..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ayþe Kaya
Ayþe Kaya - Ýçimden Dökülenler
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Hesaplaþma (ayþe kaya) 23 Þubat 2010 Yüzleþme 

kýymetimizi bilmeyenlerin biz neden biliyoruz kýymetini

  Bazý Ýþler Önemlidir (ayþe kaya) 24 Þubat 2010 Din 

Sevdiklerimizin doðum günleriyle aramýz nasýl? Onlarý mutlu etmek hoþumuza gidiyor mu? cevabýmýz eðer evetse, haydi o zaman "en sevdiðimizi" mutlu etmeye.

  Yaðmurun Dersi (ayþe kaya) 13 Eylül 2009 Din 

Ben de yaðmuru izleyip, baharý gördükten sonra yaðmurdan alýyorum dersimi. Yazýk bana yaðmur kadar olamadým, akýtýp ta gözyaþlarýmý içime, kalbimdeki günah kirlerini yýkayamadým. Nasýl ki her bir yaðmur damlasýný melekler indiriyorsa yeryüzüne, her bir tövbe gözyaþýna da meleklerin dualarýnýn da katýldýðýný hesabedip; temizleyemedim kalbimdeki lekeleri.

  Uzaktaki Sevdiðim (ayþe kaya) 17 Eylül 2009 Din 

Bir sevdiðim var uzakta. Sadece senede bir defa gelir. Tüm sene gelmesini dört gözle beklerim, zamaný iple çekerim. Öyle cömert öyle cömerttir ki; hep eli kolu dolu gelir, aklýma bile gelmeyen hediyeler getirir. Hayatýmý bahara çevirir. Hiç o varken ki gibi mutlu geçiremem günlerimi. Ancak bir ay kalýr fazla kalamaz. Öyle alýþýrým ki ona gitmesini istemem, ama mecburdur gitmeye. Kendini özletmeyi ve bekletmeyi sever, hem düþüncelidir de “Yarýn bayram, benimle buraya kadar. Bayramýný diðer sevdiklerinle geçir. Ben sana yük olurum.” der. Gözyaþlarýyla ayrýlýrýz.

  Hayatýmýn Hatýrasý (ayþe kaya) 19 Eylül 2009 Anýlar 

Nasýl bir büyüymüþ bu Allah’ým. Gitmeden insan anlayamýyor ama bir kez de görünce, artýk göz O’ndan daha deðerli bir þey bilmiyor. Gitmeden bilinmiyor Rabbim ama dönünce de hasretine dayanýlmýyor. Bir insanýn dünyada görebileceði en güzel yer Kâbe. Görmüþ ve gördüðüne kara bir sevdayla baðlanmýþ tüm sevdalýlara...

  Rahman'ýn Misafiri (ayþe kaya) 22 Eylül 2009 Gelecek 

Hac arzusuyla yanýp tutuþan, içinde özlemlerin en güzelini biriktiren ve vuslatý bekleyen tüm sevdalý gönüllere...

  Sevgi'li Namaz (ayþe kaya) 3 Ekim 2009 Yaþam 

2006 yýlýnýn sonbahar aylarýnda tanýþmýþtýk Sevgi’yle. Tanýþtýðýmýz yer bir hastane odasý. Ben refakatçiydim O ise hasta.

  Ölüm ve Namaz (ayþe kaya) 8 Ekim 2009 Din 

Torun dedesine sorar: “dede insan ömrü ne kadar?” dede cevap verir. “bir ezanla bir namaz arasý.” Torun bir anlam veremez dedesinin cevabýna “nasýl yani?” der. Dede açýklar: “bak yavrum, insan doðunca ilk iþ kulaðýna ezan okunur, ölünce de son iþ olarak ona namaz kýlýnýr, iþte insanýn ömrü bu ezan ve namaz arasýdýr.”

  Bir Dost Arýyorum (ayþe kaya) 5 Ekim 2009 Yüzleþme 

o güzel, gerçek dostlarý tenzih ediyorum, onlara sevgiler

  Sevmiyorum Ýþte (ayþe kaya) 7 Ekim 2009 Yaþam 

Deðerlerimiz mi deðiþmiþ, yoksa biz mi sapýttýk acaba?

