..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fuat Türker
Fuat Türker - Yöneliþ
Site Ýçi Arama:


Ýnceleme
  Ateþ Olmayan Yerden Duman Çýkar (Fuat Türker) 9 Aralýk 2010 Din 

Toplumda, ‘ateþ olmayan yerden duman çýkmadýðýna’ inanýlýr. Bu söz genellikle iftiralarýn inandýrýcýlýðýný artýrmak için söylenir. Kur’an’da, Hz. Yusuf’un kendisinden "murad almak" isteyen vezirin karýsýnýn iftirasý nedeniyle, yedi yýl zindanda kaldýðý bildirilir...

  Çocuklarýmýz Ýçin... (Fuat Türker) 12 Aralýk 2010 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Çocuklarýmýzý bilgisayar baþýnda saatlerce oyun oynamalarýndan ve gereksiz bilgilerle beyinlerini doldurmalarýndan sakýndýralým. Yararlý bilgilerle donanmalarýna yardýmcý olalým. Bu amaçla sizlere çok güzel/yararlý bir Facebook sayfasý tanýtmak istiyorum...

  Kýyamet Saati Yaklaþarak Gelmektedir (Fuat Türker) 15 Aralýk 2010 Din 

O gün yeryüzünde ve tüm evrende dehþet verici olaylar meydana gelecektir. Ýnsanlarýn tüm benliklerine hakim olacak, davranýþlarýna yansýyacak büyük þaþkýnlýk, korku, dehþet ve panik, Kur’an’da çok açýk bir þekilde anlatýlýr.

  Zan, Gýybet ve Tecessüs Nedir? (Fuat Türker) 21 Temmuz 2011 Din 

Yüce Allah bir Kur’an ayetinde, iman edenleri üç önemli davranýþtan sakýndýrýr; zanda bulunmak, gýybet etmek ve tecessüs etmek; yani gizli yönleri araþtýrmak... Bu beðenilmeyen ahlak özellikleri birbirleriyle iliþkili davranýþlardýr.

  Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - II (Fuat Türker) 19 Temmuz 2011 Din 

Ölüm, -Allah’ýn dilemesiyle- sevgiliyi sevgiliye kavuþturan köprü ve ’o gün’, ’aldanma’ deðil kavuþma günü olsun. Ve Allah, ’Selam’ ile karþýlanýp sonsuz kurtuluþ ve mutluluðu bahþettiði kullarýndan kýlsýn...

  Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - I (Fuat Türker) 18 Temmuz 2011 Din 

Mümin, güzellikleri görebilen insandýr ve imaný nedeniyle gerçek mutluluðu yaþar. Samimi imandan kaynaklanan bu mutluluk, sonsuza kilitlenmiþ bir duygudur.

  Ramazan Güzel Ahlaka Ulaþtýrmalý (Fuat Türker) 14 Aðustos 2010 Din 

Ýmtihanýn gereði olarak zayýf yaratýlmýþtýr insan; uykusu gelir, acýkýr, yorulur… Zaaflarýný yenerek Allah’ýn hoþnutluðu amacýyla kendisini kontrol edebilen insan, ruh terbiyesinin ilk adýmýný atmýþtýr. Bu nedenle tüm diðer ibadetler gibi, oruç tutmak da kiþinin imanýnýn derinleþmesine vesile olur.

  Batýnýndan Bakmak (Fuat Türker) 20 Aðustos 2010 Din 

Fransýz düþünür René Descartes de, insan ruhunun bedenle maddesel baðlantýsýný aramýþ, sonunda bu baðlantýnýn, pineal bez (epifiz) üzerinden kurulduðunu düþünmüþtür. Pineal bez, onun vücutta simetrik yapýda olmayan ve merkezi yerleþimli olarak gördüðü tek organeldir ve günümüzde biyolojik saatin merkezini oluþturduðu anlaþýlmýþtýr. Descartes, bunu ruhun evi/sandalyesi olarak kabul eder.

  Tüm Baðýmlýlýklardan Gerçek Özgürlüðe (Fuat Türker) 18 Aðustos 2010 Din 

Dinden yüz çevirerek özgür olacaðýný zanneden kiþi, içinde yaþadýðý toplumun kýsýtlayýcý ve yasaklayýcý kurallarýna uyarak gerçekte özgürlüðü deðil, tutsaklýðý yaþar. Toplumda yerleþmiþ yanlýþ telkinler, batýl inanýþlardan kaynak bulan din dýþý uygulamalar kiþilerin yaþadýðý hapishanenin sýnýrlarýný çizer. Yalnýzca Allah’ýn kulu olmak yerine, onlarca sahte ilahýn emrine giren kiþi asla gerçek anlamda özgürlüðü tadamaz.

  Kur'an'la Korunan Kadýnlar (Fuat Türker) 22 Aðustos 2010 Din 

Bir Kur’an ayetinde Hz. Meryem’den, “Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiþtirdi…” (Ali Ýmran Suresi, 37) ifadesiyle söz edilir. Bu ayetle kadýnýn adeta bir çiçek gibi korunmasý gerektiðine dikkat çekilir. Bir çiçek cereyan yapan yere ya da güneþe konduðunda soluverir. Güzel bir çiçeðe bakmak özen ister; bu Kur’an ayeti adeta bunu hatýrlatýr.

  Gerçek Sabýr (Fuat Türker) 23 Aðustos 2010 Din 

Toplumda sabýr, insanýn yaþamý boyunca karþýlaþtýðý zorluklara direnmesi, katlanmasý ve tahammül etmesi olarak bilinir. Bu düþünceye göre sabýr ‘bir yere kadardýr’ ve insanýn ‘burasýna kadar geldiðinde’ ise ‘taþmasý’ doðal karþýlanýr. Hatta insanlar arasýndaki en sabýrlý kiþiye “sabýr taþý” denir ve o bile zaman zaman sabrý ‘tükenip, çatlayabilir.’

  "Onlarýn Fýsýltýlarýný Duyuyor Musun?" (Fuat Türker) 24 Aðustos 2010 Din 

Aradan binlerce sene geçmesine raðmen söz edilen toplum yapýsýnda ve inkar sisteminde pek bir þey deðiþmemiþtir. Günümüzde, Sodom ve Gomorra kentlerindekine benzer hatta daha da aþýrý sapkýnlýklar yaþayan, sayýsý oldukça fazla "Lut Kavmi" vardýr. Tartýda adaletsizlik yapan Semud Kavmi, Sebe ve Ýrem Halký gibi Allah’ýn nimetlerine karþý nankör, Nuh Kavmi gibi dine ve müminlere karþý alaycý, Ad Kavmi kadar adaletten sapmýþ toplumlar oldukça fazla sayýdadýr.

  Ýnsanlar Neden Mutsuz? (Fuat Türker) 1 Eylül 2010 Din 

Ýnsanlarýn pek çoðunun mutlu olmak için bulduklarý çözümler din dýþý cahiliyenin alternatifleridir ki bu denemeler onlara birþey kazandýrmaz. Çünkü cahiliye sistemleri temelde birbirinden farklý deðildir; insanlar, mekanlar ve koþullar deðiþse de yaþanan kaygýlar, amaçlar hep aynýdýr. Zengin ya da yoksul, kültürlü ya da varoþlarda yaþayan kiþinin de, orta halli olan insanýn da asýl hedefi dünya hayatýna yöneliktir.

  Ýyi Bayramlar (Fuat Türker) 9 Eylül 2010 Dil 

Bugün Ramazan Bayramýnýn ilk günü. Sabah kýlýnan Bayram namazý, Rabb’lerinin huzurunda saf tutan müminlerin kardeþliklerinin göstergesidir. Ýslam ruhunu sonsuza kadar devam ettirecek olan, iþte bu kardeþlik ruhudur… Tüm Müslüman ülkelerde bayramla teneffüs edilen kardeþlik duygusu, umulur ki daha da güçlenir ve müminler, kurþunla kaynatýlmýþ gibi, bir arada, gerçek anlamda kardeþliði yaþarlar…

  Karanlýk Zihniyet Baþarýya Ulaþmaz (Fuat Türker) 13 Eylül 2010 Din 

Masum insanlara karþý terör eylemi düzenlemek, Kur’an’a aykýrý bir eylemdir ve hiçbir mümin böyle bir suç iþleyemez. Tam aksine, inanan insanlar bu bozgunculuk yapan kiþilere engel olmak, zulmü ortadan kaldýrmak, insanlarýn huzur ve güven içinde yaþamasýný saðlamak, kýsacasý yeryüzüne huzuru getirmekle yükümlüdürler. Masum insanlarý katledip, “Allah adýna yaptým” diyen kiþinin içinde Allah korkusu yoktur: onun dinle uzak-yakýn ilgisi olamaz. Müslümanlýk, terörle bir arada asla düþünülemez, çünkü Ýslam ahlaký terörün engelleyicisi ve çözümüdür.

