..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Nermin Güday Kaçar
Nermin Güday Kaçar - Nermin Kaçar
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Has Adam (Nermin Güday Kaçar) 14 Þubat 2015 Toplumcu 

Her mahallenin bir delisi mutlaka vardýr. Bizim mahallenin delisi de Deli Ömer’ di. Onu bütün çocuklar ve köpekler çok severdi. O da onlarý. Çok fazla konuþmazdý Ömer. Konuþmak caný istemediði zamanlarda onunla anlaþmak da zordu zaten. Kelimeler, homurtu halinden çýkardý aðzýndan. Yine de biz anlardýk onun ne demek istediðini. Konuþtuðu zaman da susturmak için para veresimiz gelirdi. Kirliydi, pisti ama ondan hiç rahatsýz olmazdýk. Etrafýnda pervane olurduk. Sanki ona bizi çeken bir týlsým vardý.

  Elvedâ Yalancý Aþkým! (Nermin Güday Kaçar) 16 Ocak 2015 Aþk ve Romantizm 

Ne zaman caný sýkkýn olsa rýhtýmdaki koca çýnarýn altýna giderdi. Sonbahar gelmiþti. Dalgýn dalgýn otururken, esen rüzgârla savrulan bir yaprak ayaðýnýn dibine düþtü. Sararmýþtý. Hiçbir varlýk, zamana karþý koyamýyordu. Aþklar bile…

  Musa Firârda (Nermin Güday Kaçar) 4 Ocak 2015 Toplumcu 

Tatlý bir kaþýntýyla kenarda durdu ve etrafýndan geçen insanlara aldýrmadan zevkle kaþýnmaya baþladý. Kaþýnmak onun için artýk çok sýradan bir iþ olmuþtu. Köpeði Karabaþ geldi aklýna. Karabaþ da durmadan kaþýnýrdý. Bir deri bir kemik olmasýna raðmen vücudunu taþýmakta zorlanýr, titreyen bacaklarýyla ayyaþlar gibi köyün tozlu yollarýnda, hem kaþýnýr, hem de yürümeye çalýþýrdý zavallý köpekçik… Yanýndan kadýnlar, erkekler, çocuklar gelip geçiyordu. Denize ve bu þehre geldiði günden bu yana bakmaya doyamýyordu. Denizi ilk kez görene kadar mavinin bu kadar güzel olduðunu fark etmemiþti. Deniz kadar güzel kadýnlar da vardý bu þehirde. Yanýndan geçerken erkeklerin ve kadýnlarýn kokularý yayýlýyordu görünmez bir hâle halinde. Bambaþka bir dünyanýn kokusunu hatta belki de cennetin kokularýný sürünmüþlerdi. Geldiði köy yerinde herkes ter ve yýllanmýþlýk kokardý oysa. Sarýþýný, esmeri, kumralý, uzun boylusu, hepsi birbirinden güzeldi. Anasý aklýna düþtü ansýzýn. Kara kuru, her yaný sarkmýþ... Yaþýný hesap etmeye kalkardý ara sýra da kafalarý karýþýrdý. Sen de yetmiþ, o desin seksen… Yüreðine ince, keskin, bir acý sýzý yerleþti. O ölmeseydi Musa gelir miydi bu koca þehre?

  Bir Parça Simit (Nermin Güday Kaçar) 19 Aralýk 2014 Çocuk 

Elindeki simitle kalakalmýþtý sokakta. Düþüncelerinden sýyrýldýðýnda etrafýna baktý. Simitçi yeni müþterilerle ilgileniyordu. Elindeki simide baktý. Simidi önce kokladý, sonra diþlerini geçirdi. Evine gitmek üzere yola koyuldu. Bir ara sanki uzaklardan Ali’ nin sesini duyduðunu hissetti. “ Oðlum, hepsini yemeyeceksin, sadece on kuruþluk tamam mý “

  Ya Benimsin Ya Topraðýn (Nermin Güday Kaçar) 23 Kasým 2014 Aþk ve Romantizm 

Onu görmek benim için bir tutku haline gelmiþti. Onu düþünmediðim an yoktu neredeyse. Yolda, evde, iþ yerinde hatta tuvalette bile onu düþünüyordum. Aþk bu olmalýydý. O ise benim farkýmda bile deðildi. Onun dikkatini çekmek için her þeyi yapmýþtým. Fakat o bana karþý çok ilgisizdi.

