..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ayþegül Tezcan
Ayþegül Tezcan - Susuzluðum
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Özlemim Yolum Oldu (Ayþegül Tezcan) 8 Eylül 2007 Aþk ve Romantizm 

Gittin… Gittin canýmýn caný… Yarým býraktýn beni… Yaralý… Sevgisiz kýsýr bir yürekle, yarým kaldým… Yarsýz kaldým iþte… Bir ömür boyu sevgisiz… Sevgilisiz… Issýz…

  Sonbahara Düþen "Umut" Tanesi (Ayþegül Tezcan) 19 Eylül 2007 Aþk ve Romantizm 

Hiç dokunmasa da sonbahara, o haince ilerliyordu bedeninin yeþermemiþ bahçelerinde… Ömrünün her deminde gece bakýþlý, bu esmer mevsim çok zordu. Kurumuþ yaprak gibi döküldü Sevda haným’ýn umutsuz elleri iki yana… Kanayan gözyaþý yaðmur oldu, bezgin nefesi yaralý bir rüzgar. Gecelerce inledi kalbi kýrýk sýzýlarý, yalnýz yataðýnda. Soldu gözleri gül gibi, sarýldý dökülen yapraklarýna. Þarkýlar gazel oldu, günler periþan. Yüreðindeki ormanlarý ateþe verdi sevdalý kadýn. Yine de insafa gelmedi sonbahar, yalanýndan bezmedi bir türlü.

  Gözlerimi Yumdum Hayata (Ayþegül Tezcan) 20 Kasým 2007 Aþk ve Romantizm 

Gittiði her yerden güneþ toplardý gözlerim senin için… Ve sen avuçlarýmdan hayatý içtiðini söylerdin. Her gün bayram coþkusuyla öperdin, öperdin düþlerimden. Oysa ne çok olmuþtu gözlerimden denizi görmeyeli… Dudaklarýmdan tuzunu tatmayalý ne çok olmuþtu…

  Hazanýn Hüznü (Ayþegül Tezcan) 20 Kasým 2007 Aþk ve Romantizm 

Karanlýk bir þehirde eski bir aðacýn altýnda can çekiþen umutlarý ölüyordu kucaðýnda. Menzili yoktu sevdalý gözlerin, bir damla yaþ olur akardý mevsimlerin sonbaharý. Saatler hüznü vururken sevdaya hazýrlanan bir kadýndý hazan.

  Hazan ve Umut (Ayþegül Tezcan) 20 Kasým 2007 Aþk ve Romantizm 

Karanlýk bir þehirde eski bir aðacýn altýnda can çekiþen umutlarý ölüyordu kucaðýnda. Menzili yoktu sevdalý gözlerin, bir damla yaþ olur akardý mevsimlerin sonbaharý. Saatler hüznü vururken sevdaya hazýrlanan bir kadýndý hazan.

  Koca Çýnar"ýn Sevdasý Rüzgar (Ayþegül Tezcan) 20 Kasým 2007 Aþk ve Romantizm 

Ýnce bilekleriyle, gece saçlarýyla rüzgar güneþe yalvardý doðmamasý için. Tek isteði gecenin yýldýzlý yorganlarýnýn altýnda koca çýnara sarýlýp derin uykulara dalmaktý. Mutsuzluðun dokunamayacaðý tek varlýktý sevdalarý. Yüreklerindeki çaresiz boþluklarýn adý bile kalmamýþtý. Ne kadar acýklý olsa da unutuþlar, bu ýstýrabý ruhlarýndan çýkarýp attýlar. Çaresizliklerin karþýsýnda dimdik durarak minik tohumlardan imkansýz bir gelecek çýkarttýlar.

  Gözlerine Deðdiðim Yerdedir Hayat (Ayþegül Tezcan) 23 Aralýk 2007 Aþk ve Romantizm 

Sýcak bir Eylül akarken gözlerinden, gün sevdadýr, gün vedadýr... Tek suçludur Eylül, o çaðýrmýþtýr sevda sancýlarýný ve bitmeyecektir. Aralýk kapýlarý kapanýrken günlerin yüzüne, yeni merhabalar kucaklanýr acýmadan... Bunu sezer yürek ve kýrýlýr aynalardaki gülümseyiþe. Yalnýz dillerde kraliçedir ceylan bakýþlý sultan... Bir kez daha anlar ki aþk yoktur. Bir suret asýlýdýr yürekte, acýtan. Her nefeste yaþananýn aslý yoktur.

  Hüzün Gözlü Deniz Kýzý (Ayþegül Tezcan) 23 Mart 2008 Aþk ve Romantizm 

Ayrýlýk acýsýyla aðlardý hüznün içinde yüzen deniz kýzý her gece… Tahammül edilmez bir yokluktu avuçlarýndaki titreme. Hasretli gözyaþlarýyla engin denizlere açýlýrdý gerçeklere meydan okuyarak. Cesur yüreði ile kucaklardý denizin hýrçýn dalgalarýný. Bakýþlarý; suskun bir güz güneþi, her gülümseyiþi; bin yýllýk figan olurdu yýldýzsýz gecelerde, vuslatý bekleyen yüreði biçare…

  Sisli Bir Hayaldir Yaþanan (Ayþegül Tezcan) 11 Nisan 2008 Aþk ve Romantizm 

Hüzünlü bir þehrin kenar mahallesinin çýkmaz sokaðýnda, bir sessiz filmdir terk ediþ. Gönülsüz de olsa uðrar yürek. Gökleri kýskandýran, tüm Leyla’lara meydan okuyan bir avazdýr duyulmayan. Meltemle dalgalanan eðreti perdenin arkasýnda görünen muamma bir sevdadýr.

  Düþlerin En Güzeli / Yaðmur Islaklýðýnda (Ayþegül Tezcan) 30 Nisan 2008 Aþk ve Romantizm 

Dalgalarýn çarptýðý yüreðini toparlýyordu kadýn o sonsuz kumsalda… Hüzzam þarkýlarýn naðmesiyle, dilinden dökülen sevda sözleri baðrýnda yankýlanýyordu mehtabýn. Gri kayalýklardan kopan rüzgar, kollarýný kadýnýn ince beline doladý. Hazanýn hüznünü taktý boynuna mercan bir kolye gibi, gözlerini okþadý bakýþlarýyla. Gülümsedi arzular, lakin uzaktý ufuklar. Sararýp solsa da hazaný, gül teniyle neþeler saçardý etrafa… Gizli bir hevesle çaðlardý güzel kadýn. Her gün doðumu “gönül aydýn” derdi yüreðindeki sevdaya.

  Sisli Bir Hayaldir Yaþanan (Ayþegül Tezcan) 7 Aralýk 2008 Aþk ve Romantizm 

Gerçekler soðuktu ve üþüyordu kadýnýn elleri. Saçlarýna dolanýrken sevda kokusu, terk edilmeyi öðreniyor mavi bulutlardan. Topraðýn ve sonbaharýn cesur kýzý oluyor “Eylül”… Yanýp tutuþurken hüzünler, adaklar adýyor çocuksu sevinçlere… Düþlerine yanaþýyor, hazana dalaþýyor gül yapraklarý. Gözlerinde bir damla yaþ olurken özlem; ”Ben Eylül’üm” der genç kadýn savrulan hýrçýn saçlarýyla zamanlarýn ötesinde.

 

 



Hayatýn kendisine baðýþladýðý umut biletiyle varmak istediði sonsuzluða kavuþma çabasý...



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ayþegül Tezcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 19:46:37