..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ýsmail Sarýgene
Ýsmail Sarýgene - Bir Miktar Umut Bir Miktar Gül
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk! (Ýsmail Sarýgene) 4 Þubat 2009 Sevgi ve Aþk 

Yüreðimin cümlelerini gözlerine sýrtlanan kadýn, Kollarýnýn güçsüzlüðüne býraktým iki gözyaþý boþluðu çocukluðumu.Kaðýttan gemi bile yapamayan ellerimle bir bahar çizdim gözlerinin en küçük bahçesine.Kirpiklerinin ýslaklýðýna dayanamayan köprülerin dibinde sorguladým ellerinin sýcaklýðýndan yoksun gözlerimi.Sesinin yokluðunu yaþatma bana..Büründüðün yokluðu kaldýr üzerinden..Düþ senli düþlerime..Geceye yýldýzlarý sererek gel gözlerime..Biliyorum ki; güldün mü bir kez bir mavilik yürür gözlerime. Senli bir cümle köpürür kuru dudak uçlarýma ve vurdukça özlemin kýyýlarýna koþar gözlerimde sakladýðým baharlar

  Yýldýzlara Kapat Gözlerini (ismail sarýgene) 8 Nisan 2006 Sevgi ve Aþk 

Karanlýklarýma gülümseyen güneþim, Acýlarýmda sýðýndýðým nefesim, Gülümsediðimde gamzelerimsin...

  Seni Seviyorum (ismail sarýgene) 17 Mart 2006 Sevgi ve Aþk 

Seviyorum seni...Uçsuz bucaksýz bir nehir gibi sana akýyorum...Gülüþlerini gördükçe çaðlýyor umutlarým...Ýçimdeki tüm acýlar eriyor sanki....Uçurumun kenarýnda nefes alýrken acýya inat sana tutunuyorum. Hayata sýmsýký sarýlýyorum...

  Acýlarýna Ben Kefilim (ismail sarýgene) 17 Mart 2006 Sevgi ve Aþk 

Acýlarýn yarýnlarda müjde kokan ciceklerdi..Düsünsene karlarýn altýndaki citlenbikleri...Aylarca toprakla kar arasýnda kalýrlar..Ama içlerinde hicbir zaman umutsuzluguna yenilmezler

  Fakir Soframdaki Bereketim (ismail sarýgene) 17 Mart 2006 Sevgi ve Aþk 

Fakir soframdaki bereketimdir gülüþlerin..Varlýðýndýr onca acýya dayanma sebebim..Ve acýya tok, mutluluða aç gönlümün sevgi ekmeði..

  Yüreðinde Büyüt Beni (ismail sarýgene) 11 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Rüyalarý çalýnmýþ gecelerde sevdim seni. Yetim cocuklarýn kirlenmemiþ düþlerinde büyüttüm seni. Lacivert okyanuslara uzanan umuttu gözlerin. Korkularýmý yüreðinde emziren bir imkansýz sevdaydýn sen.

  Kýyamadýðýmsýn (ismail sarýgene) 11 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Gün, eteklerini toplayýp þehrimi terk ederken , ben gecenin karanlýðýný aydýnlatacak gözlerine yalýnayak koþuyorum. Þehrimin bozkýrlarýnda filizlenen iðde dallarýný toplayýp avuçlarýndan mutluluklarýný içmeye geliyorum.

  Sana Geliyorum (ismail sarýgene) 24 Mayýs 2006 Sevgi ve Aþk 

Ýmkansýzlýðý yokluðun zindanda asýp Vuslatý senin yüreðinde yaþamaya geliyorum

  Aldýðým Nefessin (ismail sarýgene) 24 Mayýs 2006 Sevgi ve Aþk 

Tek istediðim ; Ilýk meltem olup bahar kokan saçlarýna düþmek, yüreginde yanmýþ bir soluk olup dudaklarýndan topraða süzülmek...

  Güneþ Yüreðinden Öpecek Seni (ismail sarýgene) 24 Mayýs 2006 Sevgi ve Aþk 

Güneþ, kirpiklerinden Yaðmur, gözbebeklerinden Sevgi ise yüreðinden eksik olmasýn.

  Yokluðuna Aðlýyor Kelimelerim (ismail sarýgene) 11 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Þakaklarýmdan akýyor hasretinin alazlarý. Ayak uçlarýma düþen kangren geceyi kaldýrýp yokluðunu yumrukluyorum sývasýz duvarlarda. Pervasýzca yüzüme vuran yalnýzlýðýn rüzgarlarý siliyor hasretinin kanla karýþýk terini

  Yýldýzlar Seviþmeli Gözlerinde (ismail sarýgene) 11 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Her soluðunda yýldýzlar seviþmeli gözlerinde. Her gözyaþýnda yetim ceylanlar boyun büküp umutlar vuslata bürünmeli ýlýk nefesinde.

  Zemheri Umutlarýn Sevdasý (ismail sarýgene) 24 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Ömür þemsiyesini açsak da hasretinin hafakan çýðlýklarýnda üþüyecek yüreklerimiz..Üþüsek bir serce edalý yangýnlarda ýsýtacaðýz düþlerimizi..Bu dünya' ya hasreti ekip, Ahirette gözlerine ektiðimiz sevdayý biçeceðiz.

  Üþüyorum (ismail sarýgene) 17 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Sensizlik varken hangi güneþ ýsýtýr hasretinin gözyaþlarýný ? Hangi ateþ susturur dilimdeki kanayan kelimeleri ?

  Gözlerine Sakladým Cenneti (ismail sarýgene) 17 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Her nefes alýþýmda, Sana kanatlandýrdým cümlelerimi. Gülüþlerinde yaþlarýmý kurutup Gözlerine sakladým sevda Cennetini

  Geceye Kapat Gözlerini (ismail sarýgene) 17 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Yaðmur, kirpiklerinde yýkandýðý için bu kadar ýslak. Güneþ, yeni sabahlara gözlerinde uyanýp ýlýk nefesinde soluklandýðý için bu kadar sýcak.

  Hasretin Yanýyor Kirpiklerimde (ismail sarýgene) 20 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Su diye düþlerini icerim sebillerden..Utanýrým bazen, gözlerindeki nemli kirpikleri kurutamadigim icin...Üzülürüm inceden inceye, kapýlarýna bir gül tomurcugunda düsemedigim icin...

  Karanlýklarda Büyüt Beni (ismail sarýgene) 20 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Her nefesin uçurum çaresizliði gibi duvarlardan geri dönüyorsa ruhunun dehlizlerine, býrak ta yalnýzlýðýn içinde büyüt beni. Kavuþmalarýn peçelerine sarýlmýþ taþ kundaklarýnda uyut beni.

  Umudum Oldu Gözlerin (ismail sarýgene) 20 Haziran 2006 Düþler 

Ýmkansýzlýgý sevdim. Gözlerindeki nemin saflýðýný, gözyaþlarýn duruluðunu ve iki dudaðýn arasýnda hayata hediye ettiðin nefesini sevdim.

  Hasretinle Öptüm Yokluðunu (ismail sarýgene) 21 Haziran 2006 Ýliþkiler 

Gecelerin bulutlarla aðladýðý bir mektup yolluyorum sana.Gülüþlerini görmediðim senelerin hasretini yükledigim özlemlerimi ve selamlarýmý kanatlandýrýyorum.Gözyaþlarýmý pul diye yapýþtýrdýðým mektubuma yüreðimi ve hasretimi býraktým.

  Küçüðüm (ismail sarýgene) 23 Haziran 2006 Ýliþkiler 

Sen olsaydýn diz çöker miydim fýrtýnalara.? Varlýðýnda duvarlara yaslanýp baþým iki elimin arasýnda alýp çocuklar gibi aðlar mýydým ? Sen olsaydýn - küçüðün- acýlara boyun eðer miydi ?

  Kendime Virgülsüz Sitemler (ismail sarýgene) 25 Haziran 2006 Ýtiraflar 

Ya erken doðmuþtum umuda ya da çok geç kalmýþtým Cennet kokulu sevdalara..Hep yitik kalan bendim. Sevdalar, yalnýzlýða kanatlanýp bir ben kaldým þehrin karanlýk gölgelerinde.

  Gülüþlerimden Öperek Uyandýr Beni (ismail sarýgene) 27 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Duasý ýslak, yarýnlarý aydýnlýk cocuklarýn düþlerinde büyüttüm seni. Karakýþlara sürgüledim dudaklarýna acýyý süren ayazlarý. Kaç kez dualarýma kattým o narin yüreðini. Kaç kez iç geçirdim alnýmdan dudaklarýma yuvarlanan damlalarýn gözyaþý deðil, senin gül kokulu terin olmasýný bilemiyorum…Sen uyanmadan rüzgarý giyinip üzerime, nice uçurumlarý aþtým saçlarýna iðde kokularý býrakmak için.Gelincik tarlalarýnýn üzerinde gezinen çardak kuþlarýnýn kirpikleriyle sildim alnýnýn terleyen çizgilerini.

  Suya Yazýlmýþ Mektuplar (ismail sarýgene) 29 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

bizim sevdamýz, imkânsýzlýðýn ötesinde suya yazýlmýþ bir mektup gibi beyaz, güneþ gibi sýcak ve ýlýk bir meltem gibi serin. Bir gün suya yazdýðýmýz sevdamýz, bir yaz yaðmuruyla avuçlarýmýza yaðacak. Ve yaðan her damlasýnda gelincikler vuslatýmý örecekler gözbebeklerimize.

  Umut Ektim Karanlýklarýna (ismail sarýgene) 29 Haziran 2006 Düþler 

Bir umut ektim topraklarýma... Yaðmurun gözyaþlarýn, Güneþinin gülüþlerinin olacaðý Ve her gecen gün, Yüreðimde sevdanýn filizlenip Umutlara dallanacaðý Bir umut ettim karanlýklarýma.

  Suya Yazýlmýþ Sevdaydýk Seninle (ismail sarýgene) 29 Haziran 2006 Sevgi ve Aþk 

Suya yazýlmýþ bir sevdanýn, vuslata gebe kalmýþ umudun ölümsüz satýrlarýný yazýyorum yýldýzlarýn gözbebeklerine. Mürekkebini yüreðimizin sevda kokan çaðlayanlarýndan alan bu aþký yazýyorum Melek’lerin ýslak kirpiklerine.Kazanan biz olmalýydýk çünkü beyazý giyindik sevdanýn. Aþkýn yüce duygularýnda nefes aldýk ve suyun duruluðundan güç alarak yalnýzlýðýn üzerine delicesine yürüdük.

  Gözlerinin Duruluðunu Sevdim (ismail sarýgene) 5 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Ben senin günahlarýnda közlenmeyi, ben seni yorgun akþamlarýn çið tanesi düþmüþ sabahýnda seni özlemeyi seni beklemeyi ve gözlerini güneþin sýcaklýðýnda hayal etmeyi sevdim. Gözyaþlarýnýn göðsümün kuru topraklarýna yaðmur diye düþüþündeki ýslaklýðýný sevdim. Hayallerinde olmanýn güzelligini onur bilip saçlarýn rüzgarla savaþýný, hayata sýmsýký sarýlýp acýyla inatlaþmasýný sevdim. KISACASI; BEN SENÝN YÜREÐÝNDEKÝ HAYATI VE GÖZLERÝNDEKÝ DURULUÐU SEVDÝM..

