..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýçtenlik bütün dehanýn kaynaðýdýr." -Boerne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Fuat Türker




2 Eylül 2011
Özrünüz Kabul Deðil!  
Fuat Türker
Þeytani sistem bozgunculuk çýkarmaya, huzur ve düzeni bozmaya, barýþý engellemeye devam ediyor. Arap dünyasýndaki iç çatýþmalar, masum insanlarýn ölümleri, bireysel þiddet; bunlarýn tümü son dönemde sayýsý artan bozgunculuk örnekleri.


:AIIG:
Þeytani sistem bozgunculuk çýkarmaya, huzur ve düzeni bozmaya, barýþý engellemeye devam ediyor. Arap dünyasýndaki iç çatýþmalar, masum insanlarýn ölümleri, bireysel þiddet; bunlarýn tümü son dönemde sayýsý artan bozgunculuk örnekleri.

Hemen yanýmýzda insanlar diktatörlüðe baðlý milislerce katlediliyor. Suriye’de yaklaþýk son dört ay içinde 40’dan fazla çocuk katledildiðinin haberleri geliyor. Gençler iþkencelere maruz kalýyor, öldürülüyorlar. Kadýnlara ve hatta erkek çocuklara tecavüz ediliyor. Tüm bunlar gerçekleþirken Müslümanlarýn ufak hesaplar peþinde koþmasý büyük yanýlgý deðil mi?

Bir dönemin sonu olan Arap isyanlarý, önemli bir dönemin de baþlangýcý. Suriye de bu yeni dönemi hazýrlayan önemli temel taþlardan biri. Baas rejiminin devrilmesi, Ýslam dünyasý için önemli ve olumlu bir geliþme olacak. Ancak Orta-doðu uzmanlarý ve gazetecilerin birçoðu, kamuoyunun yanlýþ yönlendirildiði ortak görüþünde birleþiyorlar.

Deccali tuzaklarýn büyüklüðü ve fitnesi yine tüm bölgeyi içine alacak boyuta ulaþýyor. Yaþanan karmaþa ortamý, bu fitnenin boyutlarýný gösteriyor. Peki ama Müslümanlar nerede?

Belirli ibadetleri farz kabul edip, birliði emreden ayetleri nasýl göz ardý ediyorlar!

Hakký, hakikati, iyiliði, barýþý hakim kýlmak için birleþmek ve "kurþunla kaynatýlmýþ" gibi birlikte mücadele etmeyi sorumluluk olarak kabul etmek bir yana, önemsemiyorlar bile.

Allah bu dini, Kitabý, Peygamberini(sav) hakim olsun diye göndermiþken, Ýslam birliðinden yana olmayan kiþi, Müslümanlardan yana olur mu? Müslümanlarýn bunu dile getirmemeleri ve arzu etmemeleri büyük hata deðil mi?

Kur’an, “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halký zalim olan bu ülkeden çýkar, bize Katýndan bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katýndan bir yardým eden yolla" diyen erkekler, kadýnlar ve çocuklardan zayýf býrakýlmýþlar adýna savaþmýyorsunuz? (Nisa Suresi, 75) buyururken Müslümanlara ne oluyor?

Bediüzzaman, bu konuda özür beyan edenlere, “bu özrünüz kabul deðil” diyor ve þöyle devam ediyor: “Tembelliðiniz ve neme lâzým deyip çalýþmamanýz ve Ýttihad-ý Ýslam ile milliyet-i hakikiye-i Ýslâmiye ile gayrete gelmediðiniz, sizler için gayet büyük bir zarar ve bir haksýzlýktýr.” Ýttihad-ý Ýslam’ý isteyen bir insanýn, bu amaçla yaptýðý herhangi bir faaliyetin, bütün Ýslam alemine fayda vereceðini söylüyor.

Verilecek zararýn ise bütün Ýslam alemi için kayýp olacaðýný ilave eden Bediüzzaman, Ýslam aleminin bir bütün olduðunu söylüyor. "Onun için, neme lâzým deyip kendini tembellik döþeðine atmak zamaný deðil!” diyerek Müslümanlarý uyarýyor.

“Ýslam Birliði’nin tam zamaný gelmeye baþlýyor. Birbirinizin þahsî kusurlarýna bakmamak gerektir” sözüyle de kiþisel kusurlarla uðraþmanýn vakit kaybý olacaðýna dikkat çekiyor.
Kur’an ahlâkýnýn yeryüzü hakimiyeti, Allah’ýn Kur’an’da haber verdiði bir vaadi iken bazý Müslümanlarýn bu konuda ümitsiz ve þevksiz olmalarý hata olur. Ümitsizlik, insanýn, din ahlâkýný þevk içinde yaþamasýný engelleyen en önemli unsurlardan. Allah, inananlara hiçbir olay karþýsýnda ümitsizliðe kapýlmamalarýný, Kendisine dayanýp güvenmelerini emreder.

Ümitsizlik Müslümanlar üzerinde adeta kanser gibi öldürücü etkiye sahip. Bediüzzaman’a göre ümitsizlik korkak, aþaðý ve acizlerin tavrý ve bahaneleri. Yeisi býrakan Arap milletlerinin, Ýslâmiyetin kahraman ordusu olan Türklerle hakikî bir tesânüd ve ittifak ile el ele verip Kur’ân’ýn bayraðýný dünyanýn her tarafýnda ilân edeceklerini haber veriyor. (Hutbe-i Þamiye)

Gözardý ederek, önemsemeyerek ya da ümitsizlik içinde; mazeret her ne olursa olsun "neme lâzým, baþkasý düþünsün" demek çok yanlýþ. Zulmün durmasý ve huzur için vicdanlý Müslümanlar birlikte hareket etmeli.

Suriye’de ve Ýslam aleminin genelinde olaylar devam edecek gibi görünüyor. Tek çözüm Kur’an’ýn ruhu içerisinde birleþmek. Deccali fitneye karþý birlikte saf baðlayarak hareket edildiðinde, zorluk ve sýkýntýlar Allah’ýn dilemesiyle hep birlikte aþýlacaktýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler"
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II
Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?
Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I
Evlilik Programlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - I
Kalpleri Ýslam'dan Soðutanlar

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk
Münafýk Matruþka Gibidir...
Yalanýn Rengi
'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ
Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur
Medya Kaçýncý Kuvvet?
Toplumda Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - II
Bilin (Mey) En Numaralar - I
"Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?
Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.