  Ýmana Zulüm Karýþtýrmak Ne Demektir? (Fuat Türker) 14 Eylül 2010 Din 

’Ýmana zulüm karýþtýrmak’ insanýn, Allah’ýn büyüklüðünü, gücünü kavramasýna, dünyada ve ahirette gerçek mutluluðu ve kurtuluþu için hak dine uymasý gerektiðini bilmesine raðmen, din dýþý ahlâk özelliklerinden kopamamasýdýr... Bu kiþiler imaný yaþarlar ancak nefsani istekleriyle/çýkarlarýyla çeliþen durumlarda ya da zorluk zamanlarýnda, Kur’anî davranýþlar yerine din dýþý tavýrlar sergilerler.

  Terörle Fikir Mücadelesine Çaðrý (Fuat Türker) 20 Eylül 2010 Toplumsal Olaylar 

PKK’nýn ideolojik temellerini doðru teþhis etmek ve bunu kitlelere duyurmak, yapýlacak fikir mücadelesinin ilk adýmýdýr. Bu mücadele devlet eliyle ve yaratýlýþa inanan deðerli bilim adamlarýnýn katýlýmlarý ile yapýlmalýdýr. Devlet silaha silahla karþýlýk verecektir kuþkusuz, o halde fikre de fikirle karþýlýk verilmeli ve terörün dayandýðý sahte ideolojiler çürütülmeli; kýsacasý, bataklýk kurutulmalýdýr.

  Çocuklara Allah ve Dini Nasýl Anlatabiliriz? - I (Fuat Türker) 25 Eylül 2010 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Gözümüzle gördüðümüz, kulaðýmýzla duyduðumuz ve hissettiðimiz herþey, bize göklerin, yerin ve arasýndakilerin Yaratýcýsý olan Allah’ý tanýtýr. Evreni saran mucizevi güzellikler üzerinde bilgi sahibi olmasý, çocuðun bu apaçýk gerçeði fark etmesini saðlar. Rastlantýlarla hiçbir þeyin meydana gelemeyeceði çok basit örneklerle çocuða anlatýlabilir. Böylece çocuk, çevresini saran yaratýlýþ gerçekleriyle bu muhteþem düzenin bir sahibi olduðu gerçeðine ulaþabilir. Bu anlayýþa sahip olan çocuklara, Kuran ahlakýnýn ve dinin anlatýlmasý daha da kolaylaþacaktýr.

  Çocuklara Allah ve Dini Nasýl Anlatabiliriz? - II (Fuat Türker) 26 Eylül 2010 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Hurafe dolu bir anlatým, çocuk için din deðil, aklýnýn alamayacaðý bir kâbus olacaktýr. Dini Kur’an ve sünnet çizgisi dýþýnda hurafelerle yorumlayan kiþiler, kendi ruhlarýndaki karanlýðý ve þirk düþüncesini Kur’an’a ve Peygamberimizin hadislerine uygulamaya çalýþýrlar. Bilim ve sanat dýþarýda býrakýlarak, çocuða “oturma, bakma, yapma!” emirleriyle dini eðitim vermeye çalýþmak konuyu açmaza götürür. Çocuða baský, dayak, þiddet uygulanmamalýdýr. Þiddet iþe yarayan bir unsur olsaydý Hz. Nuh, peygamber olduðu halde kendisine inanmayan ve Allah’a iman etmeyen oðluna þiddet uygulardý.

  Toplumdaki "Mantýk" Dini (Fuat Türker) 8 Ekim 2010 Din 

Kuran’da, müminlerin tüm yaþamlarýnýn Rabbimiz’in hoþnutluðuna uygun olduðu bildirilir. Salih müminler, her ne iþ yapýyor olsalar, okula gidiyor da olsalar, ticaretle uðraþýyor da olsalar, tüm gün evde de bulunsalar, hasta ya da saðlýklý da olsalar yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðu için yaþarlar. Çok açýktýr ki, samimi müminlerin yaþamýnda “biraz Allah rýzasý için, biraz nefsi için” gibi bir ayrým asla yoktur. Yaptýklarý her iþte yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma çabasý vardýr. Samimi müminler dini yalnýzca Allah için yaþarlar.

  Deccal Faaliyette Ya Müslümanlar? (Fuat Türker) 14 Ekim 2010 Din 

Deccal'in fikir sistemi ve kurduðu tuzaklar, insanlarý Allah'ýn yolundan engellemek için kurulmuþ özel yöntemlerdir. Peygamberimiz'in (sav) de hadislerinde dikkat çektiði Deccal'in tuzaklarýnýn büyüklüðü ve fitnesi, samimi müminler dýþýnda, neredeyse tüm insanlýðý içine alabilecek boyuttadýr. Bugün tüm dünyada yaþanan ahlâki dejenerasyon ve karmaþa ortamý, bu fitnenin boyutlarýný gösterir... Peki Deccal böylesine yoðun faaliyet halinde iken Müslümanlar, dünyayý etkisi altýna alan bu mücadelenin neresinde?

  Bencil Tutkular (Fuat Türker) 17 Ekim 2010 Din 

Nefsinin bencil tutkularýný gözeten kiþinin öne sürdüðü mazeretlerin bir baþkasý ise ‘iþ’ ya da ‘okul’ sorunlarýnýn, ibadetlerini yapmaya engel olduðu þeklindedir. Ýþi ya da okulu nedeniyle çok yoðun olduðu ve namaz kýlmaya, oruç tutmaya, insanlara iyiliði emretmeye, müminlerle beraber olmaya zaman bulamadýðý bahanesine sýðýnan kimsenin düþünce yapýsýnda büyük bir çarpýklýk olduðu açýktýr. Bu kiþi, yaþamýndaki öncelikler konusunda büyük yanýlgýdadýr.

  Annelere Karþý Güzelliði Ýlke Edinmek (Fuat Türker) 23 Ekim 2010 Dil 

Yüce Allah, özellikle çocukluk dönemine iþaret ederek kiþiye, anne babasýnýn gösterdikleri sevgiyi, þefkati ve özveriyi unutmamasýný tavsiye eder. Onlar yaþlandýklarý ya da muhtaç duruma geldiklerinde de alçakgönüllü davranmalý ve güzel söz söylenmelidir.

  Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - I (Fuat Türker) 3 Kasým 2010 Toplumsal Olaylar 

Çünkü dinsizliðin temelinde, insanlarýn rastlantýlar sonucunda oluþtuklarý, Allah’ýn buyruklarýndan sorumlu olmadýklarý inancý vardýr. Ayrýca Materyalizm’in kaynak bulduðu evrim teorisine göre ise, insan geliþmiþ bir hayvandýr ve diðer hayvanlar gibi ihtiyaçlarýný karþýlamak dýþýnda bir kaygýsý yoktur. Bu çarpýk teze göre; insan nefsani ihtiyaçlarýný karþýlama konusunda kendisini kýsýtlamak durumunda deðildir; hayvanlar gibi davranmasý doðaldýr.

  Zulme Uðramýþ Ýnsanlar Görmeyeceðimiz Günler Ütopya Deðil (Fuat Türker) 5 Kasým 2010 Toplumbilim 

Suçsuz bir insaný öldürmenin tüm insanlýðý öldürmek gibi olduðunu bildiren, en yakýnlarýnýn hatta kendisinin zararýna olacak da olsa adaleti emreden, kendi ihtiyacý da olsa ihtiyacý olana vermeyi tavsiye eden bir din, çok açýktýr ki insan iliþkilerinde kýstas alýndýðýnda huzur dolu bir toplum ve dünya oluþacaktýr.

