..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Zumrut Sarýkartal Býyýklýoðlu
Zumrut Sarýkartal Býyýklýoðlu - votka limon
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Çýt Yok (zumrut sarikartal) 20 Þubat 2011 Deneysel 

Ýçimdeki ses hep konuþur çünkü. Kendimi bildim bileli, ne iþ yaptýðýma aldýrmadan kulaðýma anlatýr da anlatýr öykülerini. Benim dýþýmda, farklý bir bendir o. Ukaladýr biraz, küstah daha doðru olur sanýrým. Ne iþ yaptýðýma, kiminle konuþtuðuma aldýrmaz, bildiðini okur. Ah, ne alçaktýr o, patronumla konuþurken müstehcen hikayeler anlatacak kadar hem de. Bir kulak kabartsam o anda ona, yüzüm kýzararak dinlesem onu, iþimi de kaybederim, arkadaþlarýmý da. Herkes hakkýnda bir fikri vardýr çünkü. Özellikle de benim görmeyi tercih etmediðim huylarý hakkýnda. Dedim ya, küstah ve cesurdur, kaybetme korkusu yoktur.

  Bir Ayrýlýðýn Anatomisi (zumrut sarikartal) 12 Nisan 2007 Gülmece (Mizah) 

Ayaða kalkýyorum sakince, ‘iliþkimize bakýþ açýlarýmýz biraz farklýlaþmýþ bana göre. En iyisi bir süre ayrý kalýp, düþünelim.’ Diyorum büyük bir kararlýlýkla. Aferin bana, da ne düþüneceksek? ‘Eþyalarýmý toplayayým .’diye de ekliyorum hemen. Kaçamak bir bakýþ, acaba ne yapacak? Salak Selin, ne bekliyordun ki, adamýn fikri, zikri belli. Bu lafýmdan sonra ayaklarýma kapanýp ‘gitme ne olur, al, özgürlüðüm senin varlýðýna feda olsun’ mu diyecek? Demedi tabi. Bana bakmadýðý için gözlerini de göremedim zaten. Ayaða da kalmýþ olduðumdan geri dönüp oturamýyorum. Böyle de durulmaz, laf aðýzdan çýktý artýk, eþyalarýmý toplamalýyým. Allahým ne yaptým ben?

  ve Kazanan... (zumrut sarikartal) 20 Aðustos 2006 Gerilim 

Kuru kuruya kahvaltýsýný ederken gözü kolundaki saatine iliþti. Öðleden sonra ikiyi gösteriyordu. Tüm gece poker oynamýþ biri için hiç de geç sayýlmazdý. Hayattaki tek eðlencesi buydu iþte, poker... Ailesini, iþini, uðrunda feda etmiþ, tek baþýna, sadece onun için yaþamaya baþlamýþtý. Gündüzler, geçirilmesi gereken boþ saatlerken, geceler hayatýný adadýðý pokere aitti.

  Hiç Olmayan Sevgiliye (zumrut sarikartal) 6 Nisan 2006 Sevgi ve Aþk 

Benim ýþýðýmý yansýtacak , güç bulacaktýnýz bu ýþýktan. Hep öyle yapmadýnýz mý bugüne kadar? Bense, diðer zavallý benler gibi, kendi iþýðýma pervane olacak, bir öpücüðe köle olacaktým. Siz, beni tüketip bir baþka bene geçerken, ben arkanýzda býraktýðýnýz gecede yeniden ayaða kalkmaya çalýþacaktým çelimsizce.

  Dedemin Küçük Sýrrý (zumrut sarikartal) 20 Mart 2006 Gülmece (Mizah) 

Herþey anneannemin ani ölümüyle baþladý. Sapasaðlam kadýndý, laf aramýzda dedeme raðmen, sonra bir gün aniden, ölüverdi. Hep dedem önce gider derken, gidiverdi anneannem. Bu olay yaklaþýk sekiz sene öncesine denk düþer, yani dedemin hastalýðýnýn baþlangýcýna.

