..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Rüya Bayram
Rüya Bayram - Rüyada
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  (Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... (Rüya Bayram ) 11 Haziran 2012 Toplum ve Birey 

To be or not to be; that is the question..(W.Shakespeare) Yazmayayým, herþeye maydanoz olmayayým diyorum ama çýkarýlmasý düþünülen kürtaj yasasý konusunda sessiz kalmak da olmazdý bir kadýn olarak. Yalnýz benim durum biraz karýþýk, ben hem kürtaja, hem kürtaj yasasýna karþýyým..

  Hayatý Kuralýna Göre Oyna! (Rüya Bayram ) 25 Mayýs 2012 Yaþam 

Bugünlerde özgürlüðe yaktým abayý. O kaçýyor ben kovalýyorum, ama nefesim yetmiyor yakalamaya...Ýnsan olmak bir sürü esaretin zincirini bilerek, isteyerek boynunda taþýmak demek..Caným ne isterse yapabileceðim bir dünyayý düþlerken, gerçeðe uyanýyorum ve baþlýyorum bu gerçek de nedir demeye..Gerçek þu ki; bir hayat var ve onu yaþýyoruz.. Akýllý olursak veli, akýlsýz olursak deli ediyor hepsi bu!...

  En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir (Rüya Bayram ) 20 Ocak 2012 Yaþam 

Hayatýmýzdaki en önemli þeylerin bir anda yok olup gittiðini görmenin acýsýndan kaçýmýz kurtulacaðýz? Yalnýzca bizim için çok önemli olan insanlardan deðil, düþüncelerimiz ve düþlerimizden de söz ediyorum. Bir gün, bir hafta, birkaç yýl daha dayanabiliriz, ama eninde sonunda yitirmeye yazgýlýyýz. Bedenimiz sað kalýr, ama ruhumuz er geç ölümcül darbeyi yer... En kusursuz cinayet budur. Yaþama sevincimizi kimlerin öldürdüðünü, bunu hangi güdüyle yaptýklarýný, suçlularýn nerede bulunacaðýný bilemeyiz. (Paulo Coelho)

  Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler (Rüya Bayram ) 30 Kasým 2011 Toplum 

“Yaþamak, ilkin sevgi ile, sevmek ile baþlar, Doðumla, doðmakla deðil. Yaþam da sevgisizlikle biter, Ölümle, ölmekle deðil.” ___Özdemir Asaf Ama yaþama sevgi ile baþlayamayanlar da var, ya da sevgisizlikten ölse de yaþamaya devam etmek zorunda olanlar.

  Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya... (Rüya Bayram ) 25 Aðustos 2011 Anýlar 

Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatýna. Daha dün doðmuþuz sanki... Yeni okula baþlamýþýz, yeni sevmiþiz Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatýna Yarýn bitecek sanki her þey Yarýn ölecek gibiyiz. Daha doymamýþýz yaþamasýna Günlerimiz dün bir, bugün iki Sakýn bir þey býrakma yarýna Yarýn yok ki. ÖZDEMÝR ASAF

  Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat! (Rüya Bayram ) 15 Temmuz 2011 Günlük Olaylar 

20 sene sonra o kadýnlardan biri de ben olmak istemiyorum.. O ateþin düþüp beni de yakma ihtimalini düþünmek içimi daraltýyor. Çok mu uzak 20 yýl sonrasýný düþünmek? Hiç deðil.. Bu senaristleri de seyircileri de fazla sabýrlý korku filmi baþlayalý 27 sene olmuþ. Bitsin artýk bu filmin kapalý giþe saltanatý!

