..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Dursun TOMBUL
Dursun TOMBUL - Bir Beyoglu Þairi
Site Ýçi Arama:


Yazar Tanýtýmý
ÞAÝRÝN DAHA ÖCE YAYIMLANMIÞ ESERLERÝ :

1-Ben Sana Teslimim (Þiirler) (Þubat-2003)
2- Bir Beyoðlu Sevdasýnda Mumyaladýn Duygularýmý (Þiirler) (Aralýk – 2004)
3- Terkediliþin Çýplaklýðý (Þiirler) (Haziran – 2005)
4- Dedektif Yaptým Aþkýmý, Peþindedir (Þiirler) (Mart – 2006)
5- Özlemlerdir, Aþk’ý Tetikler (Þiirler) (Þubat – 2007)
6- Kandýrýlmýþ Zamandýr, Yaþamak (Þiirler) (Nisan – 2008)
7- Yaþamýn Morgudur, Aþk.. (Þiirler) (Aralýk – 2009)
8- Kaþarlanmýþ Duygularýn Istakoz Röveþatalarý. (Þiirler) (Aralýk – 2010)
9- Günýþýðýnýn, Olgunlaþmýþ Küfürleri (Þiirler) (Aralýk - 2011)
10- Vuslatýn Dip Taramasý (Þiirler) (Ekim - 2015)
11- Hüsranýn Bekleme Duraðýndayým (Þiirler) (Ekim-2018)
12- TOMBUL’OJÝ (Türk Þiirinde 50 Yýl) (Þiirler) (Kasým-2019 Basým : Arý Matbaasý (0212) 612 33 34 (pbx) Topkapý/ÝST. Bu Kitabýn tüm yayýn haklarý Þair Dursun TOMBUL’a aittir. Yazarýn, yazýlý izni alýnmadan, kýsmen veya tamamen alýntý yapýlamaz. Hiçbir þekilde kopya edilemez. Çoðaltýlamaz ve yayýnlanamaz. Aksi takdirde yazarýn; 5846 Sayýlý Telif Eserleri Kanunu Kapsamýnda, kendisine tanýnan hak ve Haklar çerçevesinde, Yasal Yollardan Haklarýný Kuruþuna Kadar alacaðý önemle hatýrlatýlýr…


BÝYOGRAFÝSÝ

Aslen Þebinkarahisar-Aliþar Köyü Ýmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Þair,20 Aðustos 1954 Cuma günü sat 13.00 de, Þiþli Etfal Hastanesinde, istemeden dünyaya gelmiþtir.
18 yaþýna kadar, o zamanýn güzelim Ýstanbul’unu, hele hele Þiþli-Osmanbey-Taksi-Beyoðlu Hattýný doya doya yaþamýþtýr. (Bu mutluluk kendisine ömrübillah yeter)
Ýlk þiirlerini, 1968 sonlarýnda (14 yaþýnda) yazmaya baþlamýþ, hemen sonunda da Þiir Dünyasý’nýn büyülü atmosferine kapýlýp, orada kendini keþfetmiþtir.
20 yýl evli kaldýktan sonra, 2001 de resmen boþanmýþ ve bu evlilikten bir erkek ve bir kýz Çocuðu bulunmaktadýr. Ayrýca kendi deyimi ile (serseri) dünya tatlýsý Ahmet Mete TOMBUL adlý Torun sahibidir.
En büyük korkusu; torunu Ahmet Mete TOMBUL’un büyünce müthiþ bir Þair olup Kendisini Þiir Dünyasý’nýn dýþýna iteceði hissidir.
Þairin, Beyoðlu’nda (6) adlý þiiri, unutamayacaðýmýz merhum bestekâr Mustafa MALAY Tarafýndan Rast Makamýnda bestelenmiþtir.

