..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ramazan Karalar
Ramazan Karalar - Ramazan Karalar - Haykýran Puntolar
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye’de medya denince nedense, Ýstanbul merkezli yayýn yapan, gazeteler, televizyonlar akla gelir. Oysa artýk giderek güçlenen yerel medya Ýstanbul’dan yayýn yapan ve “ulusal medya” olarak adlandýrýlan medya yapýlanmasýna karþý kafa tutmaya baþlamýþtýr.

  Bildiðini Bilen mi, Bilmediðini Bilmeyen mi? (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kendimi, demokrasiyi çok seven, seçim dönemlerini bayram kabul eden bir insan olarak tarif edebilirim. Ancak ülkemiz ve özellikle ilimizdeki siyasetin yapmacýk, halký küçümseyen, enayi yerine koyan, halka gerçek manada seçme hakký tanýmayan yapýsýndan da son derece rahatsýzým.

  "En Sonunda Gelip Beni Götürdüler" (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Asýl tehlike Cumhuriyet mitinglerinde meydana çýkan Türkiye’nin ulusal, milliyetçi ve Atatürkçü potansiyelidir. Bu potansiyel, Türkiye’nin faþizme direnme gücünü ve olanaklarý göstermektedir. Bu potansiyelin sindirilmesi AKP açýsýndan esas hedeftir.

  Baþkaný ve Vekili Kim Seçiyor? (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

AKP’den il, ilçe ya da belde belediye baþkanlýðýný yürüten belediye baþkaný tekrar aday olduðunda bir hesaplaþma sürecini de atlatmak durumunda. Bu süreç için ilk anda aklýnýza mevcut belediye yönetiminin kente yaptýðý hizmetler ve bu hizmetlerin halkýn teveccühünde nasýl bir noktada olacaðý gibi bir hesaplaþma gelebilir. ...

  "Satýldýk, Uyandýrýn Bizi!" (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Türkiye 

Ülkemiz bugün büyük bir kaosun içerisine doðru çekilmekte, hem içeriden hem de dýþarýdan yapýlan hiyanet ve ihanetlerle bölünme ve parçalanma kýskacýna alýnmak istenmektedir. Türkiye coðrafyasý bugün bir Sevr sürecinin içindedir. Bu bir gerçekliktir. Gerçekleri görmek ve söylemek ise her Türk bireyinin temel görevidir.

  Bakalým Daha Nelerimiz Çalýnacak? (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Toplum ve Birey 

Bizi bizden aldýlar, bir baþka bizi yüklediler beynimize. Kararsýz kalmayý huy edinmiþ iþletim sistemi yüklü bilgisayara format atar gibi, yeniden formatladýlar beynimizi. Bizi bizden alanlar mýydý suçlu? Yoksa koþulsuz teslimiyete açýk olan bizler mi? Daha mutlu deðil miydik tek kanallý televizyon ya da radyo dönemlerinde?

  "Senin Eline Diken Batar Mý?" (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Toplum ve Birey 

Beyaz camda haftalardýr keyifle izlemekteyim Ata’yý. Kimisi Ata’yý ticari bir reklam metasý yapmanýn yanlýþ olduðunu savundu. Kimisi reklam filminde anlatýlanlardan çok “Aaa… ne kadar da benzetmiþler…” yönüyle ilgilendi. Reklam filminde gül bahçesinde Atatürk ile bir çocuk arasýnda geçen diyalog yansýtýlýyor.

  Güneþ Tekrar Parlar mý? (Ramazan Karalar) 4 Ocak 2014 Toplum ve Birey 

Havada buðum buðum güneþ ýþýklarý ve bahar kokusu var artýk. Ilgýnlarýn savruluþunu, dað kekiklerinin sersemletici kokusunu duyar gibiyim þimdiden. Yaz mevsiminin özlemi iliklerime kadar titretiyor, göz bebeklerim toprak kokusunu doya doya teneffüs etmek isteyen beynime inat ufuktaki daðlara kayýyor.

