..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Füsun
Füsun - Çakýl Taþlarým...
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Gidiyorum (Füsun) 10 Mart 2008 Aþk ve Romantizm 

Olabilirim demiþtin Alýþkanlýktýn vazgeçebilirim demiþtin Vazgeçtin…

  Bu Gün Sevgililer Günü (Füsun) 15 Þubat 2008 Sevgi ve Aþk 

Seni seviyorum ama ....... diye baþlayan konuþmayý unutmam mümkün mü? O AMA her þeyin sonuydu , gittin ve þimdi baþka biri var hayatýnda. Aþkýmýz o güller gibi soldu. Ama ben senden kalan o güllerden bir tane sakladým , hep saklayacaðým. O gül bana aþkýn ne boþ, acý veren ve yalan olduðunu hatýrlatýyor. Belki yanlýþ birini fazlaca sevdim ama bazen kendimi teselli etmek için diyorum ki, iyi ki sevmiþim. Kaç insan bu dünyadan hiç sevmeden sevilmeden göçüp gidiyor.

  Figen'e (Seni Seviyoruz) (Füsun) 11 Eylül 2007 Yaþam 

Ne acý ki artýk sana dokunmak, sana sarýlmak, seni öpmek mümkün deðil. Ölüm böyle iþte. Artýk o sevdiðin insan sadece kalbinde ve aklýnda. Ýnsan kabul edemiyor bir türlü. Sanki sen bir yere gitmiþsin de gelecekmiþsin ya da numaraný çevirsem sesini duyacakmýþým gibi geliyor. Sonra kafama dank ediyor. Bu imkansýz…………

  Sen Yoksun (Füsun) 7 Eylül 2007 Aþk ve Romantizm 

Sen gerçekten var mýydýn? Seninle gülüp konuþan ben miydim? Sen miydin o bakýþlarýn sahibi ? Böyle çabucak gidecek ne vardý…. O gözleri bu kadar çabuk niye yumdun?

  Bende Mutlu Olabilirdim (Füsun) 4 Eylül 2007 Sevgi ve Aþk 

Bazen umut ederek savaþtým, savaþçý ruhum yoruldu artýk. Alýp baþýmý bilmediðim diyarlara gitmek, unutmak, unutulmak, yok olup gitmek istedim çoðu zaman ama bu sadece korkaklýk olurdu. Bazen ne için niye savaþtýðýmý unuttum. Sonra hatýrladým…. Acý çektim, aðladým günlerce ama bunlar hiç bir þeyin çözümü deðil. Ýnsan kendi kaderini kendi yazarmýþ. Aptallýk yaparsan cezanda aðýr oluyor. Yanlýþ zamanda yanlýþ kiþi, insaný bu hala getiriyor. Mazeretimin adý eskiden aþktý ama artýk aptallýk olduðunu anladým. Bazen sevmek de sevilmek de yetmiyor. Severek sevilerek de terk edilebiliyorsun, aldatýlabiliyorsun. Aðlasan da inlesen de kalbin bu acýya dayanamasa da ayakta kalmak için savaþýyorsun. Fýkra gibi ama caným acýmadý ki diyorsun ona. Beni incitemezsin. Kuyruðu dik tutmaya çalýþýyorsun. O bunu hiç anlamýyor ya da iþine öyle geliyor. Kendine yeni bir hayat kuruyor seni maziye gömüp, yoluna gidiyor.

  Bu Þehirde Olmak (Füsun) 20 Nisan 2007 Anýlar 

Þehri tepeden gören bir yerde okul. O sýcakta yokuþu týrmanmak ne zor geldi bana. Hiç böyle bir sýcak görmemiþtim. Okulun bulunduðu semt göçlerle oluþmuþ. Evler tek göz oda, içeride bir kaç koyun, anne, baba ve 9-10 çocuk... Anlatýlmaz bir þey görülmesi lazým. Sokaktan pis sular akýyor sýcak hava ile koku dayanýlmaz. Ýnsanlar çok sýcak kanlý ve çocuklar çok tatlý. Anladým ki onlarla hayata tutunabilirim. Onlarla yeni bir beni keþfettim. Mücadeleci, hýrslý, sevecen yanýmý gördüm. Bunca zorluða raðmen mutluyum. Bu gün sýnýfta aðladým. Evet ben ilk kez mutluluktan bu þehirde aðladým.

