..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Aysel AKSÜMER




6 Aðustos 2011
Nerede Kalmýþtýk  
Aysel AKSÜMER
Rüzgâr, bir reanimasyon hemþiresi edasýyla canýma can katýyordu. Ýçinde biriktirdiði havayý cömertçe dýþarýya veriyordu. Tertemiz havayý; insanýn teninde, saçýnda, içinde hissetmesinden güzel ne olabilirdi ki. Rüzgâr gelmiþ hoþ gelmiþ safalar getirmiþ diyordum ama biraz daha beklersem pencere ile camýn macuna kýydýrdýðý nikahtan tek celsede boþanacaðýný düþünerek ayaða kalkmýþ ve cereyan yapan pencereleri istemeyerek de olsa kapatmýþtým.


:AHJD:
Yataða sýnýrlarýmýn çizildiði tatil günümün ilk sabahý kendi kendime “gel de þimdi Ankara’yý arama demiþtim”. Ne de olsa kara ikliminde doðmuþ ve büyümüþ bir insaným. Benim için “sýcaðýn bir dirhem fazlasý kabusla eþ deðerdir”. Havanýn, hiç üþenmeden sabaha karþý tenime geliþigüzel nemlendirici sürmesi pek de hoþuma gitmiyordu. “Gülü seven dikenine katlanýrmýþ” atasözünü günün her saatinde tekrarlayarak, sýcak basmýþ yüreðime soðuk su serpmeye çalýþýyordum.

Her ilacýn az veya çok yan etkisi nasýl bulunuyorsa tatilin de oluyordu iþte. Sivrisinek ýsýrýklarý, güneþ yanýklarý her türlü önleme raðmen deriye tutkal gibi yapýþýveriyordu. Vücudumun açýkta kalan her yerine ilaç sürmeme raðmen sivrisineði bir türlü kendimden uzaklaþtýramýyordum. Ýlerleyen günlerde vücudumdaki küçük kýrmýzý puantiyelere aldýrmamaya bile baþlamýþtým. Tatilde sorun çýkarmak olur muydu hiç. “Madem kanýmý çok sevmiþler o zaman doya doya içsinler bakalým” diyordum kendi kendime.

Sanýrým dördüncü gündü. Pencere kanatlarýnýn birbiriyle buluþurken çýkardýðý büyük gürültüyle gözlerimi aralamýþtým. Uykum en güzel yerinde bölünmüþtü ama bu durum umrumda bile deðildi. Mutluluk; dudak kývrýmlarýnda, göz yamaçlarýmda ve yanak kýyýlarýmda sanki tekne turu yapýyordu. Nasýl mutluydum anlatamam. Rüzgâr, bir reanimasyon hemþiresi edasýyla canýma can katýyordu. Ýçinde biriktirdiði havayý cömertçe dýþarýya veriyordu. Tertemiz havayý; insanýn teninde, saçýnda, içinde hissetmesinden güzel ne olabilirdi ki. Rüzgâr gelmiþ hoþ gelmiþ safalar getirmiþ diyordum ama biraz daha beklersem pencere ile camýn macuna kýydýrdýðý nikahtan tek celsede boþanacaðýný düþünerek ayaða kalkmýþ ve cereyan yapan pencereleri istemeyerek de olsa kapatmýþtým.

Beni uyandýran rüzgârýn mýþýl mýþýl uyuyan eþim ve çocuklarýmý uyandýrmasýna müsaade etmemiþtim. Güneþin doðuþunu izlemek, gökyüzünün mavisini çalan denizin kokusunu solumak, incir aðaçlarýnýn yelpaze etkisi yaratan el kadar büyük yapraklarýný izlemek için sabýrsýzlanýyordum. Spor ayakkabýlarýmý bir hamlede ayaðýma geçirerek dýþarýya çýkmýþtým. Oksijen yüklü havayý taze demlenmiþ çayý yudumlar gibi içime çekmiþtim.

Sahilde yürüyüþ yaptýktan sonra dönüþte gazete, simit ve ekmek alarak eve gelmek ve güzel bir kahvaltý sofrasý hazýrladýktan sonra aile fertlerini uyandýrmanýn zevki de bir baþka oluyordu. Bu zevki mümkün olduðunca kimseye býrakma niyetinde deðildim.

Devasa büyük çam aðaçlarýnýn gölgesinde, toprak üstünde, araç gürültüsü olmadan kuþlarýn þarkýlarý eþliðinde yürüyüþ yapmak harikaydý. Yürürken, baþýmý sýk sýk kristal gibi parlayan denize çeviriyor, çizgi halindeki daðlarýn üzerinden gözlerimle bir kat da ben geçiyordum.

Tatilde olduðum her gün binlerce kez Yaradana þükrettim: “Misket kadar küçük iki gözün derya gibi denizi, uçsuz bucaksýz gökyüzünü, renk renk çiçekleri, kanat çýrpan kuþlarý, canýndan çok sevdiði ailesini ve tüm sevdiklerini görebilmesi kadar muhteþem bir þey var mý” diye.

Döndüm hâlâ þükrediyorum. Çünkü tabiat her yerde ayrý güzel. Yeter ki tat alalým. Sevdiklerim yine yanýmda ve þu anda en çok sevdiðim þeyi yapýyorum. Yazýyorum ve saðlýðým müsaade ettiði sürece de yazmaya da devam edeceðim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler Mustafa Bey
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
13 Aðustos 2011
Ben de size aileniz ve sevdiklerinizle saðlýk ve mutluluklar dilerim. Beðenmenize çok sevindim. Saygýlar.

:: )):
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
13 Aðustos 2011
Güzel bir gündeki sabah yürüyüþünü çok canlý anlatmýþsýnýz, elinize saðlýk. Aile fertlerinizle, sevdiklerinizle birlikte saðlýk, mutluluk içinde nice yýllar dilerim. Teþekkür ve saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Profili
Gece Hayatý
Þeker Bazen Acýdýr

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhumun Ýçi
Buyur Buradan Yaz
Fýrça Günlüðüm
Bakýþ Acýsý
Taksiler Kan Kýrmýzýsý
Uygulamalý Atasözleri
Ýnsan Sýnýfý
Kendini Sev
Öteleme
Boþluklarda Ben

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.