..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Þebnem Piþkin
Þebnem Piþkin - BÝR
Site Ýçi Arama:


Yazar Tanýtýmý
Damarlarým attýkça, caným bedenimde oldukça kaçmadayým.Ýnsanýn kendinden kaçýp kurtulmasý kolay olur mu? Baþkasýndan kaçan, ondan uzaklaþýnca ondan kurtulunca kaçmayý býrakýr, olduðu yerde durur. Ben ise hem kendimin düþmanýyým, hem de kendimden kaçýp kurtulmak istiyorum. Kaçarken kendimi de beraber götürdüðüm için kendimden kurtulmama imkan yok. Bu yüzdendir ki benim iþim kýyamete kadar kaçmaktýr, kaçmaktýr, kaçmaktýr...

Yazýsýnýn Özellikleri
Bilinmeyeni bilmeye çalýþmak, merak etmek, býkmadan soru sormak, yanýt aramak, bulamamak, tekrar aramak, yeni bilgilere açýk olmak, bildiklerini unutmak, yeniden öðrenmek...

Edebi Etkiler
Mevlana,Nietzsche,Kryon,Halil Cibran,Hayyam,Drunvalo Melchizedek

Benzer Yazarlar
Halil Cibran, Irvin Yalom

Özgeçmiþ
6 Ocak 1978, Sarýkamýþ doðumluyum. Marmara Üniversitesi Ýþletme Bölümünden 1999 senesinde mezun oldum.Tutkum olan yazarlýk mesleðine 2006 yýlýnda yayýmlanan kiþisel geliþim türündeki ilk kitabým “BÝR” ile adým attým. Ardýndan sýrasýyla 2008 yýlýnda Tuðra, 2009 yýlýnda Ýsrafil'in Aynasý ve 2010 yýlýnda Kýrklar Diyarý adlý romanlarým yayýnlandý. Bir çok hikayem çeþitli yarýþmalarda ödüller aldý. Halen internette yayýn yapan bazý edebiyat sitelerinde ve Hakan Yýlmaz Çebi'nin çýkarttýðý Hazýr Kýta dergisinde yazýlar yazýyorum.Yazýlarýmýn temelini bilinmeyene duyduðum ilgi ve merak oluþtururken her yeni günde yeni þeyler söylemek lazým felsefesiyle yazarlýk yoluma devam ediyorum.

Bulunduðu Yer
Ýstanbul



Kitaplarým Hakkýnda:

BÝR – Cinius Yayýnlarý, 2006

Baktýklarýmýz, gördüklerimiz, düþündüklerimiz üzerine bir kitap...

“Bu kitapla sizi zihnimin içine, Bilgi’ye giden yolda birlikte yolculuk yapmaya davet ediyorum. Eðer davetimi kabul ederseniz yaþama, ölüme, zamana, insana yani bilgiye dair sorularla dolu bir yolda, Gerçek’e doðru birlikte bir yolculuða çýkabiliriz. Yol’a çýkmaya var mýsýnýz?”

Þebnem Piþkin, Cinius Yayýnlarý’ndan çýkan ilk kitabý Bir’de zaman, yaþam, evren, yaratýlýþ, ölüm, insan ruhu gibi kavramlarý çeþitli kaynaklara, yaþam tecrübelerine dayanarak anlatýyor ve bölüm sonlarýnda çýkarýmlarýný okuyucuyla paylaþýyor. “Ben” olanýn “Bir” olana yolculuðuna eþlik edeceðiniz bu kitapta belki de kendiniz için yazýlmýþ satýrlarý okuyacak, ihtiyacýnýz olan bilginin ihtiyacýnýz olan zamanda sizi bulduðunu göreceksiniz.

Yazar, bu kitapla son yýllarda “var oluþ, ölüm, din, ezoterizm” üzerine yaptýðý araþtýrmalarla vardýðý anlayýþ ve bilgiyi toplumsal fayda yaratma arzusunun da bir sonucu olarak okuyucuyla paylaþýyor.

TUÐRA – GOA Yayýnlarý, 2008

Yýl, 1878; yer, Ýstanbul; Padiþah, 2. Abdülhamit…
Aþk mý, sadakat mi, siyaset mi?