  Mutlu Olmak Bu Kadar Zor Mu? (Füsun) 19 Þubat 2007 Yaþam 

Toparlanmasý da zor oluyor. Her yere düþüþümde kalkmayý baþardým aslýnda ben. Sen güçlüsün, baþararýrsýn, her zorluðun üstesinden gelirsin dedim hep kendime. Güçlü olmaya çalýþtýkça dertler üst üste gelmeye baþladý. Bazen herþeyin týkandýðý noktaya gelince sözler yeterli olmuyor ne yazýk ki. Artýk bende tüm umutlarýmý kaybettim. Sonra hastalýk geldi girdi hayatýmýza. En sevdiklerinden biri hastalanýnca insan ne yapacaðýný þaþýrýyor. Ýlk þoktan sonra biz güçlü olalým ki ona da moral verebilelim diyor insan.

  Aþýkýn Gözü Körmüþ (Füsun) 11 Ocak 2007 Sevgi ve Aþk 

Geri dönüp bakýnca biz diye birþeyin olmamýþ olduðunu görmek ne acý. Ama hayat devam ediyor. Yaþamak ise yaþýyorum bende. Güneþ görmeyen, sulanmayanbir çiçek ne kadar dayanabilirse o kadar dayanýyorum. Köklerim kurumadý hala... Bir yerlerde derinlerde hep bir ümidim vardý. Belki saçma ama vardý iþte.Neden bu kadar yýkýldýðýmý önceleri anlayamamýþtým. Ama sonra düþününce anladým ki insan çok güvenince böyle oluyormuþ. Hiçbir þeyin artýk eskisi gibi olmasý mümkün deðil. Sen geri dönsen bile mümkün deðil.

  Anlamý Yok (Füsun) 10 Ocak 2007 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Sözlerin hiç anlamý yok artýk Sevginin, senin olmadýðý gibi. Seni geçmiþe gömdüm ben, En derinlerde bir yerde unutulacaksýn.

  Herþey Bir Masalmýþ (Füsun) 21 Aralýk 2006 Sevgi ve Aþk 

Hayat insanlara adil davranmýyor. Ya da herþeyin bir sebebi var. Bazý þeyleri belki de yaþamak gerekiyor. Biriktirdiklerim içimde bir yerlerde taþlaþtý. Acýlarým artýk canýmý yakmýyor. Onlara öyle alýþmýþým ki ince bir sýzý hep var. Herzaman da olacak. Artýk kimseye güvenmiyorum,sevmiyorum da. Ben ki insanlarýn sevilmeye layýk olduklarýný düþünürdüm. Bana bu kadar acýyý yaþatanda bir insan deðil mi? Hem de hiç kötülük yapmadýðým bir insan. Belki de bundan da bir ders çýkarmalýyým. Allah'ýn yarattýklarýný severken dozunu iyi ayarlayamýyorum. Bundan sonra cesaretim yok hiçbirþeye. Ayný acýlarý yaþamaya , aðlamaya, mutluymuþ gibi rol yapmaya ......

  Sana Raðmen (Füsun) 13 Aralýk 2006 Sevgi ve Aþk 

Gönül kapým kapalý artýk . SANA ve SEVGÝNE kapalý . Ben seni sevdim . Sana raðmen sevdim. Hiç çýkarsýz , yalansýz , yürekten sevdim. Seni ben kendimden bile çok sevdim . Sevginin bir karþýlýðý yok . O da beni bu kadar çok seviyormu demedim . Öyle düþünseydim sevgi olmazdý . Sevginin zaten belli bir tanýmý var mý? Ya da sevgi herkes için aynýmý ? Deðil galiba . Ben sevgiyi ve aþký yaþayarak öðrendim . Acý bir tecrübeydi . Ama öðrendim iþte . Ama artýk çok mutsuzum ve üstelikte yalnýzým .

 

 



Serçenin ölmesinde bile bir bildiði vardýr kaderin.
Þimdi olacaksa bir þey yarýna kalmaz, yarýna kalacaksa bugün olmaz.
Bütün mesele hazýr olmakta.
Madem hiçbir insan býrakýp gideceði þeyin gerçekten sahibi olmamýþ,
erken býrakmýþ ne çýkar, ne olacaksa olsun!

William Shakespeare



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Füsun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 00:27:00