  Pkk Þimdi Kimin Güdümünde (Ramazan Karalar) 3 Haziran 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýskenderun’da donanma askerlerinin nöbet deðiþimi sýrasýnda gerçekleþen roket saldýrýsý PKK’nýn bu güne kadar gerçekleþtirdiði þehir merkezinde bulunan askeri birime yapýlan ilk saldýrýdýr. PKK þu ana kadar ya kýrsal bölgelerde bulunan savunma zafiyeti olabilecek karakollarý ya da þehir merkezlerinde sivil halký hedef olarak seçmiþtir. Ayrýca Ýskenderun’daki böyle bir saldýrý, o noktadaki güvenlik açýðýnýn uzun zaman izlenmesi ve deðerlendirilmesini gerektirecek kadar profesyonelce yapýlmýþ bir saldýrýdýr.

  "Ne Yaptýn Kardeþ?" (Ramazan Karalar) 20 Mayýs 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir süredir Türkiye, CHP lideri Deniz Baykal ile ayný partinin milletvekiline ait olduðu öne sürülen kaset skandalýyla çalkalanýyor. Buna çalkalanmak deðil siyaset arenasýnda neredeyse tsunami etkisi yarattý da denilebilir. Partiyi asla býrakmayacaðý sanýlan Baykal istifasýný verdi. CHP’liler istifa kararý açýklanýrken gözyaþýna boðuldu. Baykal için gerçek ya da timsah gözyaþlarý döküldü.

  Sizin Ampul Kaç Mumluk? (Ramazan Karalar) 18 Mart 2010 Türkiye 

Son günlerde pek çok kiþinin, kendisine sorup, bir türlü cevabýný bulamadýðý sorular zihinleri meþgul ediyor. Çünkü, son yýllarda yaþananlar aklý baþýnda her Türk vatandaþýný kaygýya sürükleyecek cinsten problemlerle dolu.

  Þah! …ve Mat… (Ramazan Karalar) 30 Eylül 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Hayat gün gelir aðýr bir yük olur omuzlarýmýzda. Yaþamak nefes almaksa eðer, nefesimizin daraldýðý yerlerde baþlar çaresizliðimiz. Beklenmeyen yolcular girmiþ hayatýmýza ve sürücüsü olduðumuz hayatýmýzýn yolcusu yapmýþtýr bizi. Artýk kayýp gecelere yalnýz baþlamanýn cesaretinden eser kalmamýþtýr içimizde. O sizi nereye götürürse gidersiniz. Ölüm bile yeni dinmiþ bir fýrtýna gibi suskun kalýr, içimizde kopan adý hüzün denen fýrtýnalarýn yanýnda.

  Onu Tanýmak ve Anlamak (Ramazan Karalar) 30 Eylül 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bütün umutlarýn tükenmeye baþladýðý bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti için baðýmlý yaþamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çýkmasý ve baðýmsýzlýk mücadelemizi baþlatmasýnýn yýldönümünü yaþýyoruz. Bir ulusun diriliþinin baþladýðý 19 Mayýs’ý yaþýyoruz.

  Neler Oluyor, Açýlýmý Niye Kimse Açamýyor? (Ramazan Karalar) 30 Eylül 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir açýlým meselesidir gidiyor. Kimi “Kürt açýlýmý” dedi kimi de “Demokratik açýlým”. Adý ne konursa konsun destekleyenler de karþý çýkanlar da birbirlerine ayný gerekçelerle yükleniyor. Ýktidara yakýn olanlar muhalif olanlara “Ortada bir þey yok. Olmayan bir þeye niçin karþý çýkýyorsunuz?” diye hesap soruyor.