  Caným Elifime Kavuþtum (ismail sarýgene) 4 Temmuz 2006 Ýliþkiler 

Ben Cennet kokulu sevdama sonunda kavuþtum. Ölümün, son olmadýðýný; vuslatýn ve hayallerin bir gün gerçekleceðini gördüm. Ben hayallerimde büyüttüm kýzým Elif'le vuslata gidiyorum. Kýzýmla Ahiretin en güzel köþelerinde zemzem denizlerinde yüzen balýklarýna resim yapmaya ve Cennet kokulu sevdalý sevenler için yýldýzlardan evler yapmaya gidiyorum.Artýk zaman, KAVUÞMA ZAMANI. BEN CANIM KIZIM ELÝF'ÝME KAVUÞMUÞTUM.....

  Daraðacým Olsun Gözlerin (ismail sarýgene) 5 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Daraðacýna astýðým hasretini gözlerindeki ýþýkla, karanlýk uykulara emanet diye býraktýðým üþüyen tenimi sesindeki sýcaklýkla gecenin dar vaktinde uyandýrmak dileðimle..Yoksa yüreðini yolla nefesimi hayattan kesecek kör býçaðým olsun sevgin.Yoksa gözlerini yolla daracaðým olsun kirpiklerin..Yolla ki, senin kollarýnda ölmeyi yüreðim onur bilsin..

  Gidiyorum (ismail sarýgene) 6 Temmuz 2006 Ýliþkiler 

Kimseye maddi ve manevi borcum yoktu iþte . Oysa alacaklarým ! Oysa kazandýklarým ! Oysa yarýnlarým. ! Artýk gitme zamanýydý. Hiçbir þeyi düþünmeden feragat ettim tüm alacaklarýmdan. Kazandýklarýmý ise; sevdalarý bir günlük hayatla sýnýrlandýrýlmýþ yetim bir kelebeðin yüreðine baðýþlamýþtým.

  Seni "" Sana "" Yazdým (ismail sarýgene) 8 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Bilirsin, ellerim küçüktür benim.Küçük ellerime düþleri giydirip yüreðinin resmini çizdim gökyüzüne. Alnýndaki ince cizgileri iþledim bulutlarýn narin gözlerine.. Oysa irin toplamýþ acýlarý soðuk kaldýrýmlarda dövmekte usta olan ellerim, yüreðinin resimini gökyüzü tuvaline yapamayacak kadar acemiydi. Oysa alnýndaki ince çizgileri bulutlarýn gözlerine iþlemekten aciz ve bir o kadar kabaydý...Gözlerini, suya; yüreðini semaya yazdým.Küçük ellerimle nasýl çizdim bilmiyorum ama dün gece seni " sana " yazdým.

  Tenini "" Terinden" Kýskandým (ismail sarýgene) 9 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin.

  Senli Kelimelerim Hiçbir Zaman Ölmeyecek (ismail sarýgene) 11 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Bir durgun suyun sessiz çýðlýklarýdýr sana yazdýklarým ya da bir evladýn sýrtýný annesine dayamýþcasýna güven duyduðu bir sevdadýr yüreðine fýsýldadýklarým. Nerdesin, kiminlesin bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum. Sadece yüreðinin " yüreðimde " olduðunu biliyorum..Kelime daðarcýðý kýt olan yüreðimin en fakir cümleleriyle seni " sana " yazdým. Yazmalýydým; satýrlara iþlemeliydim sevgimi ve içimdekileri çünkü senli kelimelerim hiçbir zaman ölmeyecek. Her Beniâdem gibi yüreðim sonsuzluða gömülecek. Oysa ben seni " satýrlarda " ölümsüzleþtirdim.

  Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize (ismail sarýgene) 21 Temmuz 2006 Toplum 

Yaðmuru Cennet, baharý rahmet kokan vatanýma Siirt daðlarýnda yedi Mehmetciðimiz gözünü kýrpmadan canýný vermiþtir. O gece yaðmur yaðmamýþtý semadan. Yedi Mehmetciðim yýldýzlarý giyinip vatan için siper oldular kör kurþunlara..O gece, üzerlerine yaðmurlarý giyinip yýldýzlarý ördüler al bayraðýmýza. Zifiri karanlýðý gözlerindeki vatan aþkýyla aydýnlatýp al kanlarýyla nice cicekler ektiler kurak topraðýmýza. Dudaklarýna bir yudum vuslat þerbetini deðdirip adlarýný Þehitlik mertebesine yazdýrdýlar. O gece, yaðmur deðil; yýldýzlar yaðmýþtý topraða.

  Gözün Aydýn / Ýhanetine Öldüm Sevgili (ismail sarýgene) 23 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Ölüm, canýmý alacak kadar gaddarsa; ben senin için ölümlere meydan okuyacak kadar gözü pek delikanlýydým..Ama þimdi ihanetinde ölmüþ bir bedenin topraða kök salmýþ yüreðini oynuyorum hayatýn maskesiz ve karanlýk sahnesinde..Hem de yönetmensiz ve seyircisiz !

  Dudaklarýnýn Þefkatine Sýðýnmýþ Bir Ýzmaritim (ismail sarýgene) 26 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

Rüzgarýn saçlarýný usul usul okþayýþýný, Nisan yaðmurlarýnýn kurak çöllerine nazlý nazlý yaðýþýný izledim durdum uzaklardan. Sen farkýna bile varamazdýn. Kýskanýrdým seni. Tenini terinden, gözlerini kirpiklerinden kýskanýrdým seni. Kýskanç biri olduðumdan deðil sevgili. Söylesene bana sevgili; gece vardiyasýndan yorgun dönen yýldýzlarýn kirpiklerinde dinlendiði o Meleksi yüreðini kim kýskanmaz ki sevgili....

  Acýya Sýkýlmýþ Tek Kurþunumdu Gözlerin (ismail sarýgene) 2 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Rüzgar ol, yüreðimin daðýlmýþ hatýralarýný avuçlarýma topla. Bahar ol, yað saçlarýma. Dizlerine eðilmiþ yüreðimi tutup serçenin gözyaþlarýna býrak. Ya da yapamýyorsan onca þeyi, bari ölüm ol, çýk karþýma. Avuçlarýndan kanatlanayým sonsuzluðun sessiz semasýna..Neden diye sorma, seninle ayný vakit doðma þansýný yakalayamadým lakin senin gözlerinde ölmenin ödülünü ve onuru bana ver sevgili..

  Yaralarýma Tuz Bas Dua Çiceðim (ismail sarýgene) 31 Temmuz 2006 Sevgi ve Aþk 

" Dokuz aylýk acýnýn, son doðum sancýlarýydý yüzümde gizlediðim. Kangren olmuþ yanlýzlýðýn, son satýrlarýydý alnýma çizdiðim. Artýk toprak olmuþtur sevdan. Bir sayfa deðildi üzerine kapanan; v efasýz sevdanýn ölüm fermanýydý tozlu raflara kalkan.."

  Gözlerini Öpüyorum Parmak Uçlarýmda Asýlý Yüreðimle (ismail sarýgene) 8 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Kelimelerin en yalýn halinde dans ettik seninle. Bir simitin ikiye bölünmüþ halinin küçük sevinçlerinde büyüttük içimizdeki cocuðu. Ayný havayý soluduk, yaðmur olup güneþin avuçlarýnda kuruduk. Ayaküstü yaþanýlan sevdalara inat bir yudum sevgiyle doyduk. Ses olduk, karanlýðýn içinde tükettik kelimeleri. Sevda motifi olup birbirimizi yüreðimize dokuduk. Yol olduk, sevdaya giden rüzgarlarýn gülümsediði imkansýzlýk olduk seninle. Dua olduk, yaðdýk kurak sahralara. Birbirimizden ayrý geçen saatleri yokluk harcýna katýp ve sevda çimentosunyla karýp imkansýzlýðýn çökmüþ duvarlarýna sevdamýzý ördük.

  Gözlerin Cennetimin Tek Iþýðýydý (ismail sarýgene) 3 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Dudaklarýndan süzülen sigara dumanýn arasýnda ben gökyüzünün en güzel bulutlarý seyrettim. Gülüþlerinde hep " sevgi Cennetinin " gökyüzüne kanatlanan kelebeklerini gördüm, gözyaþlarýnda ise kendimi ve ezikliðimi gördüm. Yetimliðimi senin yüreðinde unuttum..Lakin artýk susuyorum. Kelimeleri yüreðimde ezip son kez susuyorum. Dilime senli anýlarýmý yüreðime gömüp varlýðýnýn huzuruna gidiyorum.. Bu aþkýn sevaplarýný sana býrakýp günahlarýný sýrtýma giydirip seni " sensiz " yaþamaya gidiyorum.

  Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum (ismail sarýgene) 7 Aðustos 2006 Ýliþkiler 

Gözlerin annene, ellerin benim ellerime benzemeliydi..Gözlerine baktýðýmda kelebekler kanatlanmalýydý pencerelerimden. Aðladýðýnda, yüreðime hançer inmeliydi küçüðüm. Ýlk sözcüðün baba olmalýydý ki annene nispet yapayým. Ah gülüm, ah hazaným..Gelmeyeceksin iþte. Ellerimin arasýna küçük bedenini alýp kanýmdan, canýmdan olan seni delicesine öpmeyeceðim. Off ne olur sorma nedenlerini, dilim lal. Sorma Elifim, sorma incitanem..Dilimde hasret türküleri, yüreðimde imkansýzlýðýn..

  Zehir Olup Dolaþsan Damarlarýmda (ismail sarýgene) 14 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Gözlerim, gözlerinden baþka yurt bilmesin. Dizlerim, yüreðin gölgesinde topraða sarýlýp son kez gözlerinde gülümsesin Cennetin gölgelerine. Saçlarýndan örülmüþ daraðacýndaki urganým olsun parmaklarýn. Zehir olup dolaþsýn damarlarýmda keskin bakýþlarýn. Þimdi seni seviyorum diyen dilime kilit vur ve þah damarýmdan süzül içeriye. Zehrini sür hücrelerimin dudaklarýna. Bal diye kana kana içsin damarlarým ölümün zehrini. Ne olur üzülme hicraným. Ölüm, senin kollarýndan gelmeli. Çünkü; sen benim yüreðimin satýrlarýna örülmüþ ölümsüzlüðümsün..

  Gitme Üþümesin Baharlarým (ismail sarýgene) 20 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

"Karanlýklarýma bir avuç güneþin yetiyordu meðerse herþeyin yalanmýþ. Bir Kasým günü ait olduðun kollara geri döndün. Bir nefes sanmýþtým seni lakin býçaðýn en keskin yerinde kanattýðýn yüreðimi farkededim. Bilseydim gözlerinin yalan olduðunu, bilseydim gözyaþlarýnnda baharlarýmýn solduðunu. Þimdi yüreðimin tozlu raflarýnda " yalnýzlýða " gömdüm seni. Gittin demiyorum sana çünkü sen bana hiç gelmemiþtin ki ."

  Bir Avuç Güneþle Gelsen Karanlýklarýma (ismail sarýgene) 21 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Eðer gelmeyeceksen sevgili ; býrak tövbeleri yarým kalmýþ günahlarýný ser bedenime. Sevgiyi haketmeyen kalbim bari bir iþe yarayýp küllerimden yalnýzlýk gülleri yeþersin yalnýzlýðýn gölgelerinde. Bir yudum sevginle düþlerime gelmeyeceksen; býrak ta sensizliðin içinde avuç içlerinden kanatlanayým sonsuzluðun satýrlarýna. Bir avuç güneþinle karanlýklarýmý ezmeyeceksen; býrak dilinde ýslanacak son dua, gözbebeklerinde akan son damla olup topraða ben sarýlayým.

  Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým (ismail sarýgene) 23 Eylül 2006 Sevgi ve Aþk 

Baþucumda bu imkansýz sevdanýn sevaplarý dururken ben seni “ günahlarýnla “ aldattým sevgili. Yokluðunda kanarken tövbesi yarým kalmýþ günahlarýnla seviþtim yalnýzlýðýnýn buz tutmuþ yataðýnda. Her gece bedenimi ateþlere serip günahlarýnla seviþtim kan ter içinde. Közlenmiþ bedenimle, terkedilmiþ yüreðimle tövbesi oldum en masum günahlarýnýn. Seni sensizlikte “ senin “ günahlarýnla “ aldattým sevgili…Sen benden uzaklarda iken bensiz zamanlarda iþleyeceðin her günaha bedenimle kefil oldum. Körpe ve filizlenmemiþ acýlarýný satýn aldým ömür defterinden. Evet, tüm günahlarýný ve bensiz yaþayacaðýn tüm acýlarýný satýn aldým sevgili karþýlýðýný “ yüreðimle “ ödeyerek.

  Kahverengi Gözlerini Özledim! (ismail sarýgene) 23 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Saçlarýndan rüzgarý, dudaklarýndan nefesi kýskanýyordum. Sensiz yaþamayacaðýmý düþünmüþtüm. Yanýlmýþým sevgili.... Aldanmýþým....Sana dair herþeyi yakalý uzun zaman oldu. Yalanlarýnda solmuþ bir sevdayý karanlýklara gömeli çok oldu. Cümlelerimi yalnýzlýða emanet ederken sana bir teþekkür borçluyum. Her ne kadar bana yalaný ve yalnýzlýðý öðretsen de sana bir teþekkür borçluyum. Bana " aþkýn bir gün keskin bir býçak gibi yüreðimi acýtabileceðini, kýrýk kanatlarýmý ve yamalý kalbimi yalnýzlýðýn taþlarýyla sarabileceðimi " öðrettiðin için sana sonsuz teþekkürler..."

  Yokluðun Varlýðýma Musallâ (ismail sarýgene) 24 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Umuda gebe yüreðimi kanatýp, sonsuzluða yürüyorum birkaç cümleye sýðmayan yalnýzlýðýmla. Yol alýyorum kanlý býçaðýn keskin yüzünde. Ayaklarým yalýnayak ve gözyaþlarým çýplak. Ne dipsiz kuyularda Züleyha' sýný arayan amber kokulu Yusuf'um ne de Leyla'sý için çölleri aþan Mecnun’num. Ben yalnýzlýða mülteci, ben yokluða kelepçeli.Kozasýndan yeni çýkmýþ ipekböceði gibi yalnýzlýðý taþýmakta acemiyim, hüzne boyalý yüzümle yokluðunda hep ölüme gebeyim..Ne olur örtme üstümü giderken. Ben kambur halimle hep acýlarýn en delikanlý hamalýyým, söyleyemesen de ben hep yalnýzlýðýna yamalýyým...

  Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma (ismail sarýgene) 28 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Hasretinin kanayan yüreðinle dön yüreðime. Geldiðinde yokluk kelimelerini dudaklarýnda ezip yavaþca sokul yanýma. Usulca saçlarýný çöz. Bahar kokulu saçlarýný yüreðimin kýyýlarýna getir. Baþýný koy göðsümün sen kokan yastýðýna. Sesinle dokun üþümüþ kirpiklerime. Yokluðunu söküp dudaklarýmdan, yüreðini ser yüzümün yalnýzlýðýnda bitap düþmüþ gamzelerine. Nefesini bir an tutup benim nefesime ver nefesini. Yanan tüm ýþýklarýný söndürüp gülüþlerini ört üzerimize.

  Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum (ismail sarýgene) 27 Aðustos 2006 Düþler 

Geceler…Gündüzden öte sýðýnaklar…Yýldýz koparma, yýldýzlara boyama siyahlýklarý ve nefes almayý öðrenme boðan dört duvarýn yalnýzlýðýna inat…Sonra o hangi gülümseyiþtir yardan gelen ya da senden, gecenin emip gizlediði? Açacaksýn düþ sayfasýný, yaþanmýþlýklarýn düþ kýrýklýklarýný, sevgiler hatýrýna, sevgiye liyakat hatýrýna; umut renginde, bir sonraki yarýna emanet edeceksin…”Her þey burada kalsýn” “Gidiyorum Geldiðim Gibi Dünyandan” diyeceksin ama heyhat; günler gecelere devrederken, bir sonsuzluða evrilen ruhuna ezberlettiðin tatlarý, duyarlýklarý yaþayacaksýn her gece yeniden…Tatlý bir çaresizlik, belki de yorgunluk…

  Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða! (ismail sarýgene) 29 Aðustos 2006 Sevgi ve Aþk 

Ben seni unutmak için sevmedim. Þimdi sessizce yaþamalýyým seni. Son kelimelerini suskunluðuna ilmekleyip " gitmeliyim, mecburum" diyorsun. Ne diyebilirim ki haklýsýn. Yokluðunda da severim seni. Sana söz sevdiðim; seni sensizlikte bile seveceðim.. Bir dakika önce yürüdüðüm yollarda senin ayak izininde karþýlaþma ihtimalinde sevdim seni. Unutmadan sana bir teþekkür borçluyum; bana " aþký ve sevdayý "öðretip yamalý kalbime bir yudum sevgini verdiðin için.

  Vur Vurabildiðin Kadar! (ismail sarýgene) 14 Eylül 2006 Sevgi ve Aþk 

Tek bir kelime etmeden vur boynumu. Acýma, merhamet etme. Bir nefes kadar deðerli bildiðin bu yüreði en kötü haliyle bil. Güya ömrünü mahveden tek kiþi olarak gösterdiðin bana tüm günahlarýný en güzel hediyen olarak býrak. Hayatýnda biriktirdiðin öfkelerin hesabýný benden kes sevgili. Mahþere kalmasýn hesabýn.Yenik baþladýðýn hayatýn tek hatasý olarak beni göster. Hançeri al, gözlerime sun. Giderken son hediyen olsun kanlý hançerin. Vur hadi, vurabildiðin kadar...

  Satýr Aralarýna Ördüm Yokluðunun Sancýlarýný (ismail sarýgene) 17 Eylül 2006 Sevgi ve Aþk 

Kirpiklerimden akan her gözyaþýna bir dua ekledim caným. “ Benim her ýslak gözyaþým sana umut dolu bir gülücük olarak dönsün “ duasýný dudaklarýma ilmekleyip sana býraktým ýslak gözyaþlarýmý..Ve mektubu okurken aðlarsan dokunma gözyaþlarýna, býrak aksýn yüreðin satýrlara, topraða. Aksýn ki , susuz kalmýþ ceylanlar gözyaþlarýnla beslensin.

  Hayata Cezasýný "" Gülüþünle "" Öde (ismail sarýgene) 2 Ekim 2006 Sevgi ve Aþk 

Gün geldi benden uzaklardaki varlýðýnla mutlu olup senin gözyaþlarýnda kanadým durdum. Biz seninle iki yakasý birbirine hiçbir zaman kavuþmayacak uçurum olsak ta delice sevdik birbirimizi. Kâh seninle ayrý bulutlardan düþen iki damla olup ayný sevda topraðýna yaðdýk kâh ayný yürekle gülümseyip ayný gözle imkânsýzlýðýmýza aðladýk. Evet, biz seninle takvimlerden düþen zamana yenildik sevgili. Ayný gökyüzüne serilmiþ birbirine bir nefes uzaklýkta birbirine yabancý iki yýldýz olduk. Sen, ay ýþýðýyla dans eden yýldýz olmuþken; ben gecenin tüllerine yüreðiyle tutunan ve her an kaybolmaya hazýr bir yýldýz oldum. Bir gece kaysam da gökyüzünden ben hep sende olacaðým sevgili. Çünkü biz seninle yaþadýðýmýz hayat kadar yalan, ölüm kadar gerçektik …

  Yüklemini Kaybetmiþ Aþkýn Gizli Öznesiyim (Ýsmail Sarýgene) 12 Aralýk 2006 Sevgi ve Aþk 

Ben senin acýlarýný sevdim sevgili. Býrak ellerini uzatma bana, býrak üþüyen dudaklarýmý yüreðinle bir kez bile dokunma. Sana vasiyetimdir bir gün çýnar aðacýna gömülecek bedenimi ýslak gözyaþlarýnla yýkayýp sýcak gülüþlerinle kefenlesinler ne olur. Gülüþlerinle kefenlesinler ki; topraðýn altýnda kemiklerim üþüdüðünde sýcak yüzüne sarýlayým.."

  Gözlerine Sakla Beni (Ýsmail Sarýgene) 14 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

Bir fincan huzur, Bir dirhem mutluluk yolla iç ceplerinde demlediðin... Beni “ sende “ sakla... Ben seninim...Nefesimdir yüreðim.... Beni “ bende “ sildim Sende varolmak için... Hasretini ektim dudaklarýma Sende tamamlanmak için.... Suyum ol, Soframda azýk... Yüzümde tebessüm... Yüreðimde nefes... Ben ol.... Ya ben sen olayým... Sakýn býrakma beni... Yoksa düþerim adressiz coðrafyalara... Gözlerimi yýldýz sermek için gündüzü bekleme... Her an sendeyim çünkü..... Gözlerinde sakla beni.... Hayatýn ta kendisi sensin çünki..

  Evvelim / Ezelim / Ebedimsin (Ýsmail Sarýgene) 14 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

HAYATIM’sýn... Þeceresi hüzün olan adamýn buzdan kalbine düþen hayatsýn..Canýma can diye süzülen canânsýn. Kanadýnda mutluluk olan baharlarsýn sen...Gonca güllerle süslenmiþ sabahlarýn gülümsediði cansýn sen.. Kaybettiklerimin ardýndan tek kazandýðýmsýn..Bedeli ödenmiþ acýlarýmý dudaklarýndaki nefesle gideren þifâsýn sen.. Baðrý yanmýþ ve susuzluktan yüreðimi kurumuþ kýyýlarýma dolan ve benliðimden aþýp yüreðimde çoðalan bitmez deryâsýn sen..Yaralarýma kendi yarasý gibi bakýp sökük yüreðimi Eyyubvâri sabýrla mutluluk ekleyen, çöllerimdeki serabýn tükendiðini bilip dudaklarýndaki ab- ý hayat ile menzile giren Leylasýn sen...Göðsümde her zaman övünç abidesi diye saklayacaðým ömrü vefasýn sen..Sen susuzluðuma düþen hayatsýn..Bak çöllerim yeþeriyor..Dokun topraða..Zamanýn göðsünde elenmiþ topraktan “ sen ” fýþkýrýyor bak..Dua dua filizleniyor kuru yapraklar..Ýçinde büyüttüðüm kýz çocuðunu vakitsiz gömen adamýn kuru dudaklarýna sunulmuþ ab- ý hayatsýn...Sen benim gözlerindeki kendimi gördüðüm hayatýmsýn...Soluklandýðýmsýn, nefes aldýðýmsýn....

