..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Kâmuran Esen
Kâmuran Esen - Penceremden Gördüklerim
Site Ýçi Arama:


Þiir
  Ben Ayaða Kalkmalýyým Çocuklar (Kâmuran Esen) 29 Aðustos 2001 Modern 

Yýllarýný öðretmenlik yaparak geçirmiþ bir emekli öðretmenin duygularýný paylaþmak ister misiniz?

  Caným Ýçimde Deðil (Kâmuran Esen) 30 Aðustos 2001 Bireysel 

Yokluðunun býraktýðý bir boþluk var içimde,Ne kalbim / ne gözlerim / baþým gövdemde deðil!Yerinde deðil taþlar, her biri baþka yerdeUzaktayým kendimden / bedenim bende deðil!Sensizliði / daha baþka bilmem nasýl anlatsamOlmayýnca yanýmda dünya

  Ayrýlýk (Kâmuran Esen) 5 Eylül 2001 Modern 

Ayrýlýk; Bað bozumu, Özlemlerin doðumu, Çýplak elin / ýsrarla Ateþi tutuþudur.

  Hüznümün Virgülüsün (Kâmuran Esen) 5 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Gecenin karanlýðýnda Ýçimi aydýnlatan bir mum ýþýðý, Açlýðýmý susturduðum bir lokma ekmek Penceresiz odalarýmýn aydýnlýðý.

  Haziran'da Ölmek Mi Zor Sadece? (Kâmuran Esen) 8 Eylül 2001 Modern 

Ey Hasan Hüseyin’im! Benim gibi acemi þaire ilham veren, Karacaoðlan’a “bacanak” diyen usta þairim! "Haziranda ölmek zor,” diyorsun. Býrak bu aðýzlarý, Temmuz'da da ölmek zor, Aðustosta da, Biliyorsun. Var mý ki...

  Sana Olan Sevgimin Ölçüsü (Kâmuran Esen) 8 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Ölçüsü yok / sana olan sevgimin. Sana sevgim, Yokluðunda aðarttýðým saçýmdaki aklar kadar.

  Gideceðim Dediðin Gece (Kâmuran Esen) 9 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Kalmasa sözlüklerde Ne “ayrýlýk” ne “veda”, Zamaný içmeye bir türlü doymayan saat dursa, Her gün hep “bugün” olsa, Yazmasa takvimlerde ne Salý / ne Çarþamba, Kahpe zaman duvara çivi gibi çakýlsa, “Yarýn gide

  Senin Yanýnda (Kâmuran Esen) 9 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Umuda yolculuklar baþlar senin yanýnda, Bozulur sihri büyülerin, Yüreðime hapsolmuþ ceylânlar kurtulur tuzaðýndan, Koþar rüzgâr gibi daðlara doðru, özgürlüðe kavuþur. Kalbim atmaya baþlar sýcak avuçlarýnda, Çekilir yüreðimde halaylar, barlar,Damar

  Limanda Yalnýz (Kâmuran Esen) 9 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Güneþ kayboluyorken bir daðýn arkasýndan, Aksi düþmüþtü suya / denizi içiyordu.Vedaya hazýrlanan güneþin ýþýklarý Bir martýnýn kanadýnda göðe taþýnýyordu. Ben / limanda yalnýz / susuyordum sadece Bekliyordu gözlerim gelmeyecek birini.Yalnýzlýðýn a

  Çek Beni Ýçine Bir Nefeste (Kâmuran Esen) 12 Eylül 2001 Didaktik 

Çek beni içine bir nefeste.Susan davullar çalmaya baþlarken yüreðinde,Kýzlar halay çeksin gözbebeklerinde,Çatlasýn tohum / düþsün cemreler,Isýnsýn toprak ellerimizde.Kanýmýzda yanan ateþler / yakarken ikimizi,Dal uçlarýnda yeniden açmaya baþl

  Uzak Bir Köyün Çocuðuyum Ben (Kâmuran Esen) 26 Eylül 2001 Bireysel 

Oysa hep karanlýktý gecelerimiz Aydýnlýk gönüllerimize inat. En yakýnlar bile fersahlarca uzaktý bize, Büyüktü / çoðalmaktaydý günden güne hasretlerimiz. Gaz lâmbasýnýn ýþýðý aydýnlatýrken odamýzý,Radyodan kulaðýmýza gelen, Ýnce bir derenin þýrý

  Zaman Denilen Deðirmen (Kâmuran Esen) 27 Eylül 2001 Yaþam 

Demek ki, Zaman deðil geçen / Aslýnda biziz yokluða giden..Ve umutlarýmýzla birlikte ömrümüzdür / Zaman denilen deðirmende öðütülen..

  Yýllardan Keder Bu yýl (Kâmuran Esen) 28 Eylül 2001 Baþkaldýrý 

AnladýmBu dünyada adalet yokmuþ.Paylaþýlýrken umut,biz unutuldukBize yalnýz acýlar,kederler düþtüZaman durmuþ,umutsuzluk geçip gitmiyor.Dostlar!Anladým ki takvimler yalan!Her yýlýn adý ayný,ettiði aynýDemek ki Mayýslar,Ekimler yalan!Ýnanma

  Sen Sevdamsýn (Kâmuran Esen) 28 Eylül 2001 Didaktik 

Sende buldum teselliyiSuyunla yundum,Ekmeðinle doyundumSen doyuransýn.Yaðmurda ýslandýmBir çamýnýn altýna sýðýndýmSen koruyansýn.

  Varsayým (Kâmuran Esen) 28 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Saksýdaki çiçekte varsayarým seni.Açmaya görsün Bir dal / bir çiçek,Oynaþýr denizlerim ýlýk meltemlerinle,Seni / döndün / bana güldün sayarým.

  Yokluðunda Ben (Kâmuran Esen) 28 Eylül 2001 Aþk ve Romantizm 

Bir karamsarlýk kaplar içimi yokluðundaDüz yollarý hep yokuþa vururum.Sarý sonbaharýn hüznü dolaþýr damarlarýmdaAðlayan çocukta sýzlayan yüreðimi,Gidenin arkasýndan el sallayanýn yalnýzlýðýndaHasretini bulurum.

  Hüzünlerde Ara Beni (Kâmuran Esen) 15 Ekim 2001 Aþk ve Romantizm 

Eðer bir gün bulmak istersen beniSusuz kalmýþ balýklarýn hüznünde ara.Sonbaharda yere düþen yapraktaZarfý açýlmamýþ mektupta ara.Orkideye,menekþeye yenilmiþKýrda açan çiðdemlere sor beniRüzgârda boyun bükmüþ sümbülde ara.

  Seni Seviyorum Deme Bana (Kâmuran Esen) 20 Ekim 2001 Didaktik 

“Seni seviyorum” deme banaHeyecanlanýyorum.Sanki kanat oluyor da kollarýmBilmediðim göklerde uçuyorum.Bir sýcaklýk dolaþýyor damarlarýmdaPenceresi kapalý odalardaBunalýyorum.

  Þu Saatte Neler Olmakta (Kâmuran Esen) 20 Ekim 2001 Halk 

Þu saatteÝki el kavuþmakta birbirine.Yalansýz sevda sözleri söylemekte.Davullar çalarken yüreklerde,Topraksýz saksýlarda umutlar yeþermekte.

  O Beklenen Hiç Gelmeyecek (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Baþkaldýrý 

Devrildi bir çýnar.Þimdi bir çift mavi gözUmutsuzca bekliyor pencerelerde.Kimbilir daha ne kadar bekleyecek.Kural deðiþmedi bu güne kadarDeðiþmeyecek.