2000 Yýlýnda; Beyoðlu Sanat-Edebiyat-Kültür araþtýrmacýlarýnýn yaptýklarý
Geniþ ve kapsamlý araþtýrmalar sonucu, Beyoðlu için yaþanmýþ en fazla þiir yazan Þair olduðu belirlenmiþ ve kendisine “Bir Beyoðlu Þairi” saný verilmiþtir.
Türk Dili ve Türk Þiiri’ne hizmet etmek, geriden gelen yeni nesil genç þairlerin önünü Açmak maksadýyla;2003-2008 yýllarý arasýnda, her ayýn 1. Pazar günleri Türk Týbbýnýn duayenlerinde ve Türk Televizyonculuðunun babasý Op.Dr. Hayri DAVAS hoca ile Birlikte,Türkiye’nin (Pera-Palas Þiir Sohbeti Programýndan sonraki) en kaliteli ve çizgi üstü Þiir programý olan “Beyoðlu Þiir Dinletisi” ni; aralýksýz ve hiç aksatmadan 5 yýl büyük bir baþarýyla sürdürmüþtür.2008 yýlýnda Çanakkale’ye yerleþmesinden dolayý, bu emsalsiz dinletiye istemeyerek son vermiþtir.


Aradan geçen bunca zamana raðmen; “Beyoðlu Þiir Dinletisi”, ne unutuldu, ne de hafýzalardan silindi. Anlaþýlan odur ki, anýlarýmýzdaki tahtýna gönlünce ebediyen kuruldu. Bugün dahi, Türkiye’nin Gerek Ýstanbul Baþta olmak üzere, þiirle iç içe olan her yöresinden, bu dinletinin devamý için telefonlar ve msj.lar gelmektedir.


Þair, Çanakkale Þiir Tarihinde de bazý ilklere imza atmýþtýr.

Ýlk kez tam anlamýyla 2006-2007 yýllarý arasýnda, M. Akif Ersoy Kültür Salonu, Teþhir Salonunda “Çanakkale Þiir Dinletisi” programýný hazýrlayýp, halka açmýþ ve icra etmiþtir.
1-Yine ilk kez “Çanakkale Þairler ve Yazarlar Derneði”ni 22 Þubat 2007 tarihinde kurmuþ ve 1 yýl baþkanlýðýný görevini sürdürmüþ, 22 Þubat 2008 tarihinde de çeþitli olumsuzluklar nedeni ile hem dernek baþkanlýðýndan hem de üyeliðinde 10 arkadaþý ile ayrýlarak, çok büyük emekler ve uðraþlar sonu, karþýsýndaki suni engellemelere raðmen kurduðu dernekle alakasýný kesmiþtir.
2-Yine Çanakkale Þiir tarihinde bir ilki gerçekleþtirmiþ olan Þair; 2007 yýlý Ekim ayýndan Ýtibaren, Çanakkale Kapalý Ceza Evinde, Ýlk kez Þiir Dinletisi programlarýna baþlamýþ - (Bu Þiir Dinletilerine Çanakkale dýþýndan da Þairler davet edilmiþtir) Ocak 2010 tarihinde olumsuzluklar nedeniyle bu dinletiye son vermek durumunda kalmýþtýr.
3-Yine Çanakkale Açýk ceza evinde, ilk kez Þiir Dinletisi programýný düzenlemiþ, ancak Cezaevi mesai saatlerinin, dinleti programý saatine denk getirilememesi sonucu 1 yýl sonra bu Dinletiye de istemeyerek son vermiþtir.

