..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Melike Karaca




4 Ekim 2011
Kadýn ve Kadýnsal Ýsh'ler Üzerine... Türk (Ýsh) Japan (Ýsh)  
Melike Karaca
Ne gerek var þimdi okadar çevik olmaya,sabahýn köründe tabakhaneye yetiþtirilmesi gereken birþey mi var da okadar çabuk olmak zorundasýn be çekik gözlü kadýn.. Neden durduk yere bizi sosyolojik buhrana itip,erkeklerimizin aklýný çeliyorsun? Ehli keyifçiliðimizin süper egoya yol açmasýnýn saçmalýðýný hoi hoi haa? diye yüzümüze yüzümüze aikido hareketleri yaparak vuruyosun.


:AIFF:
Deðiþen dünya deðerlerinin ikili iliþkilere yansýmasýnýn sosyal medyadaki sosyolojik görüntüsü olan 'Kore'li eþim olsun dünya kadar borcum olsun' sayfasýnda gördüðüm 'Japon anne çocuðunu okula 5 dk.da nasýl yetiþtirir' adlý videoyu izledikten sonra yazýmý okumanýzý öneririm. (uzun -nin -i tamlamalarýma hayraným.Siz de hayran olunuz lütfen! Tamam ,konuþurken uzun bir tamlama kullandýðýmda ne dediðimi anlamak için biraz duraksýyor olabilirsiniz ama bu sadece bir yazý ve iki kere okuyunca anlayacaðýnýzý ümit ediyorum) Ýzleyince gülmekten ve 'vay anasýný' cümleciðini tekrarlamaktan okuyacak haliniz kalýr mý orasý meçhul elbet.

Efendim þimdi anlý þanlý,salçalý kalçalý,on parmaðýnda on marifet,temizlikçi,bulaþýkçý,aþçý,psikolog,þoför,çocuk bakýcýsý,kadýn,anne,sevgili,arkadaþ,iþ kadýný,muhasebeci ve bitmek bilmeyen tüm maharetleri ayný anda barýndýran Türk kadýnýyla Kore'li (Japon,Kore,Çin.. herneyse artýk ..hepsi çekik gozluyse hepsi aynýdýr) kadýnýnýn arasýndaki farktan bahsetmek ve Türk kadýnýný sonsuza kadar övmek isterdim .Ama bu video çok feci kapak oldu..

Bizler 'görgüsüz yerden hamur alacaðýna,görgülü yerden çamur al' deyiþleriyle büyümüþ neslin evlatlarý olup ayný zamanda modern çaðýn çalýþan kadýný olmak arasýnda seçime zorlanan; genelde hala var olmamasý gerekip bir þekilde var olan erkek egemenliðinin bitmek bilmeyen istekleri üzerine ikisinin sorumluluðunu üzerine almaya çalýþan ve canýmýz çýksa da bunu bir þekilde baþaran kadýnlar olarak yine de yaranamamaya maruz kalýyoruz ya hani..Hani nerde hata yaptýðýmýzý bilemeyip saða sola çatýp erkekleri yerden yere vuruyoruz. Ýþte tam o noktada idrak yollarýmýzý açan bir video çýkýyor ortaya. Kýskançlýkla hazmetmemek arasý bir ruh haliyle,tavan yapan egolarýn tozu dumana katmýþ yýkýntýsý altýnda elin Korelisine pis pis bakýyoruz.

Evet biraz (?!?) takdir ediyoruz zekalarýný,yataktan fýrlayýp kalkabilmeyi ve o hýzla durmadan koþuþturmayý ama yine de anlý þanlý Türk kadýný olarak kendimize yediremiyoruz.Þimdi birincisi ehli keyif Osmanlý torunuyuz biz. Kahve gelince 'bunla ne giderdi abi þimdi?'deyip olmazsa olmaz sigaramýzý tellendirirken þekillere giriyoruz.O dirsekler masaya konuyor hemen ,bilekler bükülüyor parmaklar ince uzun en nadide eseri tutarken gururlanýyor falan filan..

