..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Cemal Zöngür
Cemal Zöngür - Makaleler
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  Alevilik Ýle Sosyalizm Arasýndaki Düþünsel Fark ve Bütünleþme Sorunu (Cemal Zöngür) 7 Temmuz 2020 Toplumbilim 

Birbirine yakýn farklý kültür ve siyasi düþüncelerin, stratejik olarak bütünleþip ortak bir sentez oluþturmasý, her yapýnýn kendi geriliklerini atarak temel noktalarda buluþmakla mümkündür. Saplantý ve geriliklerini görmeyen hiçbir düþünce kendine yakýn gördüðü yapýlarla gerçek bir bütünleþme yapamaz. Bu yüzden sosyalistler ile Aleviler birbirine çok yakýn kültüre sahipken somut, gerçekçi bir birliketlik oluþturamadýlar.

  Kapitalist Düzende, Komünist Yaþam Mümkün Mü? (Cemal Zöngür) 29 Haziran 2020 Toplumbilim 

Düþüncesine uygun hareket etmeyip, sürekli deðiþkenlik gösteren birey ve ailelerde, kültürel ya da kiþisel sorun var demektir. Bu yüzden komünist ve sosyalistlik, kapitalizmin ilkeleri süperego, lüks, özenti, kompleks, doyumsuzluk vb. hastalýklardan tamamen arýnmasýyla mümkündür. Ufak bir zaaf, kiþiyi bitiren tehlikeli en büyük virüstür.

  Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Tablosu (Cemal Zöngür) 13 Haziran 2020 Toplumbilim 

Mutluluk her ne kadar kiþi ve toplumlara göre görecelilik taþýsa da maddiyatta mutluluk aramak, insaný özgür deðil baðýmlý ve esir yapan en büyük hastalýktýr. Esas mutluluk, özgürlük ve yaþam kalitesi, bilimsel ilkeler doðrultusunda her þeyin bir sýnýrý olduðu bilinci içerisinde paylaþým kültürüyle mümkündür. Bu yüzden her ülkenin yerine getirmesi gereken daha birçok görevleri vardýr.

  Ana Tanrýçalar, Hz. Ýbrahim'in Tek Tanrý Masalýna Nasýl Ýnandýlar? (Cemal Zöngür) 5 Haziran 2020 Toplumbilim 

Tanrýça yaþamýnda Ana Erkil kurallarla çocuðun dayýsý adýyla kimlik kazanmasý, diðer tüm sosyal ve siyasal yapýlarý belirleyen düþüncelerin temeli demektir. Bu kimlik, erkek egoizmindeki sahip olma bencilliðini frenlerken, erkek ve kadýnýn biyolojik, cinsel dengesizliðini de eþitleyen bir kültürdür.

  Sosyalist Devlet Baþkanlarý ve Politikalarýnýn Analizi (Cemal Zöngür) 28 Mayýs 2020 Toplumbilim 

Gerçek sosyalist ve demokratik yönetimlerin dýþýnda, diðer sistemlerin devlet baþkaný, baþbakanlarýn amaçlarý kariyer, para kazanmak olduðundan din, etnik ýrkçýlýk gibi her yalancýlýðý ilke edinen mitomani bir kültüre sahiptirler. Sosyalist liderlerin yalanla politika yapma þans ve kültürleri olmadýðýndan, yürütecekleri politika toplumun niteliði ve emperyalistlerin askeri, ekonomik etkilerine paralel gerçekleþir.

  Türkiye Solunun Sorgu ve Özeleþtiri Kültürü Üzerine (Cemal Zöngür) 21 Mayýs 2020 Politika 

Kitap okumadan kültürlü olmak, sosyalizm, marksizm ve diyalektik materyalist felsefeyi doðru, gerçekçi þekilde kavramadan sol/sosyalist olmak, derin cahillik deðilse sola en büyük kötülüktür. Arkadaþýna, dostuna, komþusuna bir bardak çayýn hesabýný yapýp, sol görünüp orta sýnýf burjuva özentisiyle yaþamak kimliksiz, kültürsüz, sýnýfsýz, dejenere bir toplum ve kitle demektir. Bunun saðdan daha tehlikeli bir durum olduðunu, tüm samimi ve deðerli sosyalist arkadaþlarýn dikkatine sunulur.

