..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Barýþý bulacaðýz. Melekleri duyacaðýz, göðün elmaslarla parladýðýný göreceðiz. -Çehov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Numan Kurt




12 Temmuz 2011
Müdür Koltuðunda Yatan Fare  
Numan Kurt
-Öðretmenim, ben koymuþtum o ölü fareyi müdire hanýmýn koltuðuna, dedi Nihal


:AIEI:



MÜDÜR KOLTUÐUNDA YATAN FARE (Okul Öyküleri)
23/1/2009

-Öðretmenim, ben koymuþtum o ölü fareyi müdire hanýmýn koltuðuna, dedi Nihal.
-Neden Nihal? Neden bu akla gelmez hareketi yaptýn?
-Anlatayým da dinleyin. Geçtiðimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý günü sabahý okulun kapýsýndaydýk.Biliyorsunuz ben bando takýmýndayým. Arkadaþlarla bir iki týngýrdatýp güya prova yapýyorduk. Bu sýrada okul müdiremiz Nadire Haným geldi. Hiçbirimize "günaydýn" bile demeden benim kulaðýmý tuttu ve "Sen bir öðrencisin, nasýl böyle saçlarýna fön çektirir, süslenirsin?" diyerek hakaret içeren sözlerle beni azarladý. Arkadaþlarýmýn içinde çok aþaðýlanmýþtým. "Ben bunun acýsýný çýkarýrým!" dedim içimden. Ýþte iki aydýr aradýðýnýz öðrenci benim. Þimdi hakkýmda istediðiniz iþlemi yapabilirsiniz.
Öðretmen, þaþkýnlýkla dinledi Nihal'in bu samimi itirafýný. Ýki ay önce okulda olanlarý düþündü ve gülümseyerek "Teþekkür ederim kýzým, otur yerine!" dedi. Peki nasýl gelinmiþti bugüne?
...............
Öðretmenler odasýnda birkaç öðretmen oturmuþ sohbet ediyor. Bunlardan Suzan Haným ve Ayþe Haným o gün okul nöbetçisi. Odanýn kapýsý hýzla açýlýyor.Müdire hanýmýn zaten kýrmýzý olan suratý iyice kýzarmýþ, baðýrýyor:
-Siz nasýl böyle oturursunuz? Aþaðýda olanlardan haberiniz var mý?
-Hele oturun, sakin olun, diyor okulun en kýdemli öðretmeni Mehmet Bey.
-Nasýl sakin olurum hocam, aþaðýda odama inin de bakýn neler olduðuna. Bunun hesabýný bu nöbetçi öðretmenlerden soracaðým. Kesin onlar yaptýrmýþtýr.
-Aman müdire haným, peþin karar vermeyin. Bir bakalým odanýza.
Müdirenin deðer verdiði,anlamadýðý gelen yazýlarý bile danýþtýðý Mehmet Bey'le diðer öðretmenler koþar adýmlarla müdür odasýna iniyorlar. Ýçerdeki manzara þu: Müdür koltuðunun üstünde bir fare yan gelmiþ yatýyor. Keyfi de çok yerinde diyeceðiz; ama bu bir ölü fare. Öðretmenler þaþkýnlýk içinde; ama bir yandan da pek belli etmeden býyýk altýndan gülüyorlar. Müdire haným köpürüyor iki nöbetçi öðretmene:
-Biliyorum siz yaptýrdýnýz bunu, ben size bunun hesabýný soracaðým!
-Olur mu müdire haným, diyor Mehmet Öðretmen, bir öðretmen böyle bir davranýþý nasýl yapar? Eski anlaþmazlýðýnýza dayanýp sinirle hemen karar vermeyin. Biz bunu yapaný zamanla ortaya çýkarýrýz.
Herkes þaþkýnlýk içindeyken müstahdem Hüseyin'i çaðýrýyor Mehmet Bey:
-Hüseyin, temizle þunu! Müdire haným, siz de sakinleþin. Bunu öðrencilerden biri yapmýþtýr, biz araþtýrýr, bulur, disiplin kurulu olarak cezasýný veririz. Baþka yere haber verdiniz mi?
-Ýlçe milli eðitime telefon ettim.
-Önemli deðil, üstelemeyin, kýsa zamanda çözeriz.
Bu arada müdire hanýmla aralarý zaten bozuk olan nöbetçi öðretmenler bir taraftan suçlandýklarý için ona kýzarlarken bir taraftan da olayý düþünüp kýs kýs gülüyorlar. Mehmet Bey iþaret parmaðýný dudaklarýna götürerek "Sus!"iþareti yapýyor onlara. Bu arada fare ölüsünü atýp gelen Hüseyin gülerek:
-Hocam, þeytanýn aklýna gelmez, kim yapmýþ bunu?
-Aman Hüseyin, diyor Mehmet Bey, bir de sen yangýna körükle gitme, diye kulaðýna fýsldýyor Hüseyin'in. Sen ellerini sabunla, çay getir de içelim.
.............
Ýþte olay bu. Daha önce Marmara'da bir ilçeye atanmak için dilekçe veren müdire haným iki ay içinde okuldan ayrýlýyor. O ayrýldýðý gün de Nihal sýnýfta Mehmet Bey'in dersinde bu tuhaflýðý kendisinin yaptýðýný itiraf ediyor.
Ýnsan bazý olaylara gülsün mü aðlasýn mý bilemiyor. Okulun bu yaþtaki en güzel kýzlarýndan birine arkadaþlarýnýn içinde hakaret etmek böyle bir cezayý gerektirir miydi, diye düþünür bazen Mehmet Öðretmen. Kötü niyetli olmayan; ama bunun yanýnda da becerikli, iþini bilen biri de olmayan müdire hanýmý da düþündükçe üzülür. Üç yýl boyunca öðretmeninden, öðrencisinden çok saygý gördüðü okulu aklýna gelir bazen. Ýnsanýn eðitimi gerçekten zordur; ama zorluðu yanýnda çok da keyiflidir.
.........


