..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Selin Araç
Selin Araç - Selin
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Yeni Dünya (Selin Araç) 12 Mart 2012 Düþler 

Bazen yolda yürürken eski evler görürsün. Kimler, hangi zamanlarda oturmuþ bilmezsin. Belki akþamlarý, dýþarda soðuk rüzgar eserken, pencerenin kenarýnda hiç bulamayacaðý hayatlarý isteyen, gece yataða yattýðýnda tatlý düþlere dalan hýrslý, yetkin bir insan... Sevdiðin þeylere dokunurken hayat henüz deðiþmemiþtr. Deðiþeceði de dünyanýn gidiþatýndan bellidir. Þansa inanýp inanmamak bir tarafa istediðinin senin olmasý için kendini bir adým öne atman yeter. Senin gibi baþkalarý da ayný þeyi yaparken, sen kendine en iyisini verebilirsin.

  Stratejinin Gücü (Selin Araç) 21 Mart 2012 Yaþam 

Ýstediklerini elde etmek, yaþam kalitesini yükseltmek, etkilemek ve çarpýcý olmak... Zihinden geçen bunlar ise bir geliþim, ayýrtedici bir özellik, deneyimin varlýðý ve odak noktalarýnýn deðiþiminin gerçekleþmesi gerekebiliyor. Yeteneðin, becerinin, ortaya koyulan eylemlerin çeþitliliði, rekabet alanlarýný da belirleyebiliyor. Bir maðazanýn önünden geçerken, gözünüz bir þeye takýldýðýnda " ben bunu almalýyým" ! derken çoðu þey devreye giriyor. Düþünce, fikir, nasýl algýlanmak istendiði, modaya yani bir nevi çevreye uyum, inanç ve deðerlerle örtüþmesi, elinizdeki kaynak yani paranýn varlýðý, kendini iyi hissetmek, mutlu olmak, ihtiyaçlarýn karþýlanmasý ya da ihtiyaç söz konusu olmadan sadece istemek, onaylanma arzusu vb. Sonuçta size uyuyorsa alýyorsunuz..

  Alevde Kaðýtlar (Selin Araç) 26 Mart 2012 Düþler 

Heyecanla tutuþuyor alevde kaðýtlar... Sorgusuz kabulleniyor eski sözleri, ilham yaratýrcasýna... Yüreðinde yeni tanýmlamalar, sessizce oluþuveriyor anýlar... Geçmiþ, gelecek önemli deðil, þu an hep yaþanýlan... Seni moda sokacak sarsýntýlar... Geldiðin deðil, bulunduðun yer önemli olan, güvenip ruhuna yeni bir yaþayýþa taþýyan sýnavlar...

  Bir Gün Yaklaþýrken (Selin Araç) 2 Mayýs 2012 Yaþam 

Hesapsýz, þekilci ve umursamaz bir tavýrla yarýnýn getireceklerini bekliyor gibi kimi insanlar... Sorular sormak, cevabý alýnsýn ya da alýnmasýn elzem deðil sanki.. Yollar tutturulmuþ, herkesin yönü farklý. Ayný yoldan gidenler arasýnda da ayrýlýklar var. Hepsi bir yere çýksa da, istenilenler ve sonuçlar birbirinden farklý. Nereden bakýyorsan bir konuya o þekilde konumlandýrýyorsun ister istemez..

  Iþýk Oyunlarý (Selin Araç) 19 Mayýs 2012 Yaþam 

Yapraklarýn üzerindeki ince ýþýk oyunlarý gibi, güzel bir sadelik olur gecenin rengi.. Yaðmur damlalarý süzülür, doldurur caddeleri iri taneleriyle.. Sýcacýktýr kelimeler, yine ýþýldar sevgiler.. Ruhun serinlikte oyalanýr, kulaklarýn müziðin ritmine kapýlýr. Akþam baþka bir anlamý çaðrýþtýrýr. Daðýlýr zihninde kemikleþen her þey. Sonsuz bir hayaldir, gelir yavaþ yavaþ odaðýn olur, mutlu eder, davetsiz de olsa..

