..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Benim yaradýlýþýmda fevkalade olan birþey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Ahmet Melih Karauðuz




5 Temmuz 2011
Anne Benim Ülkemin Ýnsanlarý Neden Okumuyor!  
Ahmet Melih Karauðuz
'Tüm ülke nasýl da okuyor.' diye düþündü. Ne kadar mutluydu anlatamýyordu. Sonra her þey anlaþýlýnca hevesi kursaðýnda kalmýþtý.


:BJHA:
    Bir ilkbahar sabahýydý. Leylaklar açmýþ, leylekler yuvalarýna yerleþmiþti. Her þey sýradan gidiyordu bir þey dýþýnda. Türkiye'nin tüm illerinde seyyar satýcýlarýn bir çoðunda kitaplar satýlýyor halk kitaplara raðbet gösteriyordu. Zabýtalar seyyar satýcýya 'akþama bana iyilerinden bir þeyler ayarla geçerken alacaðým' diyordu.

    'Ne güzel rüya' diye geçirdi içinden Mahmut. Tekrar görme umuduyla gözlerini kapattý saða dödü, sola döndü ama olmadý. Ýstemeyerek kakltý ve yüzünü yýkadýktan sonra kahvaltýsýný bile yapmadan bir yazý yazmaya karar verdi. Bu haftaki köþesinde yayýnlamak üzere. Bilgisayarýný açtý ve büyük harflerle.

    ANNE BENÝM ÜLKEMÝN ÝNSANLARI NEDEN OKUMUYOR! baþlýðýný attý yazýsýna.

    Okumayan bir ülkenin insanlarýna tüm içtenliklerimle selam olsun(!)
    Tabi siz de haklýsýnýz. Okuyup ne olacak. Yatýn kardeþim yatýn. Ýnsaný diðer mahluklardan ayýran en önemli özelliði nedir? Okumamasý. Þimdi size neden okumadðýmýzý da söyleyeyim.
    Bir kere kitap okumaya vaktim yok. Evde televizyon izliyorum. Eþim yemek yapýyor yemek yiyorum, sonra uyuyorum. Ýþe giderken otobüste uyumak varken zaten evde yeterince uyuyamýyorum. Okumdaðýnýz için bir þeyi daha bilmiyorsunuz. 'Sadece Aptallar 8 Saat Uyur.' Sonra büyük nereme sokayým. Pahalý, onca para mý verilir?
    Ee tabi sizde haklýsýnýz. Sonuçta vakit bu önemli. 'Televizyon kadar önemli bir þey varken kitaba vakit ayýramam, hem ben her þeyi dizilerden öðreniyorum. Mesela 'Öyle Bir Geçer Zamanki' den geçmiþi, 'EZEL' den intikamý, 'Kurtlar Vadisi'nden siyaseti öðreniyorum.' Kitap zaman kaybý haklýsýnýz. Gerçekten de boyutu çok büyük. Özellikle kýzlar için. Benim bile girebileceðim çantalar o kitabý nasýl alsýn hem makyaj malzemelerinden yer mi var. Erkeklerde haklý yapmýyolar ki sigara boyutunda kitap. Dýþýnda 'Camel', 'Marlbora' yazýsý da yok ve pahalý ona verecek para bizde nerede.
    Tamam size fazla yüklendim. Benim de suçum var. Onca kelimeyi nasýl okuyacaksýnýz. Durun ben size suyunu sýkýyým taze taze için. Reklamýný da yapmýyoruz. Mesela bir abla gelip kitabý ýstýrdýðýnda 'Kütürt' diye ses gelmiyor. Güzelde kokmaz. Bir de saman kaðýdýna basýlýyor. resimleri bile renksiz. Ah ulan ne eþeðim ben. Yapsana þöyle bir reklam. Güzel bir ablamý oynat bak nasýl artýyor sayý. Sonra yenilebilir bir þey olsun okumazlarsa bile yiyerek öðrensinler içinde yazanlarý. Tamam affedin beni onca þey söyledim asýl suç bendeymiþ.
    Benim güzel ülkemin güzel insanlarýna kitapsýz günler. Ben sizin için özel kokteyl hazýrlamaya gidiyorum. Ýneðin memesinden taze taze portakal suyu sýkacaðým.

    Yazýyý kaydedip gazeteye gönderdi. Uykusu yoktu ama uyumak istiyordu. Çünkü uyanýk durduðu her dakika kabus görüyordu!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutsuzuz Çünkü...
Ýçimizdeki Süpermenler
Bardaktaki Renkli Sývý: Çay
Kimse Yok Mu?
Filistin 'Kanayan Yara'

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þehir Bu Gece de Karanlýk [Þiir]
Ben Kimim? [Þiir]
Schindler'in Listesi [Þiir]
Ayrýlýk Zordur [Þiir]
Baba... [Þiir]
Bil ki Ben Gitmiþim [Þiir]
Çocuk [Þiir]
Gittikten Sonra... [Þiir]
Gitme... [Þiir]
Bir Masanýn Öyküsü [Öykü]


Ahmet Melih Karauðuz kimdir?

Uçsuz bucaksýz çölde bir kum tanesiyiz. Elbette deðerimiz var. Bir avuç kumla beraber.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli, Necip Fazýl, Adnan Menderes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Melih Karauðuz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.