  Bir Kadýn Aðlýyordu (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Öyküsel 

Kafasýnda / ne varsa geçmiþe aitHýzlý bir tren olup / geçiyordu gözlerinden.Vagonun penceresinden,Ceylân bakýþlý yavrusu gülümsüyordu ona.Sonra aniden siliniyordu görüntüler,Sazýn tellerindeki türkü,Tekerleklerin gürültüsü susuyordu.

  Çocukluðumdaki Köyümüz (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Aný 

Tahtadan bir arabamýz vardý Köyün yamacýnda aþaðýya doðru uçup giden,Söðüt dalýndan yaptýðýmýz borazanýmýz vardýKalk borusu gibi ses veren.Mutlu olmasýný bilen çocuklardýk biz. Bezden bebekler, Karpuz kabuðundan kamyonlarýmýzdý En büyük eðlen

  Yollar da Yalancý Yýllar da (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Baþkaldýrý 

Yollar da yalancý çýktý sevgilimYüzümde izlerini taþýdýðým yýllar da .Yaz mevsiminde aniden bastýran yaðmur misaliGeliverirsin belki diye bekledim gecelerdeGöz kapaklarýma inen uykuya inat,Ne yollar getirdi seni bana / ne yýllar,Gelmedin ! S

  Ömür Sabahla Akþamýn Arasý Kadar (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Baþkaldýrý 

Gitmekle bitmez sandýðým ömürMeðer sabahla akþamýn arasý kadarmýþ.Henüz erken diye düþünürken bir sabah vakti,Baktým ki geç kalmýþým.Güneþ aþmýþ da tepelerdenDönüþ yolculuðuna çoktan baþlamýþ.

  Haberin Var mý Sevgili (Kâmuran Esen) 27 Ekim 2001 Aþk ve Romantizm 

Haberin var mý sevgiliKuþlarýnKanatlarýnda taþýdýðý aþklardan?Rüzgârda kokan umuttan,Karanlýkta uyuyup,Güneþte çatlayan tohumdanHaberin var mý?Haberin var mýYokluðunun bana nasýl koyduðundan?

  Türk Olmanýn Bedeli (Kâmuran Esen) 29 Ekim 2001 Halk 

Türk olmanýn hakkýný veremiyorsanVatan için bir uðraþa giremiyorsan“Ya özgürlük. ya ölüm!” diyemiyorsan,Yazýk! Acizliðinden utanman gerek.

  Ne Yapak Gardaþ? (Kâmuran Esen) 29 Ekim 2001 Halk 

Ne yapak gardaþ Ne yapak da bu yokluktan gurtulak? Artýk alak topraða attýðýmýzý, Yapýþtýk mý nedir bu basamaða? Dönsün de merdivenler yukarý çýkak.

  Sen Gelince Aklýma (Kâmuran Esen) 1 Kasým 2001 Aþk ve Romantizm 

Sen gelince aklýma Hýzlý bir tren geçer gözlerimden. Uðramaz beklediðim istasyonlara,Keskin bir býçakBir parça alýp götürür yüreðimden.

  Ah Mehmet Amca Ah! (Kâmuran Esen) 1 Kasým 2001 Aþk ve Romantizm 

Ah Mehmet Amca ah! Nasýl býrakýp gidebildin / bu kahpe dünyayý.Yoksa bir çaðýran mý oldu seni oradan?Sanki gittiðin yer daha mý iyi,Daha mý rahat buradan?

  Yitik Sevgili (Kâmuran Esen) 3 Kasým 2001 Aþk ve Romantizm 

BenseSana ulaþamayan bir serçe kuþuyum.Kanatlarým yorgun / uçamam.Ay’ýn / güneþin yanýna varamam / biliyorsun.Sen uzak bir sahilde,Ama ben kürek çekemem o sahillerde,Kanadým kýrýk / sandalým yok / sesim cýlýzSesimi duymuyorsun.

  Ayrýlýðýn Soyadý Unutulmaktýr (Kâmuran Esen) 3 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Önadý “ayrýlýk” olsa da onunNe yazýk! Soyadý “unutulmak” týr.

  Ben Senin Yüreðini Sevdim (Kâmuran Esen) 6 Kasým 2001 Bireysel 

Biliyordum / gençliðin verdikleri Gidecekti bir gün. Aydýnlýk yüzüne / zamanla Doluverecekti çizgiler, Harareti azalacaktý arzularýnýn belki. Ýþte o nedenle, Ýçinde koruduðun sen’i sevdim.

  Beklenen Ama Yaþanamayan Mevsim (Kâmuran Esen) 6 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Çünkü ben yeryüzünde deðildim artýk. Ne baharlar / ne de kýþlar Etkilemiyordu beni. Soðukluðunu hissetmedim kar’ýn / üþümedim. Kýþ mý gelmiþ / kar mý yaðmýþ Bilemedim.

  Giderayak (Kâmuran Esen) 6 Kasým 2001 Aþk ve Romantizm 

Dalýndan düþen bir yaprak Ne kadar istese de yaþamý solumak, Nasýl ki bir daha dönemezse aðacýna, Benim de / imkâný yok geri dönüþümün. Yaþam / kopan bir keman telidir içimde, Türkümün dindi sesi, Dudaklarým yabancýsýdýr eski gülüþümün.

  Gurbet (Kâmuran Esen) 6 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Koskoca dünya / Dar geliyor ayaklarýma / Kapýsýndan sýðmayan bir han gibiyim / Kayýp gidiyorum / nereye bassam

  Albümdeki Resimler (Kâmuran Esen) 8 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Zaman mahzenine depoladýk Boynu bükük hatýralarý / yýllanmýþ þarap gibi Çözdükçe dolaþan bir yün yumaðý elimizde Çözmeye çalýþtýkça Yeni düðümler oluþuyor yüreðimizde.

  Anneme Özlem (Kâmuran Esen) 8 Kasým 2001 Garip 

Seni oralarda bekleyen mi var? Yoksa bizden baþka sevenin mi var? Neden sanki býraktýn bizi çaresiz? Soframýz katýksýz, yankýmýz sessiz.

  Beni Sevebilme Ýhtimalin (Kâmuran Esen) 8 Kasým 2001 Bireysel 

Nasýl zayýf bir ihtimalse Enflasyonun düþeceði, Avrupa Birliðine gireceðimiz masalý Ne kadar inandýrýcý ise, Ne kadar mümkünse Memurlara grevli sendika kurma hakký vaatleri; Senin beni sevebilme ihtimalin de Ýþte o kadar.... Olsun! Yine de Az

  Meðer (Kâmuran Esen) 9 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Beklemek / biter, Özlemek diner, Giden / elbet bir gün Döner sanýrdým.

  Anneleri Ayırmayın Bebeklerden (Kâmuran Esen) 9 Kasým 2001 Halk 

Anne ha olmuş dağ başında, Ha olmuş mapus damında, Ha kar yağmış üzerine Çatısız odalarda. Bebek için de değişir? Onun aradığı, Annesinin Gürül gürül akan ırmak

  Ulu Çýnar (Kâmuran Esen) 12 Kasým 2001 Didaktik 

Bir ulu çýnar, On hainin baltasýyla Yýkýlýverdi de yere; Yüz tane hain, Kýpýrdatamadý bile çýnarý yerinden...

