..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Leyla ÜNAL
Leyla ÜNAL - Ben, Leyla...
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Karette Karette (Leyla ÜNAL) 8 Aðustos 2012 Bireysel 

Aradan tam beþ yýl geçmiþti, beþ koca yýl. O, yýllar boyunca unutamadý hiç, yazdýðý o son mektubu. “Yazmamalýydým”, dedi yýllarca kendine. “Yüzümü güldüren, hayatýmdaki en muhteþem þeye sýrtýmý dönmemeliydim”.

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (1) (Leyla ÜNAL) 13 Aðustos 2012 Beklenmedik 

Kýzlar 16, 17 yaþlarýnda gösteriyordu. Sonra kendi kýzýný düþündü bir an. Arkasýndan kendi ailesini, hatta anneannesini ve dedesini, “Hala deðiþmemiþ aile yaþantýsýnda ki bu durum. Herkes çocuðunu kendi tarafýna çekmeye çalýþýyor, ne iþse” diye geçirdi içinden. “Ben kýzýma böyle davranmayacaðým diye söz vermiþtim kendime ama ben de farklý davranmadým. Eþimle ne zaman ki aram açýldý, çocuðuma yansýttým” dedi kendi kendine.

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (2) (Leyla ÜNAL) 13 Aðustos 2012 Beklenmedik 

O gün sadece dersi asmamýþlardý, arkadaþlarýný da atlatmýþlardý. Cep telefonu da henüz icat edilmediði için kimse onlara ulaþamamýþtý. Kýzý “Anneciðim nerelere gittin yine” diye sordu. “Hiç” dedi kadýn “Hiçbir yere”. Deniz çok neþeli bir çocuktu. Babasý gittikten sonra tam bir yýl depresyonda idi, ancak güçlü bir çocuk olduðu için zaman içinde acýsýyla baþ etmeyi baþarmýþ eski neþesine tam anlamýyla olmasa da dönmüþtü.

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (3) (Leyla ÜNAL) 27 Kasým 2012 Beklenmedik 

Her ikisinin de üniversitenin kadýn haklarý ile ilgili topluluðunda faaliyet gösterdiklerini öðrenince Leyla kýzýyla ilgili bilmediði bir hususun farkýna vardý. Neydi bu iki genci bu konuda birleþtiren husus?

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (4) (Leyla ÜNAL) 30 Kasým 2012 Beklenmedik 

Ne olmuþtu da bu sevimli aile parçalanmýþtý. Gözü balkon duvarýndaki Monet resmine takýldý. Evin her köþesine birlikte karar vermiþler, en küçük eþyayý birlikte almýþlar, birlikte döþemiþlerdi. Ayný þeylerden keyif alýyorlar, ayný renkleri seviyorlar, hatta Deniz’in ismini vermek için konuþurken ikisinin de aðzýndan Deniz ismi ayný anda çýkmýþtý. Ural ruh ikizim derdi Leyla’ya. Gülümsedi biran “Neredesin ruhum?” Sanki el dokunuþlarýný saçlarýnda hissetti!

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (6) (Leyla ÜNAL) 7 Ocak 2013 Beklenmedik 

“Sen benim neþemsin, yaþama sevincimsin, sana bir þey olursa biliyorsun yaþayamam, üstelik babanda bizimle deðil”. Babanda bizimle deðil derken Ural’ýn varlýðýna ve vereceði akla, yardýmýna o kadar ihtiyaç duymuþtu ki, kendisi de þaþýrdý. “Sen sadece benim deðilsin, babandan bana bir emanetsin Denizim” dedi.

  Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (5) (Leyla ÜNAL) 4 Ocak 2013 Beklenmedik 

Karþýsýnda onun gibi bekleyen bir baþka haným daha vardý. Bir an göz göze geldiler. Ýki korkan, ürkek göz birbirine bakýyordu. Karþýsýndaki bayan “Siz Deniz’in annesi misiniz?” diye sorduðunda Leyla “Evet ama nereden bildiniz, tanýþýyor muyuz?” dedi. Karþýsýndaki bayan “Ben de Umut’un annesiyim” diye yanýt verdi.

  Veda... (Leyla ÜNAL) 23 Temmuz 2013 Aþk ve Romantizm 

“Ruh ikizim" dedi adam içinden, “Ruhumun yarýsýný aldýn gidiyorsun iþte.” “Ruh ikizim” dedi içinden kadýn, “Ruhumun yarýsýný sende býrakýp gidiyorum.” Ýkisi de kendi hayatlarýnda yol alýrken, farkýndaydýlar hiçbir þey eskisi gibi olamayacak hayatlarýnda.

  Bir Otobüs Dolusu Aþk (1) (Leyla ÜNAL) 26 Ocak 2014 Beklenmedik 

O otobüste olmak ister miyim? Belki de o otobüsteyim. "...................Otobüs yol alýrken, gün ýþýðýný karanlýða býrakmaktaydý. Gözlerini yumdu ve bir an kendinden geçti."

  Bir Otobüs Dolusu Aþk (2) (Leyla ÜNAL) 29 Ocak 2014 Beklenmedik 

Otobüs yolculuðuna devam ederken pýrýl pýrýl bir gecede dolunay otobüsün içini aydýnlatmaktaydý. Otobüs ara ara daðlarý, tarlalarý, ara ara kasabalarý, þehirlerin ýþýklarýný yararak gidiyordu. Kaptan Ali muavini sürekli yanýna çaðýrýyor çay ve kahve getirmesini istiyordu.

  Bir Otobüs Dolusu Aþk (3) (Leyla ÜNAL) 6 Þubat 2014 Beklenmedik 

..... Dönüþte þoförün gözlerine takýldý gözleri çok uykulu bakýyordu soför. "Herhalde buradan itibaren yedek þoför aracý kullanacaktýr" diye geçirdi içinden. Mola yerinde bir anons duyuldu “Ankara’dan 22’de hareket eden Bodrum otobüsü yolcularý mola süreniz bitmiþtir, otobüsünüzdeki yerlerinizi almanýz rica olunur.”

  Destan Ýsteyenlere Ýþte Destan (21 Mart Nevruz) (Leyla ÜNAL) 19 Mart 2016 Ýronik 

Buzul çaðý tekrar gelirse dünyamýza sebebi sensin ey insan evladý

 

 



OKUYUCUYA

Neden bilemiyorum ama üç yýlda 300’den fazla þiir yazdým…
Her þeye dair yazdým…
Ama illa sevgiye…
Ýlla aþka...
Ýlla sevdaya…
Ýlla hasrete dair…
Pek çok þeyi paylaþmaya çalýþtým sizlerle…
Yaþadýklarýmý…
Yaþamak istediklerimi…
Hayallerimi…
Hüsranlarýmý…
Özlemlerimi…
Ümitlerimi…

Bilmem beðenir misiniz?

Ben, Leyla...



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 13:56:10