..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Altuð Öztürk




31 Ekim 2011
Hayat Tesadüf Deðildir  
Altuð Öztürk
Dünyaya bir daha mý geleceðim mantýðý ile hareket edip gününü gün eden, gezmeyi, eðlenmeyi, kurallara uymadan özgürce yaþamayý hayatýn amacý haline getiren insanlara mutlaka rastlamýþsýnýzdýr. Hatta belki sizde böyle düþünenlerdensiniz… Ölümün bir yok oluþ olduðunu, ölümden sonra baþka bir hayat olmadýðýný düþünmek insaný sadece bu dünya için yaþamaya yönelten büyük bir yanýlgýdýr.


:AGGI:
Dünyaya bir daha mý geleceðim mantýðý ile hareket edip gününü gün eden, gezmeyi, eðlenmeyi, kurallara uymadan özgürce yaþamayý hayatýn amacý haline getiren insanlara mutlaka rastlamýþsýnýzdýr. Hatta belki sizde böyle düþünenlerdensiniz…
Ölümün bir yok oluþ olduðunu, ölümden sonra baþka bir hayat olmadýðýný düþünmek insaný sadece bu dünya için yaþamaya yönelten büyük bir yanýlgýdýr.
Evrim Teorisine Göre…
Ýnkârcý felsefelerin dayanak bulduðu Darwinizm’e göre insan tesadüfler sonucu oluþmuþ bir hayvandýr. Oysa ruhuyla, aklýyla, yetenek ve becerileriyle yaratýlýþýn ispatý olan insan baþta olmak üzere, hiçbir canlý ve hiçbir sistemin tesadüfen oluþmasý mümkün deðildir. Bu gerçek pek çok bilim adamý tarafýndan da dile getirilmektedir. Fransýz Bilimler Akademisi'nin eski baþkaný olan ünlü Fransýz zoolog Pierre Grassé', Darwinizm'in temelini oluþturan "tesadüf" mantýðý hakkýnda þunlarý söylemektedir:
... Mutasyonlarýn hayvanlarýn ve bitkilerin ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasýný saðladýðýna inanmak, gerçekten çok zordur. Ama Darwinizm bundan fazlasýný da ister: Tek bir bitki, tek bir hayvan, binlerce ve binlerce tam olmasý gerektiði þekilde faydalý tesadüflere maruz kalmalýdýr. Yani mucizeler sýradan bir kural haline gelmeli, son derece düþük olasýlýklara sahip olaylar kolaylýkla gerçekleþmelidir. Hayal kurmayý yasaklayan bir kanun yoktur, ama bilim bu iþin içine dahil edilmemelidir. (Pierre P. Grassé, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, s. 103. )
Hayatýn kör tesadüfler sonucu oluþtuðunu iddia eden evrim teorisi, bilimsel olarak canlýlýðýn nasýl oluþtuðunu açýklamaya çalýþýrken Allah ve din inancýný þiddetle reddeder. Dini ve ahlaki deðerleri gereksiz görür, dini bilimin önünde bir engel olarak kabul eder. Oysa Allah bilimi emreder. ‘Þüphesiz, göklerin ve yerin yaratýlmasýnda, gece ile gündüzün art arda geliþinde, insanlara yararlý þeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ýn yaðdýrdýðý ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiði suda, her canlýyý orada üretip-yaymasýnda, rüzgarlarý estirmesinde, gökle yer arasýnda boyun eðdirilmiþ bulutlarý evirip çevirmesinde düþünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardýr.’ (Bakara Suresi, 164) ayetinden de anlaþýlacaðý gibi Allah, insanlara araþtýrmayý ve düþünmeyi emreder. Rabbimizin gücü ve kudretini daha iyi anlamamýz ve aczimizi fark etmemiz için yeryüzü ve gökyüzündeki tüm yaratýlýþ delillerini incelemek, araþtýrmak ve üzerinde düþünmek tüm inananlarýn görevidir. Kuran, bilimden uzak deðildir. Tam tersi Kuran bilimi emreder. Bilime karþý, hurafe ve hikâyeye dayanan, Kuran dýþý bir din yaþayan insanlarýn yaptýðý bilim düþmanlýðý ise Kuran’ý ve Ýslam’ý baðlamadýðý akýllardan çýkarýlmamalýdýr.

