..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Vildan Sevil
Vildan Sevil - Merhaba
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Dolunayda Uyku Tutmaz (Vildan Sevil) 9 Aðustos 2011 Beklenmedik 

Gözlerimi göðe diktim. Hera’yý aradým. Belki yardýmýma koþardý; kadýnýn, doðumun ve ihanetlere öfkenin Tanrýçasý, neler olup bittiðini anlatýrdý bana. Belki Afrodit’i yollardý yardýmýma. Þaþkýn, yorgun sesimle çaðýrýrken onu, lirinin týnýlarý arasýnda Safo’nun sesi çalýndý kulaðýma. O da Afrodit’e yakarýyordu:

  Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna (Vildan Sevil) 11 Þubat 2012 Aþk ve Romantizm 

Güneþ, alacakaranlýðýný býrakýp gitmiþti. Mars, yüzünün yarýsýný saklayan Ay’ýn peþine düþmüþtü. Bu zamanlarda, hep böyle yapar, Ay’a iyice yaklaþýrdý. Ýkisi de göz kýrptý, bu garip kuþlara. Onlar da gülerek selamladýlar, bu kadim, vuslatsýz aþýklarý.

  Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde (Vildan Sevil) 18 Haziran 2012 Beklenmedik 

Sonra yükseldiler, yükseldiler…Yer, göðe yükseldi; gök yere indi. Görülmemiþ bir medcezir idi… Gökkuþaklarý, sardý sardý, çözdü çözdü onlarý, çözdü çözdü sardý. Tin neredeydi?... Ya beden? Bu ne amansýz, ne yaman bir þahlanýþtý… Varoluþun yok oluþunda, varoluþ… Ya da yoklukta varlýk, varlýkta yokluk… Þiddet, þiddet olalý, hiç böyle güleryüzlü, sevimli ve sýcacýk olmuþ muydu acaba? Abýhayat ile böylesine yunup yýkanmýþ mýydý?... Ýsyan isyan olalý, böylesine gönüllüce bir teslimiyetin dinginliðine býrakmýþ mýydý kendini?

  Ben Ölürken (Vildan Sevil) 2 Temmuz 2012 Aþk ve Romantizm 

Ben ölürken, yataðýmda olmalýyým. Kendi diktiðim, toz mavisi çarþafýmýn ve yastýklarýmýn üstünde… Mavi pikemi örtsünler üzerime. Mavi bir gecelik giymeliyim maviliðe mavi mavi akarken. Ben ölürken, yataðýmýn yanýnda bir koltuk olmalý. Bir el tutmalý yavaþ yavaþ soðuyan sað elimi. Sol elimi, o elin üstüne koymalýyým, sýcak su akýntýlarýyla yunup yýkanmalýyým. Ýlk kez ýsýnmalýyým, öyle sýcak, öyle sýcak, öylesine sýcacýk…

  Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn (Vildan Sevil) 2 Temmuz 2012 Aný 

Aziz Nesin’in çabasýyla dilimize çevrilen ve basýlan, Salman Rüþti’nin Þeytan Ayetleri kitabýndan ve doðan tepkilerden haberdardým. Ancak, bunun insanlarý ateþe vermekte kullanýlacaðýný düþünmemiþtim doðrusu. Oysa kýsa geçmiþte, bir Kahramanmaraþ, Çorum olaylarý vardý ve dinin, insanlarý nasýl katletmek için nasýl kullanýldýðýna kendi yaþamýmýzda da tanýk olmuþtuk.

  Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben (Vildan Sevil) 7 Temmuz 2012 Ortamsal 

Balkon küpeþtelerine dizilmiþ, pembe, viþne çürüðü, beyaz, kýrmýzý, ebruli sakýz sardunyalarý, pür dikkat þimdi. Yapraðýna elin deðmeye görsün, çýðlýklar atarlar, buram buram sakýz kokarsýn. Bu ýssýzlýðý giyinip, dinginliði ve erinci kuþanýp, deliliðini saklayýp üstüme üstüme gelme gece… Gelme. Þaþýrýrým, yolumu sapýtýrým, yiter gider, deliririm ben de… Kýþkýrtma. Ýnsaným, zayýfým, güçsüzüm.

  Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. (Vildan Sevil) 22 Kasým 2013 Aþk ve Romantizm 

Akla teslim olmamýþ, aklý dýþlamamýþ bir sevgi… Rastlamadýðý ve rastlamadýðýn bir güven umudu. Apaçýk, hesapsýz kitapsýz “Acaba?”lardan uzak sözler… Konuþulmadan konuþmalar… Bakmadan bakýþmalar… Ýzinsiz izinler… Sýnýrsýz sýnýrlar… Sýnýrlý sýnýrsýzlýklar… Sevinçlerde ve acýlarda ikircimsiz buluþmalar…

  Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. (Vildan Sevil) 2 Ocak 2014 Aþk ve Romantizm 

Akla teslim olmamýþ, aklý dýþlamamýþ bir sevgi… Rastlamadýðý ve rastlamadýðýn bir güven umudu. Apaçýk, hesapsýz kitapsýz “Acaba?”lardan uzak sözler… Konuþulmadan konuþmalar… Bakmadan bakýþmalar… Ýzinsiz izinler… Sýnýrsýz sýnýrlar… Sýnýrlý sýnýrsýzlýklar… Sevinçlerde ve acýlarda ikircimsiz buluþmalar…

  Ah Ýbrahim/ Kara Gözlü Ýbrahim/ Göklerden mi Geldin?/ Yýldýzlardan Mý?.. (Vildan Sevil) 14 Aðustos 2014 Aný 

Dýþarda kalan, yalýnayak baþý kabak, kýçlarý açýkta, elinde bir dilim kuru ekmekle koþturan diðer çocuklara ya en büyük çocuk ya da aileden birileri bakar. Bebek geldiðinde bu çocuklardan beþ yaþýndan küçüðü varsa o da annenin yanýndadýr. Çoðunlukla mutlaka vardýr bir çocuk daha. Ýki çocuk arasýnda yaþ farký, iki üç yýlý geçmez genellikle.

  Dedem Düþlerime Giriyor (Vildan Sevil) 17 Ocak 2017 Toplumcu 

Hayallerimizi aldýlar. Hiç deðilse düþlerimizi, kiþiliklerimizi, kýrýntýlarý kalmýþ özgürlüðümüzü almalarýna #HAYIR DÝYELÝM MÝ?

  Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey (Vildan Sevil) 19 Þubat 2017 Aný 

Onu, iþte bu 1970'li yýllarýn ateþ çemberinde, eylem birliði toplantýlarýnda, dayanýþma ziyaretlerinde tanýmýþtým. 12 Eylül’ün iþkenceli, cezaevli yýllarýný aþtýktan sonra kimi toplantýlarda rastlaþmýþ, dertleþmiþtik.

 

 



Kýyýyý gözden kaybetmeye cesaret etmedikçe insan, yeni okyanuslar keþfedemez.
Andre Gide



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 21:22:29