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (22) (Bir Dizinin Ardýndan Aldanmalarýn Sorgulanýþýndan... ) (Rüya Bayram ) 19 Temmuz 2010 Ýliþkiler 

Konuþmazsak çatlarýz derler ya hani sanýrým bazen ben de yazmazsam çatlayabilirim:) Bu kez mektup eski bir romanýn dizi finalinin ardýndan aldanýþlarýn sorgulanýþýndan yola çýkýyor ve yine birilerinin hayatýndan izlere dalýp devam ederek uzuyor.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (21) (Kimi Zaman Giden, Kimi Zaman da Gidilenin Yüreðinden... ) (Rüya Bayram ) 16 Haziran 2010 Ýliþkiler 

O kadar da önemli deðildir býrakýp gitmeler, arkalarýnda doldurulmasý mümkün olmayan boþluklar býrakýlmasaydý eðer. Korkulacak bir yaný yoktur aþklarýn... insan bütün derilerden soyunabilseydi eðer. O kadar da çekilmez olmazdý yalnýzlýklar, son umut ýþýðý da sönmemiþ olsaydý eðer. Sen gittikten sonra yalnýz kalacaðým. Yalnýz kalmaktan korkmuyorum da, ya, caným ellerini tutmak isterse... Evet sevgili, Kim özlerdi avuç içlerinin ter kokusunu, Kim uzanmak isterdi ince parmaklarýna, Mazilerinde görkemli bir yaþanmýþlýða tanýklýk etmiþ olmasalardý eðer! Ne güzel demiþ Can Yücel. Allah rahmet eylesin. Kimileri sürekli gitmek istiyor..Sevse de sevmese de .. En mutlu olduðu insanlarýn yanýnda bile olsa hep gidesi oluyor. Birþeyler sürekli dürtüyor. Bence gitmek istedikleri aslýnda memnun olmadýklarý kendileri.. Kendilerinden kaçamadýklarý için herþeyden sýkýlýyorlar.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (20) (Antikacý Dükkanýndan... ) (Rüya Bayram ) 24 Mayýs 2010 Ýliþkiler 

Gönlümle baþ baþa düþündüm demin; / Artýk bir sihirsiz nefes gibisin. / Þimdi tâ içinde bomboþ kalbimin / Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karýþýp sevda yeminim, / Bir anda unuttum seni, eminim / Kalbimde kalbine yok bile kinim / Bence artýk sen de herkes gibisin. Gözlerim gözünde aþký seçmiyor / Onlardan kalbime sevda geçmiyor / Ben yordum ruhumu biraz da sen yor / Çünkü bence þimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece / Kaçýyorum bugün senden gizlice / Kalbime baktým da iþte iyice / Anladým ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim / Maziye karýþtý þimdi yeminim / Kalbimde senin için yok bile kinim / Bence sen de þimdi herkes gibisin Gün gelir ömrün kýsalýðýna inat ruhun sonsuzluðuna yazdýðýn, antika dükkanýnda en önde koca koca yer verdiðin kiþiler Nazým'ýn dizelerindeki gibi herkes gibi birilerine dönüþür.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... ) (Rüya Bayram ) 21 Nisan 2010 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

"Franklin bir çocuða bir elma vermiþ. Çocuk çok sevinmiþ. Bir elma daha vermiþ. Çocuk daha çok sevinmiþ. Bir elma daha verince çocuk sevinçten deliye dönmüs. Ve bir elma daha verince, çocuk dört elmayý elinde zaptedememiþ, sonuncusunu düþürmüs yere... Bu sefer aðlamaya baþlamýs çocuk. Hayat böyledir iþte... Hayal etmediðimiz bir saadete eriþtikten sonra bile, onun bir lokmasýný dahi kaybetmek bizi periþan eder. Keyifler deðildir yaþamý deðerli yapan. Yaþamdýr, keyif almayý deðerli kýlan." Hani masallarda da gökten 3 elma düþer ve mutlu sonla biter ya. Ama gerçek hayatta yetmez.Yaþamak ve keyif almak.. Keyif almak için yaþamak... Bu düþüncelerin ýþýðýnda bugün Agah efendi ile söyleþeyim dedim biraz. Kendileri vicdanýma taktýðým isim olur. Aslýnda benim vicdaným bu Agah efendi gibi katý da deðildir bana kalýrsa ama kim kendine kötü der ki:) Tersine anlatýmla konuyu neþelendirmek adýna Agah efendiye bu rolü yazýverdim. Niye Agah efendi sormayýn onu da bilmiyorum öyle esti:)