  Mutluluk Hediyeleri (Selin Araç) 2 Temmuz 2012 Yaþam 

Kenarýnda sakin, odaksýz, kedersiz bir hayatýn izlerini taþýr. Bulutlarda þekillenen dumanlý yollarý hatýrlatýr. Görünmez olur, aþka ramak kalýr. Sesinle rüzgarý getirir, kalbinle baþkalýðý belirtir. Sonsuzdur, kaçýlmaz olur, bilir en derinlerde ne var, sorgusuz durur. Bilmeyince hiç duymadýðýn þarkýnýn sözlerini, kendin yazarsýn önceden, iþ edinir gibi.. Ahengi iliklerine temas eder.. Baþka biri olmak iyi hissettirir, hep aradýðýn eskiyi bitirdi !.

  Fýrtýna Heyecan ve Mana (Selin Araç) 11 Temmuz 2012 Düþler 

Ýsterken koþarcasýna uzaklaþmak, bildiðini sandýðýn siluetlerden.. Ne doðru ne de yanlýþ aldýðýn haz yenilenen gelgitlerden.. Korku eteðini tutacak sanýrsýn, cesaret en derininden.. Beklediðin bir heyecan fýrtýnasý alýþýlagelmiþ, kaplýyor kökü geçmiþten.. Dolanýp duruyor ayaklarýna, engellemek istercesine.. Kuþkularý alevlendiriyor, terketmeyi bilircesine.. Arkanda býrakýp, gidercesine.. Elinden tutup, her þeyi unut diyen bir ezgiyi dinlercesine..

  Hayatýn Sýrrý ve Birbirini Yemek (Selin Araç) 7 Aðustos 2012 Yaþam 

Hiç bir tartýþma kazanýlamaz deniyorsa, bu ne derece doðru olabilir ? Karþýlýklý haklar gözetilerek, varýlmak istenen sonuca odaklanýldý ise tartýþma gerekli de olabiliyor. Bir ego tatmini ya da gururun ortaya serilmesinden ziyade, ortak bir yol bulunmasý için. Birbirini yiyen ve bunu bir gereklilik bir göze girme ya da istediklerini elde etmenin olasý bir nedeni olarak görenler için þöyle bir soru sorulabilir mi ? " Ýspat etmeye çalýþtýðýn þeyin ortaya koyacaðý yararlar gerçekten umrunda mý ?"

  Yeni Kavisler (Selin Araç) 20 Aðustos 2012 Düþler 

Son kez tanýmla bulunduðun yeri, gelebilmek için büyük bir enerji gerekli. Sorularýn anlatamýyor, bildiðini sandýðýn þeyleri. Bitirdin yenilenen düzeni, duygularýn geçmiþte bir bilinmezlik olarak kalacak. Sýkýntýlarýn yeni limanlara demir atacak. Sevineceðim sanýyorsan, kuþkularýn esir edecek benliðini asýl. Yeni durumlara ayak uydurmak isteði bir þeyleri baþtan bitirdi.

  Mutluluk ve Cesaret (Selin Araç) 6 Ekim 2012 Yaþam 

Kendine sormalýsýn ne istediðini þimdi. belirsiz hayaller deðil, canlý rüyalar olmalý öne sürdüðün.. Kalbin olacaklarý hissetmeli.. Dünyan sesinle irkilmeli.. Beni anlayacaksan eðer, kalbin aþmalý gelgitleri.. Bilmiyorsun! Yazmak, ruhun hikayelere anlam katmasý, savrulan anlamlarýn kendini bulmasý.. Arýyorsan sevdiðin þeyleri karþýndaki sahnede, neyin ne olduðu önemli deðil, gideceðim.

  Macera (Selin Araç) 1 Kasým 2012 Yaþam 

Kritik ederken anlamlarý, kelimeleri, cümleleri, kendini bilgiç bir rüzgara teslim edersin. Anlamýný bilmeden anlam yükleyip, gülümsemeleri dudaðýna yerleþtiriverirsin. Görünen, gerçek aþkýn yansýmasýdýr o' nda. Sende olmayan her þey kiþileþmiþ ruhunda. Baþka adým atmak yakýþmaz, eðreti durur üzerinde. Esip geçen mutlu bir andýr, sýcaklýðýn odaðýnda..

  Baþka Bir Huzur (Selin Araç) 6 Kasým 2012 Düþler 

Aðaçlar, yapraklarýný hep taze tutardý, dökülse, yenileri yüreðinde yeniden kendini gösterirdi. Sonsuz bir akýþ, niyetlerinin sonucu, seni kendine döndürüp, yakýnýndaki sevgileri anýmsatýrdý... Hep ama hep olacaktý, girdap deðildi, acý deðildi, mutluluðun özü ve en büyüðüydü. Ýþte sen! Kendine dönünce daha bir mutluluk verensin... Bu olmalý! Ýstenen! Ýçimde kök salan... Deli eden sevinç çýðlýklarý!