  Yalancý Bahar (ayþe kaya) 12 Ekim 2009 Sevgi ve Aþk 

Sensiz bahar mý gelirmiþ, sen varsan bahar... sensiz hayatýmda kara kýþ var...

  Salâyla Uyandým Bu Güne (ayþe kaya) 18 Ekim 2009 Gelecek 

kim bilebilir ki ölümün kendisine ne zaman geleceðini....

  Geçer (ayþe kaya) 22 Kasým 2009 Yaþam 

haayatý gerçeðini gösteren çok güzel bir Senai Demirci eseri

  Bayram Müjdesi (ayþe kaya) 27 Kasým 2009 Din 

ne mutlu bayrama kavuþana

  Bir Özür Yazýsý (ayþe kaya) 25 Þubat 2010 Ýtiraflar 

Gözümde yine yaþ var bugün. Aðlayacak o kadar çok sebep var ki; hangisine aðladýðýmý bilmeden aðlýyorum öylece. Amacýmdan sapmýþ, çarpýp duruyorum saða sola. Bocalýyorum ha bire. Tam ayaða kalkýyorum düzeltiyorum kendi iþte o an bir çelme daha ve yine yerlerdeyim.

  Hasret Günleri (ayþe kaya) 1 Mart 2010 Unutulamayan Dönemler 

Gözüm uzaklara daldý, gönlüm uzaklara uçtu. “Ah” dedim, “bir kuþ olsaydým þimdi, bende uçup gitseydim.”

  Habersiz Ziyaret (ayþe kaya) 2 Mart 2010 Anýlar 

Hafif hafif yaðmur çiseliyor. Ohh tam yürümelik bi an. Kendimi dýþarý atýyorum bahçe kapýsýndan ve anýnda müdahale geliyor annem ve anneannemden “kýzým ýslanýrsýn, nereye.” Þþþtttt. Beni bana býrakýn bakalým, gezintiye çýkýyorum. Ziyarete gidiyorum. Çocukluðumu ziyaret edeceðim az sonra.

  Sýra Dýþý Bir Yolculuk (Miraç) (ayþe kaya) 9 Temmuz 2010 Günlük Olaylar 

Miraç bir yakýnlýk. Sonsuz adýmlarla Rabbimiz tarafýndan “gel kulum” demek.

  Hayat Kimine... (ayþe kaya) 30 Eylül 2010 Ýliþkiler 

Sevildiðini duymak her insaný mutlu eder. Peki sevdiðini söylemek kolay mý? Eðer sevdiðiimiz hayattaysa iþ biraz daha kolay ama ya diilse, yada bu son günleriyse de biz bunun farkýnda deðilsek?

  Kalp Asi (ayþe kaya) 1 Ekim 2010 Yaþam 

Ey kalbim! Ben hüzünlerde boðulmadan hadi gel barýþalým…

  Can Dostum Namaz (ayþe kaya) 2 Ekim 2010 Din 

Namaz! diyor Alemlerin Efendisi: Gözümün nuru, bana dünyanýzdan sevdirilen üç þeyden biri ve mü’minin miracý. Ýnsanlarýn ahrette sorguya çekilecekleri ilk þey ve devam ediyor Sevgili: eðer ki kiþinin namazý tam çýkarsa ne alâ eðer namazý eksik çýkarsa o zaman onun hesabý zordur.

  Zýr Deli (ayþe kaya) 3 Ekim 2010 Yaþam 

Gökkuþaðý misali renkli olmak en güzeli. Umudu olanlara mavi tonlar vermeli, hayalleri olana pembeden daðýtmalý, samimiyetin olduðu yerde kýrmýzý olmalý, masumane duygulara beyazlar giydirmeli. Ama illa ki umut kaynaðý olmalý, neþe daðýtmalý.

  Hayallerim ve Gerçekler (ayþe kaya) 4 Ekim 2010 Yaþam 

Hayallerim vardý dünyaya dair. Ama vazgeçtim tüm onla ilgili hayallerimden. Varsýn dünya yine bu haliyle kalsýn, nede olsa birgün kalmayacak...