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (18) (Uðurladýklarýmdan... ) (Rüya Bayram ) 13 Nisan 2010 Ýtiraflar 

Bazý þeylerin gitmesine izin vermek iþte bu nedenle çok önemlidir. Onlarý serbest býrakmak. Gevþek olaný kesmek. Ýnsanlarýn hiç kimsenin iþaretli kaðýtlarla oynamadýðýný anlamasý gerekiyor; bazen kazanýrýz ve bazen de kaybederiz. Hiçbir þeyi geri almayý bekleme, yaptýklarýn için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduðunun keþfedilmesini bekleme ya da aþkýnýn anlaþýlmasýný. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduðun için deðil, sadece artýk onun senin yaþamýnda yeri olmadýðý için. Kapýyý kapat, plaðý deðiþtir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmiþte olduðun kiþiyi býrak ve þu anda kimsen o ol. Zahir - Paulo Coelho Bu sözleri okuyunca baktým bahar da gelmiþ, giriþtim ben de kendimde büyükçe bir temizliðe.. Bakalým neleri uðurlamam gerekmiþ hayatýmdan þu anda kimsem o olmam için..

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (17) (Labirentlerden... ) (Rüya Bayram ) 30 Mart 2010 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Þu Mart ayý gerçekten dert ayý olsa gerek beni de dertlendirdikçe dertlendirdi, yazdýkça yazdýrdý. Kazma kürek yaktýrmadý ama bana ne gemiler yaktýrdý ne kazmalarý kýrdýrdý:) Düþe kalka bitirdik bu ayý da, geride ne kaldý bilmeden.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (16) (Prangalardan... ) (Rüya Bayram ) 29 Mart 2010 Yaþam 

Bu sabah yaðmur var Ýstanbul'da ve gökgürültüleri duyuluyor benim de yüreðimden az sonra yaðacak yaðmurlarý haber verircesine. Öfkem artýnca þimþekler yolluyorum baktýðým yerlere. Yine ne oldu demeyin. Hayat akýyor sürüklüyor ve sürüklenirken yaþadýklarýmýz duyduklarýmýz bizi de yüklüyor iþte böyle bulutlarýn yüklenmesi gibi artý ya da eksi.. Bu gidiþle kimsenin derdini dinleyemez olacaðým. Ya da dinledikçe koþup böyle yazýya dökülüp rahatlayacaðým. Dert derde dert ekliyor. Ya da eski hikayeleri fiþekliyor. :) Bir önceki mektupta anlatacaðýmý haber verdiðim hikayeye baþka hikayeler de eklendi. Hayatýn hikayesi de böyle yazýlýyor iþte bölüm bölüm, an an.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (15) (Keþkelerle Ýyikilerden... ) (Rüya Bayram ) 25 Mart 2010 Yaþam 

Çekilmez bir adam oldum yine / Uykusuz, aksi, lanet Bir bakýyorsun ki ana avrat söver gibi / Azgýn bir hayvan döver gibi O gün çalýþýyorum / Sonra birde bakýyorsun ki Aðzýmda sönük bir cigara gibi tembel bir türkü Sabahtan akþama kadar sýrt üstü yatýyorum ertesi gün Ve beni çileden çýkarýyor büsbütün Kendime karþý duyduðum nefret ve merhamet Çekilmez bir adam oldum yine / Uykusuz, aksi, lanet Yine her seferki gibi haksýzým / Sebep yok olmasý da imkansýz Bu yaptýðým iþ ayýp rezalet / Fakat elimde deðil / Seni kýskanýyorum. Nazým ýn bu þiirini okurken hayatýn ikilemlerimizle yüklü bir yolculuk olduðunu düþündüm, iyikilerimle keþkelerimi tarttým, bir saða bir sola baktým ve yine içimi bu mektupla dýþýma attým. Þiirin sonuna bakarsak konumuz kýskanmaya daha uygun düþerdi ama derinine inince de kýskançlýkla sevdiðine güven ikilemi, sevmenin güzelliði ile kýskanmanýn çekilmezliði düalitesi karþýmda dikiliyordu.