  Bir Cümlelik Yerin Var mý (Ýsmail Sarýgene) 14 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

Yüreðimden tuza bandýrýlmýþ acýlarýmý elerken yine þehrimin soðuk kaldýrýmlarýna býrakýyorum sensizliði. Sensizim. Senden sonra tüm sokaklar tek adresim. Öznesizim. Senden sonra tüm cinayetlerin tek failiyim. Davasýný kaybetmiþ sanýk gibi boynu bükük cümlelerim.Sanki ayaklarýndan vuruldu geleceðim..(D)üþüyorum uluorta.. Soðuk kaldýrým taþlarýnýn arasýna doluyor yol yordam bilmez harflerim..Kan revan içinde mevcudiyetim..Aþk tarafsýzlýðýný yitirirken ben sensizliðin iktidarýnda sonumu hazýrlýyorum..Eyyubvari susuyorum en yalýn halimle.Ýçi kalabalýk “ susmalar biriktiriyorum yüreðimin ipsiz uçurumlarýnda. Susuyorum olmuyor, konuþuyorum olmuyorum..Güpegündüz vuruluyorum sol yanýmdan..Eksiliyorum yüreðinden / siliniyorum cümlelerimden. Yitip gidiyorum sensizliðin paragraf baþlarýnda. Bu aþkýn maðlubu ilan edilsem de, nafile..Eksiliyorum cümlelerinden..Siliniyorum adreslerinden

  Topla Cümlelerini Dudaklarýmdan (Ýsmail Sarýgene) 17 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

Topla cümlelerini dudaklarýmdan..Bana vaat edilmemiþ yarýnlarýmý da yanýna al…Bir de benimle yaþadýðýn mutluluklarý. Bir de sana yazdýklarýmý.Kötü bir gününde gözyaþlarýný kurulamak için kuru bir peçete niyetine kullanýrsýn senli satýrlarýmý…Unutmadan bir teþekkür borçluyum sana; kýsa bir süreliðine de olsa yarýmlýðýmý, yalnýzlýðýmý unutturduðun için…Ve de yaþattýðýn tüm mutluluklarýn için….Teþekkürler sevgilim….Giderken sakýn ardýna bakma…Gözlerin piþmanlýklarýnda, günahlarýnda kalmasýn…Sana paylaþtýrýlmýþ her acýna ben yüreðimi kefil gösterdim..Sen yüzünü aydýnlýða çevir sadece..Ýnan bana bensiz hayatta seni hep mutluluklar bekliyor olacak...Çünkü sensiz bir yerde yaþarken bile her nefesimde bin dua saklý olacak sana… Artýk mutluluða kanatlanma zamanýn geldi sevgili… Bensiz olsan da; Her güneþ, gözlerine doðmaya, Her rüzgar, saçlarýnda dolaþmaya gelecek… Hadi git…. Varlýðýmda acý çekmektense, Yokluðumda mutlu ol…. Çünkü; mutluluklar en çok sana yakýþýyor sevgili… “Topla cümlelerini dudaklarýmdan… Her þey bitti artýk… Maviler kadar özgürsün artýk… Dilediðince uçabilirsin…. Yollarýn hep Cennete çýksýn sevgili….” Bensiz hayatýnda mutluluklar dilerim… Hoþcakal hüznüm/ hoþcakal yüreðimi adadýðým ömrüm…..

  Ben Seni Unutmak Ýçin Sevmedim ki (Ýsmail Sarýgene) 17 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

Ben seni sadece kendime yakýn hissettiðim için, acýlarým acýlarýna benzediðin için sevdim....Ben sadece öznesi “ senin olduðun cümlelerin yüklemi..Ben sadece sýrtýna yüklenmiþ acýlarý kendi yüreðinde taþýmayý onur sayacak adamýn gözyaþýna sirayet etmiþ solgun resmi....Belki de yüreðindeki mutluluðun ayak uçlarýnda umutsuzlukla savaþýndaki kazanmaya en yakýn duran sevginin tek galibiyeti..Olmadý...Kazanamadýk; belki de sadece ben kazanamadým. Gittin..Ardýnda tüm yenilgileri bana býrakarak gittin..Bir kaç cümleyi geçmeyen ayrýlýðýn sonrasý aðýr yenilginin “ þeref “ madalyasý duruyor sol göðüsümün iç cebinde.Bir de ölüm duruyor sonsuza kadar çýktýðýn yüreðimin son nefesinde...Sadece sana ait olan dudaklarýmda sensiz cümle kurmaktansa adýnýn baþ harfinde susmak arasýnda ne fark var ki ? Hayat ile ölüm arasýnda sen yoksan mutluluðun devrik cümlelerinde yüklem olmak ne fark eder ki ? Her ikisi de acýya mühürlü, sensiz kurduðum her bir cümlenin altý yalnýzlýðýnla örtülü..

  Bir "" Elif "" Miktarý "" Gül "" Ümse (Ýsmail Sarýgene) 23 Haziran 2007 Sevgi ve Aþk 

Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiði gözlerinde yaþat beni..Sonra da yeþil Cennetindeki gonca güllerine sar beni…Hadi sevgili durma öyle..Mavi bilyelerin cam soðukluðunda üþüyen yüreðimi sýcak þefkatinle kundakla. Üzerinde ütüsüz gömleði bir de yamalý pantolonu ile sana koþan bu adamý ilkokul caðýndaki örgülü saçlarýyla siyah- beyaz fotoðraflara bile renk katan yaþý küçük ama yüreði büyük o kahve gözlü kýzýn yüreðine al..Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarýnýn güzelliðine kat beni..Baktýðýn her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni..Bir an týkanan hayatýn içinde anlamýný idrak edemediðimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediðimiz nefesinde yaþat beni..Ýçine çek beni.. Taaa ciðerlerine doldur beni. Uzaklýðýmý unut, nefesime sokul usulca.. Þah damarlarýmdan bir an bile ayrýlma sevgili..Mesai bitimi yoðunluktan bitap düþen yüreðimi nefesinle tazelendir..Hadi " el gibi " sevgili durma yanýmda . Ne olursa olsun yaþat beni yaþadýðýn sevdanýn en yalýn zamanýnda..Kapý ziline basan kiþinin aþikâr olmasýna inat sen hep benden baþka her þeyi unutacak kadar sev beni..

  Gözlerinde "" Cenneti "" Saklayan Kadýn (Ýsmail Sarýgene) 1 Temmuz 2007 Sevgi ve Aþk 

Umutlarýnýn anasý, gözlerinde Cenneti taþýyan adamýn kadýný olarak senin için kurban olmaya hazýrým.. Ýþte boynum..Vurun beni ölümlere..Uðrunda bin ölümü tatmaya razýyým sevgili. Ýþte þah damarým ellerimde..Koparýn nefesimi nefesimden. Boþa kürek çektiðim geçmiþimi düþün ömür bakiyelerimden, sadece gözlerinde bana Cenneti yaþatan adamla geçirdiðim kýsa ömrümü verin bana...Ey ölümlerden ölüm beðendiðim adam; varsýn olsun adýn “ bende “ ölümle anýlsýn..Seninle olan her þeye varým ben..Ölüm koksa da nefesim sen hayatý tattýr nefesinle..Hadi tut ellerimi…Sýmsýký sar beni..Gözlerinde ezberlediðim þarkýlarým ol..Sonra hayatýmýn en anlamlý sözleri ol..Öznesini yüreðimde yitirdiðim cümlelerimin en taze yüklemi ol..Hadi þehrimde kokun kaybolmadan tekrar gel…Uzatma bana geliþ aralýðýný…O tatlý dudaklarýndaki sýcak gülüþlerinden mahrum etme beni. Ellerimi tutarken ki mahcup halini , dudaklarýmý öperken ki tatlý acemiliðini tekrar yaþat bana. Hadi yollarýnýn uzaklýðýna aldanma sen. Üzerindeki yol yorgunluðunu silkele..Sen gelmeden ben her þeyi hazýrladým...Rengarenk balonlarý bir de kýz kardeþinin istediði bileklikleri…Seninle gelmen için her þey hazýr..Þehrime gelen ilk otobüsü kaçýrma sakýn..Karanlýkta bindiðin yolculuk benim gözlerimdeki aydýnlýkta bitsin..Gözleri Cennet kokan yar, gelirken sakýn hiçbir þey getirme bana..Sadece hayat kokan “ benliðini “ bir de “ ben “ kokan nefesini getir.. Lütfen baþka bir þey getireyim mi diye sorma bana. Gayri baþka þeye gerek.. … “ Getirdiklerin zaten Cennetin taa kendisi…”

  Sözlerimi Bitirdim / Geleceðim Ol (Ýsmail Sarýgene) 29 Temmuz 2007 Sevgi ve Aþk 

Geleceðim ol.Geçmiþimden alýntý yaparak yürüdüðüm yarýnlarýmda öznem ol..Göremediklerimi göster bana..Diyemediklerimin sözü, yaþayamadýklarýmýn özü ol..Mahzeni karanlýk nüfus kütüðüme gözlerinin aydýnlýðýný vur..Güz yüzlü çocuklarýn tazeliðini býrak avuçlarýma..Ezberine kat beni..Vur beni adýnýn binlerce anlamýna..Savur beni ýslak saçlarýna..Sonra da topla beni avuçlarýna..Topuklarýnýn sesini býrak susuzluðum baþ harfi yalnýzlýðýna..Yazgýma, kaderime düþ adýný..Kendinden alýntý yaparak deðil en yalýn halinle düþ gerçekliðime..Hadi saçlarý örgülü halinle süzül geleceðime..Sözlerimi bitirdim..Cümlelerimi yitirdim..Geleceðim ol. Ne “ Elif” umutsuz kalsýn ne de “ gül “ bozkýrsýz..

  Devrilse de Ýmla Bozukluklarý / Ölme Diyorum Sana (Ýsmail Sarýgene) 5 Aðustos 2007 Sevgi ve Aþk 

Ölme diyorum sana.. Ölme..Sakýn bensiz teslim etme nefesini Azrail’in avuçlarýna.. Ben olmadan sakýn kanatlanma sakat doðmuþ yarýnlara...Sehven olsa da býrak adýmý adýnýn yazmadan terk etme bu dünyayý..Peltek konuþan bir bebe sevdamýzý haykýrmadan gitmek yok gündüzleri kanamalý zamanlardan.Yaðmurlu bir günde öpüþmeden, gözlerimiz gözlerimizde seviþmeden ayrýlmak yok masal yüzlü sabahlardan..Sana diyorum sevgili..Sana…Gitmek yok diyorum..Noktasýný koyma cümlelerin..Devrilse de imla bozukluklarý üzerine sakýn ödünç verme öznelerini.. Ben gelmeden sakýn ölme iþte.. Ölme diyorum..Ölme…

  Çözül Baðlarýndan / Doð Zamansýzlýðýma (Ýsmail Sarýgene) 13 Aðustos 2007 Sevgi ve Aþk 

Bana vaat edilmiþ mucizenin baþ kahramanýsýn sen. Sen bozkýr sabahý düþlerimin son duraðýsýn. Ellerini uzat bana. Ya dol avuçlarýma ya da vur beni karanlýðýma. Methiyeler düzeyim yüzündeki beyaz duvaða..Gülüþlerimi süreyim avuçlarýnda belirginleþen aydýnlýða..Eþkalini çizemediðim kadere boyun eðmeden vurulayým saçlarýna.. Ezberimi yitirmeden hak ettiðim tüm zamaný sana devredeyim. Kimliðim elimden alýnmadan düþ artýk hüviyetimin boþluðuna. Gömleðimin yýrtýk yanýna dolsun dilsiz varlýðýn. Rüyalardan ibaret olan düþ’üm artýk zamanýn karnýndan avuçlarýma doðsun..