4-(Bu Þiir Dinleti Programlarýnda her zaman yanýmda olan ve bana destek veren, Kadim Arkadaþým Þaire Pervin Beyhan TEKTEL hanýmefendiye, Eski C.Ýnfaz Savcýmýz Sn. Abdulgaffar GÜNDOÐDU Bey’e, Eski C.Kale C.Baþsavcýmýz Sn. Ýlmettin KÖKLÜ Beye, Ýl Milli Eðitim Müdür ve Md.Yrd.cýlarý ve Personeline, Ýl Kültür Turizm Eski Md. Ýsmail KANSIZ bey’e ve halen çalýþmakta olan personeline,Ýl Dernekler Md. Sn. Resul KARAKURT Bey’e, Teþekkürlerimi insanlýk borcu bilirim)



5-Yine Çanakkale Þiir Tarihinde bir ilk olacak olan Çanakkale Þairler Þöleni için, 15 Haziran 2099 tarihinde sýký bir çalýþmaya girmiþ, Türkiye Genelinde 1000den fazla Þair-Þaire Edebiyat Adamý-Dergi ve gazete yöneticileri ve yorumcular ile temasa geçip, bu oluþumun yol Haritasý çalýþmalarýnýn neticelenmesi için yoðun çaba sarf etmiþ, bu kadar özveri ve iyi niyetli çalýþmasý sonucunda; 15 Temmuz 2009 tarihinde ise bazý art zihniyetli kiþilerin devreye girmeleri neticesinde, 75 seçkin þair ve þaire, edebiyat adamýndan oluþan arkadaþlarý ile bu organizasyonu Gerçekleþtirmekten soðumuþ ve býrakmýþtýr.

Þair; Dünya Þairler ve Þiir sevenler Derneðinde Genel Sekreter olarak görev
yaptýðý 2005-2008 yýllarý Arasýnda, gösterdiði performans ve yapmýþ olduðu özveri çalýþmalarýndan ötürü “Üstün Hizmet Plaketi” ve “Onur Belgesi” almýþtýr.

Þiþli Lisesi 1976 Yýlý Mezunudur.

Türk Dili’nin aslýnda kalmasý ve korunup yaþatýlmasý için bir çok çalýþmasý vardýr. Þair’e göre, dünyadaki bütün diller, beraber olsa yine de Türk Dili’nin eline su bile dökemez.

Sn. Ý.Iþýk’ýn Nisan 2009 da yayýmladýðý Türkiye Edebiyatçýlar-Kültür Adamlarý Ansiklopedisi’nin 11. Cilt 36. Sahifesinde yer almaktadýr.
12. Þiir kitabý da yayýnlanmýþtýr.

Þair’in Þiirleri, Türkiye’nin önde gelen Þiir Portallarýndan:
Edebiyat Defteri-Milliyet Blog-Ýz Edebiyat-Antoloji Com-Edebiyat Galerisi-Þiir Tutkusu-Þiir Türkiye-Þiirkolik-Edebiyat Dünyasý Net-Þiir Sanatý-Edebik Com. Þiir Defteri-Þiir Demeti-Þiirimin Dili-Edeb-i Yad Vb. gibi Þiir partallarýnda halen yayýnlanmaktadýr.

Þair, halen yalnýz yaþamakta ve tüm yaþamýný Türk Dili ve Türk Þiiri’ne adamýþtýr…

BENDEN; ÖZLÜ SÖZLERÝM…

-ALLAH Korkusu insanýn içinde oluca,
Ýnsan sadece nasip-kýsmetini yer.

-ALLAH Korkusu bulunmayan yerde ise;
Ýnsanlar birbirlerini yer…

-Yaþamýn Attýðý Her Zar; Dü Þeþ Gelir.
Aman ha Onunla Zar Atma…

-Eðri Ýþten, Doðru Netice Çýkaramazsýn…

-Ýnsanoðlunun, Ýcat Edemediði Tek Þeydir; Aþk…

-Aksi Ýþ, Vakitsiz Zamanda Çýkýverir…

-"Güvenme,
Gençliðine, güzelliðine ve dünya servetine.
An gelecek,
Bir hýk olarak biteceksin,
Azrail'in elinde"...

-Çirkin Ýþlerin, Güzel Tarafý Yoktur...

