..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Mehmet SALÝH




1 Temmuz 2011
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna...  
Mehmet SALÝH
Biliyor musun, her geçen gün çýðlýklarý daha da artýyor içimdeki haylaz küçük kýzýn. Ýki gözü iki çeþme aðlýyor son günlerde, “Hiçbir yere gitmek istemiyorum.”diye. Sen gelince gitmek zorunda mý o?hep saklamaya çalýþýrdým onu herkesten; ama inan ben de istemiyorum ondan ayrýlmayý


:BAJG:
Özgürlügümün Ilk Adýmýna…

Kendimi bildim bileli büyük bir hevesle beklediðim, beni resmi olarak çocukluktan çýkaran sevgili 18 yaþým. Benim için hep çok uzak göründün. Her zaman sen gelince yanýnda getireceðin güzel günlerin hayalini kurdum. Hiç beklemiyordum bu kadar çabuk geleceðini. Nerden çýktýn ki þimdi, tam da geleceðim için önemli bir sýnava hazýrlanýrken. Haber verseydin keþke bir parti düzenlerdim senin için. Tamam, kýzma; ama gelmene sayýlý günler kala içimde hiç ummadýðým tarzda buruk bir sevinç var. Ýçim içime sýðmayacak, heyecandan kalbim yerinden fýrlayacak gibi hissedeceðimi sanardým. Kavuþmamýzýn benim açýmdan böyle dramatik olacaðýný tahmin etmemiþtim. Hayatým birden bire deðiþecekti hani sen gelince? Severek izlediðim korku filmlerindeki yaþ sýnýrýný kaldýrman, ehliyet almaya hak kazanmamý saðlaman ve diðer getirdiðin basit detaylar yetmiyor ki bana. Belki de yuvadan uçma vaktimin yaklaþýyor olmasýn etkiliyor beni bu kadar. Annemden, babamdan, küçüklükten beri hep beraber olduðum insanlardan ayrýlma fikri pek sýcak gelmiyor bu aralar. Evet, biliyorum çoðu zaman baþýmý alýp gitmeyi ben istedim ama yeni yeni anlýyorum gitmenin o kadar da kolay olmayacaðýný.
Biliyor musun, her geçen gün çýðlýklarý daha da artýyor içimdeki haylaz küçük kýzýn. Ýki gözü iki çeþme aðlýyor son günlerde, “Hiçbir yere gitmek istemiyorum.”diye. Sen gelince gitmek zorunda mý o?hep saklamaya çalýþýrdým onu herkesten; ama inan ben de istemiyorum ondan ayrýlmayý. Tamam, söz veriyorum. Bundan sonra daha olgun davranacaðým, öyle basit þeyler için akýtmayacaðým gözyaþlarýmý. Kalp kýrmamaya da özen göstereceðim, yeter ki karýþma o küçüðe, býrak hep kalsýn benimle. Neden mi istiyorum bu kadar? O giderse ben de herkes gibi olurum çünkü. Büyüdüm artýk biliyorum ama çevremdeki diðer büyükler gibi olmak istemiyorum. Hayattan bezmiþ, yorgun, asýk suratlý dolaþmama izin vermez o.
Ah yapma, kýskanma hemen. Senin yerin ben de çok ayrý biliyorsun. O þimdiye kadar hep benim yanýmdaydý sense hayatýma yeni giriyorsun. Sen ki benim özgürlüðümün ilk adýmý, adýný geçtiði her an bana üniversiteli olma arzusu katýyorsun. Sorumluluklarýmýn arttýðýný, çocukluðun geride kaldýðýný, kendi ayaklarým üzerinde durma zamanýmýn geldiðini hissettiriyorsun. Yaþlanýnca “ben gençken” diye baþlayan cümleler kurduðumda ilk senden bahsedeceðim. Umarým gidinceye kadar güzel ve deli dolu günler geçiririz beraber. Yaþanacak aþklar, gidilecek konserler ve yakýn zamanda “ iyi ki doðdun” dedirteceðimiz insanlar bizi bekliyor. Her yaþýn bir güzelliði varmýþ. En güzel yaþým, hayatýma hoþ geldin!

Ayþenur (kýzým)
(16/2/2011)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!..
Seninle Gurur Duyuyorum, Kýzým... 2

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nice Yýllara Gülüm!..
Elliyi Devirmek
Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!..
Neþem Hep Beþ Dakika
Uyan ve Gülümse!
Çeyrek Kalayý Hissetmek...
Sevgi Üstüne Düþünceler...
Hatýrlýyorum...
Her Þey Neden Yavaþ Geliþiyor? Bir Kendinle Yüzleþme Yazýsý…
Yürüyüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mor Menekþe [Öykü]
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte! [Öykü]
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm [Öykü]
Kýr Kahvesinde [Öykü]
Saat 03. 00. Aþkým!.. [Öykü]
Arabamý Verin Kardeþim!.. [Öykü]
Umutlar Yeþerirken [Öykü]
Çuvalý Çýkartmak... [Eleþtiri]
Þehit Ailelerinin Tepkisi Artarken... [Eleþtiri]
Avrupa Türkleri Neden Sevmez [Eleþtiri]


Mehmet SALÝH kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SALÝH, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.