..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Altuð Öztürk
Altuð Öztürk - Din ve Ýnsan
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Müslümanlar Ýçin Birlik Zamaný (Altuð Öztürk) 30 Aralýk 2013 Din 

Son yýllarda Müslüman ülkelerde yaþanan çatýþmalar, kargaþa ve zulümler bizlere, Müslümanlarýn birlik olmasý gerektiði konusunda daha aceleci olmamýz gerektiðini göstermektedir.

  Sevgili Peygamberimiz (Altuð Öztürk) 25 Þubat 2013 Din 

Allah’ýn, Kuran’ý Kerim’i teblið etmesi için seçip beðendiði elçisi Hz. Muhammed, Kuran ahlakýna uygun yaþamý, Allah’a olan baðlýlýðý ve inancý, Kuran’ý teblið ederken gösterdiði üslupla müslümanlara örnek olan Kutlu bir insandýr.

  Müslüman'a Düþen Yalnýzca Tebliðdir (Altuð Öztürk) 11 Aralýk 2012 Din 

Ýslam'da teblið önemli bir ibadettir. Her Müslüman teblið yapmakla sorumludur.

  Ne Ýçin Yaratýldýðýmýzý Unutmayalým (Altuð Öztürk) 28 Aðustos 2012 Yaþam 

Samimi bir Müslüman için hayatýndaki en önemli þey Allah’ýn rýzasýný kazanmak ve O’nun emir ve yasaklarýna uyarak yaþamaya çalýþmaktýr.

  Ramazan ve Oruç (Altuð Öztürk) 20 Temmuz 2012 Yaþam 

Ramazan ayý... Ýnsanlar için hidayet olan ve doðru yolu ve (hak ile batýlý birbirinden) ayýran apaçýk belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiþtir. Öyleyse sizden kim bu aya þahid olursa artýk onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadýðý günler sayýsýnca diðer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylýk diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylýk) sayýyý tamamlamanýz ve sizi doðru yola (hidayete) ulaþtýrmasýna karþýlýk Allah'ý büyük tanýmanýz içindir. Umulur ki þükredersiniz. (Bakara Suresi, 185)

  Allah'ýn Yaratma Sanatý Kelebekler (Altuð Öztürk) 26 Haziran 2012 Din 

Görünümüyle ve birbirinden farklý desenleriyle insanda hayranlýk uyandýran kelebekler, Allah’ýn benzersiz yaratma sanatýnýn birer tecellisidirler.

  Hz. Ýbrahim (Altuð Öztürk) 5 Haziran 2012 Din 

Kuran'ý Kerim'de ilk peygamberin Hz. Adem olduðunu bildirilir. Hz. Adem'den sonra Kuran'da adý geçen ikinci peygamber Hz. Nuh'tur. Hz. Ýbrahim ise, Hz. Nuh'tan sonra gelen ve onun soyundan olan peygamberdir.

  Annelere (Altuð Öztürk) 14 Mayýs 2012 Din 

‘Biz insana anne ve babasýný (onlara iyilikle davranmayý) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnýnda) taþýmýþtýr…’ (Lokman Suresi, 14) Zorlukla geçen dokuz ayýn sonunda dünyaya gelen bebek, vicdan ve merhamet sahibi her insan için çok deðerli ve dikkatle korunmasý gereken bir güzelliktir. Allah’ýn bahþettiði bu güzel ve deðerli emaneti pek çok anne dikkatle korur. Beslenmesinden eðitimine kadar her konuda elinden geleni yapar. Karþýlýk beklemeksizin yapýlan fedakârlýklar bir annenin en önemli özelliðidir.

  Gerçek Ýnanç (Altuð Öztürk) 26 Nisan 2012 Din 

Allah’a inanmak O’na kul olmayý yani ibadet etmeyi gerektirir. Bir anne düþünün. Bebeðini kucaðýna aldýðý ilk andan itibaren annelik görevi baþlar. Ýyi bir anne her zaman ve her koþulda bebeðini korur, onun bütün ihtiyaçlarýný titizlikle karþýlar ve annelik görevini asla ihmal etmez. Ayný þekilde bir doktor, mesleðinin gereði olarak hastasýyla ilgilenmek, saðlýðýna kavuþmasý için her türlü tedaviyi uygulamak zorundadýr. Her ikisi de keyfi sebeplerle görevlerini yerine getirmedikleri taktirde ne iyi bir doktordan ne de iyi bir anneden bahsedebiliriz.

  Zamanýn Önemi (Altuð Öztürk) 9 Nisan 2012 Din 

Çaðýmýz insaný için zaman son derece önemli bir kavramdýr. Daha iyi þartlarda yaþayabilmek adýna çok çalýþan insanlar çoðu zaman ne kendilerine ne de sevdiklerine zaman ayýramaz hale gelirler. Bu yoðun koþuþturmaca içinde yapmalarý gereken görevlerini ve yükümlülüklerini ihmal eder ve bunu da ancak sahip olduklarýný kaybettiklerinde anlar ve derin bir piþmanlýk duyarlar.