  Yüreðinin Sesini Biraz Daha Aç (Ýsmail Sarýgene) 17 Aðustos 2007 Sevgi ve Aþk 

Sýnýr dýþý hallerimi bilirsin sen. Kovulmalarýmý, imla bozukluklarýmý..Mülteciyim zamansýzlýðýn. Adýmlarýmý çektim adreslerimden..Bir bavulu bile doldurmayan ömür sahifemi düþtüm satýrlardan..Adressizim. Hayat yekun yetersiz. Bakiyelerim hep karanlýða bölünüyor. Menzilim hiçlik iken sen tut beni.. Ve öyle bir sev ki beni; ölüm bile hayran kalsýn sevdana. Züleyha’nýn Yusuf’u sevdiði gibi sev gibi.Gözünü karat..Kapat perdelerini.Benden baþka göz bilme ..Adýmdan baþka hiçbir cümleyi alma dudaklarýna.Avuçlarýna yasla uykusuz gözlerimi.Öyle bir sev ki; Leyla gibi savur dudaklarýndan beni mim''siz çöllerine..Susuz býrak beni...Kurusun geçmiþim..Yeter ki senin yanýnda olsun son nefesim..Sýrtlan beni geleceðimi / kýz düþlerimi..Kimliðimden soyunmuþ bu adamý hüviyetine al..Sahiplen adressiz ellerimi..Yalnýzlýk etiketini, fiþlenmiþ geçmiþimi, Filistin askýsý gören kimliksizliðimi savur tozlu raflara. Ýçimdeki kekeme çocuðu sev. Þefkatine al öznesiz cümlelerimi..Ýki dudaðýndan gayri bir yer bilmeyeyim.. Devrildim bir kez karanlýðýn ayak dibine..Yaralarým Eyyub gibi kanar. Sancýlarým Ýsa gibi sabrýmý yoklar…Hadi ölümle yamamadan hüviyetsizliðimi al beni cümlelerine.Ben susayým. Kapat üzerimi sesli kelimelerinle..Dizlerim kan revan. Köklerim ise aðýt figan..Kapýndayým..Kýyýlarýndayým...Daðýnýklýðýmý , yarýmlýðýmý sen TAMAMLA.. Ve sonra her þeye göðsünü gerip benim sende YAÞAMAMA izin ver..

  Ýmlâsý Bozuk Bir Çocuðum Ben (Ýsmail Sarýgene) 23 Aðustos 2007 Sevgi ve Aþk 

Virgüllerimi yitirdim. Sus pus içindi dilim. Neden susuyorsun diye sorma. Sen konuþurken ben susacaðým demiþtim. Büktüm dudaklarýmý cümlelerine. Sen konuþ ki; hükmü kýrýlsýn yalnýzlýðýn. Saltanatý bitsin acýlarýn. Gülümse ulu orta. Gülümse sebepsizce. Ruhumun iktizazlarýna( bozulmuþ, buruþmuþ) inat yeniden yeþet gözlerimi. Yaþa ki yaþasýn benliðim. Yoksa karanlýklar saracak sokaklarýmý. Bilirsin korkarým karanlýklardan. Uzat ellerini. Ölüm bedenime iliþmeden, istinad duvarlarý aydýnlýðýmý çalmaya teþebbüs etmeden gel, uzan denizlerime. Ýmlasý bozuk bir çocuðum ben. Kurtar beni “ benden “ Yarým bir mutluluðun demsiz umuduyum ben. Kurtar beni derinlerden.. Gözlerinin Cennetinde yaþat beni.. Sonra da öldür.. Ölüm ellerinde gelsin bana.. Durma daya gözlerini gözlerime. Mutluluðum, Huzurum, Sonum ol...

  Aylardan Aðustos / Kurtar Beni "" Benden "" (Ýsmail Sarýgene) 24 Aðustos 2007 Sevgi ve Aþk 

Hatýrlýyor musun senden önce kör topaldým ben, denizlerinde yürüttün beni. Yarý çýplak gövdeydim ben , yüreðinin sevda gömleðini giydirdin bana.Dilsizdim..Umut cümlelerini doladýn dilime..Tanýmsýzdým bir o kadar hüviyetsiz...Kimliðini “ mevcudiyetime “ adadýn sen..Senden önce yoktum.Vardým da yoktum aslýnda..Ya da sureti “aslýna “ teveccüh eden bir adamdým ben. Gölge oyunlardan bir figüran. Adressizdim. Sokaklarým yoktu kaldýrým taþlarýmdan öte..Ama sen yüreðinin baþkentinde aðýrladýn beni..Þimdi bu sevdayý çýktýðý komadan çýkarma zamaný. Tut ellerimi bulutlarý tutar gibi. Kapat gözlerini..Sabah uyandýðýnda hiçbir þey olmamýþ gibi sesime uzan..

  Yüzümü "" Yüzüne "" Kapattým / Dilsizim (Ýsmail Sarýgene) 11 Eylül 2007 Sevgi ve Aþk 

Hadi unuttum ezberimdeki tüm replikleri. Acele et..Güneþ doðuyor kirpiklerinin bir adým ötesinden.. Eðildim yüreðinin baþ ucuna..Hayatýn en gerçek suflesini ver dudaklarýma…Fýsýlda misk-i amber kokulu mutluluklarý kulaðýma.Gayri ben SEN’ÝM… Gayri ben sana AÝT’ÝM…Düþtüm bendeki “benden” … Þimdilerde bende varolamayan “ beni “. Bundan böyle sende yaþat gayri..Nasýl, hangi þekilde diye sorma Adým kadar yalýn..Ve bir o kadar alýntýsýz..Hiçliðimin paragraf baþýnda Hüviyetim SENÝNLEDÝR…Yüreðindeki sevda aðýrlýðýnca susuyorum..Kapatýyorum tüm sol anahtarlarýný..Verdiðim zayilere aldanma sen… Bendeki “ ben “ bundan sona “ bensiz… Gayri bendeki “ ben “ SENSÝN.. Bundan sonraki mevcudiyetim; Adýnýn kapladýðý yer kadar.. Yüzümü “ yüzüne “ kapattým.. Dilsizim.. Ve bir o kadar SEN..

  Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum (Ýsmail Sarýgene) 11 Eylül 2007 Sevgi ve Aþk 

Seni beklerken nice deli nehirler doðurdum ben...Sensiz nice sabahlarý katlettim ben...Sen sandýðým yýllar devrildi üzerime...Yanýldým...Kanatýldým....Seni beklerken....Nice kelimeleri susturdum ben...Büyüdüm seni beklerken...Irmaklardan süzdüm geçmisimi...Sonra vurdum alnýmdan tüm sözcüklerimi....Uykusuzluðumu uyandýrdým kaç kez.. Kaç kez sen sandým “mimsiz karanlýðý...Senin gülüþlerin diye kaç kez karlarýn üzerine serdim ateþimi..Üþüdüm...Üþüdüm...Kaç kez sorgulandým Filistin sorgularýnda... Seni beklerken binlerce Yusuf'u kurtardým Züleyha'sýndan..Binlerce Leyla'yý Mecnun'suz akan ýslak vaveylâlarýndan...Sana kavuþmak için bin dua ekledim Esmâ vakti aydýnlýða...Sana uzanmak için binlerce gömleði yýrttým sonra da delice fýrlattým Firavun gözlü karanlýða...Üstüme atýldý Yusuf'un kanlý gömleði...Kaç kez zan altýnda býrakýldý yetimliðim...Yüzümden yüzümü söktüm...Hiçliðim giydirildi üzerime..

  Sesleniþim Sanadýr / Duy Sesimi (Ýsmail Sarýgene) 19 Eylül 2007 Sevgi ve Aþk 

Beni bende öldür. Öldür ki; sende doðayým yeniden. Köklerim sende kalsýn. Saçlarýndan ötesini bilmesin ellerim. Gözlerim ise gözlerinden baþka yurt edinmesin.Hadi sevgili. ..Sev beni ..Sev ki bende sonlasýn amel defterim.Sev diyorum. Kendinden daha çok sev beni..Eðer ki; ýslak kirpiklerini yüreðimle kurulayamasam dudaklarýma ilmeklediðim fatiha’lar sonum olsun..Seccademe sirayet eden gözlerini gülüþlerimle bahara kavuþturamasam nefesime “ La Ýlahe.. “ lâfzý vurulsun.. Kat beni kendine..Sebebim sensin…Gayri ben yokum sende yaþarken. Ben “ seninim “ gayri.. Öldüm..Öldüm..Sonra sende vücut buldum sýrf senin hayatýnda bir dua miktarý yer tutabilmek için…

  Sana "" Mucize/m "" Diyemedim / Üzgünüm (Ýsmail Sarýgene) 16 Ekim 2007 Sevgi ve Aþk 

Küçük sevinçler getir bana. Sevdamýzla büyütelim sonra. Umuda kanat çýrpsýn kanatlarýmýz. Mutsuzluktan mutluluklar doðuralým. Çirkin gördüklerimizde bile güzellikler bulalým. Unutulmuþluða ait ne varsa hatýrlayalým. Sen biraz ben ol, ben de sen...Mutluluk için kaçak þehirler besleyen nehirlere yataklýk edelim. Sonsuzluða göç edelim. Bir Mayýs sabahýna düþsün aþktan çaldýklarýmýz. Bir masala benzetilse de biriktirdiklerimiz, sevdanýn en halindedir gülüþmelerimiz.Öyküsüzlüðümüze düþülen dipnotlara aldýrmadan büyüyecek sevdamýz. Aþtan çalýp sevdaya mayaladýðýmýz ne varsa gülümsesin artýk. Özenle istiflediðimiz tebessümler cicek versin.

  Ben Sana "" Hayat "" Dedim (Ýsmail Sarýgene) 19 Ekim 2007 Sevgi ve Aþk 

Þimdi býrak içindeki yavan sorgularý/ savaþlarý. Yetmedi mi kendini asmalarýn ? Yetmedi mi kendini yerden yere vurmalarýn ? Çok fazla þey istemiyorum senden. Adýmýn kapladýðý yer kadar mutluluklarý kendine baðýþla ne olur. Ýki dudaðýnýn boþluðuna birkaç umut cümlesini býrak. Hadi adýndan ötesini hiçlik bildiðim duraklarda ölmeme izin verme. Ýliþtir beni aynalarýndaki gülümseyen yanýna. Bir uçurum boþluðu yüreðin. Sendelesen de düþme sakýn. Düþ-me..Düþersen de sol yanýma düþür sol yanýný..Bir ölüm sessizliði hüznün. Üþüsen de ölme sakýn. Öl-me. Öleceksen de beni de götür yanýnda. Tek kiþilik mezara sýðar deðil mi yüreðimiz ?