  Kötülüðün Önderleri (Fuat Türker) 8 Kasým 2010 Toplumbilim 

Bu kiþiler zenginliklerinin yaný sýra toplumun sosyal yapýsýnda da söz sahibidirler ve sahip olduklarý bu dünyevi deðerler sayesinde gücü ellerinde bulundururlar. Ayrýca yazýlý ve görsel medya gibi bazý önemli organlar da ellerindedir ve sahip olduklarý fikirleri, Kuran ahlakýndan uzak yaþam tarzýný ve kendi hayata bakýþ açýlarýný topluma kolayca kabul ettirebilirler.

  Atatürk'ün Öngörüsü (Fuat Türker) 10 Kasým 2010 Toplumbilim 

Dünyada acýlarýn, katliamlarýn ve çilelerin son bulmasý, Türk - Ýslam coðrafyasýndaki kargaþa, karmaþa ve anarþinin ortadan kalkmasý, yoksulluðun son bulmasý, huzur ve güven içinde bir uygarlýk için Türk Ýslam Birliði’nin kurulmasý çok önemlidir. Bu, M. Kemal Atatürk’ün de öngörüsüdür:

  Allah'a Teslimiyetin Sembolleri: Hac ve Kurban (Fuat Türker) 16 Kasým 2010 Din 

Hac mahþerin sembolik provasýdýr. Allah’a teslim olmanýn, yeniden diriliþin, Allah ile ahdini yenilemenin, dünyevi baðýmlýlýklardan kurtulup, özgürlüðe kavuþmanýn sembolüdür... Kurban, Allah’a yakýnlaþmak adýna çok sevdiði oðlunu feda etmeyi göze alabilen Hz. Ýbrahim’in(as) mübarek anýsýdýr...

  Gerçek Ýyilik Nedir? (Fuat Türker) 21 Kasým 2010 Din 

Mü’min kendi ihtiyacý olsa bile yoksula ve yetime yardým eden, sevdiklerinden özveride bulunan samimi bir kuldur. Ýyilik ve yardýmý karþýlýksýz yapar ve baþkalarýný da iyiliðe özendirir. Tek hedefi, "Biz size, ancak Allah’ýn yüzü (rýzasý) için yediriyoruz; sizden ne bir karþýlýk istiyoruz, ne bir teþekkür. Çünkü biz, asýk suratlý, zorlu bir gün nedeniyle Rabbimizden korkuyoruz." (Ýnsan Suresi, 9–10) ayetiyle de bildirildiði gibi, Rabb’inin hoþnutluðudur.

  Toplumdan Erkek Karakterleri (Fuat Türker) 23 Kasým 2010 Din 

Rabbimiz’in beðendiði tek bir mümin karakteri vardýr. Bu kadýn ve erkeðe göre deðiþik özelikleri olmayan tek bir karakterdir. Toplumun yüklediði farklý roller, maddi açýdan sýnýfsal farklýlýklar ya da mesleki özellikleri içermez. Bu kararlý karakterin en önemli özelliði takva sahibi olmak ve koþullara göre üstün niteliklerinden ödün vermemektir.

  Dini Nasýl Yaþamalý? (Fuat Türker) 27 Kasým 2010 Din 

Bu yanlýþ inanca göre, namaz kýlmak, zekat vermek, oruç tutmak, infak etmek, sabretmek, tevekkül etmek, baðýþlayýcý olmak, muhtaçlarý koruyup kollamak ancak çýkarlarýyla çeliþmediðinde uygulanabilir. Kiþi, eðer toplumda saygýnlýk kazandýracak ve hakkýnda “ne iyi bir insan” denilecekse bu ibadetleri yapar ve güzel ahlak özellikleri sergiler. Ancak toplumdan alacaðý olumsuz bir tepki, onu bu dinî sorumluluklardan habersizmiþ gibi davranmaya yöneltir.

  Yanlýþ Hedefler (Fuat Türker) 28 Kasým 2010 Din 

Allah’ýn varlýðýný ve gücünü kavramýþ olan insan, ne amaçla yaratýldýðýný ve Rabb’inin kendisinden neler istediðini bilir. Kendisini hedefine ulaþtýracak her yolu dener, bunun için ciddi bir þekilde çaba gösterir. Böylece inkâr edenler için kesin bir yýkým olan ölümün sýrrý da önünde açýlýr: ölüm asla yok oluþ deðil, gerçek yaþama geçiþ aþamasýdýr.

  Medya Kaçýncý Kuvvet? (Fuat Türker) 30 Aralýk 2010 Toplumbilim 

Bugün hýzla yaygýnlaþan ahlaki dejenerasyonun en önemli nedeni dinsizliðin oluþturduðu kendini baþýboþ ve sorumsuz zannetme görüþüdür. Materyalizmin ve dinsizliðin en büyük silahý olan evrim teorisinin bilimsel bir gerçekmiþ gibi zorla benimsetilmeye çalýþýldýðý, bencil, maddiyatçý karakterlerin ön planda olduðu senaryolar yaygýnlaþarak, milyonlarca insanýn izlediði filmlere dönüþtürülür.

  Münafýklar Ateþin En Alçak Tabakasýnda (Fuat Türker) 1 Ocak 2011 Dil 

Münafýk ise müminin zihnini açar, mücadele azmini ve çabasýný artýrýr; onu hareketli canlý, kararlý ve þevkli tutar. Münafýklar müminler için adeta nimettir, müminlerin heyecanýný kamçýlar; adrenalin etkisi yapar. Müminler onlarý gördükçe güzel ahlakýn, sevginin, dostluðun önemini daha iyi anlarlar.

  Kur'an'da Zamanýn Göreceliði (Fuat Türker) 3 Ocak 2011 Din 

Modern bilimce doðrulanan, zamanýn, yaþanan olaya, mekâna ve koþullara göre deðiþen bir algý olduðu gerçeðini Kur’an ayetlerinde görebiliriz.

  Kabul Edilen Tevbe (Fuat Türker) 6 Ocak 2011 Din 

... ‘nasuh tevbe’, tevbenin o günahý bir daha asla iþlememek niyetiyle yapýlmasý anlamýndadýr. Nasuh tevbe, piþmanlýðý kalpte hissetmek, dille baðýþlanma dilemek, bedenen de günahý terk etmek ve ondan uzak durmaktýr. Kuþkusuz bu bilgi, her günah için yalnýzca bir kez tevbe edileceði anlamýnda deðildir.

  Toplumdaki Yanlýþ Telkinler - I (Fuat Türker) 26 Ocak 2011 Din 

Dinden uzak yaþayan cahiliye toplumlarýnda insanlara çocukluklarýndan baþlayarak yapýlan birçok telkin vardýr. Bu telkinler toplumlara göre pek farklýlýk göstermez, genelde birbirinin aynýdýr. O halde kaynaðý da aynýdýr; apaçýk düþman olan þeytanýn, insanlarý Allah’ýn yolundan saptýrmak için adeta paket program gibi hazýrlayýp toplumu yönlendirdiði telkinlerdir bunlar...

  Ölüm Anýnda Neler Yaþanýr? (Fuat Türker) 29 Ocak 2011 Din 

Ayetlerdeki ifadelerde, ölüm anýnda kiþinin yaþadýklarýný yanýndaki insanlarýn anlayamadýklarý açýktýr. Bu da imtihanýn bir sýrrýdýr. Ölen kiþinin görünüþte zorlukla can vermesi ya da ani bir kalp kriziyle uykuda bir anda can vermiþ olmasý bir kýstas deðildir.

  Kur'an Okunurken Neden Susup Dinlemeliyiz? (Fuat Türker) 3 Þubat 2011 Din 

Bazý ortamlarda, insanlar baþka iþlerle uðraþýrken arka planda, sürekli Kur’an okunmasýnýn, güzel bir ibadet olduðu zannedilir. Oysa Kur’an, saygýyla, her kelimesinin dikkatlice dinlenilmesi ve ayetler üzerinde düþünülüp öðüt alýnmasý gereken ‘þerefli’ bir sözdür.

  Kur'an'ý Yanlýþ Yorumlamak (Fuat Türker) 7 Þubat 2011 Din 

Ýnsan art niyetle, taraflý olarak ve samimiyetsizce Kur’an’ý okuduðunda onu anlayamaz. Bu Yüce Allah’ýn kanunudur. Bu nedenle de Kur’an ayetlerini farklý yorumlar, çeliþkiye düþer. Kur’an tüm insanlýk için bir çaðrýdýr ancak yalnýzca samimiyetle okuyanlar ve kesin bilgiyle iman edenler onu anlayabilirler.