  Alevilik; Ýslam Dýþý Din Deðilse Pozitif Felsefe Midir? (Cemal Zöngür) 13 Mayýs 2020 Din 

Bilimselliðin dýþýnda; dini inanç ve siyasi düþünceler doðrudan insan psikolojisine baðlý olduðundan, dinsel, sosyal ve siyasal yapýlarýn her zaman ayný doðrularla sürdürülmesi insan doðasýna zýt bir durumdur. Bu gerçekliði bilen tek tanrýcý dinler, yalancý masallarla birlikte maddi ve siyaseti kullanýp iktidarlarýný korumayý baþarýrken, Alevi Kýzýlbaþlýk doða ve ahlaki ilkelere methiyelerle yetinmiþtir

  Düþündüðünü Düþünen Ýnsan Engelli mi? (Cemal Zöngür) 4 Mayýs 2020 Toplumbilim 

Daha açýk örnekle ifade etmek gerekirse, süperego hücreleri ne kadar pasifleþirse, düþünce hücreleri daha fazla aktifleþir. Bu da süperego hücrelerini pasifleþtirip, düþünce hücrelerini aktifleþtirmeyi þart koþuyor. Ancak insanlýk tarihi boyunca süperego hücrelerinin sürekli aktif þekilde çalýþtýrýlmasý yüzünden, tarihin büyük bölümü hep kanla yazýlmýþtýr.

  Ýnsanda Tapýnmanýn Oluþumu (Cemal Zöngür) 26 Nisan 2020 Toplumbilim 

En son tek tanrýlý dinlerin kutsal kitaplarýnda belirtildiði gibi, bundan altý ya da yedi bin yýl önce, tanrýnýn dünyayý yedi günde yarattýðý hikayenin, en ufak doðruluk payý olmadýðý gibi, gerçekle de uzaktan yakýndan alakasý bulunmuyor. Buradaki tek amaç, insanlarý bilinmeyen üstün güçle korkutup oyalayarak, sömürü iktidarlarýný devam ettirmektir.

  Ýnsandaki Bencillik ve Yýkýcýlýðýn Ana Kaynaðý (Cemal Zöngür) 18 Nisan 2020 Toplumbilim 

Dünyanýn her ülkesinde devletler toplumlarýn üst aklý olup, insanlarýn çoðunluðu devletin bu siyaset ve adalet yapýsýna göre karakter kazanýrlar. Bir devlet yönetim sisteminde tek dil, tek din, tek ýrk, tek düþünce, tek kültür, tek kiþi ukalalýðý yaþam ilkesi yapýlmýþsa, vay haline o toplumun.! Bu tür devletlerde bencillik, yýkýcýlýk ve ahlaksýzlýða karþý olan kiþiler, hep aþaðýlanýp dýþlanýr. Dýþlamayý devlet baþlatýr toplum uygular.

 

 



GERÇEÐE KISA BAKIÞ
Her insan yaþamýþ olduðu toplumu, kültürü, dünyayý ve sahiplendiði düþüncelerinin doðruluðunu anlaya bilmesi için, derin bir "Empati" yapmayý bilmelidir.
Ve böylece baðýmsýz bir bakýþ açýsýyla, hem kendi düþünce ve yaþam þeklini, hem de diðer dünya toplumlarýnýn neden, nasýl, niçin gibi sorularla sorgulayarak derinliklerine inmeyi bilmelidir.
Ýþte o zaman kendi yaþamýnýn ne kadar gerçekler ve doðrular üzerine kurulduðunu anlayacaðý gibi, diðer kültür ve toplumlarýn yaþamlarýnýn da büyük bir öneme sahip olduðuna karar verecektir.
Cemal Zöngür
Arþ. Yazar



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cemal Zöngür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 11:13:58