..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




5 Eylül 2011
En Büyük Nimet: Ýman  
Fuat Türker
Bakýldýðýnda inanan ya da inanmayan bütün insanlarýn günlük yaþamý ve yaptýklarý iþler birbirinin ayný gibi görünür. Ancak aralarýnda oldukça büyük bir fark vardýr. Bu, insan hayatýna dair çok önemli bir gerçektir ve iman etmeyen insanlar bu gerçeði kavrayamazlar.


:ACAJ:
Allah’ýn bir insana iman nasip etmesi, Rabbimizin verdiði en büyük nimetlerden biridir. Bu nimete sahip olmayan insanlar ise þeytanýn ve dünya hayatýnýn boþ aldatmalarýna kanarak, Allah’ýn rýzasýný kazanma amacýndan tamamen uzak bir hayat yaþarlar. Bakýldýðýnda inanan ya da inanmayan bütün insanlarýn günlük yaþamý ve yaptýklarý iþler birbirinin ayný gibi görünür. Ancak aralarýnda oldukça büyük bir fark vardýr. Bu, insan hayatýna dair çok önemli bir gerçektir ve iman etmeyen insanlar bu gerçeði kavrayamazlar. Söz ettiðimiz gerçek, Allah’a iman etmenin inananlar üzerinde oluþturduðu güzelliklerdir.


Gerçek mutluluðu elde edebilmenin ve kalbin tatmin olmasýnýn tek yolu, Allah’a iman etmek ve O’nu anmaktýr. Bu sýrrý Rabbimiz, Kuran’da tüm insanlara "... Haberiniz olsun; kalpler yalnýzca Allah’ýn zikriyle mutmain olur." (Rad Suresi, 28) ayetiyle haber verir.


Allah tüm evreni yoktan var eden, sonsuz güç sahibi Yüce varlýktýr. Rabbimiz mükemmel bir düzen, olaðanüstü bir sistem yaratmýþ ve bugüne kadar yaþamýþ ve yaþayacak bütün insanlarýn da kaderlerini belirlemiþtir. Ýman edenler, Allah’ýn yarattýðý kadere teslim olup, saygý ve nezaketle bu kaderi izlerler. Kainattaki her detayýn, karþýlaþýlan her olayýn Allah tarafýndan özel bir hikmet ve akýl ile planlanmýþ olduðu Kuran’da bize bildirilir;


Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki Biz onu yaratmadan önce bir kitapta olmasýn. Þüphesiz bu Allah’a göre pek kolaydýr. (Hadid Suresi,22)


Ancak bazý insanlar, Allah’a teslim olup, huzurlu bir hayat yaþamak varken, inkârda direnir, kendilerine zulmederler. Þeytanýn etkisi altýndaki nefisleri bu insanlara, ayette haber verildiði gibi ‘yüzükoyun süründükleri’ bir yaþam sunar;

Eðer O, rýzkýný tutsa (vermese), rýzkýnýzý verecek olan kimmiþ? Hayýr; onlar, bir azgýnlýk ve nefret içinde inatla direniyorlar. Þu halde yüzükoyun sürünerek yürüyen mi daha çok hidayete erer, yoksa dosdoðru yol üzerinde dümdüz yürümekte olan mý? (Mülk Suresi, 21-22)

Allah’a yakýnlaþmak için çaba gösteren her insan Rabb’imizin lütfuyla bütün güzelliklere sahip olabilir ve yine O’nun rahmetiyle bunlardan zevk alýp, hoþlanabilir. Ýman eden bir insanýn Allah’ýn rýzasýný ve sevgisini kazanabilmiþ olmasýndan dolayý duyduðu mutluluk, herþeyin üzerindedir. Cennetteki tüm nimetler de, Allah’ýn samimi ve ihlâslý kullarýna bir ikramýdýr. Herþeyden önemlisi ise, Allah’ýn müminlerden hoþnut olmuþ ve onlarý cennetine kabul etmiþ olmasýdýr:

...Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imaný yazmýþ ve onlarý kendinden bir ruh ile desteklemiþtir. Onlarý, altlarýndan ýrmaklar akan cennetlere sokacaktýr; orada süresiz olarak kalacaklardýr. Allah, onlardan razý olmuþ, onlar da O’ndan razý olmuþlardýr. Ýþte onlar, Allah’ýn fýrkasýdýr. Dikkat edin; þüphesiz Allah’ýn fýrkasý olanlar, felah (umutlarýný gerçekleþtirip kurtuluþ) bulanlarýn ta kendileridir. (Mücadele Suresi, 22)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.