..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Mawish
Mawish - Mawish Þiirleri
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Umutlar (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Ýçin de Sen Olunca (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Seni Çok Seviyorum (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Tek Seçenek Sevmek (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Merhaba Baba (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Günaydýn Aþkým (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Önce Bir Heves (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Dünden Firari (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Aþk’ý/ayrýlýk (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Eyy Deli Rüzgar (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Bana Bir Þey Söyle (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Ask`ý/yaþamak (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Öl de Öleyim (Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 


  Yalandan Bir Memleket (Mert Mawish) 19 Eylül 2013 Aþk ve Romantizm 

Yalandan Bir Memleket

 

 



Sayýn Deðerli Okurlarým
Yazdýklarým her ne kadar yüreðimden düþen birer küçük parçacýklar olsa da, bu düþen küçük parçacýklar koskoca dünyanýn aslýnda gerçekleri, yani hayatýn içinde insanlarýn üzerinde iz býrakan ve her bir yazdýðým þiir de içinde kendisini bulmasýný istediðim gerçeklerdir. Þunu unutmayalým ki, yazýlan bir þiirde içinde kendinden bir parça bulabiliyorsanýz o þiir sizin için vazgeçilmez bir hal alýr. Yaþadýklarýmýz hayattan ibarettir. Tabi böyle olunca da yazdýklarýmýzda hayattan izler taþýmaya baþlar.
Bazen de hayal dünyasýnda yaþayýp, asla gerçekleþmeyecek düþlere de kapýlabiliriz. Gerçek olmayan veya asla gerçekleþmeyen düþler bizleri sadece uykumuzda mutlu eder. Ne bize bir þey verir bu hayattan nede biz sonuca ulaþtýrýr. Uyandýðýmýzda hayat yine ayný hayattýr. Bu yüzden acýsýyla tatlýsýyla gerçekler ile beraber yaþamak ve onlardan ders çýkarmak ve geleceðe dair planlarýmýzý yapýp yollarýmýzý seçmek gerekir ve buda her insanýn kendi elinde olan bir þeydir. Gerçekleri Þiirler ile yaþamak, okumak, paylaþmak o aný kimi zaman yaþamamýzý saðlar ve her daim aklýmýzda tutar.
Yaþadýðýmýz bu hayatta içinde yaþadýðýmýz bu dünya her zaman her zaman sandýðýmýz gibi bir yöne doðru dönmez. Bazen öyle zamanlar gelir ki hayatýmýzda her þey düzgün evlere þenlik giderken,dünya birden tersine döner ve ne yapacaðýmýzý þaþýrýr bir hale geliriz. Ve iþte tam o sýrada önümüze iki yol çýkar, birisi saða diðeri sola giden bir yol ve ne olduðu belirsiz. Biz de düþünüp dururuz hangi yola girsek nereden gitsek diye.. Girdiðiniz yollardan bir tanesinin en baþý asvaltdýr ve o kadar güzel gözükür ki gözlerinize o yola girmek için sebebiniz olur. Neden? Çünkü asvalt yol doðru gidilebilir veya yürüne bilir bir yol sizleri cezbeder. Sizde o yola girer ve yolunuza devam edersiniz bu çaresizliðinizde. Fakat bir süre sonra o yol biter ve sonunda kocaman bir bataklýk çýkar. Bataklýða düþer ve saplanýp kalýrsýnýz.Çýkmak isteseniz bile umutlarýnýz yýkýlmýþtýr. Çünkü çýksanýz bile çýkmak için mücadele verecek ve o mücadeleyi verirken yorulacaksýnýz. Ýleri gidemeyeceðiniz için geri dönmek de sizin gözlerinizi korkutacak. Geldiðiniz yol o kadar uzun ki geri dönmek için ne gücünüz var nede umudunuz… Sonu olmayan bir yolda týkanýp kaldýnýz. Ya diðer yol, diyelim diðer yola girdiniz ve yolun baþýna baktýnýz, yolun baþý bataklýk ve gözünüz korktu. Ama yola girmek istiyorsunuz ve yola girdiniz. Baþýndaki bataklýkta mücadelenizi yaptýnýz ve bataklýktan çýktýnýz. yorgun da olmuþ olsanýz geri bataklýða dönmeyeceksiniz nasýl olsa ve ileri gideceksiniz.. bataklýðý aþtýðýnýz zaman önünüze kocaman uzun bir yol çýkýyor gerçi bu yolunda sonu belli olmaya bilir ama burada anlatmak istediðim konu þu, mücadeleyi baþýndan yapýn, eðer sonunun olup olmadýðýný biliyorsanýz baþýnda engellerde olsa mücadeleye deðer. Yani mücadelenizi en baþýndan yapýn, Çünkü sonu olmayan bir yolculuk da yapýlan tüm mücadeleler sonunda hüsrana uðrar sadece yaptýklarýnýzla kalýrsýnýz.
Ve diyelim bu iki yoldan birisini seçemediniz kararsýz kaldýnýz. Ýþte o zaman devreye yol kenarlarýna konan tabelalar girer. Tabelalara bakýn size yol gösterecektir. Bu tabela ney olabilir, bir düþünelim, Anneniz babanýz, kardeþleriniz abileriniz, yakýn akraba ve yakýn arkadaþlarýnýz olabilir. Size en uygun olaný dikkate alýr ve devam edersiniz.
Ebedi olmayan uzunca görünen fakat aslýnda kýsacýk olan ömrümüzde bir kaç damla gücümüzü ve umudumuzu sonu olmayan bir yolda yitirmeyelim. Unutmayalým ki, hayatmýzdan boþu boþuna giden her dk her saniye ömrünüzden çaldýðýnýz bir hayat parçacýðýdýr. Giden de gelen de yüreklerimizden geçer. Eksildikçe önce umutlarýmýzý sonra benliðimizi ve yine sonra kendimize olan güvenimizi kaybederiz..
Zaten Kaç Parça Ki Yüreðimiz…
Yazdýklarýmýzýn Gönlümüze Yansýyýp Alnýmýza Yazýlmasý Gibi…
Mawish…



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mawish, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 16.04.2024 20:03:59