..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Adem KORKMAZ
Adem KORKMAZ - Edebiyat,þiir
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Fatih Abb ve Müzik (Adem KORKMAZ) 24 Mayýs 2009 Sanat ve Sanatçýlar 

Medyanýn aç gözlülüðü sanatý,sanat olmaktan çýkartýp maddiyata endekslediði günümüzde,parasý olan kiþiyi bize sanatçý olarak sunma cüretni gösterebiliyor.Medyanýn bu tutumu unkapanýný "kurtkapaný" yaparken müziðin ve tabi sanat dünyasýnýn üstünde kopkoyu bir sise dönüþerek anlam buluyor.Ýnternetin de hayatýmýza girdiði bu zamada müzik dünyasý ne zaman sona ereceðini bilmediði ,büyük bir sancý içerisinde kývranýyor.Tüm bunlar olurken sanat nedir,müzik nedir,yada sanatçý nedir gibi bir çok soruya cevap verecek,verdiði cevap herkes tarafýndan kabül görecek sanatçý da bulunamýyor

  Türkiye de Edebiyat ve Dergicilik (Adem KORKMAZ) 16 Aralýk 2007 Yazarlar ve Yapýtlar 

On yýl önce yayýn hayatýna girmiþ bir edebiyat,kültür sanat dergisi onyýl önce neyse þimdi yine ayný.Bir adým yol alamamýþ..Okuyucusu ayný,alýcý ayný… Diðer kuruluþlar,internet siteleri bazý yayýn organlarý..Malesef çürümüþ durumdalar.Adam kayýrmacýlýk,ben bencilik kaliteyi her geçen gün daha fazla düþürüyor..Eee o zaman ne olacak!Baþaranlar nasýl baþarýyor?Ýþte bu sorunun cevabý makalemizin temelini oluþturuyor.

  Güneþ ve Gerçekler (Adem KORKMAZ) 1 Aralýk 2007 Din 

Ahiret Gününe Ýnanmayanalara,Þüphesi Olanlara bir Örnek;bilirsiniz 6 ay gündüz-6 ayda gece” yaþanan bölge tek farký gündüzün olmadýðý dünya.Evet örneðimize dönelim;Bu çizdiðimiz dünyayý tasvir edelim.Aynen bizim dünyamýz gibi fakat gündüz yaþanmýyor.Orda yaþayan insanlar kesinlikle Dünyalarýnýn tarihi boyunca gece olmuþ günüz diye bir terimle karþýlaþmamýþ dolayýsýyla bizim adýna güneþ dediðimiz bir enerji kaynaðýyla haþir neþir olmamýþ insanlar topluluðunun yaþadýðý bir yerdir.

  Bilgi ve Hayat (Adem KORKMAZ) 14 Kasým 2007 Eðitim 

Güneþin dünyaya uzaklýðýný bilmenin halka ne faydasý olabilir.Yüz üç sayýsýnýn kara kökü halk için yani bizler için faydasýz ve hamallýk olan bir bilgi. Elbette doðru bilgi çok önemli Bilgi güçtür,güç bilmektir o halde kim gücü istemez!Mutlaka güçlü olmalýyýz.Zira kýlýcýn yerini kalemin aldýðý asrýmýzda bilgisiz insanlarýn yeri yok!

  Belarus Minsk'de 4 Ay (Adem KORKMAZ) 3 Ekim 2007 Kültür Çatýþmalarý 

Bazýlarýnýz yazýyý taze olarak okuyor olacak, bazýlarýnýzsa yolu biraz sonra bahsedeceðim þehre düþeceði için google.com dan araþtýrma yaparak bu yazý yazýldýktan belki aylar, belki de yýllar sonra ulaþmýþ olacak. 14 Mayýs 2007 Ben ve beraberimdeki dokuz kiþi Belarus Hava Yollarý’nýn bizim köy dolmuþu kadar konforsuz uçaðýna binmiþtik. Ýki saat sonra Minsk þehrindeydik. Ýstanbul’un nemli havasýndan sonra Minsk’in havasý hepimizi büyülemiþti.

  Þiir Nasýl Olmalý? (Adem KORKMAZ) 15 Eylül 2007 Modern 

Þair þiirinde elle tutulur,gözle görülür kelimeler kurmaktan elinden geldiðince sakýnmalýdýr.Bunu baþaramýyorsa deneme yazabilir,ama geceyi karanlýk olarak tarif ettiðinde eksik kalacaktýr.Önemli olan geceye kimsenin þu ana kadar tanýmlayamadýðý bir renk bulup o rengi saç'a verip o saçlarý þiirindeki msýralarda taramalýdýr.Hatta daha da ileri giderek gerekiyorsa gecenin saçlarýný okþamlýdýr.