  Yazý - Yorum (Nermin Güday Kaçar) 19 Kasým 2014 Günlük Olaylar 

Dýþarý çýktým.Iraklý bir erkek çocuðu caddede paten kayýyordu ve az daha bana çarpacaktý. Bir an hafýzamý kaybettiðimi düþündüm. Burasý benim ülkemiydi?

  Výdý VIdý (Nermin Güday Kaçar) 14 Kasým 2014 Bireysel 

- Hu herif ! Bir bak hele bana. Ben, Huri kadýna gidiyom. Azcýk halleþip gelirim. Merak etme beni. Gelince de, tarhana çorbaný kaynatýrým. - Gene nereye gidiyon be kadýn. Heç evde durduðun yok ki zati. Ýþin gücün elek satmak. - Aman be, sen de benim gezmemi görüyon. Sen gayfeye giderken ben biþey demiyom.

  Kardelen Çiçeðim (Nermin Güday Kaçar) 13 Kasým 2014 Aþk ve Romantizm 

Karlar arasýnda açan kardelen çiçeðimdin Kalbine giden bir yol bulmuþtum Nasýl olduðunu anlamadan, aniden Yerleþtim o güzel yüreðine…

  Þaþkýn Hýrsýz (Nermin Güday Kaçar) 1 Kasým 2014 Toplumcu 

Koþarken nefes nefese kalmýþlardý. Arabaya bindiler ve uzaklaþtýlar. Bütün planlarý suya düþmüþtü. Planlarýnda bir hata vardý. Allah’ ýn bütün diðer günleri dururken neden Cuma gününü seçmiþlerdi ki! Tabii ki iþe yaramazdý. Herkes, ellerini dua için açtýðý anda onlar, günah iþlemeye yeltenmiþlerdi.

  Aptal Âþýk (Nermin Güday Kaçar) 29 Ekim 2014 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Onu ilk kez rýhtýmda yürüyüþe çýktýðýmda görmüþtüm. Görünüþte kalabalýktan bunalmýþ ve kafasýný dinlemek için kendini rýhtýma atmýþ bir insanýn görüntüsü vardý. Üzerinde haki renkte bir takým elbisesi ,baþýnda da modasý geçmiþ türden bir fötr þapkasý ile tam bir Ýstanbul Beyefendisi görünümündeydi. Oturduðu bank sanki ona tahsis edilmiþ gibi ilk gördüðüm gün ve sonraki günlerde hep ayný yerde ve ayný vaziyette otururdu. Gözleri ufuk çizgisinin ötesinde bir yere takýlmýþ gibi uzun uzadýya bakardý. Günlük rutin yürüyüþlerim esnasýnda ona baktýkça, artan bir merak duygusunun varlýðýný fark ettim. Onun o vaziyeti, yüzüne yerleþmiþ hüzün beni daha çok meraka itiyordu. Kimdi? Neden hep o bankta ve kýmýltýsýz oturuyordu. Yüreðimi sýzlatan duruþu, onu bana gün geçtikçe yaklaþtýrýyordu.

  Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son (Nermin Güday Kaçar) 22 Ekim 2014 Toplumcu 

Hakim, adamý dinledikten sonra keskin bakýþlarýyla salonu gözden geçirdi. Bu koltukta kaç yýldýr çalýþmakta olduðunu saymýyordu artýk. Ne kadar kendi kendine þikayet etse de, bir türlü veda edememiþti. Masasýna gelen her dosyada farklý bir hikâye vardý. Son zamanlarda artan þiddet maðduru kadýnlarý gördükçe, adaleti saðlamak, doðru kararý vermek de zorlaþmýþtý artýk. Görünüþe bakýlýrsa basit, kýrgýnlýk sonucu açýlmýþ bir davaya benziyordu. Avukatlara söz vermemesinin nedeni de buydu zaten. Davacý ve davalýlar düþüncelerin daha iyi anlatabilirlerdi. Gerçi davalýnýn avukatý sanki biraz bozulmuþtu ama zararý yoktu. Hiçbiri ona karþý terslenmeye yeltenemezlerdi. Onca yýlýn deneyimi ve bilgisi vardý karþýlarýnda. Oturuma yarým saat ara verdi ve odasýna gitti. Pencereleri sonuna kadar açtý. Ýçerisi kokmuþ gibiydi. Ýçeri dolan temiz hava ile kendine gelmiþti sanki. Masasýndan kalktý; misafir koltuklarýndan birine oturdu. Hâkim kimliðinin karþýsýnda týpký bir misafir gibi boþ koltuða kilitledi bakýþlarýný. Acaba, onu nasýl görüyorlardý? Kendi düþünceleri onu gülümsetmiþti. Þu anda kapýdan biri girse ne düþünürdü. Saatine baktýðýnda neredeyse aranýn sona ermek üzere olduðunu anlayarak odadan ayrýldý.