  Kahpe Felek (Kâmuran Esen) 12 Kasým 2001 Baþkaldýrý 

Kahpe felek! Acýlar tezgâhýnda dokudun beni. Umutlarým çözülmedi ipliklerinde Kederler / özlemler / ihanetler örüldü, Boðazýmý sýkan eller vardý düðümlerinde

  Yaþanmamýþ Ömür Ýsterim (Kâmuran Esen) 15 Kasým 2001 Bireysel 

Boynu bükük / yýllara teslim edilmek Çaðýrmak gelmeyeni / boþa beklemek Karþýlýksýz sevmek / ona susamak Sanki çölde bir vahayý aramak. Ayrýlmak / beklemek hiç derdim deðil. Korktuðum / zamana karþý sýnav kaybetmek Kavuþmadan / yýllarýmý boþa tüketm

  Hayal Et Anne (Kâmuran Esen) 15 Kasým 2001 Didaktik 

Biliyorum anneciðim, Yüreðin yangýnlarda Anneler Gününde. Tutulmuþ,bana geleceðin her yolun baþý; Sanki ateþten bir deðirmen taþý, Kara bir yýlan gibi Baðdaþ kurup oturmuþ yüreðinde. Gözlerinde, Suyu hiç kurumayan þýrýltýlar, Hep eksik bir þeyleri

  Heryerde Sen (Kâmuran Esen) 19 Kasým 2001 Lirik 

Her yerde sen varsýn Odalarda sen. Zil çalar giderim Kapýlarda sen. Umutla geleceðini bekler dururum. Bir bakarým /yine hayallerde sen.

  Sana Geldim (Kâmuran Esen) 19 Kasým 2001 Aþk ve Romantizm 

Sana kitaplar dolusu sözlerle geldim Hiç kimseye söylemediðim.

  Ateþe Düþen Gül (Kâmuran Esen) 25 Kasým 2001 Bireysel 

Cehennem ateþleri yanar içimde Yansýtýr hüznün buruk yüzünü Kaným tutuþur. Alevlere bir gül düþer geceden Tomurcuðu dalýnda, kökünden uzak Gizemli bir gül. Bilinmez kim düþürür!

  Yýkýlsýn Bu Þehir (Kâmuran Esen) 25 Kasým 2001 Didaktik 

Sevgilim! Yýkýlsýn / toprak olsun bu þehir Ýçinde sen olmayan þehre yazýklar olsun! Uçsun gitsin kuþlarý, göç etsin uzaklara Koklamadýðýn güller teker teker kurusun. Aynalarýnda seni yansýtmayan sularý Kendine, akacaðý baþka yataklar bulsun.

  Yeni Baþtan (Kâmuran Esen) 28 Kasým 2001 Bireysel 

Bazen düþünüyorum kendi kendime “Otuz yýl öncesine dönsek.” diyorum. Baþka koyunlarda yatmamýþ gibi, Geçmiþin izlerini silsek diyorum. Henüz toprak üstüne çýkmamýþ çiçek, Koklanmamýþ bir gül / karanfil gibi, Ayný dala tutunup / açsak diyorum.

  Güneþi Ýçsem Nafile (Kâmuran Esen) 28 Kasým 2001 Didaktik 

Haydi yaz bir mektupKýr çiçeklerini satýrlarýnda gizleyenim.Þiirde sesi, mektupta busesi saklý güzelim.Aþkýmýn nazý, çorbamýn tuzu,Sitemi, gecenin mehtabýna benzeyenim.

  Utanç Fotoðrafý (Kâmuran Esen) 3 Aralýk 2001 Baþkaldýrý 

Bundan birkaç ayönce; gazetede gördüðüm bir fotoðrafý, utanç fotoðrafýný (Bana göre) hatýrladým birden. Daha doðrusu sýk sýk gözümün önüne geliyor bu fotoðraf. Gelelim utanç fotoðrafýna:

  Aþkýn Öznesi (Kâmuran Esen) 7 Aralýk 2001 Komik 

Aþkýn öznesi oldum hep! Sevdim / öznesi ben Bekledim / öznesi ben Aðladým / öznesi ben.

  Gitme Kal (Kâmuran Esen) 7 Aralýk 2001 Modern 

Daðlarýmýn Yýkýlmasýný istemiyorsan yüreðimde, Gözlerimde, Çiçek açmýþ taze bir dal Kurumasýn diyorsan, Beklemiyorsan Ay’ýn karanlýk yüzünü yaþamamý, Gitme / kal!

  Cebimizdeki Eller (Kâmuran Esen) 7 Aralýk 2001 Baþkaldýrý 

Ey / elini cebimize atmýþ Yer-doymaz kiþi! Yetmedi mi kanýmýzý emdiðin?

  Babam'a (Kâmuran Esen) 7 Aralýk 2001 Bireysel 

Þöyle bir düþündüm de çocukluðumu Bize bazen uzakta / Gurbetlerdeydin baba. Yaþadýðým ilk hasret sana ait olandý, Uzaklardan gelmesini beklediðim Ýlk insan sendin hayatýmda.

  Kadýnlarýmýz (Kâmuran Esen) 9 Aralýk 2001 Halk 

O bir kadýn! Tarlada iþçi / erkekçesine. Evinin bereketi / sezemediðin, Baþýný göðsüne yaslayýp aðlamak istediðin. Kendisinden hep bir þeyler bekleyip Ama vermeyi pek düþünmediðin.

  Ýsteklerinizde Hatýrladýðýnýz Kadýnlar (Kâmuran Esen) 9 Aralýk 2001 Baþkaldýrý 

O bir kadýn! Tarlada iþçi / erkekçesine. Evinin bereketi / sezemediðin, Baþýný göðsüne yaslayýp aðlamak istediðin. Kendisinden hep bir þeyler bekleyip Ama vermeyi pek düþünmediðin.

  Senden Baþka (Kâmuran Esen) 18 Aralýk 2001 Aþk ve Romantizm 

Sen Yaþamýmýn harcý, Var oluþ sebebim.

  Sen Gidince (Kâmuran Esen) 19 Aralýk 2001 Aþk ve Romantizm 

Gidiþin gidiþ deðil Benim yok oluþum demekti, Oynadý yerinden dama taþlarým.

  Kýymet Bilene (Kâmuran Esen) 22 Aralýk 2001 Didaktik 

Ekmeði aç’a Suyu; Güneþ altýnda çalýþana, Ekin biçen kiþiye, Ya da Kýzgýn ateþ karþýsýnda Demir döven yiðide ver

  Tatlý Gibisin (Kâmuran Esen) 3 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

Duydum ki / Dönmemek üzere / Gidecekmiþsin / Giiit! / Sen bilirsin...... /

  Ölümle Pazarlýk (Kâmuran Esen) 26 Aralýk 2001 Baþkaldýrý 

Her þey výz gelir de bana hayatta, Tek korkum Sadece ölümden yanadýr / dostlar!

  Deli Saçmasý (Kâmuran Esen) 26 Aralýk 2001 Komik 

Seni orda koyup Geldim ama, Gözüm yolda Aklým sende. Bana bir gün “Gel” demende.

  Ne Zaman Seni Düþünsem (Kâmuran Esen) 2 Ocak 2002 Aþk ve Romantizm 

Ne zaman seni düþünsem Ne zamn sen gelsen aklýma Ýçimden havalanýyor kanadý kýrýk bir martý Gelip konuyor uzaklarýma. Soluyor yapraklarý saksýdaki çiçeðin Ve ardýndan Susuyor keman. Bir aðacýn yapraklarý Düþüyor ayaklarýma.