  Sünneti Gerçek Anlamda Ýhya Etmek (Fuat Türker) 9 Þubat 2011 Din 

Bugün de milyonlarca Müslüman zorluk içinde yaþar hatta can çekiþirken, öncelikler iyi belirlenmelidir. Zaman, dini konularda detaylarda boðulma deðil birlik olma zamanýdýr. Afganistan’dan Irak’tan zulüm, iþkence ve tecavüz haberleri gelirken, Müslümanlarýn detaylarla bu denli uðraþmalarýnýn nedeni deccali hipnozdur.

  Bir Büyük Uygarlýðýn Yeniden Ýnþasý (Fuat Türker) 15 Þubat 2011 Toplumbilim 

Dünya Müslümanlarýnýn, kendi iç anlaþmazlýklarýný bir tarafa býrakmalarý, vicdanlarýnýn ýþýðýnda birlik ruhunu canlandýrarak ittifak etmeleri acildir. Böylece büyük uygarlýðýn yeniden inþasý Allah’ýn izniyle ütopya olmaktan çýkacak, gerçeðe dönüþecektir.

  Her Þeyi Yapan Allah'týr (Fuat Türker) 22 Þubat 2011 Din 

Evrendeki canlý cansýz her þeyden, giydiðimiz giysiye, yediðimiz yemeðe, içtiðimiz suya ve oturduðumuz eve, koltuða kadar, tümünü Allah yaratýr. Teknolojiyi, icatlarý yapan Allah’týr. Ancak imtihan dünyasýndaki sebepler dairesinde insanlarý ve olaylarý vesile eder.

  Gaybýn Anahtarlarý (Fuat Türker) 27 Þubat 2011 Din 

Geçmiþte yaþananlar da gelecekte yaþanacaklar da Allah Katýnda saklý olan bilgilerdir. Ancak Allah'ýn, Kendi gayb bilgilerinden bazýlarýný, elçileri aracýlýðýyla insanlara bildirdiðini haber veren birçok Kur'an ayeti vardýr...

  Alem-i Ýslam Kapýsýnýn Kilidi Türkiye'dir (Fuat Türker) 6 Mart 2011 Toplumsal Olaylar 

Dünya, Ýslamî deðerlerin yükseldiði yeni bir döneme girmiþtir. Batý ile Ýslam alemi arasýnda kurulmaya çalýþýlan köprü, bugün daha aciliyetli hale gelmiþtir. Batý, Ýslam'ý tanýma ve anlama süreci içindedir ve onu Ýslam dünyasý ile biraraya getirebilecek tek ülke Türkiye'dir.

  Sana Ruhtan Sorarlar - I (Fuat Türker) 23 Mart 2011 Ruhbilim 

Beyin yað, su ve proteinlerden oluþan maddesel bir yapýdýr ve insanýn benliðini meydana getirmesi imkansýzdýr. Ýnsaný düþünen, sevinen, öfkelenen, heyecanlanan bir varlýk haline getiremez.

  Bunlardan da Sorgulanacaðýz - I (Fuat Türker) 10 Nisan 2011 Din 

Müslümanlara atýlan iftiralara araþtýrmadan inanýyorsak, Ýttihad-ý Ýslam’a karþýysak, Kur’an’ýn bu hükmünü göz ardý ediyoruz demektir; farkýnda mýyýz?

  "Dikkatli Olun!" - II (Fuat Türker) 2 Haziran 2011 Din 

Gördüðümüz karelere dikkat edelim; onlar bizim için yaratýlýyor çünkü. Ne kadar çok þey görürsek, o kadar imtihanýmýz; ne kadar imtihanýmýz olursa, o kadar ecir fýrsatýmýz olur. Yarattýðý her þey için Allah’a þükredelim; O’nu hamd ile yüceltelim.

  "Dikkatli Olun!" - I (Fuat Türker) 1 Haziran 2011 Din 

Dikkatli olan insan zahirinde kalmaz; olaylarýn anlamýný, hikmetini görür, önemli ayrýntýlarý fark eder. Allah Müslümanlarýn açýk þuurlu ve dikkatli olmalarýný ister. Ýnsanlarýn, "dikkatli olun" ifadesiyle uyarýldýklarý konularý kýsaca inceleyelim...

  Rabb'e Dönüþ (Fuat Türker) 15 Haziran 2011 Din 

Muhteþem bir düzenle yaratýlan yaþam, Allah’ýn belirlediði vakitte tüm düzeniyle birlikte sona erecek ve her þey Rabb’ine döndürülecektir. Kur’an ayetlerinde yaratýlýþ, insan, dünya ve ahiret hayatý konusunda hangi bilgiler veriliyor, inceleyelim:

  Kur"an"daki Cesur Kadýnlar (Fuat Türker) 20 Haziran 2011 Din 

Kadýn için öngörülen karakterin en önemli özelliklerinden biri, kadýnýn beden olarak erkekten güçsüz olmasý nedeniyle, karakter olarak da zayýf olmasý gerektiði þeklindeki yanlýþ inançtýr.

  Kur'an'ý Anlayamayanlar (Fuat Türker) 21 Haziran 2011 Din 

Kur’an’da çeliþki yoktur; çeliþki, nefislerini gözeten düþük akýllý kimselerin bozuk mantýk örgülerindedir. Kur’an, verdiði örnekler karþýsýnda bu kiþilerin þaþkýnlýkla, "Allah bu örnekle neyi anlatmak istedi?" dediklerini haber verir.

  Kendini Ýsraf Etmek (Fuat Türker) 24 Haziran 2011 Dil 

Ýsraf denildiðinde genellikle para, yiyecek ya da mallarýn israfý düþünülür. Oysa zamandan saðlýða kadar Allah’ýn bahþettiði her nimetin, Allah rýzasý dýþýnda gereksiz yere harcanmasý bir israftýr. Ve Allah, “Sonra o gün nimetten sorguya çekileceksiniz.” (Tekasür Suresi, 8) buyurarak insanlarýn, verdiði nimetleri nasýl kullandýklarýyla ilgili ahirette sorguya çekileceklerini haber verir.

  Müminler Üzerindeki Þefkat Kanatlarý (Fuat Türker) 26 Haziran 2011 Din 

"Alemlere Rahmet" olarak gönderilen Peygamberimiz (sav) þakacý, güzel ve hikmetli espriler yapan bir insandý. Çok yakýþýklýydý; tertemizdi ve hep mis gibi gül kokardý. Yüzü pembe-beyaz, gözleri simsiyah ve sürmeli, sakalý siyah, kirpikleri uzun ve kývrýktý.

  Peygamberimiz (Sav) 'Ýn Evlilikleri ve Allah Aþký (Fuat Türker) 27 Haziran 2011 Din 

Mümin kadýn ve erkeðin evlilikleri, Allah aþkýndan kaynaklanan derin bir aþk ve tutku üzerine kuruludur. Kadýn ve erkeðin ruhunu açan bu aþk, dünyevi aþklar gibi geçici ve sonlu deðildir. Bu özel duyguyu Allah, müminler için yaratýr; yalnýzca onlara yaþatýr. Sonsuzluða kilitlenmiþ bir aþktýr bu ve sonsuz ahiret yaþamýnda da devam edecektir.

  Çaðlara Iþýk Tutan (Fuat Türker) 28 Haziran 2011 Din 

Ýki yüzlü davranan ve tuzak kurmaya çalýþan, atalarýnýn dininden vazgeçmeyen, nefislerine uygun baþka bir Kur’an getirmesini söyleyen, Peygamberimiz (sav)’i tutuklamak, sürmek hatta öldürmek isteyen çok sayýda insan olmuþtur.