  Yýldýzlar (Ayþe Kaya) 17 Ekim 2010 Unutulamayan Dönemler 

Nasýl kýskanmayalým o hurma kütüðünü Ey Rasul! Nasýl kýskanmayalým sýrtýný okþadýðýn kediyi, süt kardeþin Þeyma’yý, sana hizmet eden Enes’i, dostun Ebu Bekir’i, can yoldaþýn Hatice’yi ve diðerlerini… “ Ashabým gökteki yýldýzlar gibidir. Hangisine uyarsanýz hidayete kavuþursunuz.” Diye buyurdu Allah Rasulü. Sizler öyle güzel yarenlerdiniz ki; Allah da Rasulüde çok sevdi sizleri, sizleri sevmek bize de miras kaldý, her birimiz birinizle özdeþleþtirdi kendini. Kimimiz Ayþe olmak istedik, kimimiz Fatýma, kimide Selman ve Bilal ve gururla taþýdýk adlarýnýzý.

  Doðum Günüm (Ayþe Kaya) 25 Ekim 2010 Ýliþkiler 

Günün baþlangýcý iyi ki doðmuþum diye baþlarken, nereden geldi aklýma bilmem tüm bu düþüncelerle haþýr neþir olduktan sonra gayri ihtiyari tereddütleniverdi. “Ýyi ki doðdum mu acaba?”

  Aný Kolleksiyonum (Ýstanbul) (Ayþe Kaya) 6 Kasým 2010 Anýlar 

Üçüncü hafta hava genelde boz bulanýk. Ne yapýlýr ki bu havada evde oturup uyku modundan baþka? Yine böyle bir günde pazara gidiyorum ama yok artýk kesmiyor “en iyisi yeni yerler keþfedeyim” diyerek baþlýyorum bilmediðim sokaklarý arþýnlamaya. Ben sokaklarda dolaþýrken sanýrým yaðmur beni kýskanýyor yada yalnýz olmama gönlü razý olmuyor oda eþlik ediyor bana. Yaðmur ve ben… Severiz birbirimizi, sýk sýk da gezeriz. Böylece sevgimizi Ýstanbul’a da göstermiþ oluyoruz.

  Siz Hiç Âþýk Oldunuz Mu? (Ayþe Kaya) 25 Kasým 2010 Toplum 

Aþk Mekke’de baþlar, aþk Medine’de baþlar. Ve vatana dönüþ yaklaþtýkça hasrette kalplere düþmeye baþlar daha o anda. Gözlerde yaþlar sel olur ayrýlýk akla düþtükçe, zorla ayrýlan sevgililer gibi kýrýlýr kollar kanatlar. Gönül artýk yasa girer, oda týpký Kâbe gibi karalara bürünür. Ayrýlýðýn ateþi dönmeden yakar daha ve döndüðündeyse yandýkça yanar, ateþ büyür içinde asla kor olmaz ve sönmez bu aþk ateþi. Dertli bir âþýktýr hacý.

  Biten Aþk (Ayþe Kaya) 14 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Aþk… Zalim bir kahraman. Ve kalp… Ýflah olmaz bir âþýk… Aþkýn tüm nankörlüðüne karþýn kalp hep vefalýdýr aradan yýllarda geçse zaman zaman titrer ve bitip giden aþklarý yad eder…

  Biten Bir Aþkýn Ardýndan (Ayþe Kaya) 15 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Aþk müsaitmisin bie demeden gelip yerleþiverdi kalbime, daha hal hatýr sormadan, nereye bile diyemeden çýkýp gidiverdi ayný hýzla.

  Git Sevgilim... (Ayþe Kaya) 15 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Aþk tek bir kalbin kaldýracaðý kadar hafif deðil, onun aðýrlýðý eziyor güçsüz kalbimi. Dayanmýyor kalbim tek baþýna aþk yükünü kaldýrmaya. Her geçen gün daha da zayýflýyor, en iyisi sen bu aþký da al ve git sevgilim…Aþk koca dünyayý tutsak etmiþ kendine, onunla baþ edebilmek benim ne haddime…

  Kalbime Yalvarýþ (Ayþe Kaya) 16 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

“deðerinin olmadýðý yerde iþin yok dön hadi geri”…

  Biten Bir Aþkýn Mîrasý (Ayþe Kaya) 17 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Aþkým apansýz göçeceðini hiç hesaba katmamýþtý, bir anda gidiverdi, üstelik daha da çok gençti zamansýz oldu ölümü. Yokluðuna alýþmak hayli zor oldu seven kalbime ve ben daha buna inanamazken, kocaman bir yalnýzlýk býrakýldý ellerime “al bu sana aþkýndan miras kaldý” diye.