  Parti (zumrut sarikartal) 2 Mart 2006 Gülmece (Mizah) 

Üff, ne kadar da geciktik. Bu yol , bu hýzla anca bu kadar saat çekilirdi zaten. Bu bilmemnehanýmýn oðlu da az uyuz çýkmadý. Anasýna þikayet edeceðimi falan mý düþünüyor nedir, bassana oðlum þu gaza...Yok, oðlanýn uyuzluðunu bilmeselerdi zaten beni Ankaraya onunla göndermezlerdi. Ne cindir benim annem. Adamýn gözünden anlar en zararsýzýný, sonra da bana o manalý bakýþýný atýp, peki kýzým, gidebilirsin akþam adýherkimseyle der. Bilir ki, adýherkimse, dünyada dýþarý çýkalacak son adamdýr benim için ve onunla sýkýntýdan ölmek yerine odamda yalnýz sabahlamayý tercih edeceðim aþikardýr.

  Býçak (zumrut sarikartal) 21 Þubat 2006 Gerilim 

Buz gibi keskin soguk, ciðerlerini yakýyor, yakalarýný sýký sýkýya kavramýþ ellerini kesiyordu. Saçlarý, yaðan yaðmurdan ýslanmýþ, damlalar yüzüne akmaya baþlamýþtý. Çantasýnda taþýdýðý býçak kalbini sýkýþtýrýyor, kan dolaþýmýný hýzlandýrýp ter içinde býrakýyordu onu. Köþeyi döner dönmez gördü otel yazýsýný. ‘Ýþte burasý’ diye fýsýldadý.

  Sýr (zumrut sarikartal) 16 Þubat 2006 Baþkaldýrý 

Otele vardýðýnda saat 6:20 idi. Kapýdaki vale koþarak arabanýn yanýna geldi, kapýyý açtý. Ahmet arabadan inerken yaklaþýk bir saati olduðunu düþünüyordu. Lobide oda anahtarýný uzatan adam Ahmete gülümseyerek ; - Günaydýn, harika bir sabah Ahmet bey. Yine çok dakiksiniz. Dedi. Ahmet, yüklü bahþiþle yýllardýr aðzýný sýký tutan adamýna baktý.

  Aþk Hakkýnda Bir Yazý (zumrut sarikartal) 29 Ocak 2006 Sevgi ve Aþk 

Ýþte aþk bu dedim içimden. O kadar saf ki, tek ihtiyacý olan dürüst bir yürek. Oraya yerleþtiðinde ne kardeþi kýskançlýk gelebiliyor yanýna ne de nefret. Kin mi, yok caným, olur mu hiç! Sadece sevgi, þevkat ve sabýra yer kalýyor ondan arta kalan yerde. Ve taþýndýðýnda yanýnda götürmüyor hiçbirini. Býrakýyor ki, o kalp dayanabilsin aþksýzlýða.

  Ýmdat , Doðuruyorum! (zumrut sarikartal) 24 Ocak 2006 Gülmece (Mizah) 

Doktorum, normal doðuma beni ikna etmeye çalýþýrken, aklýmdan tek geçen düþünce, tuvalet penceresinden eve sokulmaya çalýþýlan piyano görüntüsüydü. O küçücük yerden nasýl hasarsýz, ziyansýz geçer piyano, aklým almýyor. O durumda piyano , pencereden daha kýymetli olduðu için, zarar gelmesin diye kýrýverecekler pencereyi hafiften. Ama o benim pencerem ve kýrdýrmak istemiyorum.

  Yýrtýk Etek - Vadim O Kadar Yeþildi ki (zumrut sarikartal) 19 Ocak 2006 Gülmece (Mizah) 

Kýymet Hanýmýn üzerinde keten bir elbise vardýr, ancak arka dikiþler, son kilo alýmlardan sonra fazlaca esnemiþ durumdadýr . Sýkça oturup kalkmanýn da verdiði baskýya dayanamayan dikiþler, toplantýnýn ilerleyen dakikalarýnda teker teker atmaya baþlar.

  Jartiyer (zumrut sarikartal) 17 Ocak 2006 Gülmece (Mizah) 

Uzun, dantelli ve kulotsuz olmasý, bacagý kavrayan silikonlarý ile jartiyere ihtiyaç duymamasý hemen beni tavlamýþtý. Aþýk olmuþtum o ince çoraplara .

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zumrut Sarýkartal Býyýklýoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 10:01:14