..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Ýbrahim Kilik




24 Temmuz 2011
Antalya'da Gün Batýmý  
Antalya Deniz Ve Güneþ

Ýbrahim Kilik


Ahir kelam Antalya hem gün aþýp giderken hem gün doðarken emsalsizdir. Bunu gelip yerinde görmelisiniz. Görmelisiniz ki yaratýcýnýn kudretine olan imanýnýz daha bir güçlensin. Estetik anlayýþýnýz zenginleþsin. Güzelin ve güzelliðin kadrini bilenlerden olun. 24.07.2011 Ý.K


:BDJD:
Yeþille mavinin bazen ihtiras, bazen suhulet ve dostlukla kucaklaþtýðý harika bir þehirdir Antalya. Bu güzelliðin yanýnda tarihe yaptýðý emsalsiz tanýklýk onu daha bir ayrýcalýklý kýlýyor. Gerçek anlamda Güney’in incisi sýfatýný hak ediyor. Akdeniz’in boynuna gururla taktýðý zümrüt gerdanlýk, tüm cihanýn hayranlýðýný kazanýyor.



Antalya’da gün firuze sabahlarý turuncu akþamüstlerine baðlayan bir ibriþimdir. O ibriþimin her telinde ayrý bir güzellik demlenir. Çayýnýzý, sabah serinliðinde yudumlamanýn ayrý, akþamýn aþýp giden demlerinde yudumlamanýn ayrý hazzýný yaþarsýnýz bu þehirde.



Dünyada güneþin þevkle ve zevkle doðup hüzünle aþýp gittiði ender þehirlerden biridir dersek abartmýþ sayýlmayýz. Ki hüznün bile güzelleþtiði bu yerde, ömrünün kýsa bir dönemini geçirmenin hazzýný her fani yaþamalý bence. Yaþamalý ki bu cihandan göçüp giderken gözü arkada kalmamalý.



Fani güzelliklerin ve fani devirlerin hem sahipliðini hem þahitliðini yapmýþtýr Antalya. Þu anda da her karýþýnda bu yaþanmýþlýðýn izini taþýr. Milat öncesi dönemlerden günümüze nice ihtiþama ev sahipliðini sürdürür.



Yaratýcýnýn cömertliðini haykýrýr taþýyla topraðýyla. Ancak bu haykýrýþ öyle bir suhulet ve sükunetle gerçekleþir ki asla kulaklarý týrmalamaz. Aksine hoþ bir seda býrakýr.



Deniziyle, þelaleleriyle, ormanlarýyla ve tarihi eserleriyle nice güzellikleri harmanlar sinesinde. Bereketin ve asaletin kucaklaþtýðý güzelliklerin boy verdiði bu yerler dünya döndükçe görenlere yaþayanlara haz verip hayran býrakmaya devam edecektir.



Emsalsiz güzelliklerin teþhir edildiði Antalya’da gün aþýp giderken Akdeniz’in sinesi daðlanýr ve kanar. Mavinin içine bir ateþ düþer. Bereket versin, Akdeniz bilir aþýp giden güneþin yaratýcýnýn lütfuyla tekrar dönüp geleceðini. Siyah bir þala bürünen cümle güzellerin ýþýltýlý bir sabahta arzý endam edeceði anlarýn hayaliyle avunur gece boyunca. Bir de ayla ve yýldýzlarla oynaþýrken zamanýn nasýl geçip gittiðini pek fark etmez. Gözleri uyku tutmasa da firuze bir sabah günaydýn demenin mutluluðunu hep yaþar.



Ahir kelam Antalya hem gün aþýp giderken hem gün doðarken emsalsizdir. Bunu gelip yerinde görmelisiniz. Görmelisiniz ki yaratýcýnýn kudretine olan imanýnýz daha bir güçlensin. Estetik anlayýþýnýz zenginleþsin. Güzelin ve güzelliðin kadrini bilenlerden olun.
24.07.2011 Ý.K


















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Argodan Esintiler
"Yok Bu Þehr Ýçre Senin Vasfettiðin Dilber"
Kýlýç ve Kalem
Kýl ve Tüy
Erguvan Akþamlar (N)
Yazmak Serüveni
Buðulu Günler
Muhabbet Ýksiri Çay
Hiçten Saadetler Ülkesi
Bî Bedel Peri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkçe Sevdasý
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Son Mülteci
Yazarlar Þairler ve Þehirleri
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 18
Meçhule Yazýlmýþ Mektuplar - 16
Ayrýlýðýn On Yedinci Günü
Erbil Kalesi'ni Gezerken
"Bir Fincan Kahve Olsa" Kitabý Üstüne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüznümüz Kahverengi [Þiir]
Arzu 1 [Þiir]
Cin Biberi [Þiir]
Erguvanlar Lâleler [Þiir]
Zaman Dar [Þiir]
Düþ Gülü [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Dem Masalý [Þiir]
Çççççççççççççççççççç [Þiir]
Piþmanlýk Bestesi [Þiir]


Ýbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliðin dem demleri. Bardakta keklik kaný. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramý. Alýr yürekten gamý. Fincanda türkü söyler. Ýnce bellide mani. Zamanýn gül kurusu Gülde gülþen dokusu. Rehavetten kurtarýr. Pek de þirin doðrusu. Bardaktýr mihmandarý. Herkesin çeker caný. Yalnýz bu kadar deðil. Sohbetlerin mimarý. Ýnce bir gülüþ gibi. Ýçe süzülüþ gibi. Ülfete kapý açar. Kaldýrýr hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 Ýbrahim KÝLÝK

Etkilendiði Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýbrahim Kilik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.