  Geri Dönen Sevgili Olursun Kýrþehir (Ramazan Karalar) 30 Eylül 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kiþisel ve toplumsal körlüðün, saðýrlýðýn ayyuka çýktýðý bu çaðda en önemli hastalýðýn “duyarsýzlýk” olduðunu düþünüyorum. Ýnsan ya da toplum olarak duyarsýzlýðýn temel sebebi “neme lazým” ya da “adam sen de” davranýþýdýr.

  Cesur Yüreklere Ne Oldu (Ramazan Karalar) 30 Eylül 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yürekli insanlarýn olmadýðý bir þehrin, geleceðe dair planlarý olamaz. Olsa da bu planlar devam etmekte olan baþýboþluðu yaðlamaktan baþka bir iþe yaramaz. Düþünen ve düþündüðünü de en gerçekçi kelimelerle ifade edebilen bir halk topluluðunun aþamayacaðý engel yoktur. Düþünmeyen ve sadece yaþamýn estirdiði fýrtýna ile oradan oraya savrulan insanlarýn vereceði kararlar da þehri bir köþeden diðerine atmaktan baþka bir iþe yaramayacaktýr.

  Ýþte Bu Benim Ramazan’ým (Ramazan Karalar) 16 Temmuz 2009 Unutulamayan Dönemler 

“Nerede o eski Ramazanlar” Ramazan ayý geldiðinde neredeyse herkesin hayýflanarak söylediði bir sözdür bu. Kimisi genel olarak nostalji yaparak anar eski ramazanlarý kimisi de ise kaybetmekte olduðumuz deðerlere hayýflanýr. Artýk kliþeleþmiþ olan bu lafý her kuþak kullanacak mý acaba? Çünkü babam ve annem kendi çocukluklarýný hep bu þekilde anardý. Þimdi ben büyüdüm. Ben de o eski ramazanlarý özlüyorum. Acaba eski günler gerçekten bugüne göre daha mý iyiydi, yoksa biz çocuktuk da her çocuða o günler özel mi geliyordu? Buna karar vermek gerçekten güç.

  Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn (Ramazan Karalar) 16 Temmuz 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye’de medya denince nedense, Ýstanbul merkezli yayýn yapan, gazeteler, televizyonlar akla gelir. Oysa artýk giderek güçlenen yerel medya Ýstanbul’dan yayýn yapan ve “ulusal medya” olarak adlandýrýlan medya yapýlanmasýna karþý kafa tutmaya baþlamýþtýr.

  Kaçmak Ýstiyorum Buralardan… (Ramazan Karalar) 16 Temmuz 2009 Toplum ve Birey 

Türkiye'de durmadan eðitimin öneminden, eksikliðinden, þart olduðundan söz ederiz. Annem her zaman "Eðitim cehalet alýr, eþeklik baki kalýr" derdi. Çok da doðru söylermiþ… Ýnsanlara okuma yazmayý, hesap yapmayý öðretebilirsiniz. Böylelikle cahil kalmazlar ama davranýþlarýný deðiþtirebilir misiniz? Davranýþlarýmýz bize ailemizden geçer. Ailenin deðerleri, ebeveynlerin önem verdiði konular ve onlarýn davranýþ kalýplarý bizi etkiler.

  Güneþ Tekrar Parlar mý? (Ramazan Karalar) 6 Mart 2008 Günlük Olaylar 

Havada buðum buðum güneþ ýþýklarý ve bahar kokusu var artýk. Ilgýnlarýn savruluþunu, dað kekiklerinin sersemletici kokusunu duyar gibiyim þimdiden. Yaz mevsiminin özlemi iliklerime kadar titretiyor, göz bebeklerim toprak kokusunu doya doya teneffüs etmek isteyen beynime inat ufuktaki daðlara kayýyor. Yakýcý bir güneþi batýrdýðým bu akþam üstünün ardýndan, insanýn beynini zehirli bir deðnekle dokunurcasýna yakan, iðrenç þehir melodileri dinliyorum yine.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ramazan Karalar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 10:09:53