  Bir Umut Yalnýzlýðý Sadece (Ýsmail Sarýgene) 14 Kasým 2007 Sevgi ve Aþk 

Ben seni bir kelebeðin en narin dalýnda büyüttüm. Dünya’ya gözlerini yeni açmýþ bir bebeðin narinliðinde sakladým seni..Biliyorum dönsen karanlýðýn ayak dibi, yürüsen bir adým sonrasý uçurum. Kal öylece..Çýkar kendini kuyulardan. Yetmedi mi kendinle savaþýn ? Yetmedi mi kendine zalimce saldýrýþýn ? Korkularýnla savaþmaktansa ölmek çare ise vur kendini. Ama önce beni çiðnemelisin..Yýlgýn olabilirsin hayatýn isimsiz ihtilallerinde..Her buluttan bir hüzün çalmýþ olabilirsin..Bu kadar çaresiz, bu kadar dirayetsiz olamazsýn. Eðer benim sevdiðim isen bu kadar pes edemezsin. Býrak üzerine yürüsün hayat. Býrak üstüne çullansýn acýlar..Sýðýn bir nefeslik Cennetime. Sokul bir umut türküsüne..Korkun ölüm ise; dudaklarýmda saklý son nefesin. Korkma kendinden

  Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait (Ýsmail Sarýgene) 15 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Kendimden vazgeçeli yýllar oldu. Sana anlattýðým hüzün buzdaðlarýný eriteli de çok seneler oldu.. Seni hiçbir zaman “ ötekiler “ kýsmýna koymadým. Seni bende hiçbir zaman “ sen “ kadar yabancý görmedim. Sana hiçbir zaman “ sen “ demedim. Sen bendin, ben de sen..Seni bu kadar ben yapmýþken sitem etme bana “ ölümü “ bu kadar anýyorsun diye. Farkýnda deðil misin be can, ölüme karþý tek sýðýnaðým sensin. Tek duamsýn dilsizliðin hükümran olduðu alfabede. Tek anlamýmsýn bensizliðin beþ para etmediði yalnýzlýk mabedinde. Bilmez misin be can, bende benin kalmadýðýný.. Yýllar önce kendimi tüm kütüklerden zayi düþürüp bensiz yaþadýðýmý bilmez misin ey yar. Sonra sen geldin bensizliðin tecritli sofralarýna. Bensizliðin kuraklýðýna umut öznelerini serdin. Elif bereketini býraktýn öznesizliðin kuraklýðýna. Hiçliðimin duraklarýna bir anlam katan , hüviyetsizliðimi yüreðinle vücut bulan sensin. Bu kadar bütünlenmiþken sana, ölümü nasýl öpebilirim ki dudaklarýmla. Ve þimdi ben kendimden vazgeçtim sadece sana “ ben kadar yakýn olabilmek için. Ve þimdi sen oldum bende sadece kendime “ sen “ kadar yabancý durabilmek için..Anla olur bende “ ben “ diye biri yok. Ben sadece “ sen’im “. Senden önceki tüm sicillerimi sildim ben sadece sana aitim..

  Adýn Kadar Umut / Yüreðin Kadar Hayat (Ýsmail Sarýgene) 6 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Durma aðla.. Ama ben kadar deðil..En çok benim gözlerime yakýþýr yaðmur. Þimdi aðlamayý býrak sarýl bana. (D)üþüyorum. Daðýlýyorum tesbihin taneleri gibi. Topla sende beni. Bana vaat edilen býçaklarý sustur yüreðinle. Vazgeç “ varlýðým yetmiyor Ýsmail “ cümlelerini. Bir dilim nefesinden ver bana / yetinmesini bilirim.Ve bu hayatta bulunduðum yeri biliyorum Çünkü ben ki bu hayatta senin adýn geniþliðinde büyüyorum. Vazgeç sorgulardan. Kendinle savaþmayý býrak. Faili meçhul cinayetleri üstlenmen yetmedi mi daha ? Kaç canýn var ki kendine ölümlerden ölüm beðenmekle meþgulsün ? Kaç düþ``ün kaldý daha kendi sapanýnla vurmadýðýn ? Kaç gülüþün kaldý kendi acýnla öldürmeye kalkýþtýðýn ? Bana gözlerindeki huzur yeter sevgili. Býrak dudaklarýnda ateþ yarým kalsýn. Bana bir dirhem umut sun. Senden gayrisi teferruat bana..Þunu unutma ki sevgili; kendini öldürmekle itham ediyorum seni. Her ne kadar gizlesen de kendini “ kendinle “ öldürmeye yelteniyorsun.. Devam et kendini hayattan soðutmaya. Devam et kendini acýmasýzca vurmaya. Bil ki; sen kendi mezarýný kazýyorum bilirken ne yazýk ki beni gömüyorsun ellerinle..Kendini öldürmüyorsun, beni tüketiyorsun. Ne çabuk unuttun be can, benim senden ibaret olduðumu. Madem ölmek istiyorsun, iki kiþilik kaz mezarlarýný. Ya hiçliðe beni de kat ya da senle yaþamanýn huzurunu kendine ispat et. Çünkü baþlangýcý hüzün olan yüreðimin sonu senin gibi yüreðe nasip olsun..Hani “ hayýrlý ölüm nasip et Allahým “ diye dua’lar edilir ya; beni duana kat ya da kendinle beraber beni de öldür..Sonum olsun ellerin…

  Kursaðýma Býrakýldý Aþk (Ýsmail Sarýgene) 12 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Susma ölümü dudaklarýna kutsayan genç. Kelimelerini dudaklarýna gömme sakýn. Hani sen yazardýn, hani sen hüznü en iyi anlatandýn. Susmasana. Anlatsana bizi / beni. Sýðýnma kapýsý açýk býrakýlmýþ cümle sonlarýna. Sen benim sevdiðimsin / bu kadar çabuk pes edemezsin. Beni sensizliðe itemezsin koca yürekli adam. Hani tedavin sonrasý kentime ilk geldiðinde gözlerimden izleyecektin denizleri. Hani gözlerim kirpiklerine dayandýðýnda avuç içlerine sakladýðýn gülleri serpecektin saçlarýma. Ne oldu yaþamak zor mu geldi yoksa ya da sevdaya kanat çýrpmak yordu mu seni ? Susuyorsun hala / susabildiðin kadar yaþa o zaman. Hani sen kelimeleri ustaca örerdin satýrlara. Hani yazdýðýn her aþk denemesinde okuyanlarý kendine hayran býrakýrdýn. Ne oldu da tüm sesli kelimelerini yuttun. Yoksa suskunluðun býçaðý mý deðdi boðazýna.

  Ey Kalbim! (Ýsmail Sarýgene) 27 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua.. Kuyularda Yusuf’a mý özendin yoksa ? Kahraman mý olmak istersin baþ yapýtlara ? Yoksa ardýndan sayfa sayfa “ yazarýmýzý kaybettik“ yorumlarý mý ? Susmasana ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua. Yetmiyor mu yüreðimdeki yerin ?. Yetmiyor mu sana biçtiðim onca sýfat ? Sen ki hayatsýn bende..Sen ki yüreðimin birinci sayfasýndasýn.. Eþlik ettiðimiz þarkýlar yarým kalmasýn. Beraberce el açtýðýmýz dualar boþ dönmesin. Dön diyorum gittiðin yerden. Çentik atacaðýn baþka duvar kalmadý odanda. Hem bilmez misin benim ellerim umut kokar, gözlerim ise hayat. Morg sessizliðini yaþatma bana. Ýmlasýz býrakma hayatýn bir ucunda. Seninle yeþerttiðim sabýr filizimi neþtere vurdurtma. Dön ey kalbim…Gittiðin yol, uzandýðýn el bana deðil bilesin. Dizme boðazýma gözyaþlarýmýn sessizliðini. Baþ aþaðýya eðdirme ellerinle doðrultuðun bu yüreði. Giydirme beni annenin kendi için aldýðý beyaz kefenlerin içine. Gitme ey kalbim gitme. Uzat ellerini bana. Verme yüreðini ey hayat..Sýðýn gögüs kafesi sýcaklýðýma..Gitme diyorum sana. Gitme…Amin diye biten dualarýmý, tüm haklarým“ helal olsun “ matemine çevirme..

  Masalým / Oyuncaklarým / Günahlarým (Ýsmail Sarýgene) 21 Þubat 2008 Sevgi ve Aþk 

Söyle ne olur seni bensiz mi býraktým ? Ýçimdeki hangi söz, hangi cümle, bensizliðin kanýtý ? Sor bakalým kalbine..Seni hangi gölgeye emanet ettim ? Bedel ödeyeceðim diye kimin diyeti bildim seni ? Kovulduðum yüreklere yüzümü bulayan ben, suskunluðun dilinde kanýyor. Sanki susmaya yeminli. Sanki konuþmamaya sözleþmeli. Benimkisi sadece ihtimalleri ayýklanmýþ çýðlýklar.Aldýrma alýngalýklarýma..Aldýrma kendimdeki susmalarýma.Öyküsüzlüðüme denk geldi aðlamalarým..Suskun muyum yoksa, içimde sana yakýlmýþ aðýtlarýmýn sesini duymuyor musun yoksa ?

  Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim (Ýsmail Sarýgene) 24 Þubat 2008 Ýliþkiler 

Uzaklardasýn. Elif/imle bana susmaktasýn..Mavi bilyelerim ellerimde üþüyorum babacýðým/ üþüyorum. Seni son kez uðurken bir merdiven boþluðuna sýzan yüreðim þimdi sessiz. Sen yoksun ya öyküm kendime rehin..Þimdi susma(yýn) / cevap verin bana. Hangi sevap senin yokluðuna zanlý bu yüreðin kirini temizler ? Hangi söz, hangi cümle içimde verilmiþ hükme galip gelir ? Hangi ganimet içimdeki maðlubiyetlere tekâbül gelebir ? Unutsam bendeki “ beni “ diyorum, unutamam çünki ölüm kaðýtýný ben imzaladým. Þimdi seninle beraber çevirdiðimiz bahçenin demir tellerinde cesetimi tuza basmaktayým. Diz çöküp yokluðunun yoksulluðuna, musallamýn önünde kendi öyküsüzlüðümün safýna durmaktayým..Düþürülmekteyim derin bir uykuya..Belki de sana, Elif/ime kavuþmaktayým..Durun ey cemiyet safýma / en suçsuz zamanýmda ölmekteyim..

  Kime Fazlasýn / Kime Eksik (Ýsmail Sarýgene) 4 Mart 2008 Sevgi ve Aþk 

Hangi cümlenin sonunda kýrýldý düþlerin..Hangi mahrem ellerin zorlamasýyla alýndý içindeki kanamalý çocuk ? Susma diyorum sana susma. Becerebildiðin tek þey, boynunu büküp suskunluðun secdesine baþýný koymak mýdýr ? Unutmak dururken masada, yüreðine recm emrini vermek neyin nesi ? Tükür kil tutmaz topraðýn yüzüne. Kaldýr cesedini ortalýk yerden. Sesinin kýsýldýðý yerden konuþ, duyulmasa da haykýr eksikliðini. Susturulsa da sen fazlalýðýný býrak tabutuna. Söylesene “ sen kime fazlasýn / kime eksik..”

  Uyandýrma Beni Ey Zenân (Ýsmail Sarýgene) 8 Mart 2008 Sevgi ve Aþk 

El ense edildim ey zenân..Pis bir ispiyonda öldürüldü iç yanlarým..Kýyýsýzým. Kýyýlarýna çek beni. Sen hariç tüm cümlelerden bertaraf edildim / al beni yanýna..Yitirdim harflerimi, hadi gözlerinden yeni alfabe bul bana.Kirli yüzüme temiz sicil istemiyorum senden..Sadece yeni bir mevsim saçlarýma, yeni bir secere ömür sathýma..Ölmeye müstahak gözlerimi yeni bir gözyüzü çiz siyahýndan arta kalan çizgilerinden.Sonra ör saçlarýmý gül kurusu sinmiþ avuçlarýnda..Sonra sil gözyaþlarýmý eteðindeki sonbahar yapraklarýyla.Hadi bir söz hakký býrak dudak kenarýnda bir gün öznesizliðime fýrlatýlmak üzere..Hadi sevgili, ört üstümü sesine. Kapat gözkapaklarýmý..