  Olaðan Bir Ayrýcalýk (Selin Araç) 3 Ocak 2013 Yaþam 

Yüksekte yerini kabullenemeyen, ucuz hareketlere bel baðlayan, insaný tuzaklarla yakalayan.. Korkusu olmayýp, yok etmek için insandan çalan ! Hiçbir zaman gerçeði göremeyecek, giyindiði elbise zehirleri gizleyecek. Vakit geçerken, bir yýl, bir gün gibi gelecek.

  Her Þeyi Bir Kenara Býrak! (Selin Araç) 3 Ocak 2013 Yaþam 

Esip geçiyor beklediðin taze ve mutluluk verici günler.. Ellerinde, eskileri talan edip, yeniden ruhuna dokunan anýlarýn ötesine geçen yeni seçenekler ! Anladýðýn, son kez uçarcasýna göklerde, yanýna sokulan huzurlu aþklar.. Kalbinde belirlediðin ateþten sarsýntýlar..

  Elde Etmek (Selin Araç) 23 Ocak 2013 Yaþam 

Bazen en çok istenilenler, uzun süre gerçekleþmeyenler olur. Bir konu ne kadar çok zihni meþgul ediyor, davranýþlarý yönlendiriyor, yaþamýn akýþýnda rol oynuyorsa o kadar gerginlik ve stres yaratabiliyor. Üzerinde fazla durmayýp sadece gerekenleri yapmak, uzun süreli beklentilerin olumlu sonuçlanmasýný saðlayabiliyor.

  Güç ve Devinim (Selin Araç) 15 Mart 2013 Yaþam 

Gelmiþ geçmiþ insanýn iþine yarayan ve derinliði olan, onu sýkýntýdan çýkarýp, istediklerine kavuþturan her ne varsa ! Eskilere takýlmak, seni onlara çeken duygular ve hayatýn getirdikleri.. Çocuksu hayaller, zaman geçtikçe yerini yetiþkin rüyalarýna býrakabiliyor. Küskünlük biriktirdiðin kim varsa önceleri önemli, sonralarý üzerinde durulmayý gerektirmeyen bir hale dönüþüyor. Ýnsan korkularýnýn çemberinde yalpalarken, her geçiþte cesur olmanýn yollarýný öðrenmenin önemini idrak ediyor.

  Ýki Ucu Keskin (Selin Araç) 6 Aðustos 2013 Doða ve Dünya 

Nasýl ? Diyordun içinden.. Aldýrmadým ama yine de beynimin her köþesinde kol geziyor. Benimki, duyduðum ve sevdiðim huzur ifadeleri, kalpten gelen, irkilmeye mahal vermeyen gelecek zaman sözleri olsa gerek.. Ýlgi çekici ama uzaklaþmayý gerektirmeden var olabilecek.

  Delice Dumanlý ve Huzursuz (Selin Araç) 9 Kasým 2013 Yaþam 

Delice, aðrýlý ve huzursuz bir histi kaplayan etrafýný.. Ruh beden içinde yer alýyorken, beden yeni bir heyecaný soludu. Güzel olan hiç deðiþmeyecek ve ayrýþmayacak bir andan ibaretti. Ayrýþamazdý çünkü bir bütün olarak çekici ve vurdumduymazdý.. Rüzgar ateþin içinde kayboldu belki de ateþi hýzlandýrdý. Yaðmurun sesi yavaþ yavaþ artarken, damlalar ateþin üzerinde dans etti..

  Bir Büyü Gibi (Selin Araç) 26 Ocak 2014 Sevgi ve Aþk 

Bir büyünün dayanýlmazlýðýyla yeniden doðuþu hýzlandýran bir his ! Unutulamaz, akýcý, hüzünsüz ve yenileyici anlar.. Bu ritim bazen yavaþ bazen hýzlý.. Bu akýþ bazen cana deðer bazen kararlý ! Sesini duyduðumda, beklenen kendini gösteriyor diyorum. Ateþin yakýyor, yakmalý diyorum. Kalbin atýyor, atmalý diyorum. Seni görebiliyorum. Þarkýný duyabiliyorum. Ýçini sezebiliyorum, anlayabiliyorum.