  Bir Demet Maydanoz - Davalý (Nermin Güday Kaçar) 21 Ekim 2014 Toplumcu 

Zabýt Katibesi Hâkimin söylediklerini yazdý ve yeni komutlarý beklemeye baþladý. Duruþmada iki taraf vardý ve onca yýlýn deneyimli hakimi bu kez davalý tarafa yani adamýn avukatýna söz verdi. Avukat savunmasýný vermek üzere hazýrlanýrken Hakim;

  Bir Demet Maydonoz (Nermin Güday Kaçar) 20 Ekim 2014 Toplumcu 

Hâkim, duruþma salonuna girdiðinde, salonda bulunanlar ayaða kalktý. Yerine geçti. Salonu gözden geçirdi. Fazla kalabalýk olmadýðýna göre sýradan ve sakin geçeceðe benziyordu. Daha önceden incelediði, önünde duran dosyanýn kapaðýný açtý. Gün içinde kaç davaya girdiðini saymamýþtý bile. Zabýt kâtibesi, huzursuz bir þekilde yarýþa hazýrlanan koþu atý gibi dimdik ve dikkatle onun komutunu bekliyordu. Mesleðe baþladýðýndan bugüne kadar kiþiliðinde ve fiziðinde epey deðiþiklik olmuþtu. Sakin ve duygusal biriyken baþladýðý meslek hayatý onu asabi bir kiþiliðe sürüklemiþti. Bu durum metabolizmasýný da etkilemiþ olmalýydý ki stresini yemek yemekle gidererek neredeyse yarým dünyaya dönmüþtü bedeni. Koltuða zor sýðýyordu. Yerinde kýmýldandý ve gözlüklerini çýkararak masaya býraktý. Her iki tarafýn avukatlarý onun davayý baþlatmasýný ve savunmalarýný vermek için bekliyorlardý. Davayý açan taraftan savunmasýný istedi. Davayý Kadýn açmýþtý. Avukat ayaða kalktý.

  Savaþta Barýþta Ýnsan (Nermin Güday Kaçar) 17 Ekim 2014 Toplumcu 

Dünya, insanlar, iklim deðiþiyordu. Son zamanlarda etrafýndaki deðiþimleri takip etmekte güçlük çekiyordu. Sokaða çýktýðýnda aþina olduðu yüzlerle karþýlaþamaz olmuþtu. Farklý dilde konuþan insanlarýn varlýðý ve çokluðu onu þehrine yabancý hissettiriyordu. Rahat bir þekilde dolaþýyorlar, hatta yol vermeyip, ezecek gibi üzerine doðru geliyorlardý. Sinirleniyordu bu tür davranýþlara.

  Kurbanýn Diþleri - Final (Nermin Kaçar ) 14 Ekim 2014 Halk Öyküleri 

Elime tutuþturduðu bezi açtým merakla. Hakikaten de bezin içinde kocaman bir hayvan diþi vardý. Ne diyecektim, ne yapacaktým, bilemiyordum. Gülmek istiyor, gülemiyordum. Üstelik inatçý amcayý nasýl ikna edecektim. O þaþkýnlýkla kendimi dýþarý attým. Bastým kahkahayý… içeri girdim, son dilekçemi yazdým . Küfürleri bastým dilekçeye. Ýki seçenek vardý. Ya impanlt için malzeme ve cihaz göndereceklerdi ya da beni...

