..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Alp Çetiner
Alp Çetiner - Sistem Masallarý
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Doðu - Batý (Alp Çetiner) 12 Nisan 2006 Deneysel 

Bizim derginin kuruluþ yýldönümü þerefine verilen kokteylde rastladýðým delikanlýdan söz etmek istiyorum size, sayýn okurlarým.

  Þehir Vokabüleri (Alp Çetiner) 3 Nisan 2006 Kent 

Þehirlileri anlama ve açýklama rehberi...

  Sevgili Günlük!.. (Alp Çetiner) 21 Nisan 2006 Varoluþçuluk 

Sýkýcý bir hayat: en büyük zulüm..

  Müjdat Abi ve Bizim Mahalle (Alp Çetiner) 23 Þubat 2006 Kent 

‘80’ler... Bu satýrlarý neden yazdýðýmý sormuþtum kendi kendime. Belki de iþim olmadýðý günlerde, kasa baþýnda can sýkýntýsýndan yazmýþýmdýr. Haydi çocuklar gayret, savsaklamak yok, satýn birþeyler! Bu hafta ciromuz düþük kaldý, merkezden hesap soracaklar gene...

  Renkler (Alp Çetiner) 23 Þubat 2006 Aþk ve Romantizm 

Yüreklerimizin gerçek fatihlerine, þairlere, bir küçük saygý duruþu bu öykü. Yalnýzca onlar, renklerle oynamayý ressamlardan daha iyi becerirler.

  Eðlenelim! (Alp Çetiner) 2 Mart 2006 Baþkaldýrý 

Burada ÝNSANLAR – EÐLENMESÝNÝ – BÝLMÝYOR. Oysa yaþamak eðlenmektir, çalýþmak eðlenmek. Üretmek, paylaþmak, koþuþturmak, gülmek, koklamak, düþünmek, yardým etmek, yaratmak eðlenmektir. Ama öyle görünüyor ki burada bu gizli yasayý pek bilen yok.

  O Tepelerde (Alp Çetiner) 3 Mart 2006 Kent 

Tepede bulduðu düzlüðe çömelmiþ, kývrýlmýþ bacaklarým yay gibi gerilse de zýplasam boþluða doðru, gözlerimin önünde, karanlýkta aðlayan küçük çocuða doðru... O ki hayatta herþeyi ama herþeyi yapabilirdi. O tepede otlarýn üstüne sýrtüstü uzanýp ihtiþamlý bir geleceðin düþlerini görebilir, yaþadýðý o dehþetli güzel günlerin tadýna varabilirdi. Bense muhtemelen ömrümün son günlerini yaþýyorum ve artýk nefesimin yetmeyeceði tepelere týrmanmayý ancak hayal edebilirim. O çocuðun hayallerini yýktým.

  Yazar ve Bir Bardak Soðumuþ Çay (Alp Çetiner) 9 Mart 2006 Kent 

Tepside iki tane bardak var: Demek kadýn da çay içecek... Doldurup içiyorlar, içiyorlar. Birbirlerine gülümsüyorlar. Tek kelime etmiyorlar... Kadýn hâlâ kocasýnýn kucaðýnda oturuyor. Kadýn hâlâ limon kokuyor.

  Bu Mektupta Yazýlmayanlar (Alp Çetiner) 16 Mart 2006 Aþk ve Romantizm 

Vakit çok geç oldu. Bu gecem eskidi ve sen eskimiþ hiçbir þeye lâyýk deðilsin. Yalnýz kalmadan önce son bir soruya cevap verecek misin: bu mektupta yazýlamayanlarý da okuyabilecek misin?

  Meleðin Ziyareti - 1 (Alp Çetiner) 18 Mart 2006 Sürrealizm 

Birazdan gözlerini açacaksýn ve rüyalarýn en garibi olan Dünya’ya baþlayacaksýn. Aðaracak gün ve senin o garip dünyanýn uzak ayrýntýlarý aydýnlanmaya baþlayacak yavaþ yavaþ... Günaydýn çocuk!