  Toplumun Ýlacý Þefkat ve Merhamet (Altuð Öztürk) 26 Mart 2012 Din 

Mutlu ve huzurlu bir toplumun oluþabilmesi için Kuran'da tarif edilen gerçek merhamet anlayýþýnýn, o toplumun insanlarý tarafýndan yaþanmasý gerekir. Merhamet ve þefkat anlayýþý yaþanmadýðý sürece kargaþa ve huzursuzluk o toplumdan eksik olmaz. Çünkü merhametin ve sevginin olmadýðý yerde sevgisizlik ve zulüm vardýr.

  Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler (Altuð Öztürk) 6 Mart 2012 Din 

Yeryüzünde yaþayan genç yaþlý, kadýn erkek milyonlarca insanýn pek çok farklý özelliklerine raðmen ortak bazý yönleri vardýr. Bunlardan biri kötülük yapma hissidir. Genelde bütün insanlarda bu his vardýr. Ancak bazý insanlar, ihtiyaç duyduðunda içlerindeki bu isteði harekete geçirebilir. Genellikle çevresinden tepki almaktan çekinen bu insanlar akýllarýndaki kötülükleri ortaya koymaktan kaçýnýr ve gizli olarak yaparlar.

  Þeytanýn Oyunu Duygusallýk (Altuð Öztürk) 20 Þubat 2012 Din 

Duygusallýk dünyada milyarlarca insaný etkisi altýna almýþ bir cahiliye kültürüdür. Þeytanýn insanlarý Allah’ýn yolundan alýkoymak amacýyla kullandýðý bu etkili silah, insanlarýn duygularýnýn esiri olmalarýna ve akýllarýný kullanamamalarýna neden olmaktadýr.

  Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak (Altuð Öztürk) 6 Þubat 2012 Din 

Güçlü bir imana sahip, Allah'ýn gücünü gereði gibi takdir edebilen ve O'na yakýn olan müminler, Allah’ýn kendileri için yarattýðý her olayda tevekküllü davranýr ve her þeyde mutlaka hayýr olduðuna inanýrlar.

  Samimi Ýman (Altuð Öztürk) 15 Ocak 2012 Din 

Samimiyet ve içtenlik, kiþinin güvenilir ve saygýn olmasýna vesile olan çok önemli bir özelliktir. Samimi olan insanlar hayatlarýnýn her alanýnda bu güzel ahlaký sergileyerek topluma örnek olurlar.

  Hurafelerden Uzak Kuran Dini (Altuð Öztürk) 26 Aralýk 2011 Din 

Kuran’dan uzak yaþayan insanlarýn, hayatlarýnýn her anýnda yanýlgýlara ve hatalara sürüklenme ihtimali çok yüksektir. Çünkü bu tür insanlarýn olaylara bakýþý, toplumun deðer yargýlarý ile sýnýrlýdýr. Din konusunda konuþurken bile, Kuran’dan ziyade kulaktan dolma bilgilerle ve geleneksel deðer yargýlarý ile bilgi verirler. Kuran’da bildirilen hükümleri görmezden gelerek atalarýnýn dinine uyarlar ve þirk içinde yaþarlar.

  Ýman Hakikatleri Ýmanýmýzý Artýrmak Ýçin Vesiledir (Altuð Öztürk) 11 Aralýk 2011 Din 

Ýman hakikatleri insanlarýn imanlarýný artýrmalarýna vesile olan sebeplerden biridir. Allah’ýn yaratmýþ olduðu canlýlarýn mucizevî özelliklerini öðrenmek, O’nun gücünü ve kudretini daha iyi kavramamýz açýsýndan son derece önemlidir.

  Görüntülere Bakýþýmýz (Altuð Öztürk) 28 Kasým 2011 Din 

Doðduðumuz andan itibaren bedenimizde var olan eksiklikler, kusurlar, hayatýmýz boyunca yaþadýðýmýz olumsuz olaylar, istemediðimiz ve þikâyet ettiðimiz her þey aslýnda Allah’ýn bizler için yarattýðý görüntülerdir. Bu görüntüler, dünya hayatýna verdiðimiz öneme ve önceliðe göre bize etki eder.

  Tebliðde Üslup (Altuð Öztürk) 14 Kasým 2011 Din 

‘Konuþma’ insanýn karakterini ortaya koyan en önemli özelliklerden biridir. Ýnsanlar fikir, düþünce ve inançlarýný konuþarak ifade ederler.

  Hayat Tesadüf Deðildir (Altuð Öztürk) 31 Ekim 2011 Yaþam 

Dünyaya bir daha mý geleceðim mantýðý ile hareket edip gününü gün eden, gezmeyi, eðlenmeyi, kurallara uymadan özgürce yaþamayý hayatýn amacý haline getiren insanlara mutlaka rastlamýþsýnýzdýr. Hatta belki sizde böyle düþünenlerdensiniz… Ölümün bir yok oluþ olduðunu, ölümden sonra baþka bir hayat olmadýðýný düþünmek insaný sadece bu dünya için yaþamaya yönelten büyük bir yanýlgýdýr.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Altuð Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 09:29:45