..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - erdal divriklioðlu
erdal divriklioðlu - Kaibe
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Ne Zaman Baþlayayým Buna? (erdal divriklioðlu) 12 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

Neden kapýnýn önüne koyamýyorum sence seni? Mutsuzluðunun farkýna varmaya ramak kala...Her þey beklendiði gibiyken.Oysa sana hiç ihtiyacým yok.Benzersiz bir hikayen de yok. Ben sadece senin için mutfakta elini býçaðý keserken fark ettiðin an olacaðým.Akan kanýn belki de.Ya da bir düzeltmen kendi adýna.

  Adým "Sekhmet... "" (erdal divriklioðlu) 14 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

Çocuk kadýndan önce ölmüþtür. Kadýn sonradan ölmüþtür.Her ikisi de ölmüþtür. Ve bir çok insan ölmüþtür. Bu kadýn savaþ meydanlarýnda defalarca ayný hatayý yapmýþtýr.Ayný suçu iþlemiþtir. Görevi ise;kendi ülkesi için istihbarat saðlayan kadýn ajan olmaktýr. "Vatan hayinidir."

  Adým "Sekhmet" 7 (erdal divriklioðlu) 27 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

"Benim masum çocuðum" dedi içinden. "Benim hayat arkadaþým, sev beni daha çok sev.her hangi bir alýþveriþimiz olmadan sev.daha çok sev." Ve acýsýz sev...

  Adým "Sekhmet... "" 5 (erdal divriklioðlu) 20 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

"Organizma her gün binlerce insan ve aileye ulusal internet aðý üzerinden çeþitli testler gönderiyor. Bu arada amaç ölüm sonrasý yaþamý tercih eden kiþilerin saðlýklý bireyler olarak topluma ve organizmaya kazandýrýlmasý."

  Adým "Sekhmet" 6 (erdal divriklioðlu) 23 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

Organizma ölümlü direniþçilere görünürde "Ölümlü bir yaþam" hakký tanýyor gibi görünse de el altýndan bir savaþ yürütmekteydi. Kendi tarafýndan olanlarýn sayýlarý organizma tarafýndan gün geçtikçe azaltýlmaya çalýþýlmaktaydý. Ülkenin bir çok yerinden gelen haberlerde Organizma tarafýnda olan Ölümsüz insan kitlesi kýþkýrtýlarak gezgin bu dört kiþi gibi dönüþtürülmek isteniyordu.

  Adým "Sekhmet... "" 2 (erdal divriklioðlu) 20 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

"Beyler,bayanlar aslý sorgulanmasý gereken parçalanmasý gereken,makineler akýllý cihazlar deðil. Sorgulanmasý gereken insanlýða ne olduðu? sorgulanmasý gereken týpký sellim'in dediði gibi inanç,ahlak ve özgürlük diye perdelenen bu söylemde Tanrý'nýn insan için ne ifade ettiði ya da tanrý insan için öldü mü yoksa?"

  Adým "Sekhmet... "" 3 (+18) (erdal divriklioðlu) 20 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

Çýðlýða doðru yöneldim.Kapýda bir kaç erkek bekliyordu.Yüzleri donuk sigara içilmemesi gereken yerde sürekli sigara içiyorlardý. Beni görünce hiç biri ne sesini çýkardý.Ne de itiraz etti. Ýçeriye daldým. Burasý bir doðumhane. Yaþamýn doðduðu yer.Anne rahminden süzülen yaþam buradan filizlenip hayata sokuluyor.

  Adým "Sekhmet... "" 4 (erdal divriklioðlu) 20 Ekim 2014 Varoluþçuluk 

Çoðu insanýn problemli evliliklerine birbirlerinin gözünün içine baka baka yaptýklarý ihanetlerine tanýk olurken, Aþk'ýnda insan hayatý için sunulan bir ürün olduðunu farketmesi çok zaman almadý. Organizma o zamanlar yoktu. Ya da vardý ama bu çapta deðil. Dünyanýn bir çok yerine "Yaþa,ye tüket,iç,sýç seks yap" sloganlarý pompalanýrken

  Ama Dünyanýn En Güzel Gülen Kadýnýný Seviyorum. (erdal divriklioðlu) 12 Kasým 2014 Bireysel 

Annemin takýntýsý ise "Pekmezin nasýl içilebileceði konusunda" Çünkü içerken yere sýçrarsa bir felaket olabileceðini düþünüyor. Bu yüzden en son bulduðu yöntem çay bardaðýndan höpürdetmek oldu.

  Radyo (erdal divriklioðlu) 16 Kasým 2014 Kent 

Bir gün "Ben sizce güzel miyim ?" diyen bir kadýn sesi ile de karþýlaþtým. Görmüyorum ki seni... Nereden bileyim dedim. "Sesimi dinle benim" dedi sonrasýnda kapattý telefonu. Dinledim.Güzelsin diyecektim halbuki.Dememe fýrsat kalmadan kapattý.

  Tek Kuruþluk Hikayeler (2) (erdal divriklioðlu) 23 Kasým 2014 Kent 

Sýram geldi.Kaç para bu baklavanýn kilosu dedim. Satýcý kadýn sýraladý.Bol cevizli,tereyaðlý,Gerçek þekerli,Bizde Glikoz olmaz! olamaz beyim dedi. Bir baklava için bu kadar abartýlý benzetme yapmasýna þaþýrdým.Ama satýcýydý nihayetinde.O albenili görseli besleyen bir kaç abartýlý söz normal sayýlabilirdi.

  Tek Kuruþluk Hikayeler 3 "Kahve" (erdal divriklioðlu) 29 Kasým 2014 Beklenmedik 

Ben balýktan anlamam! derdi ilk baþlarda. Geçenlerde malzeme satan çocukla þakalaþtý. Gazeteciler gelmiþler.Sorduklarý son soru,"Peki ya kadýnlar,onlarda balýða meraklý mý ?" diye sormuþlar. Abla dedi? "Vallahi seni örnek verdik." Biliyorum zaten dedi. Adý buralarda deliye çýkmýþtý. Küçük bir kasaba.Gölün kenarýnda her gün balýða giden bir kadýn.

  Tek Kuruþluk Hikayeler "Öyküler Ýsyanda! "" (erdal divriklioðlu) 4 Aralýk 2014 Bireysel 

Bir kadýn yarattým. O kadýn yarattýðým en þaheser þeydi benim için. Sonra sýcak bir çorba düþündüm. Dizimin dibine yataydý. Koynuma alaydým, saçlarýndan okþayaydým, gözlerine bakaydým. Seviþip,seviþip yorulaydým.

  Tek Kuruþluk Hikayeler 5 "Kahveden Öncesi... "" (erdal divriklioðlu) 17 Aralýk 2014 Kent 

Olduðu yerden hýzla üzerine yürüdü. Kaderden daha güçlü bir fiziði vardý. Ýki eliyle kaderin bedenini kavrayarak sýkýca kavradý. Duvara yapýþtýrarak gözleri yuvasýndan çýkmýþ bir öfke ile seslendi kýz kardeþine "Pis bir fahiþe miyim?" Kader can havliyle Ferzan'ý ittirdi. "Neler olduðunu sen ve ben biliyoruz." "Bilmeyen tek kiþi hakan..."

 

 



.........



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 18:42:35