..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mahmut dað




25 Temmuz 2011
Yalnýzlýða Dair  
mahmut dað
yalnýzlýða dair garip bir deneme. yalnýzlýðýn ne olduðunu, bize neler katýp, bizden neleri götürdüðünü anlatmayý denedim.


:AHCJ:
Acemi bir bahçývan tarafýndan aptalca derilip, ve yine ayný aptallýkla karýlmýþ bir buket dikenli gül gibi yalnýzlýk. Ve kokusuna küflü topraðýn kokusu karýþmýþ. Ne zaman koklasam burnum yanýyor. Ve dikenlerinden ellerim kanýyor. Acý acý batýyor yalnýzlýk. Yalnýzlýðý þarkýlara gömeyim diyorum, o pis koku ve dikenler sarýyor en güzel þarkýlarý. Þarkýlar kanýyor. Gecenin karanlýðýna saklamak istiyorum, küf kokusu karanlýðý sarýyor; karanlýk kokudan utanýyor. Sulara, denizlere býrakayým diyorum, yalnýzlýðýn parlak kýzýllýðýndan sular alev alýyor. Ne yapsam ne etsem olmuyor. Yalnýzlýk hep bana kalýyor. Sonra sobelenmek istiyorum çýkmak için saklandýðým yerden, ya da ebe olup sobelemek istiyorum... olmuyor. Birtek yalnýzlýk sobeliyor beni. Sinsi bir avcý gibi takip ediyor beni ellerimden akan kan izinden. Takip edip buluyor beni yüzüme ve saçlarýma bulaþan küf kokusundan. Ebeyse de, ya da ebeysem bile hep sobeliyor. Satýp savmak istiyorum, utanýp çýkamýyorum pazara kokusundan yalnýzlýðýn. Hayatýmda ne varsa tüm vantuzlarýyla emip o küf kokusunu, dikenlerini ve o kokuþmuþ karanlýðýný salmýþ hayatýma yerine emdiklerinin. Düþlerime bile karýþmýþ karanlýk... tüm düþlerim el yordamýyla...

Peki ne yapmalý? Var mý bir yanýtým? Küflenmeli mi kokusuna karýþýp yalnýzlýðýn? Yoksa büs bütün kanayýp kan olup akmalýmý damarlarýnda? Bir siliüt mi olmalý kokuþmuþ karanlýðýnda? Kovup geriye kalan minik ve zavallý aydýnlýk kýrýntýlarýný karanlýða mý mahkum olmalý büs bütün? Hani bir cýlýz aydýnlýk bile silip süpürüyordu karanlýðý? Neden yalan söylüyor bilgeler? Neden hala her tarafý kaplamýþ yalnýzlýðýn kokuþmuþ karanlýðý? Hani elimdeki cýlýz aydýnlýklar korkutup kaçýracaktý? Peki ne yapmalý? Fýrlatýp atmalý mý ne var ne yoksa aydýnlýk adýna? Büs bütün saklanmalý mý ardýna yalnýzlýðýn? Bitmeli mi bu yazý burada? Yoksa sürüp gitmeli mi? Yazmalý mý tüm suçlarýmý iþlediðim yalnýzlýk adýna? Ya da tüm suçlarýný yalnýzlýðýn? Ve yanýtý olmayan bir sürü soru daha var ard arda sýralayabileceðim. Ve bir sürü suçum var iþleyip yalnýzlýða yüklediðim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü
Þeytanla Empati
Sen Ýnsansýn
Beklemeyi Býrak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Omelasta Devrim
Dünden Bu Güne Faþizm
Gökkuþaðýnýn Mektubu
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.