bizi Ýstanbul" (Dilek Asar) 6 Nisan 2009 Aný 

Haydarpaþa Garýnýn önünde, iskeleye yakýn bir bankta, elinde yarým simit, yanýnda çantasý, siyah paltolu bir kadýn oturuyor. Gözlerini denizden ayýrmadan Ýstanbul’u dinliyor. Deðil gözlerini kapatmak, kýrpmak bile istemiyor. Herþeyi nakþetmeli belleðine , daha epey bir süre bu resimlerle oyalanacak. “Sanki karnýmýn üstünden geçiyor vapurlar...Ne çok martý var, ne kadar zarifler, þu minik iskele ne kadar güzel,” diye düþünüyor.

  Yaþam Bir Tiyatro (Dilek Asar) 14 Kasým 2008 Yaþam 

Neden yaþamla birebir iliþkisi vardýr tiyatronun? Çünkü o, yaþamýn içinden damýtýr oyunlarýný. Ve yaþamýn kendisi bir tiyatrodur aslýnda.Bebeklikte baþlar oyunculuk. Her aðlayýþýnda kendisini anne veya babasýnýn koynunda bulan bebek, ilk oyununu sergiler.Hiçbir fiziksel sorunu olmasa bile aðlamasý oyunun ilk sahnesidir. Evet o sahneler, sahnelere eklenir ve en saf, en temiz ilk oyun tamamlanýr: “çocukluk yýllarým”. Bu oyun belki de bizim kendi yazdýðýmýz ve oynadýðýmýz ilk ve son oyundur.

  Hediye (Dilek Asar) 14 Kasým 2008 Çocuk 

Teyzesi, sokak kapýsýný açan Seda’ya ‘ bak sana ne getirdim’ diyerek bir paket uzattý. Sevinçle paketi kaparak teyzesine bir öpücük gönderip en yakýndaki odaya daldý.Paketten çýkan kitaplarý oradaki yataðýn üzerine koyup incelemeye baþladý. Þimdiye kadar gördüklerinden çok daha büyük, ciltli, kapaklarý son derece güzel ve parlak iki kitap.

  Bayram Sevinci (Dilek Asar) 14 Kasým 2008 Çocuk 

Pembe elbisesi bayrama yetiþmiþti. Çok seviniyordu.Annesi , elbiseyi yetiþtirmenin gururu yüzünden okunarak ‘pek de yakýþtý’ dedi.Rugan ayakkabýlarýný giymekle uðraþýrken annesine sevgiyle bir göz attý. Bilekten baðlý rugan ayakkabýlarý pýrýl pýrýl parlýyordu. Elbisesinin altýna giydiði, özenle kolalanmýþ dantelli ‘ jüpon’ un her deviniminde çýkardýðý hýþýrtý kulaklarýnda, mutluluktan içi içine sýðmýyordu. Pembe elbise yetiþmiyecek, onu bayramýn ilk günü giyemiyecek diye ne çok üzülmüþ, ne çok heyecanlanmýþtý.

  Komþularým (Dilek Asar) 14 Kasým 2008 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Oturduðumuz bina dört katlýdýr. Giriþ katýndaki dükkanýn üstündeki dairede oturuyoruz. Üstte de iki daire var. O daireler sýk sýk kiracý deðiþtirdi.Birileri taþýndý, birileri çýktý gitti. Bu ailelerden biri var ki ben onlarý hiçbir zaman unutmayacaðým. 3 sene önceydi, 6 çocuklu bir Kürt ailesi üstümüzdeki daireye taþýndý.Ne yalan söyleyeyim onlarýn çok gürültü yapacaðý aklýmdan geçmedi deðil. Canlýlýðý, hayatiyeti severim ama gürültü baþka.Oysa hiç sesleri çýkmýyor, evdeler mi deðiller mi belli deðil. Þimdi ‘ yahu çocuklar hasta falan mý acaba ‘ diye beni endiþelendiren sessizliði düþünüyorum da gülümsemekten kendimi alamýyorum. Kim derdi ki gürültüden deðil de sessizlikten rahatsýz olacaðým.

