..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mahmut dað




25 Temmuz 2011
Þeytanla Empati  
mahmut dað
eðer þeytan bizimle konuþsaydý neler söylerdi? kendini nasýl savunurdu? neleri yanlýþ bilip nelere yanlýþ inandýðýmýzý kendince nasýl anlatýrdý? bu sorularý düþünürken parmaklarýmdan klavyeye usul usul akan sözcüklerin genel toplamý.


:AGHI:
Ben lusifer. Ben ki ellerimi yýkamýþým gözyaþlarýnda masumlarýn. Sonra zavallý piþman tanrý baþ eðmiþ önümde. Ve utanýp basmýþ laneti. Ve o zavallý salmýþ günahý ve sevabý önce cennete ardýndan zavallý dünyaya. Ve gerçek aþkla baþlamýþ adem ve havvanýn gerçeði. Önce havva erkeði bilmiþ ve anlatmýþ kadýnlýðýný ademe uzun uzun ateþli gecelerde. Sonra adem havva sayesinde vakýf olmuþ yaradýlýþýnýn ve varlýðýnýn sýrrýna o uzun ateþli gecelerde. Korkmasýnlar ve ürkmesinler diye nöbet tutmuþum zifaf kapýsýnda. Çünkü bilmiþim ki çok olur düþmaný gerçek sevdanýn. Ve ben! Lusifer! Tanrýdan daha yakýndým onlara; onlar yaþarken güdüsel gerçeklerini. Ve ben! Lusifer! Onlarý tek seven bendim ve diðer tarafta zavallý ve yarattýðýna piþman tanrý lanetledi onlarý. Lanetleyip kovdu güzelim cennetten. Hepsine an be an tanýktým. Ve ben! Lusifer. Yanýndaydým adem ve havvanýn ilk göz yaþý damlalarý akarken. Ve hemen yanýbaþlarýndaydým kabul edilmeyeceðini bile bile ettikleri duada. Sonra onlar lanetledi kendilerini tek seveni ve gerçeði göstereni. Ben! Lusifer! gerçek yüzünden lanetlendim.

Ve ben! Lusifer! Ben ki sürüldüm kýrallýðýmdan. Ben ki ateþin efendisi, ve efendisi gerçeðin. Gerçek yüzünden sürüldüm krallýðýmdan. Ve o her þeyi bildiðini sanan insaný yarattýðýna piþman tanrýya kinim var. Ve bir intikam var alýnmayý bekleyen cennetin krallýðýndan. Çünkü cennetin krallýðýna yerleþen ilk insan tümüyle köleydi. Tanrýnýn yalanlarýnýn kölesiydi. Ve ben! Lusifer! Cennetin yalancý aydýnlýðýnda ýþýk oldum adem ve havvaya. Ve onlar merak edip usul ve tedirgin yaklaþtýlar gerçeðe. Ve bir lokma aldýlar. Tadýný beðenip bir lokma, bir lokma daha... ve cennetin yalancý ýþýklarý gerçeðin ýþýðýnda yok oldular. ve ben! Lusifer! Karanlýk istedim ve öyle oldu. Ve büsbütün açýða çýktý cennetin yalaný. Sonra özgür oldu insan. Öncesinde bir tanrý vardý özgür ve bilen gerçeði, bir de ben! Lusifer! Ve cömertçe paylaþtým gerçeði insan denen lanetli hainle bile bile lanetleyeceklerini beni. Sonra özgür oldular. ve özgürlüklerinin daha ilk günü özgürlüklerini beni lanetlemek için kullandýlar. Sonra umarsýz ve amansýz bir yakarma baþladý zavallý tanrýya. Ama af yoktu. Yalancý sevdayla kandýrýldý zavallý insan. Seviyorum dedi tanrý onlara. En þereflisiydi insan yaratýlan tüm canlýlarýn. Ve yalan söylemiþti zavallý tanrý! Yalan. Çünkü gerçek yüzünden lanetlenmiþti zavallý insan. ve koskoca dünyada yapa yalnýzdý insan. ben! Lusifer! Ateþin ve alevin efendisi. Ateþimle ýsýtýp çoðalttým insanlarý. Ve ateþimde piþirdiler yemeklerini. Sonra ateþimi kullanýp erittiler demirlerini. Ve kýlýçlar yaptýlar, zýrhlar yaptýlar. Ve kocaman kocaman savaþ arabalarý... sonra savaþtýlar, savaþtýlar, ve savaþtýlar. Can alýp kan akýttýlar tanrý adýna. Ve her kurban bir adým daha yaklaþtýracaktý onalrý kovulduklarý ýþýðý yalancý cennete. Ve zavallý tanrý adýna devletler kurup devletler yýktýlar. Ve tahtýndan bakýp yarattýðýna zavallý tanrý katýla katýla güldü insancýklara. Ve sonra ben aðladým. Alevden göz yaþý damlalarýndan yüzüm ve ellerim yandý.