  Meleðin Ziyareti - 2 (Alp Çetiner) 19 Mart 2006 Sürrealizm 

Kalabalýðý yarýp “o adam”ýn yanýna vardýðýmda göz göze geldik onunla... Aðlamayý kesti, bir çocuk gibi mahzunlaþtý; hayretle karýþýk, “bak ne hallere düþtüm” der gibi bakýyordu yüzüme. Hiç düþünmeden yarýnýma, o çelimsiz adama sýmsýký sarýldým.

  Hayat Ýnsana Neler Gösteriyor! (Alp Çetiner) 26 Mart 2006 Ýyileþme 

...her sýradanlýðýn ardýndan büyüleyici bir hikâye çýkabiliyor (hiç olmazsa benim için öyle) ve hayat insana ummadýðý neler neler gösteriyor!..

  Yýldýzlý Bir Gecede... (Alp Çetiner) 22 Nisan 2006 Beklenmedik 

Uzak, çok uzaklarda boþlukta bir yýldýz (belki de yýldýzlar arasýnda boþlukta bir nokta) aniden parlýyor ve sönüyor (küçük bir parýltý bu, ancak bir yýldýz kadar). Bunu dünyanýn beþ köþesinde birbirinden habersiz beþ kiþi görüyor...

  Bir Konser (Alp Çetiner) 19 Mayýs 2006 Deneysel 

Soðuk geçen gecelerde, yataðýmda büzüþmüþken aklýma gelen ve yalnýzca kendimle paylaþtýðým týnýlar artýk milyonlarca yürek tarafýndan mýrýldanýlýyor. Artýk benim yalnýzlýk ezgilerim yýðýnlardan yankýlanýyor.

  Boþ Zamanlarýnýzda Ne Yaparsýnýz? (Alp Çetiner) 20 Mayýs 2006 Deneysel 

Hani þu iþe baþvururken doldurulan formlar var ya, onlar iþte...

  Adsýz Kahraman (Alp Çetiner) 27 Mayýs 2006 Varoluþçuluk 

Umarsýz beliriveren “kendini ifade etme arzusu” onda da belirmiþtir ve nicedir kahramanýmýz, bu belayla cebelleþmektedir. Daha önceleri defalarca tecrübe edilmiþtir ki, bu kendini ifade etme arzusu insaný büyük olasýlýkla sanatçý yapar (küçük olasýlýkla katil, müntehir, deli, terörist, ...vs) ve hayal kurma belasýný daha beter çaðýrýr. Ýþte böyle; sýrf bu yüzden kahramanýmýz gibi siz de yollarda dalgýn ve düþünceli bir þekilde yürürken buluverebilirsiniz kendinizi. Ýþte bu nedenle yazýmýzýn ilk paragrafýný pek öyle önemsememelisiniz, sevgili okuyucu.

  Yarýn Daha Güzel Olacak! (Alp Çetiner) 3 Haziran 2006 Varoluþçuluk 

“Bulutlarla kaplý gökyüzünde görebildiðin küçük bir mavilik havanýn düzeleceðine dair küçük de olsa bir umuttur.”

  Bir Tasvir Ya da Efsanenin Ölümü (Alp Çetiner) 1 Nisan 2006 Kent 

Homojen tiplerin hüküm sürdüðü ve “fert”ten önce “grup”un geldiði “mahalle” denen yerleþim yerlerinde efsane olmak kolay iþ deðildir. Bir genç adam için bunun tek yolu vardýr: delikanlý olmak. Burada delikanlýlýðý tanýmlayacak ve bunun kurallarýný öðretecek deðilim. Ancak yine de açýklamak için söyleyeyim ki bu, köklü milletimizin ta Orta Asya’daki günlerinden beri genç adamlarda aranan iyi özelliklerin bütününü kapsar. Söylendiðine göre o, gerçek bir delikanlý imiþ.