Kendi zaman ve mekânlarýna sahip farklý boyutlar bir anda sizin de içinde bulunduðunuz zaman diliminde kesiþseler ve sizi geçmiþ sandýðýnýz zamanlara geri götürseler neler olurdu, hiç düþündünüz mü?

Beyoðlu sokaklarýnýn sýradan kalabalýðýyla baþlayan sýradan bir gün... Zamansýzlýðý þimdiki zamana taþýyan sýra dýþý bir antikacý dükkânýnda, sýra dýþý bir tuðra koleksiyonu...
Ve sýradan olan yaþama ve zamana dair tüm kavramlarý sýra dýþýlýða taþýyan bir hikâye.
Osmanlý tarihine meraký ile tanýnan Turan Bey hayatý boyunca insanlarý anlamaya çalýþmaya hiç lüzum görmemiþtir. Ama zamaný anlamak ister. Zamaný anlamak için maddeyi aþabilmelidir. Ýnsanlarý anlamak için ise yaþama onlarýn gözlerinden bakmayý öðrenmeli... Zamanda bir kapý aralanýr ve Turan Bey kendisini 1878'in Ýstanbul sokaklarýnda gezinirken buluverir. Kendi zaman boyutunda almayý reddettiði yaþam derslerini þimdi baþka bir boyut ve baþka bir zamanda almaya mecbur kalacaktýr.

ÝSRAFÝL’ÝN AYNASI – AstreA Yayýnlarý, 2009

“Elementtim öldüm, bir bitki oldum; bitkiydim öldüm, bir hayvan oldum, hayvanken öldüm, bir insan oldum”

Ve ruh, yedi kat yukarý göklerdeki tahtýný býrakýr da aþaðýlara, hem de ta aþaðýlara inmeye gönüllü olur. “Ýsrafil’in Aynasý” ruhun ezelde baþlamýþ olan serüveninin hikâyesidir. Ruh halden hale geçer, insan kisvesine bürünür ve Aþk'ý aramaya baþlar. Yüce Yaratýcý bir nefes üfler, bir su damlasý akar ve okyanuslara karýþýr. Bir kuþ kanat çýrpar ve dünyada yaþam baþlar. Rüzgâr, bulutu sürükler ve bulut gök kuþaðýnýn içinden geçer. Kýrmýzý bir damla düþer gökten, kan olup bedene girer. Ýsrafil borusunu çalar ve tüm insanlar uyanýr.
Ýsrafil’in Aynasý, hayatta eðilip bükülmeden “elif” gibi dimdik, dosdoðru olabilmenin kitabýdýr.

KIRKLAR DÝYARI - Astrea Yayýnlarý, 2010

"Kýrk kapý ardýnda kýrk sýr
Yarýsý var oluþa dair, diðer yarýsý da var olana
Sýrlarý bilmeyenler ölmeye mahkum ne yazýk.
Bilenler uzanacaklar sonsuzluða."

Yaþamdan keyif almayý çok önceleri býrakmýþtý. Artýk yaþam tatsýz, keyifsiz ve gereksizdi onun için. Ölmeye karar verdi, bugün onun son günü olacaktý. Her zamankinden farklý bir güne baþladý: Son gününe.

Güneþi doðarken görmüþtü ama batýþýný göremeyecekti; baharý ilk defa hissetmiþti ama bu onun görüp göreceði son bahar olacaktý. Baþladýðý gün bitmeden ölüme atladý, ve öldü…

Yaþamda vermekten kaçýndýðý mücadeleyi þimdi gittiði yerde vermek zorunda kalacaktý. Yaþamdan kaçmayý baþarmýþtý ama artýk bulunduðu yerden kaçmak için hiçbir þansý yoktu. Ya kor ateþlerde yanacak ya da kýrk sýrla dolu, kýrk kapýyý bulacaktý.
Kýrklar diyarýna gönderildi. Kýrk kapý ona sonsuzluðu vaat ediyordu. Peki bu diyarda saklý olan kýrk sýr neydi?



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þebnem Piþkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 18:15:52