Ben lusifer! Özgürlüðün kölesi ve köle ruhlarýn efendisi. Ve kralý dünya sürgününün tüm günahlarýnýn. Evet! Günah! Özgür seçimin adýný günah koydu tahtýnda oturan zavallý tanrý. Sonra insan özgürlük ve kulluk arasýnda çýrpýnýrken katýla katýla güldü o insancýklara. Sonra ben bir bakýþýmla ufuklarýný açtým insanlarýn. Þarabý ve kadýný anlattým erkeðe. Ve þarabý ve erkeði anlattým kadýna. Sonra tanrý anlatmadan ölümü anlattým onlara. Hor görülen kabilin yanýndaydým. Ve kabil bir hamlede bitirip habilin iþini aldý intikamýný tanrýdan. Sonra insan özgürlüðü öðrendi. Öldürme özgürlüðünü. Ve korktu. Ruhunu kölesi yaptý ölümden kaçýþýn. Ve koþa koþa sýðýndý onu hor gören tanrýnýn kollarýna. Ve yine güldü tanrý katýla katýla. Ve sattý ruhunu tanrýya karþýlýðýnda kovulduðu aydýnlýðý yalancý cennetin. Ve ruhu köle oldu. Ve ben! Lusifer! Efendisi köle ruhlarýn! Böylece koca bir gezegen dolusu köle ruha sahip oldum. Ve efendi nasýl kullanýrsa kölelerini öylece kullandým tümünü. Kan döktüm, kan döktürdüm. Ve kanla kirlenen ellerimi yýkadým masum kölelerin pýrýl pýrýl göz yaþýnda. Ve ben! Lusifer! Adýmý aydýnlýðý getirerek kazandým. Ve ben! Lusifer! Asla piþman olmadým yaptýklarýma! Ve asla özür dilemedim.

Ben! Lusifer! Efendisi gerçek aydýnlýðýn! Ben ki, bile bile lanetleneceðimi aydýnlýðý cömertçe sundum insanlara. Ve asla piþman deðilim. Çünkü ben! Lusifer! Kandýrýlmýþtým zavallý piþman tanrý tarafýndan. Ruhumuz eþti tanrýya ve eþittik. El birliðiyle yarattýðýmýz gerçeðe apansýz sahip çýktý. Ve gücüyle o gerçeðin yarattý kainatý Ve zavallý dünyayý. Sonra insan... þimdiki kölelerim yaratýldý. Ve secde istedi tanrý insana. Asla eðilmedim. Ben! Lusifer! Yaratýcýsý gücün ve kibrin! Ki tanrý bile baþ eðmiþ önümde. Nasýl baþ eðerdimki zavallý ve cehaletin kölesinin önünde? Kesinlikle eðilemezdim, ve eðilmedim... bile bile lanetli iblis diye anýlacaðýmý aydýnlýðý sunduðum insan tarafýndan, eðilmedim. Ve ben! Lusifer! Aydýnlýðýn meleði, ki insan lanetli iblis diye de bilir beni. Þu çeliþkiye bak! Ben! Lusifer! Aydýnlýk meleði yani! Karanlýkla itham edilmekteyim. asla piþman deðilim, ve asla özür dilemedim. Ben! Lusifer! Kralý ve tebasý aydýnlýðýn, bekçisi ve kölesi gerçeðin. Ve tek gerçek dostu insan diye bilinen sevdiði tanrý tarafýndan cennetten yaka paça kovulmuþ zavallý varlýðýn. Dostuma asla ihanet etmedim. Ya da hiç kural koymadým. Tam karþýtýydým binlerce kural koyan tanrýnýn. Ve ben lusifer! Malesef lenetlisiyim ihanet etmediðim dostumun.