  Kurbanýn Diþleri - 4 (Nermin Kaçar ) 13 Ekim 2014 Halk Öyküleri 

Sanki zaman makinasýndaydým. Bir ileri, bir geri zamana gidip geliyordum. Okuduðum romanlarda veya seyrettiðim fantastik filmlerde kullanýlan bir yöntemdi. Bir manada izleyeni ya da okuyucunun beynini sýnama gibi bir þey. Týpký o haldeydim. Yine o soru cümlesi aklýma gelmiþti. “ Acaba geri gitmeli miyim?” Geri gittiðimde aileme ne diyecektim. Babam her ne kadar konuþamasa da bakýþlarýyla anlatacaktý düþündüklerini. Ýhtimalleri düþünmeye baþladým. Doktorun geldiðini duyan insanlar yavaþ yavaþ hastaneye gelmeye baþlayacaklardý büyük umutlarla. Doðuracak bir kadýn geldiðinde “ Ben sizi doðurtamam. Çünkü ben diþ doktoruyum” mu diyecektim. Peki, ne yapacaktým. Hiçbir fikrim yoktu. Korkunun, ölüme çaresi yoktu. Baktým düþüncelerle boðuþmak akýl saðlýðýmý zorluyor, dýþarý çýktým. Yine yetmedi. Kapýlarý kapattým ve merkeze doðru yürümeye baþladým. Benim her þeyden önce insanlarla konuþmaya ihtiyacým vardý. Burada tek tanýdýðým þoför Mustafa da bir daha gelmemiþti. Adam haklýydý. Bir gününü benimle geçirmek zorunda kalmýþtý. Tam bu düþüncelerle yola devam ederken arkamda bir ses duydum. Döndüm baktým. Bana seslenen Mustafa idi. Koþarak yanýma geldi.

  Kurbanýn Diþleri - 3 (Nermin Kaçar ) 12 Ekim 2014 Halk Öyküleri 

Aðabeyim arabaya bindi ve Salim amcaya arabayý çalýþtýrmasýný söyledi. Hýzla uzaklaþtýk oradan. Hepimiz ona bakýyorduk. Koþmasýnýn anlamýný çözememiþtik. Aðabeyim bir kahkaha patlattý ve “Oh olsun ona. Gözündeki patlak için en az on beþ gün yatar þerefsiz” Annem bir çýðlýk attý hemen. “ Ne yaptýn oðlum! Þimdi baþýn belaya girecek. Deðer miydi?” “ Deðerdi anacýðým. Ananýn bileziðine deðdi.”

  Kurbanýn Diþleri - 2 (Nermin Kaçar ) 2 Ekim 2014 Halk Öyküleri 

Arkalarýndan kapýyý kapattým ve bundan sonra yaþayacaðým mekandaki ilk geceyi nasýl geçireceðimi düþünmeye baþladým. Gece, sessizliðin ve karanlýðýn içinde çok daha fazla ürkütücüydü. Gün boyu çalýþmayla zaman geçmiþti. Yalnýzlýðýn ne kadar korkunç ve dayanýlmaz olduðunu, o gece daha iyi anlamýþtým. Sessizliðin içinde, yorgun olmama raðmen çýtýrtýlarý dinliyor, herhangi bir seste huzursuzca kalkýyordum yerimden. Bu þekilde sabah olmayacaðýný anladýðýmda, yataðýma uzandým. En iyisi uyumaya çalýþmaktý. Acaba yanlýþ mý yapýyordum. Benden öncekilerin yaptýðý gibi gitmeli miydim arkama bile bakmadan. Üstelik aklýmýn almadýðý, her tekkeyi bekleyen biri mutlaka olurdu. En azýndan bir hastabakýcýsý da mý yoktu bu hastanenin? Cevapsýz sorularla boðuþurken uyumuþ olmalýydým.

  Kurbanýn Diþleri (Nermin Kaçar ) 30 Eylül 2014 Halk Öyküleri 

Diþçilik Fakültesinden mezun olmuþ ve Anadolu’ nun kuþ uçmaz, kervan geçmez bir ilçesinin sözde hastanesine tayinim çýkmýþtý. Okula baþladýðým gün olduðu gibi heyecanlýydým. Onca yýlýn sonunda hayalime kavuþmanýn sevinciyle yola çýktým. Hiç görmediðim bir coðrafyaya doðru ilerliyordum. Ýstanbul’ da doðup, büyümüþ biri olarak gideceðim yerde yaþayacaðým sýkýntýlarý göz ardý ediyordum.

  Bedava Tatil (Nermin Kaçar ) 28 Eylül 2014 Toplumcu 

“ Geliyorum tabii ki. Hiç cenneti kaçýrýr mýyým. Ne þanslý ineklerin var. Hem onlara bedava tatil ýsmarlýyorsun, hem de cenneti gezdiriyorsun. Kaçýrýlýr mý bu fýrsat? “

 

 



Tek amacým okumak, yazmak, benden geriye eserler býrakmak.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 03:51:59