  Yokluðun Bir Kelepçedir Ayaklarýmda (Kâmuran Esen) 14 Ocak 2002 Aþk ve Romantizm 

Hem yokluðun Hem yalnýzlýðým, Bir kelepçedir ayaklarýmda. Sensizlik, Ýçimde büyüyen bir aðaç, Dalgalarý / kýyýlarýmý aþýndýran Bir denizdir damarlarýmda.

  Ben Anadolu'yum (Kâmuran Esen) 18 Ocak 2002 Toplumcu 

Ben, geçmiþi acýlarla dolu Hazin Anadolu'yum. Bir dinleseniz, Nice üzgün, nice yorgun Hatýralar doluyum

  Türkülerin Dili (Kâmuran Esen) 18 Ocak 2002 Halk 

Türküler Yurdumun baðrýndan kopup da gelmiþ, Bize, bizi hatýrlatan türküler. Bilinmez kim düzmüþ, kimler söylemiþ, Ýnsan kokan, sevgi kokan türküler.

  Analar (Kâmuran Esen) 18 Ocak 2002 Halk 

Ana bu! Kalbi titrek, Gözü ürkek analar! Bazý anlar hem kadýn Hem de erkek analar

  Dað Baþýnda Bir Çeþme (Kâmuran Esen) 18 Ocak 2002 Modern 

Dað baþýnda bir çeþme gördüm dün. Yorulmadan,dinlenmeden Akýyordu bütün gün. Kocaman çam aðaçlarý Onu gölgeliyordu, Ve üstünde Uçsuz bucaksýz bir gök yükseliyordu.

  Kýyametimsin (Kâmuran Esen) 26 Ocak 2002 Bireysel 

Kýyametimsin / biliyorum Bana göre kýyamet Gelmediðinde, Beni artýk sevmediðinde, Ve daha da kötüsü Terkettiðinde kopacak.

  Gülce (Kâmuran Esen) 29 Ocak 2002 Çocuk 

Gül kadar narin Dal gibi ince. Yanýna bir de Makara gözler , Kor dudaklar gelince, Al sana iþte: Oldu bir Gülce...

  Sana Akmayan Bir Irmaðým Ben (Kâmuran Esen) 29 Ocak 2002 Baþkaldýrý 

Baþýný taþlara vuran bir ýrmak gibi Akar dururum bilmediðim yerlere. Bereketli ovalarda dinlendiririm Uzak yollarýn yorgunluðunu.

  Dost Eli (Kâmuran Esen) 29 Ocak 2002 Baþkaldýrý 

Dost Eli Yine mi karardý gökyüzü? Simsiyah bulutlarla mý kaplandý? Ýnsanlarýn çoðu düþünüsü Yine akþam güneþinde mi Asýlý kaldý?

  Yaþam Felsefesi (Kâmuran Esen) 6 Þubat 2002 Didaktik 

Gören gözlerle bakmalý dünyaya Bir fotoðrafýn gözleri gibi boþ deðil! Kiþi / baktýðýný görebilmeli. Karýncanýn neden ölümüne çalýþtýðýnýn Nedenini düþünebilmeli.

  Þükürler Olsun Sana Tanrým (Kâmuran Esen) 6 Þubat 2002 Bireysel 

Sana þükürler olsun Tanrým! Bu sabah yine, Yeni bir güne gözlerimi açabildiðim için. Kuþ seslerini duyabildiðim, Bir çiçeðe dokunabildiðim için...

  Anadolu Ve Ben (Kâmuran Esen) 9 Þubat 2002 Toplumcu 

Ben giderim / yurdumun Haritada ismi olmayan En ücra köylerine. Bilirim ki ordan gelir ekmeðim, Benimdir sularýna yansýyan yüz, Kuytularýna sinmiþ sesler benim! Kekik kokan ovalarýnda Bereketim gizli, Bal toplayan bir arýnýn Kanatlarýnda uçuþur

  Öðrencilerim Ýçin (Kâmuran Esen) 10 Þubat 2002 Halk 

Körpe bir fidandýnýz bana geldiðinizde Bir korku ve ürkeklik vardý gözlerinizde. Annenizin kucaðýndan, küçükten aldým sizi Bir anne þefkatiyle ,sevgiyle sardým sizi.

  Yurdum (Kâmuran Esen) 12 Þubat 2002 Toplumcu 

Þu karþýda þýrýl þýrýl akan dereler Kerem ile Aslý’nýn sesidir sanki Uzaktan burcu burcu kokan þu güller Yurdun bizi saran elidir sanki.

  Senin Olmaya Geldim (Kâmuran Esen) 14 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Seni Görmeye geldim bu gece. Sesini duymaya, Sýcaklýðýný tenimde hissetmeye geldim. Nasýl doluyum bilsen Ayrýlýðýn acýsýyla, Zamaný durdurmaya, Ýçimdeki fýrtýnayý Dindirmeye geldim...

  Ýkilem (Kâmuran Esen) 14 Þubat 2002 Baþkaldýrý 

Ölen birinin salâ sesi ile, Bir gelin alma konvoyunun Korna sesleri karýþtý birbirine

  Ýz (Kâmuran Esen) 14 Þubat 2002 Didaktik 

Yaðmur bile iz býrakýr,yere düþtükten sonra

  Ýhanet (Kâmuran Esen) 14 Þubat 2002 Baþkaldýrý 

Ýhanet, erkek için "El kýnasý" olurken, Nedense Kadýn için Bir "yüz karasý" olur.

  Gül Ve Sadakat (Kâmuran Esen) 14 Þubat 2002 Didaktik 

Kokladýðýn bir gülden Asla býkmamalýsýn.

  Seni Sevmek Yaþamak Kadar Güzel (Kâmuran Esen) 15 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Yaþamak ne güzel! Beklemek Bir tomurcuðun açmasýný, Üþümek Hafif esen bir rüzgârda, Aðlamak Bir þarkýyla duygulanýp, Ne güzel!

  Yaþadýðým Yalnýz Bir Baharým Var (Kâmuran Esen) 15 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Ömrümde yaþadýðým Yalnýz bir baharým vardý. O bahar ki / geldiðin Ellerini ellerime deðdirdiðin zamandý.

  Ben Geliyorum (Kâmuran Esen) 15 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Açýk penceresinden Yaðmur kokusu girmiþ odanda Bekle beni. Bohçalayýp özlemini Yorgun ayaklarýmla Sana geliyorum.

  Borcum Var Sana (Kâmuran Esen) 16 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Borcum var sana sevgilim / Yanýma gelmelerin, / Beni sevmelerin için. / Kor gibi öpüþlerin / Buðday baþaðýna benzeyen / Gülüþlerin için. /

  Getir (Kâmuran Esen) 20 Þubat 2002 Aþk ve Romantizm 

Bana / Yüreðindeki yangýný getir. / Özlemini, / Vuslatýný, / Sevdaný getir.