  Sarsýntý (Selin Araç) 4 Nisan 2014 Yaþam 

Delice sarsan, yaðmurda parlayan, uzakta acý veren, kalbi yoran.. Çýlgýn gibi aradýðýn, bulunca uzaklaþtýðýn, rengi kýrmýzý, hüznü yabancý, sesi aldatýcý.. Ahh ! Sevgin yeni bir huzur ifadesi, korku geri çekilme bahanesi..

  Mavi Mezar (Selin Araç) 23 Haziran 2014 Düþler 

Büyük, saydam, korunaklý ve huzurlu bir yerdi. Ellerinin aradýðý, sesinin yankýlandýðý, büyüleyici bir anýydý. Resimler hatýrlarýn temsili, acýlar mutluluklarýn gölgesiydi. Nedeni zorunlu bir temayý gösteriyor. Zorunlu ve akýcý. Yenileyici ve kalýcý. Rüzgar sonsuz bir ritm, anlatýlanlar kuruntusuz bir ilim. Ýþte seçimlerin getirdiði yer ! Ýstekler deðil, sevilenler buna deðer ! Alýþkanlýklar deðil, gerçekler öðretir her þeyi... Seni, yeni sen deðil.

  Adanmýþlýk (Selin Araç) 14 Aðustos 2014 Yaþam 

Damlalarýn sürekliliði, kederin içinde boðulan, ruhundaki girdabý atlatamayan bir insan için kendini gösteriyordu.. Neyin kafasý bu? Neyin istilasý? Renkler içinde renksiz, þuursuz, aldanarak gezinmek gibi.. Yenilenecekse için, durduramadýðýn zaman, iþlemeye devam edecekse, kalbin göðsünü delecekse.. Yok artýk diyemem ! Bunu hissedeceðim. Son artýk diyemem ! Önünde sonunda bunu öðreneceðim.

  Beynin Gizli Sýrlarý ve Dünya (Selin Araç) 25 Ekim 2014 Yaþam 

Asýrlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayý deðiþtiren fikirler, icatlar, insanlýða muazzam bir etkide bulunan her þey ! Bir yazýyý kaleme alýrken sanki baþka biri yazdýrýyor. Beyin öyle ilginç ve farklý bir organ ki.. Uðraþlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her iþlevi baþarýnýn ardýndaki nedenler olsa gerek.

  Bir Mutluluk Bir Sevgi Egemenliði (Selin Araç) 3 Ocak 2015 Yaþam 

Karlarýn arasýnda alevlenip parlayan, gökyüzünde yaþamýný saklayan, fýrtýnada aðlayan, yalnýz yerinde aralýksýz ýþýldayan.. Matemi saklamak zordur. Belli olur, keder saklayamaz duygularýný belki de gerçek budur. Seni sen yapan, rüzgara aldanmaktýr. Seni alýp götüren, eski bir hatýradýr. Bugün iniltilerin yeniden duyuluyor. Bir çaðlayan gibi görünüyor. Bir yýldýz kayýþýna benziyor. Yarým kalmýþ kalbine çarpýyor. Dilek tutmak deðil, oldurmak mesele..

  Karlý Havada Savaþ (Selin Araç) 3 Ocak 2015 Yaþam 

Bir savaþ koptu! Sonrasý yok bu alevde parçalanmanýn. Bir mutluluk bedene dokundu.. Öncesi yok bu karlý havada kaybolmanýn..

  Gerçek Bir Derinlik (Selin Araç) 3 Nisan 2015 Yaþam 

Derin bir sonsuzluk rüzgarý, müziðin solgun týnýlarýna dokundu.. Söylediðin þarký, kalbindeki hüzne yeni bir ayna tuttu.. Bu, gerçeðin elle tutulur ve birbirinden ayrýlamaz parçalarýnýn deðiþmez armonisiydi aslýnda.. Þekil deðiþtiremez ve yaþamýn ýlýk rüzgarlarýnda kaybolamaz bir gerçeklikti. Göðün ve yerin birbirinden ayrýldýðý nokta kadar görünmez, sevincin ve hüznün birbirine kenetlendiði, ufukta görünen iz gibi belirsiz..

  Ýhtiþamlý Huzur (Selin Araç) 12 Mayýs 2015 Düþler 

Her þey zamana daðýlýr. Ruhum içimde bayýlýr. Olur bazen, kendini bulursun, her daim umutlusun! Sevgiyle hüzünler seni býrakýr. Dorukta sevgi, unutamazsýn bu aný! Kurtuluþun nidalarý, gerçeklikle yankýlanýr! Ruhun acýlarý, gerçeklerle daðýlýr!