- Yaþamýn Figüranýdýr; Ýnsan…


-Sen Paslý Kilit, Bense Eski Kulplu anahtar. Açamadýk Aþk Kapýsýný…
-Diþleri Dökülmüþ Vefasýz Adlý Eþeðin, Sürücüsüsün...
-Aþkýmý Çarpan, Yankesicisin...
-Aþkýmýn Ýstemeyerek Girdiði, Karanlýk Tünelsin...
-Aþk Maðlubiyetimin, Baþ Hakemisin...
-Zamanýn Tarlasýnda, Hüzünden Baþka Ürün yok...
-Aþkýmýn; Tek Kâbususun...
-Aþkýmýn; Dik Yokuþusun...
-Aþkýmýn Tekerine, Çomak Soktun...
-Sana ait deðilmiþ; Aþk...
-Ömür Geçer; Ardýndan Zaman Süpürüp Siler...
-Aþkýmýn; Kazýðýsýn...
-Ýþporta Tezgâhýnda Rastladým; Aþkýmýza...
-Aþkým; Senin Yüzündendir, U Dönüþü Yaptý...
-Aþk Duvarýmýn; Rutubetisin...
-Nal Toplattýrýyorsun; Aþkýmýza...
-Aþk, Yaþamýn Arabasýysa, Akýl da Direksiyonudur...
-Aþkýmýn; Eks Raporusun...
-Aþkýmýn Gerçek Yüzü Ben, Müsfettesi Sensin...
-Aþkým Bir Bardak Þerbet; Sen ise Ýçindeki Zehirsin... -Aþk Kazanýnda Haþlandým... -Aþkýmýn; Can damarýný Kopardýn… -Aþkýmýn; Kanserisin… -Sýmsýcacýk Aþkýma, Buz kestirdin… -Ýki Tarafý Keskin Býçaktý, Bakýþlarýn… -Aþkla Beni Düþman Ettin Ya… -Aþkýn; Her Türlü Edevatý Var Bende... -Aþkýmý; Manipüle Ettin... -Aþkýmýn; Gölge Oyunusun... -Vefasýzlýðýndýr; Aþkýmýzýn Sus Payý... -Realitesi de Yoktur, Aþk'ýn... -Yaþam Hürriyet, Aþk ise Esarettir... -Yaþam Bir Araba; Aþk ise Acemi Þoförü... -Bana; Hala Aþk Borcunu Ödeyemedin... -Yalnýzlýða; Vampirlik Ýcazetisini Verdin… -Ne Geri Dön; Ne de Depreþtir Bu Aþký... -Yaþam Dallarýmý Kýran, Yalan Rüzgârýsýn... -Yük Olmaya Baþladý; Vazgeçemediðim Nefeslerim... -Sýrtýmdaki; Yaþam Çuvalýnda Taþýyorum, Aþkýmý... -Sen Yaþantýma Girdin; Huzur Çekti gitti... -Aþkýmýn; Kirli Çamaþýrýsýn... -Yaþantýma; Zehirli Ok Gibi Saplandýn… -Yaþantýmýn; Gündönümü Fýrtýnasýsýn… -Aþkýma; GDO kattýn... -Aþkým; Bir Tsunamidir. Karþý Koyamazsýn... -Aþk Ýksiri mi, Yoksa Yaþam Zehri mi... -Uykusuz Geceler, Ne Kadar da Beni Sever… -Fotokopisi Yoktur, Aþkýn... -Sýrt Çantamdadýr; Geçmiþ Güzel Günlerimiz… -Zaman Labirent; Yaþamsa, Çýkýþýný Arayan Fare… -Bir Serseri Zamanda; Terk ettin beni… -Denklemsiz Mevsimler... -Aþk'týr; Takýr Takýr Yaþantýmý Vuran… -Buruksanma… -Aþkahredicidir... -Allah Korkusu; Ýnsaný Ýnsan Yapan Esas Unsurdur… -Kader, Amansýz Kasýrga; Yaþam ise karþý karýncadýr… -Vazgeçemediðimsin... -Zaman Silindiri Acýmasýzdýr, Ýnsana... -Yýlan Isýrmasý