..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Göktu Kara
Göktu Kara - Bireyus
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Yazmak Mutluluktur (Göktu Kara) 3 Mart 2005 Estetik 

Sözcüklerle oyun oynamayý seviyorum. Dil bilgisi kurallarýna uymayý da sevmem

  Ölü Kitaplar Ülkesi (Göktu Kara) 6 Nisan 2011 Sanat 

Bu kuþatma altýnda bazý cesur, mert, yüreði güneþ gibi harlayan yazarlarýmýz dik durabiliyorlar, her þeyi göze alýp gerçeði ulu orta yýlmadan söylüyorlar ve ceremesini cesurca çekiyorlar. Hiç kimseye mihnet duymadan, dimdik ayaktalar.. Kitaplarýný her türlü baskýya raðmen yazýp halka sunuyorlar.

  Nokta (Göktu Kara) 1 Temmuz 2009 Sanat 

En incelikli yazýnsal yaratýlar yaratýcýsýnýn bilinçsel adlandýrmalarýný beraberinde taþýr , aslolan okurun bu tanýmlandýrmayý kendi içsel süzgecinden nasýl geçirdiðidir.Elekten geçen yorum paragraflarýný ,seçilecek eleþtiri oklarýný, hissedilecek konularý yazýnsal düþüncenin döngüsel dýþavurumunu kamçýlayacak olan iki yazarýn içinde barýndýrdýðý hýrs,yetkinlik,yaþanmýþlýk,bilinç ufku,gözlemi,kavgasý ve tarafýdýr.

  Kemal Özer (Göktu Kara) 1 Temmuz 2009 Yazarlar ve Þairler 

Hayatta bir þiirle büyülenmek kadar güzel þey yoktur doðrusu. Yine insaný þiirleriyle büyüleyen bir þairi yitirdik.,Kemal Özer'i...Zarafeti,zekasý,halkýn yanýnda oluþu ile þaþkýnlýk yaratan nadir þairlerimizden biriydi.

  Öðretmenler (Göktu Kara) 29 Aðustos 2009 Gelecek 

Öðretmenler: Ordularýmýzýn kazandýðý zafer, sizin ve sizin ordularýnýzýn zaferi için yalnýz zemin hazýrladý. Gerçek zaferi siz kazanacaksýnýz. Ben ve bütün arkadaþlarým sarsýlmaz bir inançla sizi izleyeceðiz; sizin karþýlaþtýðýnýz her engeli kýracaðýz.” (Atatürk)

  Av/atar (Göktu Kara) 10 Ocak 2010 Doða ve Dünya 

Avatar” filmi ile ilgili görüþlere, yorumlara bakýlýrsa emperyalizme karþý çýkýþtan bahsedildiði görülür. Aslýnda bu düpedüz yalandýr, palavradýr. Filmi dikkatlice izleyenler görebilir bunu… Na’viler kendini savunamayacak kadar acizdirler. Peki bunlara kim yardým edecektir. Saldýrgan insanlarýn casus olarak gönderdiði yarý felçli bir asker…

  Kalemlerin Ölümleri Üzerine Bir Deneme (Göktu Kara) 27 Ocak 2010 Sanat 

Dilleri ile þakýyan, kalemleri ile aydýnlatan sanat adamlarý ölüm karþýsýnda dik durabilmiþlerdir. Onlar için zaman harcanmayacak kadar deðerlidir. Cemal Süreya ölüm ile oyunu bir gökkuþaðýna çevirirken, Ahmet Oktay arzýn merkezine bir yarýk açýyordu.. Orhan Veli, dalgasýný geçerken, Cahit Sýtký, ölümün canevine dalýyordu.

  Aile Ýçi Faþizm (Göktu Kara) 5 Þubat 2010 Toplum 

Feodal bir çemberin içinde kýstýrýlmýþ bir ailenin, Medine'yi caný ciðeri gibi koruyup gözetmesi gerkirken tüm bilinçsel ve akýlsal ýþýklarýný söndürmüþ bir þekilde inancýný sarsmadan, vicdanýný sorgulamadan, bir akla danýþmadan cahiliye Arap devrinin þeytani, kara bilmezliðini günümüzde hortlatmasý ne vahim bir olay?..

  Kendi Ýçimizdeki Sevgiyi Boðazlamak Yerine Paylaþmak Daha Elzemdir. (Göktu Kara) 14 Þubat 2010 Sevgi ve Aþk 

Karacaoðlan, “ Ölümden korkup da gününün sayan, ölür gider yar koynuna giremez” derken “zaman “ýn önemini vurgulayýp bir an önce sevginin dolu dolu yaþanmasýnýn gerekli olduðunun belirtmiþtir.

  Medya - Ateþçileri (Göktu Kara) 28 Þubat 2010 Toplum 

Düþüncelerini empoze etmeye çalýþan, ýrkçý/kapitalist medyada alan bulmuþ, internet sayesinde alanýný geniþletmiþ bu medya-ateþçilerinin hedefi, okurlar, dinleyiciler, izleyiciler, net sörfçüleri, hýzý seven ileticiler, gözlemeyi seven masumlar, öðrenme, bilme, özümseme hakký olan insanlardýr.

  Sanal Kaynaklý Cin - Netler (Göktu Kara) 6 Mart 2010 Ýnternet 

Öyle böyle deðil. Ciddi bir sorun. Uluslararasý, dünyanýn bütününü ilgilendiren bir mesele.. Adým adým gelen, ruhlarý esir alan tehlikeli bir gidiþ..

