..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Semra Arslan
Semra Arslan - Semra.
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Ýþçi Bayramýnda Sosyal Açýklarýmýz!.. (Semra Arslan) 1 Mayýs 2013 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

...fakat özel sektör kesinlikle denetlenmiyor. Kazançlarý usule uyduruluyor, çalýþanlarýnýn sosyal haklarý yok saðlýk güvenceleri de. Gündeme getirilmesi gereken bir þey var ise budur. Bu sayede devletin halkýný korumasý ve sosyal haklarýný saðlamasý söz konusu olur. Hükümetlerde..

  Bir Aðacýn Gölgesinde!.. (Deniz Ak) 30 Aðustos 2011 Toplum ve Birey 

....Danýþmak, yol bilmek Dünya'nýn kanunudur, zincirin devamý için bir öncesine uyulur!.. Þayet bizler de çok hasar almadan birer hayat istiyor isek gölgeleri takip etmeliyiz, gölgelerin üzerimizdeki haklarý için, yani bizim için!.. Ben içimde ve dýþýmda hep bunu savunurum, ve size de tavsiye ederim, þayet huzurlu ve mutlu bir ömür sürmek istiyorsanýz!.. selam ve dua ile!.. yolcu.

  Bir Kuþun Ýki Kanadýndadýr Yaþamak Dediðin!.. (Deniz Ak) 5 Eylül 2011 Varsýllar ve Yoksullar 

...Yaþamak dediðin bir kuþun iki kanadýnda!.. bir þeyi eksik tutarsan diðer yana terazi dengesi bozuluyor ....ama istediðin kadar mýzýkçýlýk yap kadarin dediði oluyor ne güzel, iyi ki bize kalmýyor...Hayat ta Dünya denen mekan da güzel memleket arkadaþlar, kýymetlini bilelim vesselam!.. yoksa kader bize gülecek yine diyeyim!..

  Dünya Aþk Üzere Ýmiþ!.. (Deniz Ak) 14 Eylül 2011 Unutulamayan Dönemler 

....Ayný mahalledeki bir genç delikanlý; sever komþu kýzýný. Baþlar her fýrsatta, limonla taradýðý contravolta saçlarý ile geçer kýzýn önünden. Sonra kýza arkadaþýyla haber gönderilir...

  Bir Derdin mi Var!.. (Deniz Ak) 19 Kasým 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

...Sonra içerlerde yaþanýyor kavgalar söylenesi gereken sözler, biz de kitaplara sýðýnýyor, kalemlere sarýlýyor avunmaya çalýþýyoruz. A-sosyal deniyor adýnýza, muhalif kalýyorsunuz doðruya inat. Körler ülkesinde gören olmak ne zor!..

  Ey Leyl Býrakma Bizi!.. (Semra Arslan) 17 Mart 2012 Toplum ve Birey 

....Leyl nerdesin tut elimizden býrakma, Leyl býrakma bizi incinsen de sussanda unutma..

  Kelebeðin Ömrü Birgün Ýmiþ!.. (Semra Arslan) 11 Mayýs 2012 Toplum ve Birey 

....Bilirmisiniz kelebeðin ömrü birgün imiþ. Ördüðü kozadan çýkmayý, gün ýþýðýna kavuþma sabrýný, çiçeklerin özlemini yaþarmýþ onca vakitte birgün sürermiþ sefasý. Bilmezmiþ ikinci gününde olduðunu, bilmezmiþ güneþin yeniden doðacaðýný...

  Vefa Ýstanbul da Bir Semt Adýn Kaldý!.. (Semra Arslan) 6 Temmuz 2012 Güven ve Güvensizlik 

..... oturduðumuz evlerimize bir çivi dahi çakamýyoruz çünkü plastik duvarlarýmýz, sonrasýnda o evdeki ruhlarýmýzý alýp sadece çýkýp gidiyoruz baþka bir mekana, ruh gibi yaþamadan, çivi çakmadan bir duvara..

  Sence!.. (Semra Arslan) 25 Aðustos 2012 Dostluk ve Düþmanlýk 

sence deniz nasýl coþar, sence dünya nasýl döner, sence zaman nasýl akar, sence umut nasýl doðar, sence aþk nasýl birþey, bence..

  Duy - Arlý - Ýnsan!.. (Semra Arslan) 16 Eylül 2012 Savaþ ve Afetler 

...bunlar bir filmin kareleri deðil masustan izlediðimiz, baðýra çaðýra gerçekler, bunlar senaryo deðil gerçekler, gerçekten gerçekler, DUY- ARLI-ÝNSAN gör ve idrak et bil!..

  Birand'ýn Anlattýklarý!.. (Semra Arslan) 20 Ocak 2013 Toplum ve Birey 

..Ben çocukluk yýllarýmda televizyon izlemeyi severdim. TRT’nin bilindik sakin haber anlatýmlarýnýn dýþýnda telaþlý yüksek sesli bir muhabiri dikkatimi çekerdi merak uyandýrýrdý on yaþýnda bir çocuk için.

  Ekmek Arasý Çið Balýk, Üstü Dumaný Tüten Dünya!.. (Semra Arslan) 30 Haziran 2013 Savaþ ve Afetler 

..bazýlarý dýþ güçler diyor, kimisi iktidar muhalefet çatýþmasý diyor. Bende diyorum ki; bu bir karmaþa ve yapýlanlarýn yapan tarafýnda dahi farkýndalýðý yok. Birilerinin kýþkýrtmalarý yüzünden cahil insanlar kendi hanelerine taþ atýyor..

  Kürt Meselesi ve Bizim Aklý - Evveller! (Semra Arslan) 26 Temmuz 2013 Dostluk ve Düþmanlýk 

Onca kan akýtýlarak çizilen topraklarý, çocukça komik düþüncelerle kimseye bahþetmeye kimsenin hakký yoktur. Vebali aðýrdýr bu iþin!..

  Yaratan Yaþlýlar Kitaplar ve Çocuklar!.. (Semra Arslan) 25 Mayýs 2014 Varsýllar ve Yoksullar 

..Dante demiþken ve Cahit Sýtký Tarancý o güzel mýsralarda birlikte gezinelim, tefekküre oturalým, ölüp ölüp dirilelim!.. dile gelelim zaman makan dil din ýrk mekan bilmeden!.. belki biraz þiir iyi gelir bize ne bileyim!.. “

  301 Can - In Hesabý!. (Semra Arslan) 14 Mayýs 2014 Toplum ve Birey 

..dünya çocuklarýný diri diri topraða gömmeye devam ediyor anne!.. Ne olur biraz daha yaþa da birlikte gölgelik olalým o çocuklara, insanlýk merhameti senden öðrensin biraz daha yaþa! Ne olur annem biraz daha yaþa da anneliði öðret bana!.. Yoksa bu kýyým durmayacak anne bize yardým et bizi affet bizi baðýþla..

 

 



... Ve Aþk'a en çok hüzün yakýþýr!..



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Semra Arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 00:17:11