  Ben Yalnýzlýkta Üþürüm (Kâmuran Esen) 20 Mart 2002 Bireysel 

Ne dondurucu rüzgârlar üþütür beni, / Ne kýþýn karý / soðuðu. / Üþümeyi / dostlardan ayrý, / Sevgiliden uzakta görürüm

  Ýsterim (Kâmuran Esen) 24 Mart 2002 Toplumcu 

Çýkmak isterim / Daðlarýn en yüce yerine. / Orada rüzgârýn / Nasýl uðuldadýðýný duymak isterim. / Bulutlara bira daha yaklaþmak, / Çobanýn yanýk kavalýný / Dinlemek isterim. /

  Anneme Çaðrý (Kâmuran Esen) 27 Mart 2002 Bireysel 

Saçlarýnda kýþý yansýtan anne! / Gençliðini yýllara kaptýran anne! / Hani derdin ya hep “Beklerim” diye / “Sakýn açma arayý , özlerim.” Diye, / Peki þimdi neden uzaklardasýn? / Artýk güneþ girmeyen kuyulardasýn? / Giden yo

  Yalnızlık (Kâmuran Esen) 1 Nisan 2002 Bireysel 

Bilir misiniz, / İğne atsanız yere düşmeyecek / Bir kalabalıkta yalnızlığı? / Hiç yaşadınız mı, / Başkalarının yanındayken / Anlatılmaz,anlaşılmaz yal

  Seni Düþünen Yaným (Kâmuran Esen) 2 Nisan 2002 Aþk ve Romantizm 

Bir yanýmla seni düþündüm / Diðer yanýmla bir baþkasýný

  Folklör / Anadolumun Dilleri (Kâmuran Esen) 3 Nisan 2002 Halk 

Sazına- sözüne / Yaşlısına - gencine / Erkeğine - dişisine / Yokuşuna- inişine gönül verdiğim güzel yurdumun, güzel insanlarına ithaf ediyorum.)

  Gönül Yaralarý (Kâmuran Esen) 12 Nisan 2002 Aþk ve Romantizm 

Gönül yaralarýmýn. / Ýçime seni / Türkmen kilimi gibi / Nasýl iþlediðimi gör

  Gönül Bahçem (Kâmuran Esen) 14 Nisan 2002 Bireysel 

Gönlümün bahçesinde / Düğün dernek var bu gün. / Odamda / yalnızlığımı paylaştığım / Ekmeğimi bölüştüğüm sevdiğim var! /

  Gelseydin Eðer (Kâmuran Esen) 15 Nisan 2002 Aþk ve Romantizm 

/ / Gittiðin uzaklardan / Gelseydin eðer, / Sana neler diyecektim. / Unutup daðlarýma yaðan kar’ý, / Yok sayýp susuzluðumu, / Senin için / Kuru dallarýmý süsleyecektim. / /

  Dað Menekþesi (Kâmuran Esen) 16 Nisan 2002 Öyküsel 

Yüksek bir daðýn doruðunda / Gördüm de menekþeyi; / Rüzgâr, / Olan hýzýyla çarpýyordu yapraklarýna. / Menekþe öyle sýký / Öyle güçlü tutunmuþ ki topraðýna, / Direniyordu rüzgârýn gücüne karþý. /

  Sarı Sonbahar (Kâmuran Esen) 17 Nisan 2002 Aþk ve Romantizm 

Ey / Nefesi bahar, / Teni çiğdem kokulu yar! / Sen orada, / Ben yangınlarda. / Bu ayrılık / Daha ne kadar sürecek / Ne kadar? /

  Türkiye'min Güzel Çocuklarý (Kâmuran Esen) 19 Nisan 2002 Toplumcu 

Türkiye'min güzel çocuklarý! / Bilmem hangi analar doðurdu sizi. / Kim salladý, / Karanlýk,soðuk gecelerde beþiðinizi?

  Buruk Bir Bayram (Kâmuran Esen) 23 Nisan 2002 Toplumcu 

Emekli bir öðretmenin, bir bayram günü hissettikleri.

  Ýþte Gidiyorsun (Kâmuran Esen) 8 Mayýs 2002 Aþk ve Romantizm 

Aldýn omuzuna hatýralarý / Yükün aðýr/ yolun uzun / Ýþte gidiyorsun. / Geçmiþin / Bir yün yumaðý olmuþ bakýþlarýnda, / Bir ucu bende / düðümü sende, / Veda bile etmeden / Terkediyorsun. /

  Unutmak İstiyorum (Kâmuran Esen) 16 Mayýs 2002 Bireysel 

Seni / Unutmak istiyorum.

  Toprak (Kâmuran Esen) 20 Mayýs 2002 Baþkaldýrý 

Ah toprak! / Ne vefakar, / Ne cefakar dostsun sen. / Senden geldi / Ekmeðimiz, aþýmýz. / Sen ana kucaðý, / Sen baba ocaðý topraðýmýz. / /

  Ömrün Son Akþamý (Kâmuran Esen) 21 Mayýs 2002 Aþk ve Romantizm 

Haydi gel / Gir bahçelerime / Karanlýklar basmadan. / Kýþ yakýn, / Düþmeden kar daðlarýma, / Devþir / Gönlümün çiçeklerini, / Baþka eller toplamadan. / /

  Bensiz Yaşamaya Alışacaksın (Kâmuran Esen) 22 Mayýs 2002 Bireysel 

Yavaş yavaş / Kayıp gidecek yıllar / Avuçlarından, / Tutamayacaksın. /

  Aþk Kazaya Kalmaz (Kâmuran Esen) 12 Haziran 2002 Bireysel 

Sular bizden yana / Akmayabilir, / Güneþ / üstümüze / Doðmayabilir bir daha.

  Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim (Kâmuran Esen) 17 Haziran 2002 Erotik 

Sen bana / yalnýzca / Ve sadece / Kahpe sensizliði sor / Rezil beklemeyi / özlemeyi sor. / Tanrý þahidimdir / Kurda / kuþa / Daða / taþa bile anlatabilirim. / Demem o ki / uzaktaki yakýným: / Vuslatlara yabancýyým, / Ama, / Seni öz

  Sen Karar Ver (Kâmuran Esen) 17 Haziran 2002 Aþk ve Romantizm 

Bir saat gibisin / "Tik - tak" vurusun yüreðime.

  Sen Bilirsin (Kâmuran Esen) 21 Haziran 2002 Aþk ve Romantizm 

Sen, dalda çiçek / Yaðmurda damla, / Yaprakta çiysin /

  Papatya Falý (Kâmuran Esen) 22 Haziran 2002 Bireysel 

"Seviyor-sevmiyor / Seviyor-sevmiyor" diye / Papatya falýna bakamam ben.

  Kuytular (Kâmuran Esen) 23 Haziran 2002 Didaktik 

Kuytular

  Olasý Ýhanetin (Kâmuran Esen) 23 Haziran 2002 Aþk ve Romantizm 

Her gece / Sen yanýmda / Uyuyorken varlýðýmdan habersiz, / Ben / seni / Uzaklarda görürüm. / Sen olmayýnca / Ne yapacaðýmý sorarým kendime, / Sen yanýmdayken bile, / Olasý yokluðuna / Üzülürüm... /

  Anne (Kâmuran Esen) 27 Haziran 2002 Özlem Þiirleri 

Gelir geçer ona uðrardým her gün / Bilmem þimdi günlerim nasýl geçecek / Hiç tadý , neþ’esi kalmadý ömrün / Bana kimler “yavrum caným” diyecek

  Uykularýn Kaçarsa Gece (Kâmuran Esen) 10 Temmuz 2002 Bireysel 

Bu dünyadan göçen sevdiklerin / Canlanýr gözünde / Yaþýyor gibi. / Gözlerinde / Bir damla yaþ olmadýðý halde, / Kan basar sanki gözlerini, / Aðlýyor gibi. /

  Sen Olmasan (Kâmuran Esen) 10 Temmuz 2002 Aþk ve Romantizm 

Yýkýlýrým ben,sen olmasan. / Böyle -sandýðým gibi- sevmesen beni. / Oturmasan yanýma akþamlarý. / Ellerimi tutmasan. / "Seviyorum" demesen "seni". /

  Nar Yerine Turp (Kâmuran Esen) 11 Temmuz 2002 Komik 

Sevgilim! Dün seni gördüm uzaktan / Yerime baþka bir kýzý sevmiþsin

  Kýsa Bir Çizgi (Kâmuran Esen) 12 Temmuz 2002 Baþkaldýrý 

Mezarlýða gittiðinde / Her mezar taþýnda / Ölenin doðum tarihi ile / Ölüm tarihi arasýnda / Kýsa bir çizgi görürsün. /

  Ekþi Koruðum (Kâmuran Esen) 14 Temmuz 2002 Bireysel 

Ne buldum sende diye / Soruyorum kendime /

  Fadik Kýz (Kâmuran Esen) 17 Temmuz 2002 Toplumcu 

Hoyrat ellere düþmüþ / Menekþedir Fadik Kýz. /

  Garip Bir Aþýðým Ben (Kâmuran Esen) 23 Temmuz 2002 Bireysel 

Garip bir aþýðým ben! / Siz koyun adýmý benim. / Yýllardan beri / karþýlýksýz / Sever dururum.