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (14) (Kendimden Kendime... ) (Rüya Bayram ) 16 Mart 2010 Ýtiraflar 

Ýnsan zaman zaman kendini de aramalý. Hiç farketmeden kaybediveriyorsun en güvendiðin özelliklerini bile. Ben de kendimi ararken bu satýrlarda, yine kendimle dertleþtim..

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (13) (Sevmelerden Vazgeçip Sövmelere Ýntikal Ediþten... ) (Rüya Bayram ) 15 Mart 2010 Ýliþkiler 

"Bazen hayat suyu kesik musluk gibi oluyor..Aç kapa defalarca aç týss yok.. Bekle dur birgün tekrar akacak diye, ama su yolunu çoktan deðiþtirmiþ, sen orada susuzlukla paslanýyorsun.. Yine öfke doluyum haksýzlýklara, duyarsýzlýklara, yine fýrtýnalarda savruluyorum..Ve yine kendimi adresini arayan bir mektup yazarken buluyorum.."

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (12) (Arzýn Merkezinden... ) (Rüya Bayram ) 8 Mart 2010 Yaþam 

Arzýn merkezine yolculuk... Bugün ben de çaðrýlara daha fazla dayanamayýp arzýn merkezine iniverdim nihayet, meðer ne rahat bir yermiþ...

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... ) (Rüya Bayram ) 19 Þubat 2010 Unutulamayan Dönemler 

Kim zaman zaman çocukluðuna dönmek istemez ki.. Hele ki aný biriktirmeyi sevenler.. Hele ki içindeki küçük çocuðu hep bir yerlerde saklayanlar.. Hele ki bazen büyük olmaktan sýkýlanlar.. Bu mektup da tam oradan yola çýktý..

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... ) (Rüya Bayram ) 17 Þubat 2010 Ýliþkiler 

Bir varmýþ bir yokmuþ diye baþlar bütün masallar.. Masalýn sonunu baþýndan haber verir bu söz aslýnda.. Önce vardýr sonra yok.. Masallar güzel ve yardýma ihtiyacý olan temiz kalpli kýzlarýn etrafýnda anlatýlmaya baþlanýr ama masalýn sonunu kötü cadýlar,kara prensler belirler.. Eðer iyi yürekli bir kahraman çýkar kýzý kurtarýrsa masal mutlu sona erer.. Ya çýkmazsa?

  Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... ) (Rüya Bayram ) 9 Þubat 2010 Ýliþkiler 

Dönülmez akþamýn ufkundan dönüyor bir kez daha sana... Sana ait olmayacaðýný bildiðin birþey için tutuþmak cennet ile cehennem arasýnda git gel gibi. Ýþte o yüzden med cezir diyorum ben sizdeki bu duruma. Ýçindeki aþk ile cennete düþtüðünü sanýp gerçeklerle cehennemi boyluyorsun.

 

 



SIRÇA SARAYIM..

Dokunur bazen yumuþak bir ses
Basar tuþuma açýlýr sýrça sarayým
Yaþar orada en kaçýlmaz aþklarým
En baþa çýkýlmaz hayal kahramanlarým
Görünür bazen uzaktan tanýdýk bir yüz
Baþlar sarayýn içinde onlarca sallantýlar
Belirir kör kuyularýn derininde kalmýþ anýlar
Panikler koþtururum oradan oraya ama
Geç kalýrým hep oynamýþ yerinden taþlar



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:54:26