  Zorunlu Görev (Alp Çetiner) 13 Haziran 2006 Kent 

Onu günlerdir takip ediyorum: gizliden ve açýktan, yakýnlardan ve uzaklardan, yükseklerden ve alçaktan, sessizce ve bazen çýðlýklar atarak... Gözüm hep onun üzerinde. Benim görevim bu. Gerçeklerle birbirine karýþmýþ hayallerle geçen bir ömür; ah, zavallýlar...

  Tuhaf Gerçek (Alp Çetiner) 14 Haziran 2006 Didaktik 

Ýnsanî özelliklerimizle Tanrý’ya yaklaþýyoruz, hayvanîliðimizle kendi cinsimize; onlarsa salt hayvanî özellikleriyle Tanrý’ya yaklaþýyorlar. Akýl, nasýl bize bahþedilmiþse, içgüdü de onlara bahþedilmiþ kutsal bir vergi.

  Gece - Gündüz (Alp Çetiner) 16 Haziran 2006 Deneysel 

Sevgili dostum hiçbir zaman anlamadý ki MUHTEÞEM GECELER MUHTEÞEM GÜNLER DOÐURUR. Yaþadýðým o saatler, gündüzleri de doya doya yaþamamý saðlýyor.

  Bir Felsefecinin "Bilen Adam" Olarak Portresi (Alp Çetiner) 10 Temmuz 2006 Bireysel 

Bu mevsimde bizim oralarda güneþ pýrýl pýrýl parlar; bulutlar yükseklerde, çok yükseklerde uçuþ uçuþtur, dans eder; hava iðdelerle, ýtýrlarla mis gibi kokar, demeyi ne çok isterdim.. Tabiat benim için artýk makinelerin yýkýmýndan kurtulabilmiþ, ya da ticaret amacý güden makineleþmiþ tarýmýn yeknesak hâle getirmediði “kýrlar”ý seyrederken düþüncelere daldýðým ve hafta sonlarý kaçýp sýðýnacaðým bir yer olmuþtur.

  Bahar (Alp Çetiner) 7 Temmuz 2006 Aþk ve Romantizm 

Ben bir genç kýzým. Kendimi Sevgi’ye adadým ve O‘nun kölesi oldum...

  Gerçek Bir An (Alp Çetiner) 7 Temmuz 2006 Aný 

Dostum, öyleyse bana söyleyebilir misin, her VAR OLAN GERÇEK midir, her GERÇEK VAR mýdýr?

  Güvercin (Alp Çetiner) 7 Temmuz 2006 Sürrealizm 

Hadi þimdi býrak o boþ þiþeyi elinden. Kendimizi bulmak için atlayacaðýz, sulara, sulara... Hoop!

  Özsuyum Dalýmdan Bana Doðru Yükseliyor (Alp Çetiner) 7 Temmuz 2006 Fantastik 

Güneþ parlýyor. Çok güzelim. Renkli, dolgun ve diriyim. Kopardýlar beni dalýmdan. Yediler. Çekirdeðimi denize attýlar.

  Hayat Aðacý (Alp Çetiner) 10 Temmuz 2006 Sürrealizm 

Seninle birlikte ben de büyüyorum; büyüyüp geliþmemizin sýnýrý yok, durduðumuzda öleceðiz biliyorum. Öldüðümüzde durmuþ olacaðýz. Sana bakýyorlar.. Ama ancak GÖRMEYÝ baþaranlar senin durmadýðýný, DURMADIÐINI anlýyor.

  Kunduracýnýn Ölümü (Alp Çetiner) 10 Temmuz 2006 Aný 

Delilikle dehânýn arasýnda ince bir çizgi vardýr, derler. Mahallemizden onun dehâsýna kafa yoranlar çýktýysa da, kimse ona deli demedi. Ömrü boyuca mutluydu da, zayýf kalbi onu yarý yolda býraktýðýnda da mutlu muydu, bilmiyorum. Bir þey biliyorum: YAÞADI. Çoklarý bunun anlamýný bilmezler.