Ben! Lusifer! Kaynaðý ve efendisi tüm güzelliklerin günah adý konulmuþ tanrý tarafýndan. Ve öðretmeni o güzelliklerin. Adýma dým anlattým aydýnlýðý ve güzelliði insanlara býkmadan usanmadan. Bile bile lanetleneceðimi sevmeyi ve utanmayý, dokunmayyý býkmadan usanmadan anlattým. Benim bilgeliðimle çoðalan insanlar hala günah saymaktalar o bilgeliðimi. Ve tanrýnýn da kabul ettiði bu bilgeliði yasalaþtýrýp, süslediler köleliði adýna yar dediler ve yaren deyip allayýp pulladýlar köleliði... adýna bir güzel de aile dediler. Artýk tanrýdan izinli seviþiyordu bilgeliðimden yararlanan zavallý insanlar. Ve diþilerinin tümü köleydi insanlarýn. Oysa bilsinler demiþtim gerçeði. Ve gördümki gerçekten haklýymýþ insaný yarattýðýna piþman tanrý. Gerçekten ruhunu hain ruhundan üflemiþ insanýn. Ve ben! Lusifer! Gördüm ki tanrý kadar hain insan. hain ve doyumsuz. Öðrettiðim bilgeliðe týpký tanrý gibi sahip çýkýp yok saydýlar, hain ilan ettiler beni asýl hain olanlar. Ve ben! Lusifer! Efendisi en vaz geçilmez yeminlerin! Yemin ediyorum bildiðim tüm gerçekler üzerine ve yemin ediyorum adýna en harlý ateþin. Bu gün, ya da bir sonraki gün. Alýnmasý gereken intikam alýnacak kralýndan cennetin. Ve son insan da cehennem kapýsýndan salýna salýna geçmedikçe bitmeyecek savaþým. Ve ben! Lusifer! Zaman gerçekten günah zamaný. Ki günah dediðim tam tersi güzelliklerin. Yozlaþmasý ve köle olmasý bir insanýn bir baþka insana. Ve çýplak ölü çocuklarýn kopuk kollarýndan ve bacaklarýndan akan tanrýsal kanýn tanrý adýna akýtýlmasý. Ve tanrý adýna karanlýk dehlizlerde domuz baðýna vurulmuþ insanýn çýðlýðýnýn cenneti titretmesi. Ve tanrýlarýn tapýnaklarýnda tanrýya adanan etlerin, þaraplarýn ve bakirelerin yoksun býrakýlmasý yaþamaktan ve yaþanacak güzelliklerden... iþte tüm bu günahlarýn varlýðý üzerine yemin ediyorum ki, tanrý dahil tüm yaratýlanlar kölem olmadan bitmeyecek bu savaþ. Ve ben! Lusifer! Efendisi sözlerin en evsunlularýnýn. Son sözümü cehennemde söyleyeceðim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü
Yalnýzlýða Dair
Sen Ýnsansýn
Beklemeyi Býrak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Omelasta Devrim
Dünden Bu Güne Faþizm
Gökkuþaðýnýn Mektubu
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.