..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Aysel AKSÜMER




30 Aðustos 2011
Keþke!  
Aysel AKSÜMER
Kristal þekerlik, koca bir yýl özlemini çektiði rengârenk þekerlerine kavuþmanýn tatlý sarhoþluðunda büfede yerini almýþtý. Gümüþ tabak da ayný yerde pýrýl pýrýl parlýyor sanki "ben de beyaz bademlerimle sütlü çikolatalarýmla buradayým" der gibiydi. Hemen yaný baþýnda arzý endam eden desenli antika kolonya þiþesi ise limon ferahlýðýný üç gün boyunca damla damla yaþatmak için can atýyordu.


:BHAI:
Kristal þekerlik, koca bir yýl özlemini çektiði rengârenk þekerlerine kavuþmanýn tatlý sarhoþluðunda büfede yerini almýþtý. Gümüþ tabak da ayný yerde pýrýl pýrýl parlýyor sanki "ben de beyaz bademlerimle sütlü çikolatalarýmla buradayým" der gibiydi. Hemen yaný baþýnda arzý endam eden desenli antika kolonya þiþesi ise limon ferahlýðýný üç gün boyunca damla damla yaþatmak için can atýyordu.

Terlikler, az sonra teþrif edecek misafirleri ayakkabýlýkta beklerken oldukça sabýrsýzdý. Mutfakta ise hummalý bir çalýþma sonrasý büyük bir sessizlik hakimdi. Camlar açýk olmasýna raðmen enfes kokular evin her bir köþesini sarmýþtý. Servis edilmek üzere tepsilerde bekleyen þerbetli tatlýlar, borcamdaki zeytinyaðlý dolmalar da iþtahla yenmek için kapý zilinin komutunu bekler gibiydiler.

Salona yüzey temizleyicisinin lavanta kokusu tüm güzelliðiyle sinmiþti. Tüller kar gibi beyazdý. Aile fertlerinin hepsi tertemiz giysileri ile koltuklardaki yerlerini almýþlardý. Fakat yüzlerine gri bulutlar çökmüþ ve hepsinin de bakýþlarý sözleþmiþcesine hüzünlüydü. Çünkü bir bayrama daha buruk bir biçimde giriyorlardý. “Keþke keþke!” diyordu ailenin en küçük kýzý Nergis ve cümlesi tamamýna ermeden býçak gibi oracýkta kesiliveriyordu. Büyükler , boþluklarýn hangi kelime ile dolacaðýný biliyorlar ama sadece “ah keþke!” demekle yetiniyorlardý. Ama böylesi bir boþluðun hiç bir þekilde dolmayacaðýný adlarý gibi biliyorlardý.

Sofrada, aile büyükleri yemeðe baþlamadan bir lokma bile aðzýna almayan küçükler tutamadýklarý gözyaþlarý ile bildikleri bütün kurallarý ihlal ediyorlardý. Nergis, ellerini yüzüne kapatýyor ama hýçkýrýklarýnýn duyulmasýna mani olamýyordu.

"Çok özür dilerim babacýðým. Ýzninizle odama geçebilir miyim?"

Çetin Bey, buðulanan gözlük camlarýný cebinden çýkardýðý mendille silerken onaylar bir biçimde baþýný sallýyordu.
Kardeþinin salondan çýkýþýný adým adým izleyen Nazan, gözyaþlarý arasýnda suskunluðunu bozuyordu.

"Dile kolay babacýðým, rahmetli anneciðim aramýzdan ayrýlalý tam beþ yýl oldu ama daha dün gibi. Hatýrlýyorsun deðil mi? Her bayram arifesinde her þey mükemmel olsun diye nasýl da geç vakitlere kadar iþ yapardý. Bizlere de her ne olursa olsun kapýnýza gelene hizmette kusur etmeyin derdi. Ama çok zor be babacýðým! Onun nasihatleri olmasa inan hiçbir þey yapmayacaðým kapýyý da kimseye açmayacaðým."

"Kýzým öyle deme! Günaha giriyorsun. Dinimiz ölünün arkasýndan aðýt yakmayý deðil dua etmeyi emreder. Anneniz yüreðimizde ve bizden sadece dua bekliyor. "

Sözlerin bittiði yerde sessizlik derinleþtikçe derinleþir ta ki kapýnýn zili çalana kadar.

Çetin Bey yutkundu ve derin bir nefes aldýktan sonra “Siz annenizin çocuklarýsýnýz! Þimdi o kapýyý açýn ve her kim gelmiþ ise en iyi þekilde aðýrlayýn. Anneniz emin olun bunu hissedecektir!”

Kýzlar, antreye doðru ilerlediklerinde kapýnýn ardýndaki konuklarýn sesi içeriye o kadar net geliyordu ki.

"Tüh! Herhalde yoklar. Geldik bulamadýk diye not mu yazsak acaba? "

Nazan ve Nergis gözlerini iyice sildikten sonra yüzlerine alelacele yerleþtirdikleri bir tebessüm ile kapýyý açtýlar.

Misafirler içeriye doðru adým atarken “Kapý açýlmayýnca yoksunuz diye düþündük. Neredeyse dönüyorduk” dediler sitemli bir þekilde.

“Kusura bakmayýn zilin sesinde sorun var herhalde. Hoþ geldiniz. Nergis! Caným terlik ver misafirlerimize!”

Nazan’ýn güler yüzü ve tatlý dili, misafirlere kapýnýn geç açýlmasýný unutturmuþtu. Hayat acýsýyla tatlýsýyla devam ediyordu hem de tüm hýzýyla. Terlikler ayaklara, þiþe içindeki kolonya avuç açan ellere, gümüþlüðün içindeki çikolatalar ise misafirlerin damaklarýna çoktan kavuþmuþtu bile.

Sohbet bir süre sonra yine ayný kelimede uzun bir mola vermiþti. Bu sefer “Keþke!”diye cümleye baþlayan misafirlerdi.

Aysel AKSÜMER













.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
24 Aralýk 2013
Gidenin yokluðu, güzel iþlenmiþ. Duygusal yaný aðýr basan bir yazý. Zevkle okudum, hüzünlendim. Tebrik ederim. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Depresyon - 2 (Son Bölüm)
Depresyon - 1
Küçük Anlarýn Büyüklüðü
Hayat Perdesi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anýlara Yolculuk
Asansördeki Kadýn
Düþme Sanatý
Hayat Kýsa, Yollar Uzun
Muamma
Yola Çýktýk Bir Kere (1)
Kayýp Düþler
Yalnýzlýk Meskeni
Garip Bir Talep
Yola Çýktýk Bir Kere (3) (Son)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.