oldu; Buselerin… -Rüyalarým; Sevdiceðim Sana Tahsis Edildi… -Zaman Akrep, Yaþantým Yelkovan… -Yalnýzlýðýn; Emsalsiz Zaferi Var Üzerimde… -Yalnýzlýktan Baþka; Tanýyan Yok Beni… -Þairliðim Kaderim, Mýsralarým Mezar Taþým... -Yaþamým Aþk; Hüsraným Sensin… -Duyduðum Her Müzik Sesinin, Ýlk Notasý Sensin... -Benim deðil, Yorgun Adýmlarým... -Büyüyen Yalnýzlýðým... -Sarhoþ Yasaklar… -Napoliten Arabesk… -Kristal Duygular… -Üzerime Örttüler, Sensizliði… -Terk Ediliþin Çýplaklýðý... -Aþk'ý; Büyüten Ben, Bitiren Sensin… -Bir Beden Küçüksün Aþkýma… -Karizmasý çizilmez, Aþkýmýn… -Zamanýn, Dingin Anahtarý… -Okur-Yazar Deðil, Duygularým… -Var mý Yaþamdan Kaçmak… -Yazýlýmý Yoktur; Yalnýzlýðýn… -Aþkýn Kraldýr, Bense Köle… -Deli Gömleðidir, Aþkýn… -Saniye Mitralyözü… -Zamanýn Asýktýr, Suratý… -Yýlan Hýþýrtýsýdýr, Çaresizlik… -Yalnýzlýðýn Rapsodisi… -Adý-Saný Yoktur Aþk'ýn… -Kýrýlgan Düþler… -Eller Cepte Senfonisi… -Hüznün Doruðu… -Güneþ Aðlamasý… -Aþk Yenilgisi… -Bulamaçlý Rüzgârlar mý? -Çýldýrmýþ Saatler… -Kandýrýlmýþ Zamandýr, Yaþamak… -Kimsesiz Zamanda Kaldýk… -Çarçabuk Yýllar… -Hüzün Senfonisi… -Aþk'ýn, Bilmem Ne Halleri… -Yaþamýn Morgu'dur, Aþk… -Bir Evveliyatlý Aþk… -Acýlý Bam Teli… -Sisler Panayýrý… -Aþk Müsveddesi… -Sevda Nöbeti... -Aþk Canavarýmsýn… -Çýrýlçýplak Duygular… -Ýz Düþümü… -Zamane Sevgili… -Dalgýn Mýsralar… -Bekleme Senfonisi… -Müflis Þair… -Aþk Traþý… -Sevi Geçginlikleri… -Deðerler Yargýsý… -5.mevsimin girdabý… –Tersinlemeler…
-Mazi; Bize el freni çektirir.
Yarýnlar ise, Bizi 4 Vitesle ileri götürür…
-Herkes, Ayný Zamanda içinde yaþar.
Ancak,
Farklý Yaþamlarda, deðiþik melodramlarda rol alýrlar…

-Ýnsanlar,
Matematiðin hep artýlarýn beðenir,
Ve de
Ondan baþka 3 iþlemi görmezler.
Unuttuklarý tek bir þey var ki;
Yaþamýn Çarpaný,
Ýnsaný, bir kez çarptý mý, daha da iflah olunmuyor…




Yazýsýnýn Özellikleri
Arý Türkçe'yi mümkün olduðu kadar, O saf ve anlamlý biçiminde kullanmak

Edebi Etkiler
Þiir Dinleti Proðramlarý....

Benzer Yazarlar
Ümit Yaþar Oðuzcan, Can Yücel, Özdemir Asaf, Bedri Rahmi Eyüpoðlu,

Özgeçmiþ

Bulunduðu Yer
Çanakkale



Eðri Ýþten, Doðru Netice Çýkaramazsýn..........
Gerçekler, Günýþýðýnýn Altýndadýr....



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dursun TOMBUL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 23:29:28