  Bir Karikatür Bizi Uykumuzdan Uyandýrabilir (Göktu Kara) 21 Mart 2010 Yaþam 

Fantastik ve dengesiz bir çaðýn içindeyiz. Muhafazakarlýkla birlikte batýl inançlarýn, Hayri poturlarýn, Selenalarýn, bez bebeklerin, büyücülerin, cadýlarýn, vampirlerin, zombilerin arttýðý/arttýrýldýðý, sürekli beslendiði bir çað bu.. Aklýn, gerçeðin yerini hayalin, inancýn aldýðý bir çað…

  Cumhuriyete Güven Veren Bir Güneþti (Göktu Kara) 18 Nisan 2010 Unutulamayan Dönemler 

Riski göze alan gerçeði ilke edinmiþ, inandýðýný tüm samimiyetiyle ifade eden ve bunu kendine ödev sayan, günün sahte iliþkilerini soran, sorgulayan, karþý çýkan, tehlikeleri gerekirse tüm inanç ve kuvvetiyle göðüsleyen, yüz ifadesinde ve gözlerinde, yüreði ve zihninin tüm ýþýklarýyla baðlý bulunduðu ulusa, Cumhuriyete güven veren bir güneþti “köy enstitüsü öðretmenleri”…

  Yazar Esinini Nereden Alýr? (Göktu Kara) 25 Nisan 2010 Yapýtlar 

Uyanýþ arenasýna tepeden kuþbakýþý baktýðýnýzda önce kendinizi görürsünüz. Gerçek sanýrsýnýz ilkin, ama birkaç saniye sonra görüntünün deðiþtiðini hissedip korkarsýnýz. Geri çekilirsiniz bir an. Bir derin nefes alýp tekrar bakarsýnýz. Gerçekte gördüðünüz þeyi yazar eserinin sonunda söyleyecektir.

  Sokaða Çýkarken Dikkat Et (Göktu Kara) 12 Aðustos 2010 Anýlar 

Emanet bir yürekle sokaðýn kaldýrýmlarýný adýmlarken, içimde bir hüsnükuruntuyla düþlere dalýnca hep bu þiir aklýma gelir. Hem gerçek anlamda hem düþsel anlamda evden uzaklaþýrken baþýma ne geleceðini bilemem. Yürürüm öyle..

  Hayatýnýn Baharýnda Ölmek Üzerine Dair (Göktu Kara) 25 Aðustos 2010 Yaþam 

Bir anne hayal edin. Bebeðine bakmak için her þeyi göze almýþ, gece uyumamýþ, yememiþ yedirmiþ, onunla sevinmiþ, onunla gülmüþ, tehlikelere bir kartal gibi kol kanat germiþ,onun eðitimiyle sonuna kadar ilgilenmiþ, okutmuþ, baþarýlý olmasýný hayal etmiþ. Ve tam mutluluðunu göreceði zaman kaybetmiþ canýný.. Ne hisseder dersiniz?

  Derinlik Sarhoþluðu (Göktu Kara) 31 Ekim 2010 Toplum 

Yaþamakta olduðumuz hayatý derinlik sarhoþluðu içinde yaþayanlarýn göremediði her an kýrýlmaya müsait hýzla yaklaþan toplumsal ruh fay hattýnýn hýzlý bir çöküntüye ve yýkýma yol açacaðý belirtileri baþlýyor..

  Us/ay Dersleri V (Göktu Kara) 27 Aralýk 2010 Uzay 

Uzay ve us/ay konusunun en gizemli ve derin yanýný ortaya çýkarmak evrenin/enin çok yönlülüðünü olaðandýþý ve gecemsi ortaklýðýný sayýsýz galaksi/ yýldýzlarla dost kýlmak evren/insan, bilim/betik ve etik anlayýþýnda sunmak biz us/bilinç bireylerine düþüyor.

  Ýyi Yýllar (Göktu Kara) 30 Aralýk 2010 Yaþam 

Bir yýl daha bitiyor. Hayat yolculuðumuza bir yýl eksik olarak devam ediyoruz. Geriye dönüp baktýðýmýzda bizde çýkan koku gül kokusu mu insanlarý mutlu eden, yoksa bir hiç mi?... Çýktýðýmýz her basamakta öðreneceðimiz çok þey var, gönüllerini kazanacaðýmýz bir çok insan..

  Okyanus Damlalarýna Mektup (Göktu Kara) 10 Nisan 2011 Ýnternet 

Ben yazýlarýmý internet ortamýnda yazarken þu mantýkla hareket ederim. Ýnternet benim için okyanustur, benim yazýlarým ise bir þiþenin içine býrakýlýp sonra okyanusa atýlan yazýlardýr.

  Hayal Ettirmek Ýþte Gerçeðim Budur Benim (Göktu Kara) 31 Aralýk 2011 Yaþam 

Neyse sözü fazla uzatmayayým. Her gönül çiçeðinin yeni yýlýný kutlar, saðlýklý ve huzur dolu bir yaþam dilerim,sýhhatle...

  Gerçek - Abartma - Düþ - Gerçek - Doðru I (Göktu Kara) 4 Mart 2012 Doða ve Dünya 

Tarihte bir gerçek vardýr, zamanla bu gerçek abartýlarak düþle yoðrulur. Günümüz bilgi ve bilim/teknoloji çaðýna gelindiði zaman ilk gerçek yeni kuþaklara nasýl öðretilmelidir?

  Fark Et/iyi Yýllar (Göktu Kara) 30 Aralýk 2012 Gelecek 

Her gönül çiçeðinin yeni yýlýný kutlar, yavaþ yavaþ dünyanýn ve ülkemizin durumunu görmesini isterken, saðlýklý ve huzur dolu bir yaþam dilerim, sýhhatle…

 

 



Bireyus



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Göktu Kara, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 08:18:42