  Uykularýnda Sev Beni (Kâmuran Esen) 28 Temmuz 2002 Aþk ve Romantizm 

Sen / Dað doruklarýnda kalmýþ / Kýrýlmýþ bir dalsýn yüreðimde, / Ya da / Suyu özlemiþ / Ve dalýndan kopmuþ / Bir yeþil yaprak.

  Annemin Göðsünde Ýki Irmak Vardý (Kâmuran Esen) 15 Aðustos 2002 Baþkaldýrý 

Hatýrlýyorum: / Annemim göðsünde / Ýki ýrmak vardý. / Biri Dicle / Diðeri Fýrat’tý. / Yataklarýnda / aðýz tadým / Gözlerimin nuru, / Dizlerimin dermaný akardý. / /

  Yarým Kalan Aþk (Kâmuran Esen) 23 Ekim 2002 Klasik 

Yarým kalan aþk diye, arada hatýrlarýz / Hayallerde, düþlerde biraz daha yaþarýz / Sonra bu aþkýmýza güler geçeriz bir gün / Ýkimiz de buruklukla bu aþký hatýrlarýz. /

  Ýnci Tanem / Kýzýma (Kâmuran Esen) 5 Kasým 2002 Bireysel 

Gülüþün / Ýnci tanem, / Daðlarýn arkasýndan / Günün doðuþu gibi. / /

  Satayım Dünyanın Anasını (Kâmuran Esen) 10 Kasým 2002 Baþkaldýrý 

Üzgünüm.....

  Sakýn Anne! (Kâmuran Esen) 12 Kasým 2002 Bireysel 

Caným Anneme........

  Gözün Çýksýn Tv (Kâmuran Esen) 23 Þubat 2004 Baþkaldýrý 

tv'deki , insanlarý uyutan, uyuþturan programlarý þiddetle kýnýyorum.

  Ölümden Korkmamın Sensin Sebebi (Kâmuran Esen) 24 Kasým 2002 Baþkaldýrý 

Eşime.....

  Gurbet Kuþu (Kâmuran Esen) 25 Kasým 2002 Toplumcu 

Tüm gurbetçilerimize.......

  Bak Sana Ne Getirdim (Kâmuran Esen) 26 Kasým 2002 Aþk ve Romantizm 

Bak sana ne getirdim! / Ucu yanýk bir yürek, / Okþanmamýþ bir beden / Sevdasý buram buram tüten / uzaklarda, / Sadakatý daðlardan yüce bir kadýnýn / Tutkusunu getirdim. /

  Hüzzam Makamý Þarkýlar (Kâmuran Esen) 1 Aralýk 2002 Bireysel 

Ellerim sen kokuyor. / Soðuk tenim sen! / Gittin diye / yüreðimde / Hüzzam makamýnda þarkýlar çalýnýyor.

  Türkçem (Kâmuran Esen) 9 Aralýk 2002 Toplumcu 

Güzel dilimiz Türkçe üzerine.....

  Neydi Bu Acele? (Kâmuran Esen) 15 Aralýk 2002 Özlem Þiirleri 

Sizsiz her mevsimin aynýdýr adý: / Yokluðunuzda her mevsim / ben sonbaharým. /

  Çýplak Ayaklý Genç Kýz (Kâmuran Esen) 21 Aralýk 2002 Öyküsel 

Çýplak ayaklý, / Örgülü saçlý genç kýz! / Topraðý bir tezgâhta / Ýþleyip / dokuyan kýz!

  Bir Savaþ Düþündüm / Vazgeçtim (Kâmuran Esen) 30 Aralýk 2002 Toplumcu 

/ Bir savaþ düþündüm / kan bulaþtý beyazlýðýna kar’ýn. /

  Yalnýz / Bir Hüzün Alabilirim (Kâmuran Esen) 4 Ocak 2003 Bireysel 

Ama / sen / Gelmeyeceksen eðer, / (Bir tek ona yerim var) / Yalnýz bir hüzün alabilirim. /

  Sen Gittin / Ben Böyle Hüznünle Baþbaþa Kaldým (Kâmuran Esen) 24 Ocak 2003 Aþk ve Romantizm 

Gelen / gitti / Her giden vefasýz çýktý / unuttu. /

  Bütün Dünyam Şu Dar Sokak (Kâmuran Esen) 5 Þubat 2003 Garip 

Bütün dünyam / Penceremden görünen / Şu dar sokak.... /

  Biz Birbirimizdeyiz (Kâmuran Esen) 2 Mart 2003 Aþk ve Romantizm 

Uzaklýklar, sevmeyenler ve sevilmeyenler için geçerlidir.

  Elif be !........ (Kâmuran Esen) 7 Mart 2003 Baþkaldýrý 

Ömür, bir gün kadar kýsa aslýnda.

  Senin Bir Yanýn Hüzün (Kâmuran Esen) 28 Mart 2003 Aþk ve Romantizm 

Seni bir yanýn hüzün / Diðer yanýn aþk. /

  Vakit Çok Geç (Kâmuran Esen) 31 Mart 2003 Baþkaldýrý 

/ Baktým ki vakit çok geç / gidenler dönmez artýk / Bütün yollar kapalý gelecek olanlara. / Ama gidecekleri kucaklamaya hazýr / Sanki yiyici bir güç bekliyor duraklarda. /

  Seni Unutmalýydým (Kâmuran Esen) 15 Nisan 2003 Aþk ve Romantizm 

Yapamadým! / Seni sevmemeyi / seni unutmayý / Baþaramadým.

  Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok (Kâmuran Esen) 6 Mayýs 2003 Aþk ve Romantizm 

Ey vefasýz! / Ey / her gidiþinde / Yüreðimi ayazlarda bulduðum / Dönüþünü beklerken / Buðdayýmý harmanlarda unuttuðum yar! / /

  Biz Anneler Günü Nedir Bilmedik ki Hiç (Kâmuran Esen) 9 Mayýs 2003 Baþkaldýrý 

Hep ayýp sayýldý kurduðumuz hayaller. / Gönlümüze konan kuþlar sorulmadý hiç! /

  Ýhaneti Öðrenmedim (Kâmuran Esen) 25 Haziran 2003 Aþk ve Romantizm 

Sustum ama / Dillerimi kilitlemedim. / Sýrtýmý dönmedim hiç gölgene bile / Belki kýrýldým / gücendim ama / Küsmeleri bilmedim. /

  Eðer Sen Ýstiyorsan (Kâmuran Esen) 30 Haziran 2003 Aþk ve Romantizm 

Eðer sen istiyorsan / Yüklenip özlemini / uzaklara / Gidebilirim. /

  Anladým ki / Anadolum Yar Bana (Kâmuran Esen) 11 Temmuz 2003 Halk 

O Bir Anadolu ki............