  Herkes Ayný Þeyi Söylüyor: "Zaman Ne Kadar Hýzla Geçiyor!" (Fuat Türker) 3 Temmuz 2011 Din 

Sanýrým siz de ayný düþüncedesiniz. Bugün pazar ve bir önceki pazar günü olanlar sanki birkaç gün önce yaþanmýþ gibi. Yanýlmýyorsunuz; zaman gerçekten hýzlý geçiyor. Ahir zamandayýz ve zaman kýsalýyor. Önce "zaman nedir?" kýsaca bakalým:

  "Peygamberlere Rabb"lerinden Verilenlere Ýman Ettik" - I (Fuat Türker) 7 Temmuz 2011 Din 

Allah katýnda din tektir. Parçalara ayrýlýp özünden saptýkça, bozuldukça Allah resûller göndererek gerçeði tekrar hatýrlatmýþ, tüm peygamberler ayný hak dini teblið etmiþlerdir.

  "Peygamberlere Rabb'lerinden Verilenlere Ýman Ettik" - II (Fuat Türker) 8 Temmuz 2011 Din 

Peygamberimiz’i(sav) savunmak/desteklemek de, ancak Kur’an’a tabi olarak, O’nun gibi Kur’an ahlâkýný yaymaya çalýþarak ve O’nun üstün kiþilik özelliklerini kazanmaya gayret ederek mümkün olacaktýr.

  Baðnazlar Atalarýnýn Dinini Yaþarlar (Fuat Türker) 26 Temmuz 2011 Din 

Ýnsaný en büyük zarara sokacak olan da, eskilerden kalan kalýplaþmýþ bilgilere körü körüne baðlýlýðýn din konusunda yaþanmasýdýr. Ýnsanlarýn büyük çoðunluðu, Allah’ýn dini yerine, gelenek, adet ve atalarýndan kalma hatalý uygulamalarla birleþtirdikleri kendi dinlerini yaþarlar.

  Tüm Zamanlarýn Kitabý; Kur'an (Fuat Türker) 5 Aðustos 2011 Din 

Kur’an, yalnýzca indirildiði döneme deðil tüm zamanlara hitap eden ve tüm insanlýða yol gösteren bir kitaptýr. O dönemde bilinmesi mümkün olmayan birçok bilimsel bulguyla birlikte, matematiksel ve tarihsel birçok mucizeyi de içerir.

  Merhamet Medeniyeti Örneði; Osmanlý (Fuat Türker) 9 Aðustos 2011 Tarihe Yön Verenler 

Yalnýzca Müslüman ve Türklerin deðil, kendisine tabi olan farklý dil ve dinden tüm insanlarýn rahatýný ve mutluluðunu gözetmiþtir.

  Gerçek Akýl ve Allah'ýn Ayetleri (Fuat Türker) 12 Aðustos 2011 Din 

Materyalist söylemlere dikkat edersek, din ve akýl kavramlarý arasýnda ýsrarla bir ayrým yapmaya çalýþtýklarýný görürüz. Sürekli olarak, dinin yalnýzca ön kabullere dayandýðý, dogmatik olduðu, aklýný kullanan insanlarýn ise bu ön kabulleri aþmýþ kimseler olduklarýný vurgularlar.

  Tüm Evren Beynimizin Ýçinde... (Fuat Türker) 19 Aðustos 2011 Ruhbilim 

Ruhun varlýðý insanlarý Allah’a götürür ve onlarýn iddialarýný tamamen çökertir. Materyalistler her ne kadar bilincin açýklanamayan bir gizem olduðunu söyleseler de ruh konusu apaçýk bir gerçektir. Ýþte maddeden baþka bir varlýðý kabul etmeyen materyalistlerin içinden çýkamadýklarý asýl konu da budur.

  Anne Babaya Ýtaat ve Sýnýrlarý (Fuat Türker) 27 Aðustos 2011 Din 

Kur’an’ý incelediðimizde, inananlarýn bir bölümünün aileleriyle ya da yakýn akrabalarýyla imtihan edildiklerini görürüz. Bunlarýn arasýnda peygamberler de bulunur.

  Ýnsanlarý Allah'a Yönelten Büyük Gerçek (Fuat Türker) 1 Eylül 2011 Ruhbilim 

21. yüzyýl Allah’ýn dilemesiyle, insanlarýn yaygýn olarak Ýlahi gerçekleri kavrayacaklarý ve mutlak gerçek olan Allah’a dalga dalga yönelecekleri bir tarihsel dönüm noktasý olacaktýr

  Felaketler, Toplu Ölümler ve Allah'ýn Merhameti... (Fuat Türker) 3 Eylül 2011 Din 

Bu insanlarýn kafalarýndaki soru þudur; "Madem Allah kullarýna karþý çok merhametli, neden böyle zorlu olaylarý yaratýyor?”

  Kaderi Göz Ardý Etmek (Fuat Türker) 6 Eylül 2011 Din 

bir film, ya korku filmidir, ya macera, ya aþk ya da komedi filmidir. Allah bizim için bütün bu konularýn hepsini içeren bir film yaratýr. Korku duyarýz; korku filmi olur, severiz; aþk filmi olur…

  Çocuða Allah Korkusu Nasýl Anlatýlmalý? (Fuat Türker) 21 Eylül 2011 Din 

"Depremden korkan, daha doðrusu "en güçlü" babasýnýn kaçýþýna mâna veremeyen çocuk, Yüce Allah’ýn iradesi olmadan yapraðýn bile kýmýldayamayacaðýný bilseydi, hadiseyi zihninin derinliklerinde iz býrakmadan, zararsýz geçirebilirdi."

  "…ve Kur"an"ý Okumakla Emrolundum" (Fuat Türker) 7 Ekim 2011 Din 

Kur’an’ý anlayabilmek için üstün bir zeka deðil, düzgün bir niyet ve önyargýdan arýnmýþlýk gerekir.

  Allah Ýle Beraber Baþka Ýlah mý? (Fuat Türker) 10 Ekim 2011 Din 

Allah’ýn sapkýnlýk olarak tanýmladýðý ve baðýþlamayacaðýný bildirdiði bir suç, samimi müminlerin en çok kaçýnacaklarý bir durum. Yüce Allah, müminleri þirke karþý uyarýr, onlarý bu büyük kötülükten sakýndýrýr.

  Müminlere Atýlan Ýftiralar (Fuat Türker) 14 Ekim 2011 Din 

Ýftiraya uðrayan müminin gösterdiði sabýr, tevekkül ve kararlýklýk, inkarcýlarýn küçük düþürme amaçlarýnýn tam aksine onu onu deðerli kýlar, derecesini artýrýr. Ýftirayý atan fasýklarý ise aþaðýlatýcý azaba yaklaþtýrýr.

  Nasýl Zengin Olunur? (Fuat Türker) 15 Ekim 2011 Din 

Servetle azgýnlaþýp þýmarmayan ve þükredici olanlar, serveti alýndýðýnda ise tevekkül ve sabýr gösterenler Allah’ýn razý olduðu kullardýr.

  Peygamberlerin Dualarý - I (Fuat Türker) 23 Ekim 2011 Din 

Peygamberimiz’in ve diðer peygamberlerin dualarýnda, her konuda Allah’a yöneldiklerini, O’na gönülden teslim olduklarýný, yalnýzca O’ndan yardým dilediklerini ve Allah’ý en güzel þekilde övgüyle yücelttiklerini görürüz.

  Allah, Yarattýðý Felaketlerle, Yaþamýmýzýn Pamuk Ýpliðine Baðlý Olduðunu Hatýrlatýr (Fuat Türker) 24 Ekim 2011 Din 

Doðal felaketler kaderin bir tecellisi olarak meydana getirilen olaylar. Canlarý Allah verir, Allah alýr. Bazen tek tek bazen topluca ölür insanlar. Allah canlarý tek tek almak zorunda deðil kuþkusuz. Ýnsanlar tek tek öldüðünde normal karþýlayan insan, özellikle bir felaket sonucu topluca ölüm olduðunda da isyan etmemeli.

  Peygamberlerin Dualarý - II (Fuat Türker) 25 Ekim 2011 Din 

Allah Kur’an’da, Peygamberlerimizin kýssalarýný örnek vererek dilediðinde her þeyin mümkün olabileceðini kullarýna gösterir. En zor anlarda, hatta artýk hiçbir çözüm bulunamayacaðý zannedilen durumlarda bile Allah yardýmýný ulaþtýrýr.