  Bir Mesel (Alp Çetiner) 11 Temmuz 2006 Beklenmedik 

"Senin de kalemin kalem olsun, kâðýdýn kâðýt... yapmayý bildin mi, ilim senin elindedir. Gösteriþten, þatafattan kaçýn; hakkýndan fazlasýna göz dikme. Zaman, sana lâyýðýný verecektir; iyi de olsa, kötü de...”

  Hayat Ayrýntýlarda Gizlidir (Alp Çetiner) 11 Temmuz 2006 Didaktik 

Edindiðiniz ufacýk tecrübelerle, bir de bakarsýnýz, kendinize kocaman bir köþk kurmuþsunuz. O ayrýntýlarý, hani aradýðýnýzda bulamýyorsunuz da, onlar istediðinde gelip sizi buluyormuþ gibi oluyor.

  Aþk Þarkýsý (Alp Çetiner) 12 Temmuz 2006 Aþk ve Romantizm 

O öyküdeki kadýn da benim kadar mutlu mudur? Ben þimdi cennetin ýþýltýlý yollarýnda, senin kollarýndayým. Baþlangýcým, yeni hayatým, biricik aþkým söyle, o da ayný yollarda koþmuþ mudur?

  Meleðin Ziyareti - 3 (Alp Çetiner) 18 Temmuz 2006 Fantastik 

Herkes gibi, kendi meleðinizi kendiniz yaratýrsýnýz. Ve o, hiç de beklemediðiniz bir anda, sizi ziyaret ediverir. Sizi büyülü örtüsüyle kaplar ve öyle bir etkiler ki, gittikten sonra da ondan birþeyler mutlaka kalýr. Onu özler, beklersiniz; çünkü o sizden bir parçadýr aslýnda.

  Hayatýmýn Kitabý (Alp Çetiner) 4 Ocak 2007 Deneysel 

Deri kaplý ince lacivert kitap, söylediklerinin hepsi doðru ama yeter artýk, konuþma, sus.

  Geçit Resimleri (Alp Çetiner) 6 Ocak 2007 Beklenmedik 

Geçit resimlerinde anýlarýmýn artýk biri bitiyor biri baþlýyor Bütün ölülerim diri gözümün önünde

  Büyük Bir Yazarýn Ölümü Üzerine (Alp Çetiner) 4 Þubat 2008 Deneysel 

Babam öldü. O büyük bir yazardý. Þimdi bütün ülke onun ardýndan yas tutuyor.

  Hayatýn Anlamý (Alp Çetiner) 13 Mayýs 2009 Varoluþçuluk 

Kendi ölümümüz; hayatýmýzýn nihayeti, yeni bir hayatýn alâmeti, veya yalnýzca bir merhale, teþekkül, transformasyon olacaksa... baþkalarýnýn ölümü bizim için ne ifade eder?

  Yabancý Bir Gezegendeki Tuhaf Canlýlar (Alp Çetiner) 10 Mart 2010 Aþk ve Romantizm 

Dostum... Yabancý bir gezegendeki tuhaf canlýlarýz biz. Evren’i sizin gibi gezip göremiyorsak, daha kendi içimizdeki dünyayý bile keþfedememiþ olmamýzdandýr, derim onlara.

 

 



En iyisi dostum, sen de kaldýr kollarýný, þöyle birlikte, karþýlýklý þakýr þakýr oynayalým. Aðýr aðýr, bazan hýzlanarak, omuzlarýmýzý birbirine vurarak, diz vurup doðrularak, sevdiðimiz þarkýlarý mýrýldanýp kendimizden geçerek dans edelim. Görsünler, boþverelim; eðlenmenin ne demek olduðunu herkese gösterelim!

Bugünlerde senin gibisini bulmak pek kolay olmuyor.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Çetiner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 24.04.2024 09:01:47