  Beynin Gizli Sýrlarý ve Dünya (Selin Araç) 23 Aralýk 2015 Yaþam 

Asýrlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayý deðiþtiren fikirler, icatlar, insanlýða muazzam bir etkide bulunan her þey ! Bir yazýyý kaleme alýrken sanki baþka biri yazdýrýyor. Beyin öyle ilginç ve farklý bir organ ki.. Uðraþlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her iþlevi baþarýnýn ardýndaki nedenler olsa gerek.

  Renklerin Dansý (Selin Araç) 19 Mayýs 2016 Düþler 

Gözlerimin görebildiði yere kadar sindiriyorum içime, görkemi baþka, ýþýðý baþka, büyüsü baþka... Bazen mavi, bazen kýzýla boyanýr, gece ise düþ gezginlerinin mekaný... Gök deriz, gökyüzü deriz, bir þehir; insansýz, asýlý gümüþlerden, renkten, ýþýktan örülü. Gümüþler bazen yalnýz, bazen dost canlýsý... Öyle bir dizayn, kusursuz, kendi kendini var ettiðine inanmak zor... Orasý temiz, çoðu zaman sessiz, acýsýz, aðlayýþsýz, aldanýþsýz... Her þey birbiri için var, birbirini yok etmeye güdülenmemiþ, öldürmemiþ, öldürememiþ...

  Güzel Baþlangýç (Selin Araç) 25 Aralýk 2016 Yaþam 

Hýzlý, soluksuz, maðrur, arada duygusuz! Korku bir derin hayal, umut en azýndan faal! Kendinden önce, farklý çýkar sesin, nedendir bilinmez gerekli mi bu iyiliðin! Nasýlda, derinden, soluðunda asýlý kalýr, kýrýlan bardak yerine konur. En azýndan yeni bir baþlayýþtýr, yeni bir dünya, sonu belki de bu olur!

  Gizli Sarmal (Selin Araç) 13 Mart 2017 Düþler 

Pencerenin açýlmasýyla karþýsýnda gördüðü gökte uçuþan, parlak ama cansýz, hafif alaycý ama sanrýsýz güç yeni yerinde canlanýyordu. Ruhsal dünyasý karmaþýk, sesi bazen daðýnýk, göz halleri kaçýk erkek. Gökyüzündeki sese cevap verdi. Elini uzatýp tutmak istedi. Karmaþýk dünyama þekil ver, ruhunun heyecaný aynalarda salýnsýn diyordu. Reel bir güzergah istiyorum! Yanýlsamadan uzak, paranoyalar ise tuzak! Anla ve yine anla! Sayma biteni! Boya kalbini sarýya! Görünmesin gerçeði! Hep!

  Durak (Selin Araç) 26 Nisan 2017 Düþler 

Duraðý bekle! Ýçinde yenilenme! Yolculuðun farklý yerinde! Sorduðun, yeni bekleyiþte.. Durak gerçek, sevdiklerin evet! Hayat bulduðun, kalbinde tuttuðun, unuttuðun, hatýrladýðýn! Ufukta büyüttüðün.. Bir amaç güttüðün! Yine!

  Durgun Sulardaki Fazladan Bakýþ! (Selin Araç) 26 Mayýs 2017 Düþler 

Kesmiyor, durgun sulardaki fazladan bakýþ, seni her yere daðýtýr bulunmaz akýþ! Dediðin her þey doðru, belli belki yolun baþý sonu. Bilinmez daðýlan yanlýþ sancý, arþýn üzerinde bir ok kalmýþtý! Yanlýþ aslýnda, bir eleþtiri gerekir, aldanmaktan kurtulmak için, sevmek için, aramak için! Ýçin için.. Yaðmura giden yok, ýslanan susuz yol, kalbi kör eder, ruhu gafil! Sor bakalým, bu baþkalaþým nedir? Nedir, sor, yeni bir dönüþüm için!

  Ezberinde Yedi Renk Dünya! (Selin Araç) 13 Aralýk 2017 Düþler 

Ezberinde yedi renk dünya, sesinde yalnýz gerçek bir rüya! Sevgiyle dolan, eskiyi unutan, dertsiz, geleceðe bulanan! Bu akþam, rengin, hüznün, keyfe keder anýlarýn ölüm günü olsun!