  Aynalarda Kalan 2 (Ayþe Kaya) 5 Mart 2011 Yaþam 

Ýnsan her aynaya baktýðýnda geçmiþine bakar bence. Aynada gördüðü yüzü ona geçmiþini gösterir, bakýþlardaki mana, yüz hatlarýnýn duruþu ve çizgiler… Hepsi maziden bize birer hatýradýr aslýnda.

  Aþk Yorgunu (Ayþe Kaya) 13 Nisan 2011 Sevgi ve Aþk 

Aþký kimse çözememiþ þimdiye kadar, hiçbir akýl onu kavrayamamýþ, sen mi anlayacaksýn aciz aklým, sen mi onu yola getireceksin yaralý kalbim?

  Sana Raðbet Ettim Allah'ým (Ayþe Kaya) 3 Haziran 2011 Din 

Sana raðbet ettim, Sana yöneldim Allah'ým. aciz kulun yine kapýnda, ne olur onu kapýda býrakma...

  Yalnýzlar Þehri (Ayþe Kaya) 26 Haziran 2011 Yaþam 

Yalnýzlar þehri burasý. Burada sadece yalnýz olanlar yaþar, aldatýlmýþlar, darbe almýþlar, en sevdikleri tarafýndan kandýrýlmýþlar yaþar.

  Kalbim Ayazda (Ayþe Kaya) 20 Aðustos 2011 Sevgi ve Aþk 

Aramýzdaki þeyin adý konulamadý bir türlü. Aþk hiç olamadý, sevgi desek gerçekten sevenlere haksýzlýk olacaktý. Arkadaþlýk dersek bebekler bile gülerdi. Ýþte aramýzdaki bu adý bile olmayan þey senin için “eylence” benim içinse “iþkence” desem belki de doðru teþhis bu olurdu.

  Aþk Masalý (Ayþe Kaya) 22 Aðustos 2011 Sevgi ve Aþk 

Bir aþk masalý yazacaðým, ama bu kez "seni" yazmayacaðým.

  Sessizliðe Haykýrýþ (Ayþe Kaya) 23 Aðustos 2011 Sevgi ve Aþk 

sen susmaya devam et bende haykýrmaya, kimsenin kimseye bir etkisi yok nasýlsa...

  Sevgiliye Kýrgýn Satýrlar (Ayþe Kaya) 24 Aðustos 2011 Ýliþkiler 

Baþ belan oldum ama aþk belan olmam korkma...

  Ey Yar... (Ayþe Kaya) 25 Aðustos 2011 Sevgi ve Aþk 

sevdanýn azý çoðu yoktu ki benim kalbimde zaten. Ya sevilirdi yada sevilmezdi, aþk iþte bu kadar basitti.

  Aþkýmýn Son Sözleri... (Ayþe Kaya) 5 Eylül 2011 Sevgi ve Aþk 

Neyse… olanlar oldu, sitem yok artýk bugün. Bunlar sadece bir sevdanýn son sözleri ve özeti.

  Kýsacýk Aþkýmýz (Ayþe Kaya) 17 Eylül 2011 Sevgi ve Aþk 

Sevgine geçit vermek zaafýmdý, acýlarýna katlanmaksa alýþkanlýðým oldu.

  Er Mektubu (Ayþe Kaya) 20 Eylül 2011 Türkiye 

askerlik adam iþiymiþ, vatana bekçilikmiþ. Vatanýn kýlýna zarar gelmesin diye canýný siper etmekmiþ. Hani beni uðurlarken dedinya anne “ oðlum vatan sana amanet” caným uðruna o emanete sahip çýkacaðým iþte anne ama sakýn benden dönmeye dair sözler isteme. Dönülür mü dönülmez mi bir Allah bilir be anne.

  Sustum... Mu? (Ayþe Kaya) 26 Eylül 2011 Sevgi ve Aþk 

konuþtum olmadý, sutum bende. sýrf sana isyan olsun diye, sýrf kendime inat olsun diye. aslýnda bilmiyorum ki niye ? ama sustum sadece...