  Seni Sana Býrakýyorum (Adem KORKMAZ) 10 Mayýs 2007 Sevgi ve Aþk 

Senden ayrý, senden uzakta. Gönül acýyla bir oluyor. Kalbinden sürgün mü oldum ne? Duyamýyorum sesini. Sahi nerelerdesin? Ben hayal ikliminde dahi kurumuþ gülün sahibi... Sana dünyanýn en güzel hediyesini veriyorum. Seni sana býrakýyorum...Bahtýn açýk olsun!

  Uyuþmuþ Beyinler (Adem KORKMAZ) 10 Mayýs 2007 Günlük Olaylar 

Medya ve bazý çevreler bu iþ den çok büyük rantlar elde ediyor.Birileri sporla-kumarý bilinçli olarak karýþtýrýyor ve bu þekilde lanse ediyor.Spor;hareket demektir,terletir,kalp atýþlarýný hýzlandýrýr ve insan saðlýðýna faydalýdýr.Þimdi 11-11 eþittir yirmi iki.Bu yirmi iki kiþi bu iþi yapýyor anladýk Peki bunlarla ilgilenen 22 milyon spor mu yapýyor?Maalesef gençliðimiz kurban ediliyor.Bu kadar abartýlý bir þekilde baðlanmak,iþi çok daha fazla ileriye götürerek Müslüman Türk gençliði derin bir gaflet uykusuna yatýrýyor

  Murat Göðebakan ve Gülpembe (Adem KORKMAZ) 10 Mayýs 2007 Entelektüel 

Saatler on altýyý gösterdiðinde Göðebakan küçük bir gecikmeyle gelebilmiþti. Sürekli televizyonlardan ve kliplerindeki görüntülerinden çok baþka bir Göðebakan’la karþýlaþtýk. Kibir yoktu, tek baþýna gündelik yaþantýsýnda giydiði kýyafetleriyle sade bir vatandaþ gibi radyoya geldi. Tabi ben biraz þatafat olabileceðini düþünmüþtüm. Zira O;son elli yýlýn þarkýlarý listesinde ilk üçe giren” ay yüzlüm” isimli parçayý hayata geçiren sanatçýydý . Þöhret, uzaktan güneþ gibi parlak ve ýsýtýcý; yaklaþtýnýz mý bir dað tepesi kadar soðuktur. Bunun böyle olduðunu gözlemleyebiliyordum.

  Hicran Dergisi (Adem KORKMAZ) 8 Ocak 2007 Söyleþi 

Onur, Yürek, Vefa, Cesaret, Ýnanç hepsi bu... Tüm Gönülleri Çepeçevre Kuþatýncaya Dek..

  Türk Þiir'i Nereye Gidiyor (Adem KORKMAZ) 8 Ocak 2007 Modern Þiir 

Þair kimdir,nedir,kime þair derler?Bir tane þiir yazanda þair midir,yoksa þair olmak için yüzlerce þiir yazmak mý gerekiyor?.Þair nasýl olunur? Düzgün cümleler alt alta getirilerek yazýldýðýnda þiir olur mu?

  Sevgiliye Mektup - 1 (Adem KORKMAZ) 6 Eylül 2006 Sevgi ve Aþk 

Dilim öyle bir of çeker ki. Kurur düþlerim, gözlerimdeki yanardaðlar söner, gözbebeðindeki fýrtýnalara tutulurum... Mýzrap amansýz deðer yüreðimin tellerine... Alýnlarýn aþýndýrdýðý seccade duyar da sen duymazsýn...

  Þaþý Dünya (Adem KORKMAZ) 15 Aðustos 2006 Baþkaldýrý 

Biriktirmiþ þaþý dünya isyankar tohumunu Bulmuþ ki kahpe düzeni, saçtýkça saçýyor Kendisine köle,kul eylemiþ Allah kulunu Sarmýþ nefisleri köpeklerine yal yapýyor Köpeklerine yal yapýyor...

 

 



"Kelimelerin gücünü anlamadan insanlarýn gücünü anlayamazsýnýz..."



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adem KORKMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 00:24:50