Ya da raký balýk.. Çalýmlar ,edalar,bardak tutuþ þekli,mezesi,muhabbeti ,þarkýsý ,türküsü yüreðimizi coþturuyor.Erkek oluyoruz hemen ,efe oluyoruz..Hele bir de Ýzmirli kadýnsak çýkýyoruz Kordon boyuna, hiçbir topuk bizimki kadar davetkar çalamýyor falan filan.. (inkar eden babayiðit yorum yazsýn vereyim cevabýný )

Ayný haliyet-i ruhiyye (ehl-i keyifçiliðin süper ego boyutu ) ile yukarýdaki nesili doðuran kutsal Türk kadýný kýrklama usulü temizlikler yapýyor,ütülerde kýrýþýklýk býrakmýyor,yemeklerini en zor yöntemlerle piþiriyor taþýrýyor.Yetinememezlik yine kýskançlýkla birleþiyor konu komþunun temizliðini,yemeðini yani kadýnlýðýný ?!? eleþtiriyor. 'kötü komþu ev temizletir' sözünün lügatýmýza girmesine sebep oluyor. Bununla da yetinmiyor Türk kadýný ; altýn,dolar,para günlerini kovalýyor. E ikramlar da mükemmel olmak zorunda. Yine zor yöntemler , yine çeþit çeþit ikramlar. Sonunda alýnan kilolar ve Ehl-i keyif in cýlkýný çýkarýp toprak ana figürü Türk kadýnýna dönüþüm (bkn.sadece 3G li kadýn olmak.normali 4G dir nyse karýþtýrmayalým ) kaçýnýlmaz olduðunda Türk erkeði isyan bayraðýný çekiyor.

'E be adam hem herþey süper olsun istiyorsun hem de isyan ediyorsun 'deyip kafa ütülemeye baþlýyoruz sonrasý zaten toz duman,kavga gürültü,aðlama krizleri vs.. Sonra adam kalkýyor 'Koreli eþim olsun dünya kadar borcum olsun' diyor sinirlerimizi zýplatýyor.Ýþte burda biz çekemiyoruz Koreli kadýný..

Ne gerek var þimdi okadar çevik olmaya,sabahýn köründe tabakhaneye yetiþtirilmesi gereken birþey mi var da okadar çabuk olmak zorundasýn be çekik gözlü kadýn.. Neden durduk yere bizi sosyolojik buhrana itip,erkeklerimizin aklýný çeliyorsun? Ehli keyifçiliðimizin süper egoya yol açmasýnýn saçmalýðýný hoi hoi haa? diye yüzümüze yüzümüze aikido hareketleri yaparak vuruyosun.

Ama þunu asla unutma o çocukcaðzý japon korku filmlerine yakýþýr þekilde kaldýrdýðýnda 'anneee yaaaððð neeaapýyosun' deyip kendini yerden yere atmýyorsa bil ki o çocuk sayesinde 5 dk.da bukadar maharet sergiliyorsun. Yoksa o cýrlamayý,çirkefliði,aðlamayý 5 dk deðil 60 dk da susturamazsýn :)

Çünkü bizler , 'benim oðððððlum doktor olacak' poh pohuyla yetiþtirilmiþ neslin evlatlarýyýz.

Çünkü bizler, oðlu doktor deðil; odun olduðunda onu hemen 'adam gibi adam' yapan kayýnvalidelerin gelinleriyiz

Çünkü bizler, o annelerin yetiþtirdiði Ezel,Seymen Aða,Boran Aða gibi tiplere adam!?! demeyi halt sanan kadýnlarýz

Çünkü bizler, o adamlarýn bize biçtiði ev kadýný ve iþ kadýný olabilen süper kadýn olmaya boyun eðen kadýnlarýz..





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuþlar,diþiler ve Kadýnlar
Ruh,farkýndalýk Hali ve Yollar...
Vatan Saðolsun
Ýliþkiler, Deðiþim ve Deðiþtirip Kendileþtirdiðimiz Ýnsancýklar
Kutular ve Bulutlar


Melike Karaca kimdir?

Gözünü gerçek dünyaya açtýðýnda lülelerini savurarak koþan çokça hayal kuran ,bolca da gülümseyen bir çocuktu. Genç kýz oldu saf aþka koþtu. Aþktan gözünü açtýðýnda Arap ülkelerinden birinde çölün ortasýndaki evindeydi. Anlamadýðý arapça þarkýlarýn saniyelerinde bolca küfretti yüklediði anlamlara. Baktý olmadý ; beyaz tarantulaya el salladý,çölden gelen efsunlu kediye göz kýrptý . Alaaddin'in yumuþacýk halýsýyla ülkesine uçtu. Þimdilerdeyse Smyrna'da dolaylarýnda kaydettiði herþeyi silmeye çalýþýyor. .

Etkilendiði Yazarlar:
Haldun Taner,Jorge Luis Borges,Murathan Mungan,Duygu Asena,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Melike Karaca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.