Evrimcilerin dinle ilgili çarpýk anlayýþlarýnýn dýþýnda hayata bakýþ açýlarý da insaný aný yaþamaya yönelten yanýlgýlarla doludur. Evrimciler insanýn dünyaya bir kere geldiðini düþündükleri için sýnýrsýz bir özgürlüðe sahip olup her þeyi doya doya yaþamak gerektiðini savunurlar. ‘ Aný yaþa’ telkininin temelinde de bu inanç vardýr. Ayrýca evrim düþüncesinin bir parçasý olan ‘güçlü güçsüzü ezerek hayatta kalýr’ düþüncesi de amaca ulaþmak için her þey mubah mantýðýný zihinlere yerleþtirerek insanlarý hileye, entrikaya, yalana ve sahtekârlýða yönlendirmektedir. Böylece toplumda din ahlakýnýn getirdiði sevgi, merhamet, yardýmlaþma ve güven duygularý yerini güç ve iktidar yarýþýna býrakýr. Bunun sonucunda da her gün televizyon ve gazetelerde þahit olduðumuz hýrsýzlýk, cinayet, dolandýrýcýlýk, çete, þike vs olaylar hayatýmýzýn bir parçasý haline gelir.
……
Hayat bir tesadüf olmadýðýna göre durup düþünelim…
Yaratýlýþ amacýmýz nedir?
Zaman hýzla ilerlerken biz ne için çaba harcýyoruz?
Sadece iyi bir eðitim alýp, evlenip, çocuk sahibi olmak, gezip-eðlenmek ve oyalanmak için mi yaratýldýk?
Allah ‘Biz, bir 'oyun ve oyalanma konusu' olsun diye göðü, yeri ve ikisi arasýnda bulunanlarý yaratmadýk. Eðer bir 'oyun ve oyalanma' edinmek isteseydik, bunu, Kendi Katýmýz'dan edinirdik. Yapacak olsaydýk, böyle yapardýk..’ (Enbiya Suresi, 16-17) ayetiyle biz kullarýný açýkça uyarmaktadýr.
Ýnsanýn yaratýlýþ amacý Kuran’da, ‘Ben, cinleri ve insanlarý yalnýzca Bana ibadet etsinler diye yarattým.’ (Zariyat Suresi, 56) ayetiyle açýkça bildirilmektedir. Ortalama 70 yýl yaþayan bir insanýn hayatýný, Allah’a kul olmak yerine geçici dünya zevkleri peþinde koþarak geçirmesi, büyük bir kayba uðramasýna neden olacaktýr.
Unutmayýn!
Dünya hayatý yalnýzca bir oyun ve bir oyalanmadan baþkasý deðildir. Korkup-sakýnmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayýrlýdýr. Yine de akýl erdirmeyecek misiniz? (En'am Suresi, 32)
Altuð Öztürk







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ramazan ve Oruç
Çözüm Ýslam Birliði
Dürüstlükte Kararlý Olmak
Þeytanýn Oyunlarý
Denizatý
Kuran'ý Okumak
Ne Ýçin Yaratýldýðýmýzý Unutmayalým
Bakteriler
Ýbadette Azla Yetinmek Mümine Yakýþmaz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýman Hakikatleri Ýmanýmýzý Artýrmak Ýçin Vesiledir
Hz. Ýbrahim
Samimi Ýman
Nefretin ve Þiddetin Kaynaðý Dinden Uzak Yaþam
Medyanýn Gücü
Kuran Ahlakýndan Uzak Yaþayan Toplumlar
Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler
Dini Alaya Alan Fýkralara Gülmek
Güzel Ahlakta Kararlý Olmak
Boþanmalarda Kadýnlar Maðdur Edilmemeli

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak [Eleþtiri]
Özgürlüðe Tutsak Olmak [Eleþtiri]
Hz. Ýbrahim [Ýnceleme]


Altuð Öztürk kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Altuð Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.