..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




29 Eylül 2011
Çocuk Kalamadýk Ama...  
HAMZA EKÝZ
GEÇMÝÞ YILLARA DUYULAN DERÝN BÝR ÖZLEM....


:AFAA:
Kimse çocuk kalamýyor iþte.. hep keþkelerin duvarlarýna çarpýyor geçmiþteki o masum saf ve tertemiz günler. Düzenin, sistemin o kara lekesi ellerimize yapýþmadýðý yýllarýn temizliðini saklýyor hala yürekler hatýralara dalýnca usulca. Kimi zaman gözlerimiz nemleniyor kimi zamansa sesimiz titriyor anlaþýlmazcasýna yada yüreðimiz sanki yerinden çýkýverecekmiþ gibi oluyor öyle çocuksu bir heyecanla. Nerede olduðumuzu ne olduðumuzu neler yaþadýðýmýza aldýrmadan öylece dizlerimizin tozunu silip koþuyoruz dostlarýmýza arkadaþlarýmýza. Sanki “ Hadi takýmý kurduk bir eksiðimiz var” dercesine çaðýrýyoruz arkadaþlarýmýzý yüreklice belki bir sigara paketini bir öðleden sonra hangi bahçe arasýnda bitirmenin telaþý sarýyor o anda yüreklerimizi.
     Taze bir neþe sarýyor yürekleri tap taze ve sanki okulun açýlmasýný beklercesine bekleniyor o buluþma. Ve sanki siyah ve mavi önlükler yeniden sandýklardan çýkýyor. Siyah küçük ayakkabýlar kapýnýn giriþindeki yerlerini alýyor heyecanla. Belki üzerimize olmayacak o mavi önlükler o siyah ayakkabýlar ama yüreklerimize giydirip geleceðiz öylece çocukça, öylece çýkarsýz ve masum. Gözlerimiz ýþýl ýþýl olacak, o sistemin omuzlarýmýza yüklediði aðýr var olma yükünü borcu, derdi, tasayý hiçe sayacaðýz beklide. Yýllardýr unutulan o çocukluðu yaþayacaðýz yeniden ve sadece saatlere sýðdýrarak. Tükenmesin isteyeceðiz eminim o zamanýn yavaþ yavaþ aksýn isteyeceðiz geçmesin dediðimizde olacak beklide. Kahkahalar, tebessümler havada uçuþurken gözümüz saatte olacak yeniden var ettiðimiz o masumluðu elden kaçýrmamak adýna.
     “Biz büyüdük ve kirlendi dünya “ diyeceðiz beklide hep birlikte… belki bir arkadaþ o geçmiþten kalan bir tebessümü yeniden canlandýrarak “kara sevda kara sevda dedikleri daha ne olabilir ki” diyecek hiç kimsenin bilmediði bir tonda... ve bir anda kýsacýk bir zamanda yaþanýlacak o geride kalan yýllar… Hani teneffüs zili çalarda sýnýfýn kapýsýna akýn ederdik ya delice yada ne bileyim o beþ on dakikalýk zamanda takým kurarda top oynardýk yada önümüze gelene çarpardýk ya cýrtlak seslerimizle ve yine bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle sýnýflara dolar ayný enerjiyle sesimizi tüm koridor dinlerdi ya sanýrým yine öyle olacak. Sýnýf baþkaný olmayacak adýmýzý çok konuþuyoruz diye tahtaya yazan ve öðretmen gelirken arkadaþlarýna kýyamayýp bir çýrpýda tüm listeyi silen. Ne bileyim en güzeli de yazýlý yoklama yada sözlü yoklama olmayacaðýz ha ne dersiniz?
     Sadece kýsa bir çay molasýnda o siyah önlüðü tekrar giymeni heyecanýyla yürekten dökülen kelimelerin paylaþýlmasýydý beklide bu yaþama dair. Evet toplanýyoruz.. Kalbimize geçmiþten gelen kýrgýnlýklarý taþýyarak belki ama bu sefer býrakalým tüm kýrgýnlýklarý tüm acýlarý tüm yaþanmamasý gereken yaþanmýþlýklarý. Sanki yaþanmamýþçasýna ve sanki o günleri soluyarak yine delice koþalým bitmeyen tükenmeyen enerjimizle. Birlikte olmaya ve birlik olmaya…. Çocuk kalamadýk ama bir gün bile olsa o çocukluðu yeniden yaþamaya koþalým ha ne dersiniz?

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.