  Ey Kýzýlýrmak ! / Eyle Merhamet ..... (Kâmuran Esen) 15 Temmuz 2003 Baþkaldýrý 

Biliyorsun ki ; / “ Ekmek olmak için / Önce buðday olmak gerek. ” / Buðdaya su / suya yatak / O yataða / Bir Kýzýlýrmak gerek. / /

  Ýnadýna (Kâmuran Esen) 30 Temmuz 2003 Aþk ve Romantizm 

Bir inat , bir gurur uðruna / Çizgi çektim herþeye, / Yaktým gemileri. /

  Yaðmura Özlem (Kâmuran Esen) 7 Aðustos 2003 Halk 

Yað yaðmur! / Ýndir yükünü bulutlardan. / Sana açýz / Sana muhtacýz hepimiz. / Haftalardýr göðe bakar / Seni bekler gözlerimiz. /

  Annem ve Kýrmýzý Karanfiller (Kâmuran Esen) 16 Aðustos 2003 Klasik 

Saksýda sardunyaya dokunsa parmaklarým / O kadife tenini bulurum yapraðýnda. /

  Sen Gelince (Kâmuran Esen) 3 Ekim 2003 Aþk ve Romantizm 

Sen gelince ve gidince..................

  Aslan Yataðý (Kâmuran Esen) 16 Kasým 2003 Öyküsel 

Türkiye için.......

  23 Nisan Nedeniyle (Kâmuran Esen) 22 Nisan 2004 Didaktik 

Türk evlâdý! Bugün senin bayramýn / Yüreðinde bir coþku hissetmen gerek. / Türk olmanýn bedelini ödemen için / Mutlaka bir görevi üstlenmen gerek.

  Onsekiz Yaþýmý Býraktýðým Þehir (Kâmuran Esen) 22 Kasým 2003 Baþkaldýrý 

Otuz yýl sonra, o þehirde............

  Buðday Baþaklarýnýn Aþký (Kâmuran Esen) 29 Aralýk 2003 Öyküsel 

Ekin tarlasýnda / Ýki buðday baþaðýydýk biz....

  Ýz - Edebiyat / Üz - Edebiyat (Kâmuran Esen) 14 Ocak 2004 Komik 

izdebiyatýn yokluðu

  Ýkinci Bahar (Kâmuran Esen) 15 Þubat 2004 Baþkaldýrý 

Yýllar süren baharý / Nasýl öðüttük zaman deðirmeninde! / Bozuk para gibi nasýl harcadýk!

  Köknar (Kâmuran Esen) 10 Mart 2004 Görsel (Resimli Þiir) 

Yaþam azmi ve direnmek, bu olsa gerek.

  Yokluðunda Ýstanbul (Kâmuran Esen) 14 Mart 2004 Aþk ve Romantizm 

Ýçti beni hasretin / Ýstanbul’la beraber

  Yokluðun (Kâmuran Esen) 11 Mart 2004 Aþk ve Romantizm 

Yokluðun çekilmiyor.

  Çoban (Kâmuran Esen) 11 Mart 2004 Halk 

Güzel yurdum ve insanlarý için......

  Aþkýmýzýn Saðlamasý Yanlýþ (Kâmuran Esen) 17 Mart 2004 Baþkaldýrý 

Biz nerde yanlýþ yaptýk? /

  Gözlerimi Kapatamam (Kâmuran Esen) 18 Mart 2004 Halk 

Gözlerimi kapatamam / Uyuyamam. /

  Kýyý Ýle Deniz (Kâmuran Esen) 20 Mart 2004 Aþk ve Romantizm 

Biz, / Birbirine uzaktan bakan / Kýyý ile deniz gibiyiz. /

  Bir Ev ve Bir Kadýn... (Kâmuran Esen) 21 Mart 2004 Yaþam 

Bu evin kapýlarý / (Seni ölesiye seven / O kadýn tarafýndan) / Bir daha açýlmadýðýnda, / Saçaktaki mahzun bir kuþun titrediðini / Görmeyeceksin. /

  18 Yaþým (Kâmuran Esen) 23 Mart 2004 Baþkaldýrý 

Bugün / - Neredeyse bunca zamandýr – / Çýktý geldi / 18 yaþým..... /

  Çocuk ve Tual (Kâmuran Esen) 25 Mart 2004 Halk 

Elindeki tual / Dar geliyordu / çocuðun / Hayalindeki resme. /

  Yaþlý Çýnar ve Çocuk (Kâmuran Esen) 26 Mart 2004 Halk 

Yaþlý çýnarýn / Yorgun yýllar omuzlarýnda / Ama / Gözlerinde ýþýk var /

  Gitmek mi Gerek / Gitmemek mi? (Kâmuran Esen) 28 Mart 2004 Yaþam 

Gitmek mi gerek / Yoksa gitmemek mi? / Bir ikilemdeyim. /

  Bir Dað Köyünde Tanýdým Seni (Kâmuran Esen) 31 Mart 2004 Halk 

/ Þimdi / o dað köyünde / Yine öküz ardýnda mýsýn / yorgun / Kaderine küs? /

  Hortum (Kâmuran Esen) 2 Nisan 2004 Aþk ve Romantizm 

Yangýnlardayým.......

  Yaþadýkça ve Sevdikçe (Kâmuran Esen) 6 Nisan 2004 Baþkaldýrý 

Rahat yüzü yok bana / Bu dünyada, / Yaþadýkça / Ve sevdikçe seni...

  Bir Zamanlar ve Þimdi (Kâmuran Esen) 9 Nisan 2004 Baþkaldýrý 

-Ne oldu / Nasýl oldu, anlamadým ama- / Ölesiye birbirimizi / Özlüyoruz þimdi. /

  Doðurgan Yalnýzlýk (Kâmuran Esen) 7 Nisan 2004 Baþkaldýrý 

Yalnýzlýk / Doðurgan bir kadýndýr.

  Bahar Gelmiþ (Kâmuran Esen) 13 Nisan 2004 Görsel (Resimli Þiir) 

Kapý çalýndý / Baktým / Bahar gelmiþ. / /

  Rüþvetle Hediyenin Farký (Kâmuran Esen) 13 Nisan 2004 Baþkaldýrý 

Acayip!