  Taþlar ve Oyun (Selin Araç) 9 Þubat 2018 Düþler 

Mor taþ ile huzura odaklanmýþtý. Bir adým ileri itildi, rengi daha da koyulaþtý taþýn. Sarý ve mat taþ bir oyundaymýþcasýna morun yanýna koyuldu. Hasta ve bezginleþtiren bir havasý vardý onun.. Huzur neredeyse o da yakýnlarýnda bir yerlerde bitiyordu. Hayat iyinin yanýnda kötüyü de saklýyordu, bu kabuldü hep. Kýrmýzý iri taþ, morun diðer tarafýna getirildiðinde, alevli, heyecanlý ve dinamik yaþamý temsil ediyordu.

  Yeni Yol (Selin Araç) 28 Nisan 2018 Düþler 

Beþ para etmez ve dalgalý, hiçbir þey vermeyen ve anlam ötesi.. Uzak durmak gereken, bir yola ulaþtýrmakta inancý boþ çýkaran ne varsa kurtulmalý, her þeyi yokluða çeviren ve varlýðý büyütmeyenlerden.. Durulan, sert bir bakýþta, yansýyan ne varsa dünya üzerine..

  Heyecanlý Kayboluþ! (Selin Araç) 26 Nisan 2018 Düþler 

Boydan boya yýrtýlan koyu perdenin gerisinde, bir zafer engeli sararcasýna bitimli! Bir demet çiçek anlatýyor varsa þu an ellerinde.. Varsa sahiden seviþinde! Gömülen, mezarýn kenarýnda duruyor, söyleyen kalbi sancýda söyleniyor.. Bu hayalin toz bulutu içinden geçen ateþ böceklerine benzediði aþikar! Tahammül sýnýrlarý içinde, son bulmaz bir gece!

  Gizler ve Yalan (Selin Araç) 7 Þubat 2019 Yaþam 

Her yaðmurlu günün sonunda, belirir farklý ve gri boyalý gemi. Farklý olsa da aynýdýr, söylenen sözlerin benzeri. Bu karmaþýk olmayan ve dünyanýn ayrý rotalarýndaki iki buz daðýnýn parçalanmasýna eþdeðerdir. Görünen ve görünmeyen, yollarda iz süren ve baharda tazelenen..

  Hýz ve Dünya (Selin Araç) 29 Nisan 2019 Yaþam 

Son sürat, gevþemeye izin vermeden, canlýlara has bir duruþla, bir þeyleri heba etmeden. Hýz yolun en güzel kýsmý, koþuþturma bitmek bilmeden. En gereksiz, en dokunaklý, bir uçurum kenarýnda ya da bir baþlangýç çizgisinde!

  Devasa Hareket (Selin Araç) 20 Temmuz 2019 Düþler 

Gittikçe büyüyen parlak yapraklarýn arasýnda izliyordu, gökyüzünde devasa sýra sýra gökdelenler. Denizin altýnda bir tren, karlarda yürüyen bir gemi. Bir çiçek kýrmýzý, ayýn ýþýðýnda parlýyor gökte. Bir deniz canlýsý yüzüyor, kaldýrýmlarýn üzerinde hýzlýca. Yerin üzerinde dalga dalga sular, kelebekler yerin altýnda uçuyor.

  Umut Iþýðý (Selin Araç) 6 Nisan 2020 Yaþam 

Güzel bir hediyeydi. Nefes alýp verirken, özgür olmak ve yaþama kafa tutmak beklenen þeyler olabilir. Türlü hediyeler içinde hayatýn akýþý ve yaþamýn devamlýlýðý ilk sýrada yer alabilirse de, doðadan güç alýp, kendine dönmek de bir çözüm doðurabiliyor.

 

 



Parçalanan ve yeniden birleþtirilen, vadesi dolmuþ ya da yeni elde edilen.. Olmasý istenen, her karþýlaþmada içinde iz býrakan... "Ben bunu istiyorum" denilebilecekse, kendine kattýklarýn neler ise bunlar akla geliyor ister istemez. Bir huzursuzluk, endiþe, bunalým ve korku yaratan durumla yüzgöz olunduðunda daha önce kendine düþünce anlamýnda hangi sinyalleri verdiysen, yine onlar çýkýyor yoluna.. Baþka türlü bir çözüme inanmak ve ulaþmak zor oluyor. Alýþkanlýk vazgeçilmesi zor bir o kadar da bilindik bir durum.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:47:50