  Ey Düþ'üne Düþtüðüm (Ýsmail Sarýgene) 16 Mart 2008 Sevgi ve Aþk 

Hangi þehrin sorularýna cevap aramaktasýn þu saatlerde ? Hangi düþ'ün ortasýna düþtü adýna münhasýr yedi harfin ? Kalk ve doðrul.Kör bir sabahýn buðulu camýna yazýlýp sana sorulan sorunun cevabýný hatýrla. Diril kuyularýndan..Þiirlerine býrak saçlarýný, cevabýna sal sorularý..Azýnlýk düþen kefenini yýrt, at üzerinden. Çalýþtýðýn yerlerden çýkmasa da hayat defterin, sen inandýðýn kadar sevecek ve sevileceksin..Örtme peçeni, yumma gözlerini..Daðýt saçlarýný, ne de toplayaný ben olacaðým..Doðrul þüphelerden, vesvese dehlizlerinden..Sokul imlasýz cümlelerime..Sesinin týnýsý býrak kapýmýn kulak ardýna..Tut ellerimden, sev beni en güzel yerimden. Uðraþma alfabeyle,süslü olmasýn boþver.. En sade haliyle öpüver kirpiklerimi / dirilsin içimdeki yedi harf, bir kelimeden ibaret ismin..

  Gardolabýmda Ütüsüz Kalmýþ Satýrlar (Ýsmail Sarýgene) 1 Nisan 2008 Sevgi ve Aþk 

Biz ki acýya baðdaþ kurmuþ iki zamandýk, susuþlara meyilli. Birbirine hiçbir zaman kavuþmayacak trenlerin tek suçlusuyduk. Sevdaya itham edilmiþ romanlarýn katili, yüreðinden sýzan kanlarý susuz topraða ifþa edilen iki hükümlüydük..Biz ki hüzne örülüydük..Sonra sýrtlarýmýzý dayadýk birbirimize. Kalabalýklarýn arasýna iki kýrýk bedenle yürümektense; bir kýz çocuðuna renkli balonlar alma suçuyla ölmeyi tercih ettik .. Kavganýn ortasýnda, gölgenin avcuna, karanlýðýn sabahýna bir filiz ekmeye yemin ettik biz..Günahlarýmýza tövbe diye degil, Elif’in dilsiz duvaðýna dua saflýðý katmak için ayný safa durduk. Ayak uçlarýmýza dökülen gözyaþýna biz umut ilave ettik ta ki bu iki beden bir canda vücut bulana kadar...Çünki bizim ekmeðimiz; hayata hüzün miktarý ölüm, ölüme bir dua miktarý hayat katmaktý. Baþardýk sevgili..Baþardýk..Kendi ayaklarýnýn üzerinde durabilen sevdayýz biz..

  Düþtük / Kýrýldýk / Daðýldýk (Ýsmail Sarýgene) 18 Mayýs 2008 Sevgi ve Aþk 

Düþtük / Kýrýldýk / Daðýldýk / Oysa biz hep bir’dik.. Þimdilerde evden iþe giderken tertemiz bir yalnýzlýðýný giyiniyorum üzerime. Ýki oda bir salona sýðdýrdýðým bir umut gökyüzünün altýnda nüfussuzluðuma isyan ediyorum. Kirpiklerimden birikmiþ bulutlara sýrlarýmý verdikçe eriyor içimdekiler. Yavaþ yavaþ bükülüyorum cocukluðuma. Yeni bir umut yolculuðuna hazýr olmayan bu yüreðe yine kefen örmekte ellerim. Oysa ben sadece susmayý bilirim. Yapabildiðim en iyi þeyin gitmek olduðunun farkýnda olsam da kendi içimden kovulmak öyle aðýr ki..Kanatlarým kýrýk / düþlerim ise düþtü kollarýmdan.

  Dokun Bana / Gözlerinde Ölsün Ölümüm (Ýsmail Sarýgene) 18 Mayýs 2008 Sevgi ve Aþk 

Ne çabuk unuttun gözlerinden izlediðim denizi ? Ne çabuk bitirdin sana olan sevgimin büyüklüðünü..Ben sana dua geniþliðindeki kadýným demiþim…Býrakýr mýyým seni, ölmedim daha..Öl(e)medim. Daha da ölmeyeceðim..Gözlerine bulutlarýn özgürlüðünü býrakmadan koþmak yok babama..Daha da bitmeyeceðim..Ellerine Cennet çiceklerinin kokusunu hediye eylemeden varmak yok Elif/imize…. Ey gökyüzünü gözlerinden kanatlandýðým, Daha kaç nehir kuruyacak yüreðimin sensizliðinde..Her sustuðumda daha kaç kez kýyameti yaþayacaksýn yüreðinin debisinde..Þimdi kelimelerin ucunda üþümekteyim..Dokun bana / gözlerinde ölsün ölüm…Sar beni / yüreðinde büyüsün gülüm…

  Ben Katil Deðilim / Dualarýna Kundakla Beni (Ýsmail Sarýgene) 8 Haziran 2008 Sevgi ve Aþk 

Etrafým karanlýk.. Gözlerin ýþýk… Eþgalime çizilen bir zanlý silueti, Sen çek beni temize… Ezilip geçilmiþ gençliðim dururken avuç içlerimde.. Sen doður beni susuzluðuma.. Bir bir kovulsam da adreslerimden… Kirli yüzümde beyaz sayfalar açamasam da Sen beni dualarýna kundakla… Ne dün olabildim kendimde.. Ne de bugün oldum tarih köþelerinde.. Baþarabildiðim sadece, Sende “ senin olabilme ” ….

  Git / Kapýlarýmý Yüzüme Gömerek (Ýsmail Sarýgene) 25 Haziran 2008 Sevgi ve Aþk 

Git / Kapýlarýmý yüzüme gömerek… Hakkým helaldir artýk / gidebilirsin…Ha unutuyordum az daha..Gitmeden içinde birikmiþ nice yalnýzlýklarý savur yüzüme..Babamdan yadigar býrakýlmýþ emanetine yerine getirememiþ birisi olarak helalliðimi sardým beyaz duvaða, suratýný benden uzaklara çevirebilirsin ..Kapýyý ardýna kadar açýk býraktýn..Gitmene ramak kalmýþ..Benim gözlerim artýk sana yabancý..Daha fazla rehin kalma güneþ girmeyen iki göz hayat evine. Babamýn acýsýný daha saramamýþken, bir de senin eksikliðin.. Gel de kendini benim yerime koy. Bir zamanlar dört kalp vardý penceremizin ardýnda..Ansýzýn yitirilince canlar, yama bulunmaz ki noksanlýðýna.. Bir gün gidecektin lakin bu kadar erken bu kadar çabuk beklemiyordum. Belki de sana kýzgýnlýðým biraz da kýrgýnlýðým bundandýr; bize sýrtýný bu kadar çabuk çevirmen, bize bu kadar uzak durman…Hadi git / ben senden gitmeden…Git…

  Benim Hiç Denizim Olmamýþtý Gözlerine Yaslandýðým (Ýsmail Sarýgene) 26 Haziran 2008 Sevgi ve Aþk 

“ Üzgünüm, seni büyütecek bir denizim yok yürek topraðýnda.. Sýksan tenimdeki ter bulutlarýný, Tek bir umut bulamazsýn sana dair.. Unutma, ayaklarýný bastýðýn yer kara iklimi.. ……………… Beni yaþayýp acýyý yaþamaktansa, Gözlerimin yabancýlýðýndan olsun kefenin… Sancaðýn düþse de saçlarýma, Kalkmayý bil küçük çocuk.. Çünkü ben unutulmuþ bir mezar bekçisiyim.. ………….. Keþke sana kucak dolusu denizim olsa da yürek coðrafyamda.. Ama ben çoktan kýrdým dallarýmý.. Git hadi küçük çocuk… Yüzüne vurulan onca kapý olsa da.. Büyü be cocuk… Büyü.. Ölme bende… Bak göreceksin.. Bensiz de yaþamayý öðreneceksin.. Çünki sen …………..

  Ýçindeki Yalnýzlýðý Kim Ýfþa Etti (Ýsmail Sarýgene) 8 Temmuz 2008 Sevgi ve Aþk 

Unutma yar, Seni yaþamak, ekmeði iki bölüp bereketini kokmak gibi bir þey.. Seni özlemek, suyu avuçlarýnda bekletmek gibi tarifsiz.. Ve seni sevmek, hayatý þah damarlarýnda “ sen diye “ hissedibilmek…

  7 Harf / Ýki Kelime / Seni Özlüyorum (Ýsmail Sarýgene) 13 Temmuz 2008 Sevgi ve Aþk 

Þimdi bir yaþýný doldurmaya az kalmýþ sevdanýn koynunda, Uzun bir yol oluyor cümlelerim.. Eskimiþ þarkýlarý demliyorum yüreðimde.. Kucaðýmda Elif’in büyüme heyecaný, Sana büyüyorum…. Küçük bir köyün kaldýrýmý oluyorum sonra.. Hani kutu kutu çikolata daðýtacaðýmýz çocuklarýn koþuþturduðu… Sonra da küçük bir koy… Ellerimiz bellerimize kavuþup, Rengini kaybetmiþ gökkuþaðýna renklerini iade edeceðimiz Balonlarýn delice býrakýlacaðý.. Sonra da 29 harf ve bir cümle… Sen sustukça ben sana susuyorum.. Dudaklarým kurumadan, Kirpiklerinin hayat dalýndan saðýlmýþ, Bir damla “ umut “ ikram et..

  Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece (Ýsmail Sarýgene) 1 Aðustos 2008 Sevgi ve Aþk 

Devrildim öylece.. Kalbimin saðýna seni, Soluna hayatý alýp özledim öylece.. Sonra da sana sarýlýrcasýna cümlelere sarýldým. Cümleler aktýkça yüreðimden.. Sen oldum.. Bir kýyý belledim kendime.. Seni özledikçe koþuyorum o kýyýya.. Seni anlatýyorum sonra.. Sonra dudaklarým kuruyor... Susadýkça seni içiyorum... Ne de olsa sen bana hayatsýn... “ Özlenin sen olduðu bir yerde senden baþka neyi özleyebilirim ki...”

  Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece (Ýsmail Sarýgene) 19 Aðustos 2008 Sevgi ve Aþk 

Devrildim öylece.. Kalbimin saðýna seni, Soluna hayatý alýp özledim öylece.. Sonra da sana sarýlýrcasýna cümlelere sarýldým. Cümleler aktýkça yüreðimden.. Sen oldum.. Bir kýyý belledim kendime.. Seni özledikçe koþuyorum o kýyýya.. Seni anlatýyorum sonra.. Sonra dudaklarým kuruyor... Susadýkça seni içiyorum... Ne de olsa sen bana hayatsýn...

  Sen Kadar Yaþadýk / Biz Kadar Öldük (Ýsmail Sarýgene) 23 Eylül 2008 Sevgi ve Aþk 

Sen..Ben..Bir de biz…Biz ki bu sevdaya baþlamadan sonumuzu çizen iki kahramandýk sýrtlarý hiçbir zaman birbirine dayanmayacak..Biz ki tek umudun peþine takýlýp ölümü birbirimizin dudaklarýndan içen iki kurþunduk girse de yüreðimizin en derine…Kanasa da gövdemiz gözlerimiz hiç acýmayacak...Ýki yoksulduk biz gözlerimizde sevdamýzýn varlýðýyla zenginleþen..Tek bir yolduk avuç içlerimizden düþüp uçurum kenarlarýnda ilerleyen..Rüzgara denk gelen zamanlarý gözyaþlarýmýzda eleyip mavi bir bilyenin peþinde koþan tek bir cümleydik..Yüklemi ben öznesi sen olan…Ve biz birbirimizi hiç sevmedik…Sadece dua dua yaþadýk birbirimizi…Cümle cümle büyüdük birbirimizde..En sonunda ben kadar yürüdük sen kadar yaþadýk ve biz kadar öldük ….

