..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Osman Volkan Þahin




17 Eylül 2011
Sanatçýsýn Sanatýna Bak/topçusun Topunu Oyna  
(Ben Götürmeye Devam Edeyim)

Osman Volkan Þahin


Herkes iþine bakarsa?..


:BCJA:
Hangi partinin taraftarý olursak olalým. Dönüp bir bakalým kadrolarýna. Sanayiciler, müteahhitler, armatörler, üst düzey bürokrat eskileri, patronlaþmýþ avukatlar… Kaçýnda bir iþçi, kaçýnda (hadi çalýþýrken yasak) düþük düzeyden emekli bir memur, bir esnaf, bir iþsiz, bir sanatçý, bir sporcu var? Vitrine konan milletvekillerinden bahsetmiyorum. Parti programlarýný hazýrlayan ve yöneten kadrolara bakýn istiyorum.

Siyaset ne için? Ya da siyasetten kim anlar?

Siyaset, bireysel ekmek kavgasýnýn toplumsallaþmýþ halidir. Medyanýn hâkim dilinde “pasta” olan toplumsal zenginlik, sýradan insanlar için “ekmek”ten baþka bir þey deðildir ve siyaset bu ekmeðin nasýl paylaþýlacaðýyla ilgilidir. Kimi insanlar pastadan pay almayý iyi bilirler. Kimi insanlarsa ekmeði paylaþmayý...

Pasta, ekmeði küçümser.

Ekmek sýcakken el yakar, bayatlarsa boðazýna dizilir. Bozuk pasta baðýrsaklarý bozar. Yukarýda saydýðýmýz profesyonel siyasetçiler buna kriz der.

Oysa krizin kendisi ayný þeyin azýnlýk tarafýndan pasta, çoðunluk tarafýndan ekmek olarak görülmesidir.

Profesyonel siyasetçiler için pastaya övgü düzen sanatçýlar baþ tacýdýr. Bunlar pastanýn içinden aniden çýktýklarý gibi, götlerine baþlarýna bulaþanlarla yetinmesini bilirler. Bu halleriyle profesyonel siyasetçilere çok þirin görünürler.

Spor, pasta yemenin insan metabolizmasýnda neden olduðu olumsuz etkilerin azaltýlmasýna yarar. Hem pasta ve ekmek yanýlsamasýný gizler, hem de kendisi diyet pasta gibidir.

Ama tarih hiç de bu þekilde seyretmeyecektir. Muhakkak bazý sanatçýlar ekmek kavgasýna dâhil olacaklardýr. Kimi sporcular da bu gerçeði göreceklerdir.

Toplumun önündeki insanlarýn bu tarz demokrasi karþýtý söylem ve eylemlerine, siyasetçiler asla müsamaha göstermezler. Onlara göre bu sanatçý ve sporcularýn iþi bu olmamalýdýr. Sanatla, sporla; siyasetin ne ilgisi vardýr?

Dünyayý bozup insanýn ruhunda yeniden kurabilen sanatçý deðil; insan bedeninde mümkün olaný zorlayan sporcu deðil; yanýnda çalýþtýrdýðý insanlarýn ekmeklerinden pasta malzemesi araklamakta baþarýlý olan þirket sahibi siyasetten çok daha iyi anlar.

Ama pasta siyasetinden…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teþekkürler..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
22 Eylül 2011
günümüz siyasi yapýlanmasýnda yer alanlara güzel bir bakýþ,hepsi çýkar ve beslenme kaynaklarý,sanatçýlarýn ise duruþlarý pek yok.

:: :((
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
18 Eylül 2011
Sevgili Þahin, Gerdirmekten kaslarý kýpýrdamaz hale gelen gelen sanatçýlar(!) bir yana, saydýðýn diðer tüm kategorilerde de pastacýlarla genel bir uyum içinde yaþayýp gitmiyor muyuz?... En çok atýp tutanlar, en önce susanlar bu devranda... Ortalýkta dolaþanlarsa bizim gibiler yine:)) Selam ve sevgiyle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þiirimizin Sorunlarý II
Þiirimizin Sorunlarý I
Aþkýn Tanýmý (?)
Aþk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þair ve Silahþör [Þiir]
Emanet [Þiir]
Kýrlangýç'ýn Türküsü [Þiir]
Ey Deliler Deliler [Þiir]
Ýnsanýn Kendiyle Zoru [Þiir]
Yazgý [Þiir]
Zaten Beni Sevme Þiiri [Þiir]
Yine Kerem Ýçin [Þiir]
Ýdil'in Anýsýna [Þiir]
Bir Ýstanbul Þarkýsý Ýçin [Þiir]


Osman Volkan Þahin kimdir?

Kimse bizi yazmaya zorlamýyor. Aksine yazmamamýz için uðraþýyorlar bizimle. Ýyi ya da kötü, inatla yazmak, yazmak, yazmak lazým.

Etkilendiði Yazarlar:
Nâzým Hikmet, Hasan Hüseyin, Attila Ýlhan, Özdemir Asaf, Ýbrahim Karaca, Ahmet Telli, Adnan Yücel, Müþtak Erenus ve cümle halk þairleri


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman Volkan Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.