..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - OSMAN AYTEKÝN
OSMAN AYTEKÝN - osman aytekin
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Hikaye (OSMAN AYTEKÝN) 16 Ocak 2007 Beklenmedik 

Adamlar kadýný tutup yaka paça dýþarý çýkarmak istediler.Ancak kadýn çýrpýnýyor ve onlara karþý son direncini gösteriyordu.Bir anda kendini yerde buldu.

  Yýkým (OSMAN AYTEKÝN) 17 Ocak 2007 Kent 

Genç bir, adam kalabalýðý yararak yaþlý kadýnýn yanýna geldiði anda yere çöktü. Hüngür hüngür aðlýyor bir yandan da

  Elif Kýz (OSMAN AYTEKÝN) 25 Ocak 2007 Halk Öyküleri 

fakat anlayamadýðým bir tuhaflýk vardý. Ýstenilen kýz karþýmýzda geçip gönül rahatlýðý içinde çayýný yudumluyordu.

 

 



Güzellik varken çirkinliklere göz yumulmamalýdýr. Bu sadece duyguyla da olmaz. Duygular bizleri sadece hassaslaþtýrýr. Belki aklýselim hareket edemeyeceðimiz için böyle bir hal içine sýklýkla girmenin zararýný görürüz. Hoþa gitmeyen þeyleri davranýþlarýmýzla, çabamýzla deðiþtirebiliriz, buna gücümüz yeter.
Hayatýn güzelliði bireye baðlýdýr. Fert olarak kendimize ve çevremize saygýlý olduðumuz sürece sever ve seviliriz saygýnlýðýmýzda artar; bu sadece sevgiyle de olmaz: çevremize güven vermeli ve doðru olmalýyýz. Doðru ve güvenilir kiþilik her yerde kendine yer bulur.


  28.01.2007 12:44:37 hayatýn kýyýsýnda  

          TAHAYYUL ÖTESÝNE MEKTUP...

         Mutluluðunuza ortak olduðum için benim de yüreðimde sevinç var.Aile hayatýný yaþamayan görür ancak istediði gibi düþleyemez ve anlayamaz da. Ama yine de bir þeyleri görür.Aile içi geçimsizlikler bizim toplumda gittikçe artýyor. Bunun sebepleri de var tabi ki. Ama yine de bir insan ailesine kin duygularý beslememelidir. Gerçi nasýl bir aile hayatý içindesiniz bilmiyorum ama, yine de siz bilirsiniz. Önemli olan sizin iyi olanýz onun için  diyorum ki içinizdeki kin size zarar verebilir bundan dolayý da temiz yürek birisiniz ve yüreðinizin incinmesini istemem. Bilmem beni anlýyor musun. Bunlarý,seni az da olsa tanýyan biri olarak söylüyorum. Ýçinizdeki insanlýk sevgisini görebiliyorum ve bu sevgiyle iyi bir geleceðin hayalini kurguluyorsunuz:kurgular her zaman hedefine varmaz ama sizin yüreðinizdeki o büyük sevgi bunu baþarabilecek güçte.

        Þimdi kayýp kentin insanlarý gibi gönülden de ýrak oldunuz?
        Ýyi bir yaþama kapý aralamak isteyen sen ;sessiz sedasýz,ardýnda hiç bir iz býrakmadan çekip gitmeli miydin? Her þey sadece varoluþun iz düþümünde aranmamalýdýr,bilakis bunu anlamlý yapan bugünü hatýralarda býrakan bütün güzelliklerin varoluþunda anlamýný bulmalýydý.
         Güzel insan selamýnla gülecek bu yürek diyor ki: geleceðe umutla bak ve sevgiyle kal
 
 

  24.01.2007 15:36:22 hayatýn kýyýsýnda  

        Yine cinayet ve bir hayata sýkýlan kurþun; bu ülke insanlarýna sýkýlmýþ bir kurþun!

        Ve yine bir kan!

        Ve yine insanlar caddelerde. Sessiz de olsa bu kalabalýklar “lanet” yürüyüþünde; katil deðil ama perde gerisindekiler mutluluðun çýrasýný tutuþturmuþtur.   

      Çevremizde her gün karþýlaþtýðýmýz  olaylar bizleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çarþýda pazarda bar kavgalarý, hýrsýzlýk olaylarý, kapkaçla kadýnlarýn yerlerde sürükleniþi, adliyede husumet tartýþmalarýndan husule gelen kavga ve bunun da ötesinde kurþun yaðdýrmalar, okullarda þiddet, üniversitelerde form gerginlikleri... Taksici cinayetleri, adam kaçýrmaya teþebbüsler, baðýmlýlýkla baþlayan sendromlar... Hastanelerde rehineler, trafik kazalarý, sarhoþ naralarý, yaralanmalar, darplar, pavyon rezaletleri, eðlence yerlerinin rahatsýzlýk verici gürültüleri... Belediyelerin açtýðý çukur kazalarý, iþyerlerinin saniyelik soygunluklarý... Ýnsanlarýmýzý derinden yaralayan aile facialarý, intiharlar, töre cinayetleri... Ve yüreðimizi daðlayan þehitlerimiz!...

          Bütün bunlar nereye kadar?

          Korkunun çýplak dokunuþundu düþler de yara alýyor. Çýðlýklar bir yerlerden görünse ve duyulsa da bazýlarý gibi hiçbir þey yokmuþçasýna davranamayýz. Þair diyor ki:

            “vazgeçip yürüyeceðiz üstüne denizin

              Temizleyeceðiz yüreðindeki karanlýklarý”

         Bunu demek istemiyorum ama keþke önce kendimize bakabilsek. Ýç dünyamýzý aydýnlatabilsek… Umut, coþku ve sevinç benliðimizi sarabilse ve derin bir uykudan uyanýr gibi sýyrýlabilsek bütün korkulardan ve sýmsýký sarýlabilsek hayata! Sevgiyle örülü bir hayata… Ve umutlu bakabilsek!

            Ýnadýna, sevgiyi bütün canlýlýðýyla korumanýn, yaþamanýn ve yaþatmanýn arzusunu bir kez daha yüreðimin derinliklerinde yeniden hissettim. Acýlar gelip yakamýzý býrakmasa da…

                                                                                                                   


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © OSMAN AYTEKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 20:35:51