Not: Bu olayda öðretmen isimleri deðiþtirilmiþtir.

Numan Kurt



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gecenin Zifiri Karanlýðý, Sis ve Sancý
Ýlginç Adamdý Benim Dedem
Köyümde Düðün Var (Dý)
Yoksulun Gönlü Zengin
Karanlýk, Aðaran Yol, Köpekler ve Korku
Önce Gerçekler, Sonra Özlemler ve Hayaller
Dön Geri Bak
Aliþen Emmi'nin Dükkâný
"Þýp" Diye Sevmiþim Ben
Yunnak, Deðirmen, Kömbe

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Yaþar'dý, Yaþadý Mý!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bak, Kimler Var, Unutulur Mu Hatýralar [Þiir]
Yýllarýn Ötesinden [Þiir]
Güzel Günler Yaþadýk [Þiir]
Bölük Pörçük (4) [Þiir]
Bölük Pörçük (3) [Þiir]
Ben, O Köyü Çok Sevdim [Þiir]
Baharda Özlerim Memleketimi [Þiir]
Elele Gezmek Ýsterim [Þiir]
Gül Yüzlü Anaya Mektup [Þiir]
Dayým Fotoðraf Ýstemiþ [Þiir]


Numan Kurt kimdir?

1951 Nevþehir-Hacýbektaþ-Sadýk Köyü doðumluyum. Ýlkokulu köyümde,ortaokulu Nevþehir'de,öðretmen okulunu Kýrþehir'de,eðitim enstitüsünü Konya Selçuk Eðitim Enstitüsünde okudum. 1972'den 1998'e kadar Mucur'da ve Ankara'da çeþitli okullarda çalýþtým. 1998'de Ankara-Batýkent Mobil Lisesi edebiyat öðretmenliðinden emekli oldum. On yýl çeþitli dershanelerde ÖSS hazýrlýk kurslarýnda çalýþtým. Þimdi köyümle,köyümün insanlarýyla,okullarda yaþadýðým ilginç olaylarla ilgili yazýlarý bu blogumda ve köy sitemizde yazýyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Numan Kurt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.