  Cumhuriyet Bayramýmýz Kutlu Olsun (Fuat Türker) 29 Ekim 2011 Toplumbilim 

Dil bir köprüdür. Ýnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olaylarýn böldüðü tarihimizin içinde bütünleþmeliyiz. Onlarýn (dýþ Türklerin) bize yakýnlaþmasýný bekleyemeyiz . Bizim onlara yaklaþmamýz gerekli..." Mustafa Kemal Atatürk

  "Ýnfak Et, Arþýn Rabb'i Eksiltir Diye Korkma" (Fuat Türker) 2 Kasým 2011 Din 

Þeytan, imani yönden zayýf kimseleri dünyevi kayba uðrayacaklarý telkiniyle korkutur; ancak gerçekte ona uymanýn sonu insaný kayýp ve yýkýma götürür. Rahmetiyle gerçek zenginliði vaadeden ise istediðini zengin eden (Muðni) Allah’týr.

  Önde Gelenler ve Boyun Eðenler (Fuat Türker) 26 Ekim 2011 Din 

Tebliðde sýnýrlama yoktur. Ancak Kur’an’da, önde gelenlerin uyarýlmasýna dikkat çekilmesindeki amaç, bu kesim tarafýndan yönlendirilen insanlarýn da gerçekleri görebilmesine sebep olabileceðidir.

  Deprem Sonrasý (Fuat Türker) 30 Ekim 2011 Ruhbilim 

Deprem sonrasý insanlarýn psikolojik durumu ve neler yapýlmasý konusunda ülkemizin psikiyatri alanýndaki önemli isimleri þunlarý söylüyorlar: "Bir hayat olayý yaþadýk, sosyolojik psikolojik sonuçlarý olacaktýr. Kabullenip, isyan etmeyecek dersler çýkararak, aklýmýzý baþýmýza alacak daha iyi insan olma yönünde özeleþtiri yeteneðimizi geliþtirerek bu dönemden Türkiye olarak kârlý çýkmamýz mümkündür."

  Allah Kullarýna Neler Vaad Ediyor? (Fuat Türker) 4 Kasým 2011 Din 

Allah ayetlerinde Kendisine ortak koþmayan müminleri kesinlikle inkâr edenlere galip getireceðini, onlarýn korkularýný gidereceðini ve Ýslam’ý dünyaya hakim kýlacaðýný vaat eder.

  Atatürk'ün Bize Býraktýðý Miras (Fuat Türker) 10 Kasým 2011 Türkiye 

Atatürk, Ýslam’ýn aslýna uygun ve hurafelerden arýndýrýlmýþ olarak yaþanmasýný hedefler. Çünkü O, Kur’an’ýn baðnazlýðý ve atalarýn geleneklerini deðil, modern dünyayý tarif ettiðinin bilincindedir. Kur’an’daki din ile batýl inançlarla dolu gericiliði net biçimde ayýrýr, birçok konuþmasýnda, samimiyetle Allah’tan, Ýslam ve Kur’an’dan saygýyla söz eder.

  Kur"an Ahlaký Hakim Olacak (Fuat Türker) 13 Kasým 2011 Din 

Güçlü bir beraberlik ve dayanýþma içindeki Ýslam aleminin ortak sesi olacak, dünyaya hoþgörüyü öðretecek, Müslüman olan ve olmayan her insana refah ve huzur getirecek olan Ýslam uygarlýðýnýn yeniden inþasý için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarýmýzdan olmalý.

  Allah Korkusu Nasýl Bir Korkudur? (Fuat Türker) 17 Kasým 2011 Din 

Allah, "Benden korkun" buyuruyor ve biz "korkmama gerek yok, sevmem yeterli" diyorsak Allah’ýn buyruðuna itaat etmiyoruz demektir. Hatta bu, "ben Allah’ý seviyorum, namaz kýlmasam da olur" demekten farklý olmaz ve ayetten yüz çeviriyor olabiliriz Allah esirgesin.

  Politik Hýrslara Çözüm (Fuat Türker) 19 Kasým 2011 Din 

Dini siyasete alet etmek kuþkusuz yanlýþtýr ancak politikacýnýn kesinlikle dinden uzak durmasý gerektiði düþüncesi doðru deðildir. Ýnançlý politikacýnýn inancýný gizlemesi, Allah’tan ve Kur’an‘dan söz etmemesi, Müslümanlýðýný hiçbir þekilde belli etmemeye özen göstermesi diye bir konu olamaz. Kur’an ahlaký bir yaþam þeklidir çünkü.

  Ýlk Öðretmenimiz (Fuat Türker) 24 Kasým 2011 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Anneler, kiþiliklerini, davranýþlarýný, konuþma biçimlerini Kur’an’da bildirilen üstün ahlaka yakýþýr bir hale getirmeye gayret ettikleri kadar, bilime dair konularda da kendilerini eðitmelidirler. Bütün bu özellikler, çocuklarýna verecekleri eðitimde onlara yardýmcý olacaktýr.

  Ahir Zaman'dan Asr-ý Saadet'e (Fuat Türker) 14 Aralýk 2011 Din 

Peygamberimiz (sav)’in Ahir Zamana dair söylediði hadislere baktýðýmýzda tümünün bugün birebir gerçekleþtiðini ve yaþandýðýný görmek mümkün. O halde Resulullah’ýn söz ettiði o "zaman" gelmiþtir.

  Deccal Nerede mi? (Fuat Türker) 24 Aralýk 2011 Din 

Allah, deccaliyet sistemini yýkacak, insanlýðý huzur ve güvenliðe kavuþturacak, Kur’an ahlakýnýn sýcaklýðýnýn insanlarý sarmasýný gerçekleþtirecektir. Ancak bu süreç her Müslüman’ýn imtihan sürecidir. Hepimiz bunun için ne kadar çaba gösterdiðimizle sýnanýyoruz. Müslüman Asr-ý Saadet Müslümanlýðýný ister; ne kadar istediðimizle imtihan oluyoruz.

  Ýslam ve Savaþ (Fuat Türker) 27 Aralýk 2011 Din 

Allah savaþý deðil barýþý beðenir. Allah sevgiyi, güzelliði beðenir; kardeþliði, dostluðu beðenir. Allah insanlarý düþmanlýk etsinler diye deðil, tanýþmalarý amacýyla ayrý ayrý halklar olarak yarattýðýný haber verir.

  Tahrif Edilen Tevrat, Ýncil ve Asla Deðiþmeyecek Kur'an (Fuat Türker) 18 Ocak 2012 Din 

Kur’an’da inananlar hakkýnda, “O (Allah) bundan daha önce de, bunda (Kur’an’da) da sizi "Müslümanlar" olarak isimlendirdi.” buyrulur. Museviler, Ýseviler tümü Müslümandýr. Peygamberlerin getirdiði dinlerin tümü Ýslam’dýr.

  Kýyamet Günü (Fuat Türker) 23 Ocak 2012 Din 

Kýyamet, insanlarýn hiç düþünmedikleri bir anda, daha önce hiç duymadýklarý bir sesin duyulmasý ile baþlar. Ve insanlar her þeyin çok yolunda gittiðini ve o þekilde deðiþmeden devam edeceðini düþündükleri anda, ani bir yakalanýþla yakalanýrlar.

  Ölü Ruhlarýn Diriliþi; Hac (Fuat Türker) 22 Ocak 2012 Din 

Dünya giysilerinden soyunan insan, girdiði ihramýn kendisi için takva elbisesi olmasýna niyet eder. Bu umutla gönülden baðýþlanma diler, nasuh bir tevbe ile tevbe eder. Yeniden eski hatalarýna dönmemek için Rabb’ine yönelir içten dua eder.

  Allah Korkusu [hakkýnda Detaylý Bir Yazý] (Fuat Türker) 24 Ocak 2012 Din 

Allah korkusunda acý, ýzdýrap ve dehþet yoktur. Allah korkusunu dünyevi korkulara benzetmek, bu duyguyu yanlýþ anlamaktýr. Ýnsan, Allah’ý aþkla sever ve O’na güvenirken, ýzdýrap duyacak þekilde korkmaz.

  Tevrat ve Ýncil"deki Tahrif Konusunda Kýstas Kur'an'dýr (Fuat Türker) 28 Ocak 2012 Din 

Diðer Kitaplarýn tahrif edilmesine bir hikmet üzere izin veren Allah, Kur’an’ý Kendi korumasýna almýþtýr. Kur’an, Musevi ve Hristiyanlar için de net bilgi içeren büyük bir nimettir. Bizler, Allah’ýn Kur’an’da buyurduðu gibi, tüm peygamberlere indirilenlere, aralarýnda hiçbir ayýrým yapmadan, Kur’an’a uygun bölümlerinin hak olduðuna hüsn-ü zan ve iman ederiz.