  Seviþmeyi Unuttuk (Kâmuran Esen) 16 Nisan 2004 Taþlama (Kinaye) 

Haydi sevgilim / Bize gidelim. /

  Ýsimsiz Nehirdir Yaþamak (Kâmuran Esen) 20 Nisan 2004 Baþkaldýrý 

Nereden doðup / Nereye aktýðý / Bilinmeyen / Ýsimsiz bir nehirdir / Bizim için yaþamak...... / /

  Ýçimdeki Kýz Çocuðu (Kâmuran Esen) 24 Nisan 2004 Aný 

Doyasýya / Muz yiyemeden / Geçip gitti çocukluðum. /

  Kalbim / Kalbin (Kâmuran Esen) 1 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Senin kalbin / Yol geçen haný.... /

  Hayat ve Gençlik (Kâmuran Esen) 3 Mayýs 2004 Yaþam 

Hayat, / Hiç haber vermeden / Alýp gitti gençliðimi, / Arkasýnda / Henüz / Yerine ulaþmamýþ mektuplar / Dudak deðmedik / Bardaklar býrakarak. / /

  Tatlý Gibisin (Kâmuran Esen) 10 Mayýs 2004 Yaþam 

Duydum ki / Dönmemek üzere / Gidecekmiþsin / Giiit! / Sen bilirsin...... /

  Ben Anneyim (Kâmuran Esen) 10 Mayýs 2004 Bireysel 

Ben anneyim! / Sevgiler büyür içimde / Taþar sokaklarýma / Belki dolar diye / Sevgiye aç bir yüreðe / Toplayamam. / /

  Baba (Kâmuran Esen) 10 Mayýs 2004 Yaþam 

- Tüm babalara - /

  Gençlik (Kâmuran Esen) 16 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Nereye böyle? / Hey gençlik! / /

  Uçurumlarým (Kâmuran Esen) 17 Mayýs 2004 Bireysel 

Herkes / Kaybolur / içinde / Kendi yarattýðý karanlýklarýn. /

  Karýncalar (Kâmuran Esen) 18 Mayýs 2004 Komik 

Çok küçük / Ama / yüzlercesiniz / Ýsitila ettiniz evimi /

  Erteleyin Doðumu (Kâmuran Esen) 20 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Yarýnlar ne getirir, bilinmez...

  Orta Yerde Buluþalým (Kâmuran Esen) 21 Mayýs 2004 Deneysel 

Sen ordasýn / Ben burda. / Sen bana / Ben sana / Çok uzaklarda. /

  Haydi Halaya! (Kâmuran Esen) 31 Mayýs 2004 Halk 

Bilmek isterim / hepinizin / Neler geçer gönlünüzden. / Sözünüz hangi dilden / Sesiniz hangi telden? /

  Aþýk da Ben Maþuk da (Kâmuran Esen) 24 Mayýs 2004 Bireysel 

Ben / Aþk da sensin sanýrdým / Maþuk da /

  Çocuk ve Utanç (Kâmuran Esen) 26 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Çocuklar aðlamamalý / Avuç açmamalý.... /

  Boyu Devrilesice Felek (Kâmuran Esen) 27 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Beklemek / Brezilya dizisi, / Kavuþmak / Reklâm arasý kadar.

  Ödüllü Bulmaca (Kâmuran Esen) 29 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Ödüllü bulmacadan / zor / Seni çözmek. /

  Bahçývan ve Çiçekler... (Kâmuran Esen) 30 Mayýs 2004 Halk 

Onlar / dünyayý / Gözlerine uzaktan açýlan / Menteþeleri paslý / dar kapýlardan / Kocaman gören / Körpecik çiçektiler. /

  Hayat (Kâmuran Esen) 31 Mayýs 2004 Baþkaldýrý 

Bir yün yumaðýyým / Hayatýn elinde... /

  Hayat Bir Örgü (Kâmuran Esen) 2 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

Örecek yeni bir yumak / Yok ne yazýk! / /

  Sayýlmaz (Kâmuran Esen) 5 Haziran 2004 Halk 

Duyarlýlýða çaðrý.....

  At Kestanesi (Kâmuran Esen) 9 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

'Armudun sapý / Üzümün çöpü var,' derken / Bulduk ellerimizde / Bir at kestanesi. /

  Asýlmak mý Basýlmak mý? (Kâmuran Esen) 11 Haziran 2004 Didaktik 

'Alçalma basýlýrsýn / Yükselme asýlýrsýn' demiþler. / Ne gam! /

  Sadece Bana mý? (Kâmuran Esen) 13 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

Ne / yüzüme bakarsýn / Ne / sesimi duyarsýn / Ne de bir gün / Çýkýp gelirsin yanýma. / /

  Tersine Akan Irmak (Kâmuran Esen) 15 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

Hep tersine akýyor ýrmaklarým.

  Sahipsiz Ýhanet (Kâmuran Esen) 20 Haziran 2004 Baþkaldýrý 

Ýhanetin / Ne cinsiyeti var / Ne kimliði. /

  Bir Soru (Kâmuran Esen) 30 Haziran 2004 Bireysel 

Zaman mý / Bizim üstümüzden geçiyor / Yoksa / Biz miyiz / Zamanýn içinden geçen. /

  Takke (Kâmuran Esen) 7 Temmuz 2004 Taþlama (Kinaye) 

Takke düþtü / Kel göründü.....

  Sarmaþýk (Kâmuran Esen) 12 Aralýk 2004 Özlem Þiirleri 

Býrak! / Alacaðýný alsýn senden hayat! / Nasýl olsa / Þimd'en sonra / sarmaþýðýn / Çýplak gövdene hiç sarýlmayacak, / Yapraklarý / Bedeninde oynaþmayacak. / /

  Boþlukta (Kâmuran Esen) 12 Ocak 2005 Yaþam 

Gidenin ardýndan

  Fatma Nine'nin Þiiri (Kâmuran Esen) 30 Aralýk 2004 Toplumcu 

Yöresel aðýz....

  Sevgililer Günü Kim / Ben Kim! (Kâmuran Esen) 12 Þubat 2005 Baþkaldýrý 

Sevgililer Günü Kimin Umurunda!

  Dönüþü Olmayan Gidiþ (Kâmuran Esen) 15 Þubat 2005 Bireysel 

Gidenin ardýndan......

  Kimse Bilmez... (Kâmuran Esen) 3 Haziran 2005 Baþkaldýrý 

"Herkesin bir derdi var, durur içerisinde".......Halk Türküsü

  Hayýrsýz Fidan... (Kâmuran Esen) 16 Mayýs 2005 Baþkaldýrý 

Hayat, herþeye raðmen devam ediyor....

  Hayýrsýz Fidan... (Kâmuran Esen) 18 Mayýs 2005 Baþkaldýrý 

Sen gittin ama yine de geldi bahar.......

  Fatma Nine'nin Þiiri - 3 (Kâmuran Esen) 7 Temmuz 2005 Halk 

Mudurnu aðzýyla yazýlmýþýr.

  Anlatmasý Zor / Yokluðunu (Kâmuran Esen) 15 Eylül 2005 Bireysel 

Yokluðun, anlatýlmaz.

  Her Yaðmurda (Kâmuran Esen) 5 Ekim 2005 Aþk ve Romantizm 

Uzun süre liste baþýnda kaldýðý için sildiðim þiir.......

  Piyango (Kâmuran Esen) 31 Ekim 2005 Baþkaldýrý 

Hayat, bir piyangoya benzer.

  Sen Gideli (Kâmuran Esen) 27 Temmuz 2006 Halk 

Yöresel aðýz

 

 



Yazýlan þiirler, öyküler, denemeler, anýlar, makaleler; okuyucuya ulaþmadýðý müddetçe, yer altýndaki madenlere benzerler. Madenler nasýl ki yeryüzüne çýkarýlmadýðý müddetçe bir anlam ifade etmezse; yazýlar da, okuyucuya ulaþmadýðý, paylaþýlmadýðý müddetçe bir anlam ifade etmez. Ýþte beni buraya yazmaya yönlendiren hareket noktam bu.

Yayýmlanmýþ Kitaplarým:
Þiirlerle Öyküler - þiir Milli Eð.Bakanlýðý Öðr.Yazarlar Dizisi( 1988)..........
Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 )..........
K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ).............
Oynatmayalým Uðurcuðum -deneme , aný / Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 )
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü- (Nisan / 2015)




 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 24.04.2024 05:39:22