..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Rüya Bayram




25 Aðustos 2011
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...  
Rüya Bayram
Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatýna. Daha dün doðmuþuz sanki... Yeni okula baþlamýþýz, yeni sevmiþiz Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatýna Yarýn bitecek sanki her þey Yarýn ölecek gibiyiz. Daha doymamýþýz yaþamasýna Günlerimiz dün bir, bugün iki Sakýn bir þey býrakma yarýna Yarýn yok ki. ÖZDEMÝR ASAF


:BHGI:
Bugün tam üç yýl oldu þen þakrak sesinle açtýðýn telefon numarasýný çeviremeyeli ya da geldiðimde hep güleryüzle açacaðýný bildiðim kapýnýn ziline dokunmayalý..Sen gideli beri her yer ýssýz anne. Sevdiðim bir sürü þeyin tadý olmadýðý gibi sevmediðim bir sürü þeye de katlanasým yok. En ufak aklýma takýlan þeyde seni arardým. Meðer en zevkli dedikodu anne ile kýz arasýnda yapýlýrmýþ. En güzel haberleri ilk seninle paylaþýrdým, birine kýzýnca önce sana anlatýrdým. Sen yaþarken bilemedim ben bunlarý. Sana iyi evlat olmaya çalýþtým elimden geldiðince, arada kalbini kýrdýðým ya da onaylamadýðýn þekilde davranýp seni kýzdýrdýðým da oldu þimdi nasýl piþmaným bilemezsin. Sen hep haklýydýn be anne. Kimin için ne dediysen çýktý. Uzak dur dediklerin kalbimi söktü attý, hayýrsýz dediklerin kötü günümde ardýna bakmadan kaçtý. iyidir kýymetini bil dediklerin gerçekten iyi çýktý. Nasihatlerin kulaðýmda, gözyaþlarým göz pýnarlarýmda, tatlý hatýralarýn kalbimde, özlemin her yerde anne. Arada gördüðüm rüyalarýn da olmasa. Ama bu aralar küstün sanki bana hiç gelmez oldun uykularýma.

Bebek rüyasýndan beri anladým ki çocukla anne arasýndaki bað ölümle bile kopmuyormuþ. Rüyamda söylediðin gibi bir oðlum oldu annem adýný söylediðin þekilde koydum. Bazý bakýþlarýný sana benzetiyorum, çok tatlý, çok iyi huylu, çok gülen yüzlü, yaþama sevgi ve ýþýk saçan bir bebek, görsen çok severdin. Hani bazen tatlý tatlý kýskanýrdým ya "abimi daha çok seviyorsun" hatta baþka oðlun varmýþ gibi "en sevdiðin oðlun geldi" derdim ya, hala yanýmýzda olsan kesin "erkek torununu daha çok seviyorsun" diye takýlýrdým sana. Ýki gün sonra ilk yaþýný kutlayacaðýz miniðin. Ablasýnýn son doðum gününde aðlaman hala yüreðimi burkar, bu sondur belki de deyiþin hissetmiþ gibi, gerçekten de o, birlikte son doðum günümüzmüþ.

Senden sonra kahkahalarýmýz buruk, sevinçlerimiz yarým, bayram seyran hak getire. Nasýl kýzardýn bayramlarda tatile gitmeme. O zaman her aralýðý kullanmak için kaçardým ya bir yerlere, bilirsin gezmeye görmeye bayýlýrdým þimdi de sen yoksun diye kaçýyorum yaþadýðým bu þehirden. Köklerimizin geldiði yerlere dek gittim senden sonra bir görevmiþ gibi iþte ne bileyim. Þimdi olsan "aman taþ yýðýnlarýný görmek için mi onca yol teptin" derdin.

O çok sevdiðin sardunyalarýn da kurudu ne yazýk ki, babam elinden geldiðince yaþatmaya çalýþtý ama kýþýn soðukta dondular. Þimdi sardunyalý balkonumuz boþ saksýlara ev sahipliði yapýyor. Artýk çiçekleri yattýðýn yere dikiyoruz, özellikle en sevdiðin pembelerden seçiyoruz belki hissedersin diye sevgimizi. Sevdiðin þeyler için arada bir bir araya geliyoruz, küçücük senin tabirinle çekirdek ailemizle. Dualarýný ihmal etmiyorum. Seni çok seven adam da öyle. Yýllarca bir seni sevmiþ beklemiþ sonra kavuþmuþ ve senden baþka kimseyi de hayatýna sokmamýþ, sokmayacak. O, sevgisini sözlere davranýþlara dökemezdi, ben bilirdim sen anlamak istemezdin ama senden bahsederken onun da gözleri doluyor hala. Ýlk günler neredeyse hergün gidiyorduk seni görmeye hiç alýþamayacaðýmýz o yere, þimdi anneler günü, doðum günün, gidiþinin yýldönümü, arife günü gibi zamanlarý atlamýyoruz ama seyreldi ziyaretler.

Hayvanlarý çok severdin ya aklýma geldi, senin ayrýlýþýndan 1 yýl sonra tam da senin doðum gününde gece yarýsý balkona konan muhabbet kuþu da kaçtý gitti kafesinden. Kedinin tekine yem olmadý ise geveze geveze ötüyordur yine þen balkonlarda belki..

Tanýdýðýn herkes hayatta ve iyiler çok þükür. Sadece herkes seni çok özlüyor. Ülkede beðenmediðin yönetim hala iþbaþýnda ama korkma Ýran'a dönmedik. Tersine giden iþler yine tersine gitmeye devam etmekte. Ýþe hergün araba ile gidip gelmeye baþladým senin istediðin gibi ama bazen seyir halinde senin sevmediðin sözleri sarfettiðim durumlar oluyor þimdiden affet, biliyorsun iþte þehir trafiði. Ha bu arada sen yoksun diye yeni geline kaynanalýk yapmak bana kaldý anne, zor iþmiþ bu be:) Tanýsan onu da severdin, hatýrana saygýlý biri. En güzel resimlerini yeni evlerinin duvarlarýna astý hep.

Duygusal olma aptal aklýný kullan derdin ya hep, hayatýn aklýný kullanma sanatý olduðunu aklýmý bir kenara koyup duygularýmla hareket edip yanýldýðýmda anladým ben de anne. Ya da senin kýzdýðýn þeyler için ben de çocuklarýma kýzar bulduðumda kendimi anladým neler hissettiðini.. Ben seni kaybedince büyüdüm içimdeki çocuk ruhum bu duruma ne kadar dirense de..

Hani tek bir kiþiyi özlersiniz her yer ýssýz gelir derler ya iþte öyle birþey yokluðun...


24.08.2011
Rüya



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.