  Allah, Yakýn Bir Azapla Kullarýný Uyarýr (Fuat Türker) 27 Ocak 2012 Din 

O gün Allah’ýn dýþýnda sýðýnýlacak baþka bir makam da olmayacaktýr. Yakýnlarýna yardým etmek, ya da onlardan yardým beklemek de asla söz konusu deðildir. Her insan yaþadýðý dehþetten dolayý yakýnlarýný unutmuþ, kendi derdine düþmüþtür

  Gömleði Arkadan Yýrtýlanlar (Fuat Türker) 5 Þubat 2012 Din 

Ýnsanýn, arkasýnda bir destek olmadan, toplumun önde gelen kiþilerini karþýsýna almasý, Allah’ýn sýnýrlarýný korumak adýna hapsi tercih etmesi, derin bir imanýn alametidir.

  Ýtaat Ýmtihaný: Helal ve Haramlar (Fuat Türker) 13 Þubat 2012 Din 

Ýnsan haramý nasýl bir yanýlgý sonucu seçer? O an insaný çeken þey nedir?..

  Siz O'na Döndürülürsünüz [muhteþem Video Ýle] (Fuat Türker) 29 Þubat 2012 Din 

Her insan, sýnýrlarýný kavrayamadýðýmýz evrendeki milyarlarca gezegenden birinde tanýmlanamayacak kadar küçük bir yerde yaþar. Kendisini büyük ve güçlü zannederek büyüklenen insan, gerçekte bir nokta kadar yer kaplamaz.

  Sünneti Gerçek Anlamda Nasýl Ýhya Edebiliriz? (Fuat Türker) 14 Mart 2012 Din 

Allah, yolunda cihad eden kullarýný koruyacaðýný bildirir. Allah’ýn vaadinden dönmeyeceðinin bilincinde olan Müslümanlarýn, "kýnayanýn kýnamasýndan korkmadan", Peygamberimiz (sav)’in sünnetine uyarak Kur’an ahlakýný insanlara anlatmalarý gerekir. Bu, Allah’ýn hoþnut olacaðý ve karþýlýðýnda insanlarý rahmeti ve cenneti ile müjdelediði iman alametidir.

  Gerçek "Dindarlýk" (Fuat Türker) 30 Mart 2012 Din 

Karýþýklýk çýkarmaktan þiddetle kaçýnan, Kur’an ahlakýna uygun olarak hoþgörülü ve uzlaþtýrýcý davranýþlar sergileyen insandan korkan kiþinin kendisini gözden geçirmesi gerekir.

  Kur'an Onlara Yetmiyor Mu? (Fuat Türker) 31 Mart 2012 Din 

Kur’an oldukça sade ve kolaydýr. Anlamak için din eðitimi almak gerekli deðildir. Allah bize Kuran’ý doðruyu yanlýþtan ayýrmamýz için indirmiþtir ve yaþamýmýza dair her konu onda vardýr.

  Ölüm Neden Tadýlýr? (Fuat Türker) 9 Nisan 2012 Ruhbilim 

O halde tatmak ifadesinden kasýt, insanýn her hücresiyle hissettiðinin vurgulanmasý olabilir. Hem azabýn, hem serinliðin, hem ölümün insanýn her zerresine geldiðinin açýklamasý...

  Kur'an Sevgi, Þefkat ve Merhametin Sanatýný Öðretir (Fuat Türker) 7 Nisan 2012 Din 

"Allah’ýn emrine tazim (saygý) ve Allah’ýn kullarýna þefkat; her ikisi de, ahiret azabýndan kurtulmak için, iki büyük asýl köktür." (Ýmam Rabbani)

  Peygamber (Asm) Ýle Dirilmek (Fuat Türker) 15 Nisan 2012 Din 

O’nun tebliði kýyamete dek geçerlidir. O’nun tebliði bizim de tebliðimiz, O’nun tevhid mücadelesi bizim de tevhid mücadelemizdir.

  Anne Sütünde Bir Mucize Daha... (Fuat Türker) 17 Nisan 2012 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Her bebeðin sütü kendisine özeldir. Bebeðin hastalýklarýna özel tedaviler ve ilaç içeren özel besinin üretim merkezi anne vücududur. Muhteþem bir sistemle anne bebeðine sarýldýkça, annenin vücudu bebeði için gerekli antikorlarý ve baðýþýklýk hücrelerini üretir.

  Kalkýþ Günü (Fuat Türker) 14 Nisan 2012 Din 

Ölümü, kýyamet gününü ve ahiretin varlýðýný bilen insan, bu önemli konular üzerlerinde düþünmelidir... Ölüm ve kýyamet konuþulur, hatýrlatýlýr, vardýr, haktýr ve gerçektir...

  Þefkat Peygamberi (Fuat Türker) 19 Nisan 2012 Din 

Peygamberimiz(sav)’in insanlarý Kur’an ahlâkýna yaklaþtýran ve kalpleri imana ýsýndýran sevgisi, ince düþüncesi ve þefkati, bizlerin de kazanmamýz gereken önemli özelliklerdir.

  Muhammed'in Hatice'si - II (Fuat Türker) 21 Nisan 2012 Din 

Allah sana daha hayýrlý zevceler verdi" diyen Hz. Aiþe(ra)’ya, Resûlullah(sav) þöyle cevap verir: "Hayýr, gerçek senin dediðin gibi deðildir; kimse bana inanmadýðý zaman bana inanan o idi, herkes Allah’a ortak koþarken o Müslümanlýðý kabul etmiþti, benim hiçbir yardýmcým yok iken o bana yardým ediyordu!"

  Muhammed'in Hatice'si (Fuat Türker) 20 Nisan 2012 Din 

Asaleti, nezaketi ve zenginliðinin yaný sýra cömert, yaþadýðý ataerkil toplumdaki kadýnlardan çok farklý, imaný ve kiþiliðiyle zirvedeki kutlu kadýn. Bilgili, kültürlü ve donanýmlý.

  Allah’ý Bilip Ýsyan, Þeytaný Bilip Ýtaat Edenler (Fuat Türker) 25 Nisan 2012 Din 

Þeytan dünyadaki imtihan ortamýnýn bir parçasý olarak yaratýlmýþtýr ve - Allah’ýn kendisine tanýdýðý süre olan kýyamet gününe kadar- insanlarý çeþitli vaadlerle saptýrmaya çalýþýr.

  Kur'an'da Erkek Üstün Mü? - II (Fuat Türker) 3 Mayýs 2012 Din 

Kadýn Kur’an’la maddi manevi yücelir. Kur’an’ýn özel olarak hep kadýný koruyan üslubu vardýr, hep kadýnýn yanýndadýr.

  Aðaca Su Vermek Ya da Dikeni Sulamak (Fuat Türker) 12 Mayýs 2012 Toplumsal Olaylar 

Kur’an, yeryüzünde bozgunculuðu önleyecek fazilet sahibi kiþiler bulunmasýný istiyor. Zulmedenlerin ise içinde bulunduklarý refahýn peþine düþtüklerini, onlarýn, kendilerine yüklenen sorumluluklarý göz ardý eden suçlular olduklarýný haber veriyor.

  Allaha Güzel Ýsimleriyle Dua Edelim-ý (Fuat Türker) 24 Mayýs 2012 Din 

Güzel özelliklerimizin tümünün kaynaðý Allah’týr. Allah’a aþkla baðlý olmaya, O’na yakýn olmaya ve Kur’an’ý tam olarak yaþamýmýza uygulamaya çalýþtýðýmýzda, Allah’ýn bazý sýfatlarýnýn tecellilerini üzerimizde taþýyabiliriz.

