..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Tayyibe Atay




28 Ekim 2002
Siyaset Sevgilim  
Tayyibe Atay
Uyduruk kaydýrýk paralara satýldý bir yerlerim.Yamalý entariye döndürdüler beni ya! Yýrtýklarýmý dikecek iðnem ve ip...


:BDBH:
Seçimler yaklaþtý ya, gün geçmiyor ki siyaset sözü edilmesin .Ýki kiþinin yan yana geliþi bile bu konuya zemin hazýrlýyor.”Selam arkadaþ!.. Nasýlsýn bakalým?” demelerin ardýndan ”yahu oyunu nereye vereceksin?”sorusu alýyor sýrayý. Sanki adam söyleyecek nereye oy vereceðini de!.JUmut iþte;’ benim partimden mi acaba?’ merakýný giderecek kendince. Boþa kürek sallamakla; yada, havanda su dövmekle eþ deðer bence, bunu böyle düþünmek. Býrakýn!..Kim nereye verirse versin oyunu ya!..Nasýlsa “Karamanýn koyunu, sonra çýkar oyunu” bir düzenin içinde asýlýp asýlýp kalmýyor muyuz siyaset denen ipe? Seçtiklerimiz ‘KARAMAN’ ý kaparlarken; oyunlarýnýn koyunu da biz oluyoruz sonuçta..Çobansýz, köpeksiz, ovasýz, otsuz biçimde hem de!..Tam beþ yýl yaþamak adýna yaptýðýmýz savaþlarda kansýz, cansýz, aþksýz kalýyoruz üstelik..Çünkü; SÝYASET SEVGÝLÝMÝZ bizi unutup gidiyor, meclis denilen arenada.

“Ne alaka!..” demeyin sakýn! Var mý sizin bir çiçek bahçeniz dibine su dökecek? Var mý sizin laleleriniz, manolyalarýnýz, menekþeleriniz; renk renk açan kokulu gülleriniz , ha!?Yok deðil mi? Nasýl olsun birader!..Önce aða olacaksýn bu ülkede; topraðýn bulunsun. Sonra da suyun!..Berrak (!), gürül gürül akan...Köpüklerinde yarin yüzü, aþka davet yazan gülüþü olan sulardan hani. Hem de sayýsýz deðirmenleri çevirecek debide. Bu sularýn çevirdiði deðirmenleri merak ettiniz deðil mi? Sayayým isterseniz! Unuttuklarým olursa eðer, tamamlayýn lütfen!

Banka deðirmeni: Benim paramla dönüp, unu Siyaset Sevgilimin torbasýna doldu....Hortum mortum derken yani..Nasýlda estirdi yurt dýþýna doðru rüzgarlarý..Alp daðlarýnýn doruklarýna kayak kaymaya; Amerika Birleþik Devletlerinin güney kýyýlarýnda yanmaya gitti Siyaset SevgilimJ)Bense türküsünü söylüyorum kývýrtarak ve yanýk yanýk:

’Esmerim biçim biçim,
Ölürüm esmer için.
Onbeþ kýzý kandýrdým
Bir esmer yarim için.’
AY Ay!..Aþk olsun doðrusu..

Özelleþtirme deðirmeni: Uyduruk kaydýrýk paralara satýldý bir yerlerim.Yamalý entariye döndürdüler beni ya! Yýrtýklarýmý dikecek iðnem ve ipliðim olmadýðýndan, üþüyorum. Beni ýsýtacak Siyaset Sevgilimi ara da bul!..Kim bilir, kimin koynunda yattý düþlere...

Ýhale deðirmeni: Siyaset Sevgilim aracý olup, cebini doldurdu gene çil çil...Tünellerim, yollarým, köprülerim, madenlerim, barajlarým tamamlanamadý gitti bu yüzden.. Haberleþemedim ucuzundan ‘SENÝ SEVÝYORUM’ diyemedim sevdalýma; öldüm!.. Iþýyamadým lambadan, ýþýldaktan...Nesini sorarsýn iþte; bittim!...

Ýhracat deðirmeni: Siyaset Sevgilimin hayaline hayraným vallahi! Yaþasýn naylon faturalar!..Ýçi boþ kamyonlar!..Yaþasýn gümrüklerde uyuklayan kontrolörler...

Maaþ zammý deðirmeni: Hiç duymamýþ olabilirsiniz bu deðirmenin adýnýJ))Oysa en sýk rastlanan deðirmenin adýdýr bu. Hani memura, emekliye, iþçiye, baðkurluya zam verirken çeviriyorlar ya taþýný bu deðirmenin..Ýþte o deðirmen, bu deðirmen..Azýcýk ama...korka korka...Hepsi vataný milleti düþünüp; ‘para, pul olmasýn’ erbabýndan aslan kesiliyorlar ya!..Doðrusunu söylemek gerekirse Siyaset Sevgilimi en çok bu durumuyla seviyorum vallahi(!) Ama sýra kendilerine gelince öyle hýzlý döndürüyorlar ki deðirmenin taþýný...Þaþýrmamak elde deðil..Kimlerin torbasý doluyor dersiniz sizce? Tabii ki Siyaset Sevgilimin torbasý!..

Bizlerse, o deðirmenlerin, faresi bile olamadýk ne yazýk ki!..Olsak bile kim aþýk olur ki bir kýçý çýplak fareye ha!..Hem aþksýz kalýrýz, hem KARAMAN ’sýz, hem de oyunsuz böylece...
Ah Siyaset Sevgilim benim! Hem seni yerden yere vururum, hem beþ yýl boynuna sarýlýrým sýmsýký..Korkma, oyum sanadýr gene de!...Vatandaþlýk görevimi unuttum sanma sakýn! Ben seçeyim de sen ne yaparsan yap emi! (!)
Ýster çiçek sula,
Ýster deðirmen döndür,
Beni sev yeter ki
Ýstersen severken öldür...demeye bilirim de!...Ona göre!...J))

NOT: Size bir itirafým olacak. Bu yazýyý yazdýktan sonra bir hücrenin hayalini kurmaya baþladým.Ne yalan söyleyeyim korktum biraz da. Aziz Nesin’le, Nazým Hikmet’le, Nihat Behram’la, Yaþar Kemal’le, Çetin Altan’la... kimler vardý daha!? Geçireceðim günler ve yapacaðým sohbetleri düþününce siliniverdi korkum sonra..Hayýrlýsý bakalým!

Nasýlsa deðirmen yerinde, deðirmenci iþinde...
Taþlarýn arasýndan çýkaný kapan kaptý...koydu cebine..
Nasýlsa benim elim Siyaset Sevgilim’ in çuvalýný baðlamada.
Nereye gidelim dersiniz yüklenip
Denize be kardeþim!.. denize!.....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþý Örtük Eþek
Mucize
Ýflas
Sayýlar ve Zehir
Milli Tosun
Hergele
Gücük
Yumurta
Çaðý Yakalamak
Kuyruk

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pes Yani
Gerçeðe Aykýrý Ýþler
Þimdi Efendim
Çeþitleme Aþk
Oy Anam Oy
Ispanak
Seçimin Þeyleri
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Elli Beþ Milyonluk Uçuþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15 [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.