..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > mahmut dað




26 Temmuz 2011
Aþkýn Her Hali  
mahmut dað
aþkýn garip hallerinin garip sözcüklerle örülü ifadesi:d


:AFED:
Ey aþk! Kanýmý tutuþturuyorsun. Göz kapaklarýnýn ardýndaki barajýn duvarlarýný çatlatýyorsun. Sen öyle bir virüssün ki, kendini her þeye kopyalýyorsun. Güzel bir þarký, ya da alýnan temiz bir nefes. Hiç farketmez. Her þeyde maþuða ait bir hatýra varmýþ, ya da yaþanacakmýþ gibi gösteriyorsun. Onsuz alýnan temiz bir nefes, içilen bir yudum tertemiz su ya da dinlenen güzel bir ezgi haram sana göre. Her yol ona çýkýyor mesela. Dokunulan her güzel þeyde ondan bir þey arattýrýyorsun. Bir damla su ya da bir demet sýcak ýþýkta o var mutlaka. Güzel þarkýlarýn tümünün týnýsý ona ayarlý. Tüm güzel sesleri onun sesiyle akort ediyorsun. Tüm dünya, hatta tüm evren ona kessin istiyorsun.

Ey aþk! Eskiden böyle deðildim ben. Ne yaptýn sen bana? Zihnimi masumlaþtýrýyorsun. Ýçimde sen varken zihnime masum bir çocuk gelip yerleþiyor. Bahar yeline uyup kelebeklerin ve çiçeklerin peþinden koþmak istiyorum. Kuþlara özenip göðe çekilmek istiyorum mesela. Sonra rengarenk balýklarla deniz dibine kumdan kaleler yapmak geliyor içimden. Hiç bir dalganýn gelip bulamayacaðý ve bulup yýkamayacaðý kaleler. Mütemadiyen baharda henüz açmýþ kýr çiçeklerinin kokusundan burnumun direði sýzlýyor. Hiç bir çiçeði koparmadan, canlýlýðýný ve kokusunu koruyarak, topraðýyla ve çiçeklerin hayatýyla birlikte ona sunmak istiyorum. Sonra sonsuz kýrlarýn huzuru gelip kaplýyor aklýmý ve orada kalýyor. Onu da paylaþmak istiyorum onunla. El ele koþmak, yan yana uzanýp kýrlara taze bahar yelini ciðerlerime çekmek istiyorum. Onun yüzüme dokunan parmaklarýnýn arasýndan sýzýp yüzümü okþayan bahar yellerine teslim etmek istiyorum onun parmaklarýnýn getirip kalbime yerleþtirdiði huzurdan yaptýðým renkli uçurtmalarýmý. Býrak diyorum, býrak kaplasýn gökyüzünü uçurtmalar. Sonra bir bebeðin annesinin kucaðýndayken ve karný tokken onu saran tatlý uykusu gelip sarýyor zihnimi. Ve en masum düþlere teslim oluyor bilincim.

Ey aþk! Her yürek atýmýnda seni içime dolduran o tatlý masal perisine teþekkür etmek istiyorum. Aldýðým her nefeste seni içime çekiyorum durmadan. Ve aldýðým her nefes dýþarý çýkarken onun adýyla çýkmalý ya da ona gerçeðin söyleyebileceðim kadarýný söyleyerek çýkmalý diyorum. Sonra aklýmýn arka planýnda yeni yeni programlar tasarlýyorum. Onu tanýmaya ve onu anlamaya ayarlý programlar. Ve onun adýyla kodlanmýþ programlar. Tüm programlarým aþk dilinde yeniden yazýlýyor. Hepsi onun yüzünden. Tüm evren aþka kesiyor ve tüm evren aþka sema dönüyor.

Ey aþk! Þimdi gidip yerleþ onun yüreðine. Yerleþki sözcüklerimin ne anlama geldiðini anlayýp yalnýzlýk çekmesin sevgili. Hiç kimse yoksa bile yakýnlarýnda, evrenin bir köþesinde onun için atan bir yürek olduðunu bilsin. Git ona söyle aþk bu yazdýklarýmýn tümünü. Bahar yeli ol, çocuk ol, bir bebeðin uykusu ol ve usul usul fýsýlda kulaklarýna sözlerimin tümünü. Ve söyle ona aþk. Ýyiki var, ve iyiki ben onu seviyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Omelasta Devrim
Ateþbaz
Karanfil Kokusu
Belirsiz Bir Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.