  Kalplerin Yumuþadýðý Aylar (Fuat Türker) 29 Mayýs 2012 Din 

Nefis tembelliðe yönlendirir; insanýn Kur’an’ý yaþama konusunda kararlý ve iradeli olmasýný istemez. Kiþi nefsini eðittikçe daha þefkatli ve merhametli olur. Nimetlerin deðerini daha iyi anlar, þükrü artar

  Onlarýn Fazlasý Var... (Fuat Türker) 1 Haziran 2012 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Baþkalarýnýn gözünde özürlü olan çocuklarýný, seçilerek kendilerine verilmiþ özel çocuklar olarak gören anneler, kendileri de özel insanlar. Onlar gösterdikleri sabýr ve tevekkülle sýnanýyorlar

  Allah'a Güzel Ýsimleriyle Dua Edelim - II (Fuat Türker) 2 Haziran 2012 Din 

Biz kullarýný daha cenin halindeyken savunmasý saðlam olan bir yere yerleþtirerek korumaya alansýn. Her þey Sen’in kullarýna olan merhametine ve Ýlahi korumana iþaret eder. Sen Müheymin’sin; gözetici koruyucusun... Sen koruyucularýn en hayýrlýsýsýn; koru bizi Allah’ým.

  Neden Ýman Etmezler? (Fuat Türker) 9 Haziran 2012 Din 

Kur’an, iman edenlerin hep az sayýda olduðunu haber verir. Neden insanlarýn çoðu iman etmez?.. Kuþkusuz bunun pek çok nedeni var. Ancak en temel iki nedenden ilki, insanýn...

  Ýnsanlarýn Çoðu Ýman Etmez (Fuat Türker) 7 Haziran 2012 Din 

. Onlarý mutsuz eden ve ‘tesadüfen’ kendilerine gelip çattýðýný düþündükleri herþey, aslýnda Allah’ýn onlar için yarattýðý imtihanlardýr. Yaþadýklarý zorluklarý, Rabbimiz’in bir hikmet üzerine kendilerine verdiðinin þuurunda olmadýklarý için, hoþlarýna gitmeyen olaylar onlarý üzüp, mutsuzlaþtýrýr

  Ýslam Ýle Þereflenen Bir "Hicret Ehli"nin Hikayesi - I (Fuat Türker) 8 Haziran 2012 Din 

Bu yazýmda, 16 yaþýna kadar Hristiyan olarak yaþadýktan sonra Ýslam ile þereflenen Alman asýllý Gülay Haným’ýn ilginç hikayesini bulacaksýnýz. Hikayesi, Allah yolundaki çabasý, þevki ve azmi, hayatýndaki önceliklerini ailesi, eþi, çocuðu ve evi olarak belirlemiþ olan büyük bir kesim Müslüman kadýn için önemli bir örnek olacak.

  Ýslam'da Savaþ Yalnýzca Savunma Amaçlýdýr (Fuat Türker) 29 Haziran 2012 Din 

Ýslam’a göre yalnýzca zorunlu olunduðunda savaþa baþvurulur ve belirli insani ve ahlâki sýnýrlar içinde yürütülür. Peygamberimiz(sav)’in hayatýna baktýðýmýzda ancak zorunlu hallerde savaþa çýkýldýðýný ve saldýrý deðil yalnýzca savunma amaçlý olarak savaþýldýðýný görürüz.

  Þeytanýn Durumu (Fuat Türker) 2 Temmuz 2012 Din 

Kovulmuþ Þeytandan Allah’a Sýðýnýrým... Sýðýnýrým çünkü o, sürekli insaný sürekli gözleyerek, ne þekilde saptýracaðýnýn planýný yaparak, kendisine uyanlarý azaba götürmeye and içmiþ. Allah’ýn varlýðýna, gücüne ve ilmine yakýndan tanýk olmuþken itaati deðil isyaný seçmiþ.

  "Orucunu Boya Hediyen Yolda" (Fuat Türker) 27 Temmuz 2012 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Risalecocuk.com web sitesinin düzenlediði "Orucunu Boya Hediyen Yolda" baþlýklý etkinlik, Ramazan ayýnda çocuklarýmýzýn oruçlarýný tutmasýna yardýmcý oluyor.

  Böcek Deyip Geçmeyin (Fuat Türker) 4 Aðustos 2012 Doða ve Uzay 

Yazýlý ya da görsel medyada makro böcek fotoðraflarý görmüþ müydünüz? Cevabýnýz “evet” ise, kimi zaman tiksinerek ittirdiðimiz bu canlýlarýn detaylarýnda ne muhteþem güzellikler bulunduðunu biliyor olmalýsýnýz. Böceklerin tasarým olarak estetik görünümleri kadar, bedenlerindeki sistemler de çok dinamik bir yapý sergiler.

  Böcek Deyip Geçmeyin (Fuat Türker) 4 Aðustos 2012 Doða ve Uzay 

Yazýlý ya da görsel medyada makro böcek fotoðraflarý görmüþ müydünüz? Cevabýnýz “evet” ise, kimi zaman tiksinerek ittirdiðimiz bu canlýlarýn detaylarýnda ne muhteþem güzellikler bulunduðunu biliyor olmalýsýnýz. Böceklerin tasarým olarak estetik görünümleri kadar, bedenlerindeki sistemler de çok dinamik bir yapý sergiler.

  Ýtaatsizlik ve Helak (Fuat Türker) 7 Aðustos 2012 Din 

Ýlahi teblið, insanýn yaratýlýþýndan bu yana Allah’ýn elçileri aracýlýðýyla insanlara ulaþtýrýlmaktadýr. Kimi toplumlar bu tebliði kabul etmiþler, kimileri inkar etmiþlerdir. Bazen inkarcý bir toplumun içinden küçük bir azýnlýk çýkmýþ ve sadece bunlar elçiye uymuþlardýr.

  Örnek Kadýnýn Ýtaati (Fuat Türker) 10 Aðustos 2012 Din 

Hz. Meryem, hayatýnýn her anýnda Allah’a yönelen ve O’na yürekten baðlý olan samimi bir mümin. Allah, Ýmran ailesini alemlere üstün kýldýðý gibi, ailenin bir bireyi olan Hz. Meryem’i de seçmiþ, onu ‘güzel bir bir bitki gibi’ yetiþtirerek tüm kötülüklerden arýndýrmýþ ve alemlerin kadýnlarýna üstün kýlmýþ.

  Kur'an'daki Babalar (Fuat Türker) 28 Aðustos 2012 Din 

Kur’an’da haber verilen kýssalarda iman sahibi baba ve inkârcý babalarýn çocuklarýna bakýþ açýsýndaki farký gösteren çok önemli örnekler vardýr. Kýssalarda mümin babalarýn -çocuklarý inkârcý da olsa- merhametlerine, ancak inkârcý babalarýn sevgisizliklerine ve merhametsizliklerine þahit eder Kur’an bizi.

  Þeytanýn 'Din'i Olur Mu? (Fuat Türker) 11 Eylül 2012 Din 

Ýsyaný sebebiyle cennetten kovulan þeytan, o günden baþlayarak "…(Ýnsanlarýn) dirilecekleri güne kadar…” (A’raf Suresi, 14), çeþitli telkin ve taktiklerle insanlara sinsice sokulur, onlarý kötülüðe çaðýrýr ve þaþýrtýp saptýrmak için uðraþýr.

  Ýttihad-ý Ýslam Nedir? (Fuat Türker) 26 Eylül 2012 Din 

Barýþ ve huzur ancak Allah’ýn emrettiði gibi birlik olduðumuzda gerçekleþebilir. Ve son dönemde yaþanan olaylarý sosyal ve siyasi bir geliþme olarak deðerlendirmeyerek, Allah’ýn hayýr ve hikmetle yarattýðýna inandýðýmýzda…

  Çaðýmýzýn Hastalýðýnýn Tedavisi, Taklîdî Ýmandan Tahkiki Ýmana Ulaþmaktýr (Fuat Türker) 1 Aralýk 2012 Din 

Taklidi deðil, tahkiki iman esastýr. Ýnsanlara öncelikle namazý nasýl kýlacaðýný deðil, neden kýlacaðýný... Orucu nasýl tutacaðýný deðil neden tutacaðýný anlatmalý. Zamanýn en büyük sorunu iman zafiyetidir.

 

 



Allah'ýn beðendiði güzel ahlâký yaþamak ve yalnýzca O'nun hoþnutluðunu kazanmak için iyiliði tavsiye edip, kötülükten sakýndýrmak tek amacým. Gerçek iyiliðin bu olduðuna inanýyorum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 08:34:51