  Benim Masalým (Ayþe Kaya) 13 Kasým 2011 Sevgi ve Aþk 

Herþey ne kadar güzel sevgilim, ne mutluyuz bak… Ama sen bakamazdýn deðil mi? Bu sadece benim masalýmdý ve gözlerimin kapalý olduðunu unuttum.

  Yalnýzlýk Yoruyor Beni (Ayþe Kaya) 23 Þubat 2012 Sevgi ve Aþk 

her þey yeni de, neden sensizlik eski ?

  Azýðým Gözlerin Olsun (Ayþe Kaya) 6 Haziran 2012 Sevgi ve Aþk 

Arada gel yanýma, arada bak gözlerime. Gözlerinde hayatý bulayým yine. Sonra yine çeker gidersin nasýl olsa, bu sefer de þiirler tutar beni ayakta.

  Yalnýzlýk Mahkumu (Ayþe Kaya) 29 Ekim 2012 Sevgi ve Aþk 

Bir yürek davasýna düþtüm ben bu yokluk belasýna. Sevgisiz yaþayanlar nasýl yaþýyor peki? Kalbi yerine aklýný çalýþtýranlar nasýl mutlu oluyor peki? Aklým ermiyor benim bu ince hesaplara, kalbim sevilmeyince aklýma selam bile vermiyor hatta.

  Hayallerimin Aþký (Ayþe Kaya) 2 Aralýk 2012 Sevgi ve Aþk 

Bilmiyorum söylemiþmiydim sana, zordur benimle olmak, zordur beni sevip sevgime sahip çýkmak. Gözlerimizin içinde dünyayý bulalým ve birbirimizle yeniden dünyaya gelelim isterim.

  Ruh Düþmesi (Ayþe Kaya) 3 Aralýk 2012 Sevgi ve Aþk 

Bana sorsan insan kalpten ibaret derim. Kalpte ne varsa dile de o düþüyor, kalpte ne varsa ruha da o yansýyor.

  Kara Bir Sevdadan Sessizliðe Bürünüþ (Ayþe Kaya) 26 Aralýk 2012 Sevgi ve Aþk 

belki de ben abartýyordum bilmiyorum, belki çok þey bekliyordum aþktan. beklentilerim karþýlanmadýkça da karalara bürünüyordum, sevda rengini yitiriyor artýk ben kararýyordum

  Pazar Haykýrýþlarým - 3 - (Ayþe Kaya) 3 Mart 2013 Sevgi ve Aþk 

sevmiyorum… sevmiyorum… sevmiyorum sensiz ne pazarlarý ne baþka zamanlarý… *anlamak istemediðin bu kadar basit bir cümle iþte*

 

 



Dost
Gönlüm yine kararsýz, sevinmeli mi, üzülmeli mi?
Garip bir karmaþa benimkisi aslýnda, hayatýmdaki her þey bakýyorum ki yolunda.
Herþey yolunda evet, bizlere sunulmuþ bir sürü nimet.
Elimin altýnda hayatýmý kolaylaþtýran herþey. O halde ey kalbim hüznüne sebep ney?
Niye bilmem hep sonbaharý sevdim, dökülen yapraklarda buldum kendimi.
Bir tarafým olabildiðine mutlu dedim, diðer tarafým çözemediðim kadar gizemli.
Beklide son bahar aþkýmda bundan, o da benim gibi çözülmesi biraz zor.
Bazen yalnýzlýktan, karamsarlýktan bahsediyor, bazen de bakýyorum ki en güzel müjdeleri veriyor.
Anlayacaðýn þu ki dost; ben bu iþi yoramadým sen neye yorarsan yor.
Aslýnda tüm hüzünlerin sebebi belli, hiçbir þey tutmuyor candan bir dostun yerini.
Hiçbir mutluluk haz vermiyor insana, yanýnda paylaþacak bir dost olmayýnca.
Can dostum, neþe kaynaðým. Keþke hep yanýmda olsaydýn…


  17.09.2009 06:25:49 bahaneci rabbimiz 

Rabbimiz bizleri affetmek ve Cennetine almak için tabiri caizse bahaneler arýyor. o kadar çok örneði var ki bunun. yeter ki biz bunu farkedelim. Rabbimiz bizi seviyor, biz de bizi sevelim.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ayþe Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 20.04.2024 09:22:00