  Beni Öldürdükçe Sen Hayatlandýn / Oysa Ben Sana Ölüyordum (Ýsmail Sarýgene) 9 Ekim 2008 Sevgi ve Aþk 

Biliyorum , bir gün öleceðim..Ama senin için deðil; senin gibi kirli yüzü temize çekmenin aðýr bedelini ödeyemediðim için..Sen kanatlarýmý kýrarken ben seni hayata nakýþlandýðý zannederdim..Ne kadar büyük yanýlgýnýn içindeymiþim meðer..Sana gelen her yol benim sonummuþ..Þimdi git sevgili diyeceðim ama beni öldürmeden gitme..Gitme...Kendini bende arýndýrmýþken niye öldürmedin beni...Ýçimdeki cocuðu kürtaja zorlarken gözlerimdeki cenini niye hayat verdin ? .Madem bir gün gidecektin, niye denizlerimi niye umutlarýmý kirlettin ? Yüreðim paramparça..Gözlerim kan çanaðý..Aldandýðýma, gözlerimdeki yaþa deðil sitemim; sana yüreðimde bu kadar anlam yüklediðimedir..Sakýn yanlýþ anlamayasýn..Sahte gülüþlerin hala gece yarýsý ürkeklerime denk gelirken, sen benimle oynadýðýn masalýn hangi sahifesinde kaldýn...Masal bitti / Sen yüreðimi iðfal ettin...Sen içimdeki " aþk " kelimesini ayrýlýða gelin ettin..Þimdi sevinebilirsin...Neden diye sorma bana..Sen benim bu dünyada en büyük dileðim'din..Þimdi bende koca bir hiçsin..Seni sana gömdüm...Sana dair tek bir nefesim yok artýk..Seni hayat sanmýþtým mutluluk safýnda..Meðer sen ayrýlýktan alýntý yapýlmýþ koca bir yalanmýþsýn...Örttüm üstümü sýkýca..Kapadým yüzümü.. Kapadým kirpiklerimi bulutlarýn arasýnda, küçük bir dilek tuttum..” Sensiz, temiz bir hayat dileðimle “ seni içimde öldürdüm..Ýtiraf ediyorum; katilin benim.. Sana ise tek bir sözüm bile yok..Ýhanetinden baþka yerin yok bende…Koca bir boþluksun bende…

  Ýçimdeki Çocuðu Kaybettim / Bensizim (Ýsmail Sarýgene) 8 Kasým 2008 Sevgi ve Aþk 

Tenimde terinden bir ter.. Avuçlarýmda saçlarýndan bir tel. Gözlerimde özleminin ateþi. Ýçimde senden bir sen. Sende unuttuðum bir ben. Ben içimdeki çocuðu kaybettim / bensizim.. Biliyorum sensizlikte bir þarký avutmaz beni.. Ne olur beni kendine kat..

  Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin (Ýsmail Sarýgene) 28 Kasým 2008 Sevgi ve Aþk 

Ey kirpiklerinden saðdýðým gökkuþaðý yedi rengi, Hüzünbaz hüzünleri unut..Ayak diblerine kök salmýþ siyah’ý da ..Koþ yeni demlenmiþ yürek demime..Sokul ve mevzilen gözlerinde kuruttuðum kirpiklerime..Þarkýlar sustu biliyorum..Söz sýrasý bizde..Mutluluðumuzdan alýntý birkaç çift umudumuz var dudaklarýmýza ördüðümüz..Eriþmese de ellerimiz ellerimize, bir yolumuz var özleminde yürüdüðümüz..Sana kaç gel demiyorum..Biliyorum hakkým deðil bu..Býrak kanlý bir savaþýn içinde geçsin ömrümüz..Çilekeþ bir sonbahar yapraðýna özensin gözlerimiz..Ayný tende, ayný gölgede yürümese de mavi düþlerimiz, ayný sevdanýn ýslak cümlelerinde büyüsün adýmýz..Ýlintilensin kokun Cennnetle, bize aidatlansýn ayrýlýk...Ne fark eder ki..Ben sendeyim...Sen bende...Bükülse de cümlelerimiz , sökülse de alfabemiz biz bir cümleyiz..Sen ve ben...Ýki harf bir cümleden ibaret mutluluk...

  Þimdi Ölmeli/yim Biliyorum (Ýsmail Sarýgene) 25 Þubat 2009 Sevgi ve Aþk 

Þimdi ölmeli/yim biliyorum... Önce senden, Sonra tüm bulutlardan özür dilemeliyim... Çünkü eriþtiremedim ayaklarýný mutluluða.. El çektiremedim üzerinden matemi de siyahý da.. Ýçindeki yalnýzlýða bir kurþun olmalýydým... Yüreðine deðen özlem deðil... Sana uzanan yol olup boyanmalýydým ziftlere.. Sonra senin terinde temize çekmeliydim tüm harflerimi.. Þimdi ölmeli/yim biliyorum... Yüreðimin kuyularýna sarkýtýlmýþ bir yemin.. Ellerime tutuþturulmuþ bir ilan.... Yüzüme sürülmüþ bir iz'an.. Ve avuçlarýmdan kayýp giden bir masal. Ve senden kalan bir dipnot gözlerimde kanayan..

  Yaralarýma Basacak Tuz Kalmadý / Gidiþinin Arifesinde (Ýsmail Sarýgene) 11 Mart 2009 Sevgi ve Aþk 

Suskunluðunun orucunu bir cümle ile aç ta söyle bana..Kimin katili olacaðým ben..Senin mi yoksa kendimimin mi...Sustuðun yer o kadar büyük ki..Yaralarýmý bölüp bölüp yapýþtýrdýkça kapanmýyor suskunluðun..

  Sen / Yüreðimdeki Coðrafyanýn Güneþe Bakan Yaný (Ýsmail Sarýgene) 21 Mart 2009 Sevgi ve Aþk 

Ellerimle bir umutla ektiðim güller soldu artýk. Ýçtiðim sular, özlediðim duraklar unutuldu. Sesin kaybolmuþ tüm þarkýlarda..Söyle hadi bu sensizliði hakedecek kadar ne yaptým sana. Ýç cebimde reddedilmiþ yüzümün suretini ararken hangi katil beni nufüsuna kabul eder ki. Hangi geçmiþ beni karanlýðýnda gusl,eder ki ? Ve hangi toprak hangi su temize çeker ki ayrýlýðýn kirlerini ? En zoru susmak biliyor musun. Týpký senin yaptýðýn gibi. Susarak bendeki seni alma cesaretini bulmuþken kendinde, neden beni öldürmeyi teklif etmiyorsun ellerine..Bir masaldan ibaret olmayan Elif'imizi gözlerime gömecek bir mezar aramaktan vazgeçmeyeceksin biliyorum. Yüreðimin tüm topraklarý benim yaralarýmýn cesedleriyle dolu iken kalbimin infazý gecikmekte biliyorum. Bu arada sakýn satýrlarýmý yanlýþ anlama. Ben seni beni bende öldürme hevesi güden bir katil olarak iz'an etmiyorum. Ben sadece kendimin tuttuðu bir katilin suretini arýyorum gözlerimde. Cesedim kurtlanmadan cümlelerimde intihar ediyorum

  Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda (Ýsmail Sarýgene) 31 Mart 2009 Sevgi ve Aþk 

Dualarýmda suç üstü yakalanmýþ iken çocukluðum, Sal beni cam kenarlarý özlemlere.. Ve dudaklarýndaki suskunluðunla öldürmeye devam et beni. Devþir beni bensizlikle.. Ve durma sakýn.. Ellerimle yeþerttiðim düþlere basmaya devam et..

  Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma (Ýsmail Sarýgene) 6 Nisan 2009 Sevgi ve Aþk 

Revaçta iken uykusuzluðum, Yine mavi bilyelerinden feraðat etti yaralý cümlelerim... Bir düþ tecrit edilirken yüreðimden, Tehirli bir tren yolculuðunda Gasp edildi duasý yarým kalmýþ gençliðim. Perdeler çekildi göz kenarlarýma.. Karanlýklar hediye edildi sol yanýma.. Tam kazandýðýmý farz ederken, Yine rehin düþtü içimdeki yara zamansýzlýðýma... Yarým cümlelerimi yüreðinde meþru zemine çekerken, Yine kürtaja zorlandý yüreðimdeki sevda.

  Ölümün Öldüðü Bir Þehre Götür Beni (Ýsmail Sarýgene) 8 Mayýs 2009 Sevgi ve Aþk 

Bayat ekmeðin üzerine sürülmüþ acýlarla geçiþtirilmiþ öðle paydoslarýnda sevdim seni.Gazoz kapaklarýndan alýntý yaptýðým filintalý, þatafatlý sözlerle deðil Anadolu’nun küçük bir kasabasýnýn yarý bozuk yarý argo þivesi ile anlattým seni. Soðuk bir kýþýn izlerini barýndýran demir sefer taslarýna konmuþ yemeklerden önce aç karnýna içtim gözlerini. Gasp edilmiþ çocukluðumu ararken gözlerinde, koca bir özlem cümlesi oldu sustuklarým.Bilmediðim bir sokakta hayatýnýn bir harfine denk gelecek bir nefesi keþfetmiþken tenimde, bir nihavent þarký olur ömrüm dizlerinin dibinde.

  Sevdanýn En Eðik Harfiyle Gülümse Bana / Aþkýn Elif Halindeyim (Ýsmail Sarýgene) 21 Ocak 2010 Sevgi ve Aþk 

Sana ve aþkýna kasteden ellere kurban edileceksem, müsvedde kalbim hazýrdýr sevgili Yakýlacaksa tam orta yerinden, ilmeklerimi sen ilmekle kefenimin. Ben seni aþkýn Elif halinde sevmiþken yeksenak bir ölümün ellerinde sana can vermek en büyük dileðimdir sevgili.Bilirsin senden önceki hiçbir uykum vapur sesinde uyanmadý ve hiçbir zaman diliminin denize kýyýsý yoktu. Çizgilerim hep çengelli iðne ile tutturulmuþ bir muskanýn ötesine geçememiþti.

  Hayat Umut Ettiðin Kadardýr (Ýsmail Sarýgene) 11 Aralýk 2013 Sevgi ve Aþk 

Kendine kefen biçmekten vazgeç. Sýrtlan hayatý omuzlarýna. Bu zamana kadar hayatla nasýl mücadele ettiysen devam et. Boðma kendini, boðdurma yüreðini. Ölümün sadece senin bedeninle kalsa tamam. Seninle ölecek o kadar çok þey var ki ? Bari kendi için savaþmayacaksýn, bari benim için, bari “ bizim “ için savaþ. Yok olursan ardýndan seni takip edecek o kadar büyük ölümler var ki.

 

 



Yorgun savaþcý gibi acýyý emdim dudaklarýmla .. Herkesin gönül evinde bir acý yanýyordu biliyorum.. Benim de yanýyordu. Diðerlerinden tek farký; bedenimde acýmasýzca kendi yüreðimi yakýyordum. Herkes kendisine umut yollarýnda sevda cicekleri ekerken, ben yüreðimi törpülüyordum yanýk aðýtlarda. Yalnýzlýklarda kendimi öldürüp umutlara gebe kalýyordum her sabah. Þafak aðarmadan bir bilinmezliðe yürüyordum ayaklarýmý su birikintilerine çarpa çarpa. Tükettim umutlarýmý yalnýzlýðýn dar sokaklarýnda. Düþtüm, yaralandým, yalnýzlýða itildim. Ama her þeye inat umutsuzluða pes etmedim. Diz çökmedim karanlýðýn arsýz bedenine.. Hayallerimde büyüttüm içimdeki cocuðu.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 06:37:05