  Sýrýlsýklam Aþýk (Dilek Asar) 28 Ekim 2008 Gülmece (Mizah) 

Bay Kuschmann þaþkýn , çaresiz Aylin’e bakýyor, söylediklerini anlamaya çalýþýyordu. Sonra beni çaðýrdý.- söyle bakalým ne diyor bu, neden aðlýyormuþ anlat bana dedi. Ben biraz Almanca biliyorum ya baþladým tercümeye – wir sind keine Maschine , wir sind Menschen, geht nicht, geht nicht ,( bir an durakladim neydi YAÞAMAK kelimesi diye düþündüm, hah! Buldum, heyecanla devam ettim tercümeye.) Wir verliebt ,ich verliebt,- was verliebt?

  Veda Partisi (Dilek Asar) 28 Ekim 2008 Ortamsal 

Cennet böyle bir yer olmali diyorum kendi kendime. Her yer yemyesil .Rengarenk çeþit çeþit çiçekler yeþillerin arasýna çok yakýþmýþ.Yeni yeni yapraklanmaya baþlayan deðiþik aðaçlar, sarmaþýklar harika. Gölgesinde oturduðum salkýmsöðüt son derece zarif. Biraz ilerde küçük yapay göl, kendine özgü bitkileriyle göze çarpýyor. Sað tarafýmda, bahçenin en görkemli aðacý ceviz olmalý. En iri dalýna bir salýncak kurulmuþ. Bakýþlarýmý hangi yöne çevirsem bir güzellikle karþýlaþýyorum. Kuþ cývýltýlarý manzaraya ayrý bir güzellik katýyor. Anet in Beni çaðýran sesiyle kendime geliyorum. Sesin geldiði yöne doðru gidiyorum.Terasa konulmuþ uzun masanýn üzeri deðiþik yiyecek ve içeceklerle dolu. Diðer arkadaþlar da toplanmýþlar, masanýn çevresindeki banklara oturmaya baþlamýþlar. Demek yemek yenecek. Ýki arkadaþýn oturduðu bankýn bir ucuna da ben oturuyorum.

  Ihlamurun Gölgesi (Dilek Asar) 20 Ekim 2008 Aný 

Yeniþehir, Ankara’nýn bir zamanlar en gözde semtlerinden biriydi. Çocukluðumun uzun bir bölümü o semtte geçti. Oturduðumuz ev bahçe içinde iki katlý bir evdi. Çevredeki bütün evler bahçe içinde, iki veya üç katlý, farklý görünüþlere sahipti.Sýcacýk komþuluk iliþkilerinin yaþandýðý mahallemiz, sokaktan geçen simitçi, yoðurtçu,sütçü ve at arabalarýyla meyva´- sebze satanlarla bütün gün þenlikli olurdu. Yorgun bir akþam inip, perdeler sýkýsýký örtüldükten, kapýlar kapanýp el ayak çekildikten sonra bile sesler bir süre daha, boza, sahlep, helva satýcýlarýyla devam eder daha sonra devriyeye çýkan bekçilerin düdük sesleri geceyi bölerdi.

  Benim Anna´m (Dilek Asar) 29 Eylül 2008 Bireysel 

Anna ile tanýþmamýz, memleket hasretinin yüreðimi daðlamaya, Türkiye’ deki çevremi, arkadaþlarýmý özlemeye baþladýðým döneme raslar. O, yanýmýzdaki daireye yeni taþýnmýþtý. Orta boylu, balýk etinde, uzun sarý saçlarý ama ille de ülkemin denizleri gibi koyu mavi, gülen gözleri ile kapýmýza dikiliverdi. Anna kapýnýn önünde durmadý. Ýçeriye girdi. Yaþantýma girdi. Güler yüzü, sýcaklýðý, ilgisiyle tüm aileye sevdirdi kendisini. Kýsa zamanda ailemden biri oldu. Beraber yedik içtik, beraber aðladýk, beraber güldük.

  Dört Köþeli Kuma (Dilek Asar) 29 Eylül 2008 Bireysel 

Ýlk defa ne zaman mutlu olduðumu hatýrlamaya çalýþtým, Film þeridini geriye sardýrdým. Çok küçüðüm, soðuk bir kiþ gününde babamla bir parktayýz,lapa lapa kar yaðýyor. Elim babamýn fýrýndan yeni çýkmýþ ekmek gibi sýmsýcak kocaman elinde. Ben bir saða bir sola seðirterek ellerimi ýsýtýyorum. Bu keþfimden, sonralarý da hep yararlandým. Her seferinde ayný mutluluk ayný güven duygusu ile.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilek Asar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 11:07:41