..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mahmut dað




26 Temmuz 2011
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi  
mahmut dað
yýllardýr çölde yaþayan bir meczup anýlarýndan kaçan ve çöle sýðýnan briyle karþýlaþýrsa neler söylerdi? not: bunu okurken eðer elinizde varsa peter gabriel'in the feeling begins adlý ezgisinin size eþlik etmesine izin verin. yazýnýn tadýnýn deðiþtiðini görecesiniz. elinizde yoksa bir yolunu bulup size ulaþtýrmayý deneyeceðim. ama önce elinizde olmadýðýný bilmem gerkeiyor deðil mi?


:AIGE:
Yaralýsýn sanki. Ama durmadan koþuyorsun. Ne var peþinde söylesene bana? Hem dur iki soluklan! Bir týmar ver yaralarýna. Belliki dikenli ve pusulu yollardan gelmiþsin. Belliki hayat kötü davranmýþ sana. Ama burasý çöl. Dinlenmezsen gidemezsin daha öteye.
Dur! Azýcýk dinlen hele iki soluklan! Ne var peþinde seni bu kadar korkutan tanrý aþkýna! Azrail kovalasa bu kadar hýzlý kaçýlmaz. Ne! Seni duyamýyorum.! Nefes nefese kalmýþsýn. Dur dur... ama dur ve azýcýk dinlen! Sonra anlatýrsýn seni neyin kovaladýðýný. Su içmek istermisin? Dur sana yetiþemiyorum! Demek hayat kovalýyor seni. Ýyisiyle kötüsüyle nefreti ve aþkýyla geride býraktýklarýnýn tümü... ama burasý çöl... burada yalnýzca þimdiki zamanda varsýn. Ne geleceðin belli, ne de peþinden geçmiþ girebilir içeri. Hani bir kitap var. Adý simyacý... okudun mu bilmiyorum. Orada þey der hani... çöl, týpký hayat gibidir. Bir açýðýný bekler. Hele bir düþmeye gör... tüm kötülüklerini salar üstüne. Bir daha kalkmayý hayal bile edemezsin. Onun kendi kurallarý vardýr, kendi düzeni vardýr.
Dur hele. Bak ben de yoruluyorum. Burada o kadar uzaklara gitmedim ben. Hem biliyormusun seni nelerin beklediðini? Hem görebiliyormusun nerede baþlar ve nerede biter çöl? Gerçekten kurtulabilecek misin kaçtýklarýndan? Onlarý aklýnda ve kalbinde taþýrken hemde? Kuyruðuna teneke baðlanmýþ bir tekir kedi gibisin. Kendi kendini korkutup kendini öldüreceksin yorgunluktan. En fazla son damlasýna kadar koþabilirsin bedeninin ürettiði enerjinin. Peki o bitince ne olacak? Çat diye çatlayýp öleceksin. Peki kurtulmuþ olacakmýsýn o zaman aklýndakilerden? Belkide, kim bilir. Ama ya kurtulamazsan, ya ölümünde de takip ediyorsa seni geride kalanlar?
Ha þükür kulak vermeye baþladýn sözlerime. Ama saða sola çevirip durma kafaný! Bu halinle dolunay altýnda kendi gölgesini diþleyen korkak bir çakala benziyorsun. Boþa uðraþma, bulabileceðin ve bulup da bileceðin bir düþman yok çevrende. Düþman tam þuranda, bak, dokun, kendi kafanýn içinde. Önce ondan kurtulmalýsýn. Peki bilirmisin kendini nasýl yener insan? Kendini yenebildiðinde baþ edemeyeceðin hiç bir þey yoktur. Evet nasýl yenersin kendini? Tabiki bilmezsin. Bilsen bu koca çölün ortasýnda koþarmýþýn aklýný yitirmiþ bir meczub gibi. Evet kendini yenmek... ancak kendinle savaþmayý býraktýðýnda yenersin kendini. Ancak kendini bilme istediðinden vaz geçtiðinde bilirsin kim olduðunu ve ne olduðunu. Ýþte o zaman ölüm bile korkutamaz seni. Her þeyi hak ettiði biçimde yaþarsýn. Bak gözlerin kapanýyor yavaþ yavaþ, nefesin yavaþlýyor. Yavaþ yavaþ uykuya geçiyorsun. Peki shakespeare’in dediði gibi ölmek uyumak mýdýr sadece? Peki senin geçeceðin bu uyku ne uykusu.
Tanrým! Bir yoldaþ geldi demiþtim! Evet onu durdurdum. Ama durduðu için öldü belkide. Þimdi koþma sýrasý kimde?
Açýlýn çöller. Ve salýn istediðiniz kadar kum fýrtýnasýný üzerime. Tüm yýldýrýmlarýnýzla ve heybetinizle gelin! Sizden korkmuyorum! Ýþte yalnýzlýktan kaçmak için yalnýzca ben koþuyorum yalnýzlýða doðru



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü
Yalnýzlýða Dair
Þeytanla Empati
Sen Ýnsansýn
Beklemeyi Býrak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Omelasta Devrim
Dünden Bu Güne Faþizm
Gökkuþaðýnýn Mektubu
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.